Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Zyzya

Zyzya New Member

Відповідь: Щеплення немовлят

я ж кажу треба назвати "хто проти щеплень"

---------- Додано в 15:51 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

, я не адвокат. І в кожного є своя думка.

2. olena

olena New Member

Ага,моя мама не має жодного щеплення,і ,дякувати Богу,у свої 74 ще ого-го.

А моя знайома не послухалась порад і вколола малому в 3 місяці АКДП,то такі мала наслідки,що тепер ніяким арканом її на вакцинацію не затягнеш,тепер сама веде антипрививочну агітацію.

3. Іруня

Іруня Well-Known Member

А як Ви особисто провіряєте досвідченість лікаря? Диплом його читаєте? А як перевіряєте якість вакцини? На око? Розкажіть нам, може тоді ми не будемо такі "мудрі" і теж будемо дітей щепити...

Останнє редагування: 12 Жовтень 2010
  4. Zyzya

Zyzya New Member

х

5. Іруня

Іруня Well-Known Member

Тобто, Ви впевнені, що купили своїй дитині супер-пупер очищену вакцину? Без солей ртуті, формальдегіду, так?
    Ні. Ви просто за 200-300 грн заспокоїли своє сумління. І повірили в те, що раз Ви купили таку дорогу вакцину, то вже ніяких ускладнень бути не може. От якби Ви трошки більше читали, то побачили би, що може... Ще й як може...

6. Zyzya

Zyzya New Member

потому что материала по даной теме , я нашла мало.

---------- Додано в 16:10 ---------- Попередній допис був написаний в 16:08 ----------

нет, но хоть какая-то гарантия есть.. и до сих пор храню все коробочки с сериями и номерами.

---------- Додано в 16:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:10 ----------

у нас был плохой семейный врач(ее уже уволили).но на тот момент , чтоб не угробить ребенка мне пришлось самой заниматься его здоровьем и прививками. я не говорю что прививки это панацея ,у каждой мамы свое мнение, и его нужно уважать, а не унижать

7. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Я теж раніше так думала і до останнього вагалась,робити щеплення чи ні.Зупинилась на варіанті:робити,але вибірково.Дуже відповідально до цього поставилась-в рочокми повністю пройшли обстеження,здали аналізи,які показали,що у нас все гуд.Зробили перший укол АКДП (вакцину діставали по блату "найкращу")Ні температури,ні алергії не було.Зате на наст.день дитина стояла як страус, на голові, і дико кричала.Так було три дні.Перерили весь нет і знайшли,що одна з побічних дій "чудо-вакцини"-це головний біль.Але ж дітки і так плачуть (особливо в 3 міс.,коли їм і роблять це щеплення),тому батьки і не звертають увагу на "незначну" побічну дії.Ще й дізналась,що з кожним наступним уколом реакція буде посилюватися.І нарешті визначилась остаточно-ніяких щеплень (шкода,що для цього знадобилось мордувати дитину,а не повірила "на слово" посиденькам)

8. Юстина

Юстина Well-Known Member

Zyzya, ніхто не заперечує, що в цій темі "сидить" і дописує більше противників вакцинації, аніж її прибічників. Частина з них стала саме такими маючи можливість читати згруповані тут важливі для себе і своєї дитини речі, кваліфіковано і професійно подані, науково обгрунтовані, а, головне, ПРАВДИВО висвітлені. А якщо перечитати усю гілку (я розумію, що на це треба багато часу, але якщо цікавишся питанням, ти це зробиш), періодично з"являється людина, яка "за" щеплення, робить, робила, а "ви тут всі нічого не знаєте і не розумієте". Нема питань, поділіться, розкажіть, доведіть. Ми з задоволенням і з цікавістю послухаємо. Не ображайтеся, будь ласка, але "куліжанки робили", "добрі і погані вакцини", "мудрі і дурні лікарі", це не аргументи, правда.

9. robik

robik Member

А я робила своїм дітям всі профщеплення, бо такий мій вибір. Але я бачу по останніх сторінках, що кожен вважає свою думку правильною і безапеляційною. Хочу написати про друга свого старшого сина, і застерегти всіх про липові записи і картках. БЦЖ дитині в роддомі зробили, Манту не робили по факту ніколи (потрібно щороку, але дитина народженна взимку, соплі кашлі і тд, тому завжди просто записували, що все нормально, в межах норми). І от мама хлопчика їде за кордон, дитині 7 років - треба робити ревакцинацію, проби Манту нормальні(липові), бабця нічого по липу незнає, школа вимагає довідку, нова дохтурка каже колемо і всьо!!! Добре, що бабулька спитала доньки по телефону шо дєлать. Мама до мене, я дитину на консультацію до фтізіатра виклала всі карти, а він каже що категорично не можна робити ревакцинацію, бо треба знати чи розвинувся в дитини імунітет до туберкульозу. Коротче зробили аналізи, флюрку, рентген, зробили пробу Манту і пішов туб-віраж.Рік на обліку.Повтор віража. От в мене питання до тієї мами було " раз ти не робиш прививок, або вибірково, відмовся ОФІЦІЙНО!!!!", бо повторний туб-віраж категорично забороняє ревакцинацію проти туберкульозу.

Нікого не переконую що правильніше, діти ваші, але уявіть що може в якись момент вас не буде поряд, що з тої "липи" може вийти. Хай на катрці дитини буде жирним написано на всю сторінку НІЯКИХ ЩЕПЛЕНЬ НЕ ПРОВОДИЛИ!!!! ні липові красіві довідки.

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

Zyzya, а чому спочатку ваші дописи були на українській мові, а тепер на російській? Чи те, що російською, ви просто звідкись покопіювали вирваними фразами? Чи це все-таки ваш власний досвід щодо щеплень?

11. Zyzya

Zyzya New Member

, а что есть какая - то разница на каком языке я общаюсь.Я я могу со словарем еще и на английском. Уважаю всесторонне развитых Людей!!!! хотя сама иногда делаю ошибки.

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

а на что касается прививок - личный опыт.

12. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

назви озвучите?

якщо не колоти АКДП, то що ж залишається?
    дитячі хвороби?
    гепатит?
    менінгокок?
    проти яких хвороб Ви вважаєте доцільним робити щеплення, якщо не дифтерія з правцем?

13. kira lv

kira lv Member

Не робила дитині щеплення у зв"язку із станом здоров"я.Особисто я поважаю думку кожної мами, але у нас такий випадок, що небезпечно їх робити. Але без щеплень купа бюрократичних проблем і в садочку і у школі, тих хто відмовився від щеплень, просто травлять. У нас щеплення написані. Начиталася в посиденьках "страшилок", тепер аж страшно. Дівчатка порадьте, як вберегти дитину від різних ін"єкцій без моєї згоди.

14. Ука

минули ті часи, коли роблять ін'єкції без згоди. На щеплення потрібна письмова згода. А якщо ще й є відмова батьків, то ніхто нічого не робитиме - не ризикне.

15. Юстина

Юстина Well-Known Member

Мусите пильно за цим слідкувати, подорослішає дитина - їй наказувати, поговорити з вихователями-вчителями-медсестрами.
    Я теж "пишу" щеплення, бо не маю сили і бажання боротися з системою, системою на всіх рівнях. Не хочу псувати собі нерви, не хочу сваритися і комусь щось доводити. Вибрала для себе такий варіант, це мій вибір, це я "вляпалася", мені розгрібати.

16. Відповідь: Щеплення немовлят

Моя доця народилась рік тому. Коли була вагітна цікавилась більше перебігом вагітності, багато інформації знаходила саме на посиденьках. Коли вже в роддомі принесли папірчики, щоб я написала відмову від щеплень(були дуже складні роди, 16 годин в родзалі, дитині кололи антибіотики), то я вперше задумалась про прививки. Зловила себе на думці, що практично нічого про це не знаю. Пізніше вже в місяць теж не вийшло це зробити, бо була паніка з тим свинним грипом. Почала збирати інформацію про прививки серед знайомих, думки їх розділились, але жодна з сторін ніяких суттєвих аргументів привести не могла. Тоді я перечитала дану тему від першої до останньої сторінки(не легко було,бо читала з телефону ночами, коли дитина спала). Брала в п. Левандівки диск(за що йому окреме спасибі), в Уки книжечки, перечитала багато іншої інформації, як за, так і проти. Після цього всього вирішила написати відмову до року, а потім прийняти рішення. Рік пройшов, рішення прийняла остаточно, ніяких прививок і аргументів щодо цього можу навести більше чим достатньо. Хоча багато знайомих роблять своїм дітям прививки, я жодного разу нікого не переконувала в протилежному, думаю кожен має до того дійти сам.

17. Зануда

Зануда Well-Known Member

Раніше нам з полуклініки (с) регулярно дзвонили, коли приходив час щеплень, а цього разу "тиша в ефірі". Ми там були перший і останній раз в місяць. Ніхто не питає чому я не йду і Богу дякувати. Щеплень не робимо, наразі і не плануємо.
    А ото сьогодні моя старшенька каже, що в них в школі мають робити Манту всім. Я сказала, щоб вона мені в медпункт ні ногою. Крім того я ще не бачила письмового "запрошення".

18. Ука

f імовірно вакцини нема.
    Казус полягає в тому, що хоч кошти і виділили, більше того, провели масштабну рекламну кампанію (скільки грошей на тому відмили, можна тільки уявити), а вакцин бракує. Зато їх активно запрошують купувати в аптеці (той сам пентаксим, наприклад).

Схемка вимальовується, правда ж?

19. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

їх і питати не потрібно, таке часто можна почути від заінтересованих осіб, але своїм діткам не роблять щеплення...

є:girl_smile:
    я, моя сестричка і ще багато родичів без щеплення (в мене тільки БЦЖ)

20. kira lv

kira lv Member

А саме цікаве, що праві усі сторони. Ризик присутній в будь-якому випадку. Саме важче матері (по собі знаю) вся відповідальність на тобі.Одним з найпереконливіших аргументів для мене було те,що по перше дитина має бути повністю здорова, по друге - якість даної вакцини під великим сумнівом. А щодо того, що ми здоровіші ніж наші діти - то вакцинація тут ні при чому, ясно як білий день. І взагалі не потрібно "наїзджати" одна на одну і без того важко прийняти рішення ніколи не певен, що не пошкодуєш. Боже бережи наших дітей. Просто давайте підтримаєм одна одну. А найголовніше (для тих, хто ще не визначився) хочу порадити материнська інтуіція велика річ і вона правильна для кожного окремого випадку. Дякую всім.

Статус теми:
Закрита.