Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. akapylko

akapylko New Member

Відповідь: Щеплення немовлят

Я журналістка, сюжет має бути на TV. Я там ще не працюю, лише буду стажуватися. Але мені вже давненько хотілося дослідити: робити немовлятам щеплення чи не робити?! Хоч напевно дійти правильної відповіді у цьому питанні не вдасться. Але спробувати варто.

---------- Додано в 11:38 ---------- Попередній допис був написаний в 11:37 ----------

Це на наступний тиждень

2. levandivka

levandivka З яйцями...

В Уки в підписі є необхідні для дослідження лінки. :)

3. akapylko

akapylko New Member

Дяк, я почитаю.

4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

я вже у Львові. Можемо побалакати. Мій тел. 050 4312646 - дзвоніть

5. levandivka

levandivka З яйцями...

Программа Вечер с Тиграном Кеосаяном. Тема - прививки
    [flash]http://video.google.ru/googleplayer.swf?docid=-319192732665565746[/flash]

6. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

З садочком легше купити прививки, і віднести щоб заспокоїлись. Принаймні я так зробила!

7. Holly

Holly Moderator

Ура! В пологому відмовились від щеплень без проблем. Педіатр пропонувала зробити БЦЖ, але і від нього я ми відмовились.
    Але прийшла додому педіатр дільничий і почала напрягати, відчитувала мене як першокласницю. Я навіть слова вставити не могла. Сказала, що я перша мама, що відмовилась від БЦЖ, понарозказувала купу страшилок, що в сусідньому будинку дитина померла від туберкульозного менінгіту, бо була нещеплена. Наступного разу як прийшла, то сказала, що є ще одна така мама. Але там сім"я неблагополучна. Чоловіка нема, жінка курить-п"є, ще й тато її туберкульоз має, бла, бла, бла... Коротше, зайшла здалеку. Але тепер говорила спокійно. Хвалила, що я хороша мама, бо видно що за дитининою доглядаю, та ще й грудьми годую. Не вийшло кнутом, попробувала пряником :xaxa:

8. viltis

viltis Well-Known Member

От мене мучить питання: зараз всюди в пресі і так по ВВС активно розповсюджується новина, що катастрофічно бракує вакцини....а моя педіатр (і не тільки моя) дзвонить і мало не благає мене, зрадницю таку прийти і прищепити дитину, бо зараз є вакцина. І що сотні мамочок до неї дзвонять і за ту вакцину питають, і спеціально її купують, а мені тут безкоштовно готові лишити ....Може то їм написати, що я відмовляюсь від вакцини на користь ( блін, все ніяк не знайду синонім...але то слово користь мене вбиває) іншої дитини, яка так ту вакцину потребує ( чо то її мама)?

9. levandivka

levandivka З яйцями...

Написувати мона любЕ.
    Найкраща форма - "Дякую, нам не треба". (жирна "крапка")

Останнє редагування: 20 Серпень 2010
  10. Holly

Holly Moderator

Ще згадала. Казала мені лікарка, що Оленка то не є моя власність. Що я не можу вирішувати робити їй щеплення, чи ні. І не роблячи щеплень, я агітую інших мам їх не робити. І якщо чиясь дитина захворіє, то буде на моїй совісті. Я сказала, що щеплень робити не буду. Незнати, що то за вакцина в поліклініках, ще й огляд дитини перед вакциною не проводять. краще вже в приватному кабінеті щеплення робити. На що вона відповіла, що їй шкода 300грн. на щеплення, тим більше в поліклініці безкоштовно роблять. То здоровв"я/життя дитини коштує 300грн?

11. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

А чия Власність??????? Може вона ще годувати і одягати Вашу лялю хоче.

12. slobodianka

slobodianka Member

Holly, а в вас перше дитятко теж не щеплена?

13. irushka

irushka Well-Known Member

Була у нас в гостях сестра з синочком 9 міс. Зі щеплень мають БЦЖ в пологовому і все. Недавно сестра помітила у малого під пахвою чималу гульку, лікарі сказали, що то реакція на БЦЖ і воно з часом минеться. Здається Ука якось писала тут про таке ускладнення, та не можу знайти, може хто знає детальніше про це і чи дійсно в тому нічого страшного?

14. Ука

погугліть про бцжити, там всякке може бути

15. ulcha

ulcha New Member

Знаєте, а ми нещеплені і нещодавно краснухою перехворіли(малій 9 міс). в кінцевому результаті то добре для дівчинки, і я не збиралась робити Акдс, але страшно, коли усвідомлюєш, як легко можна зачепити заразу, до того ж контакти у такому віці обмежені(я так і не уявляю, де ми могли її зачепити), а коли садочки почнуться, і там купа нещепленних??!! тому це кожного особиста справа і несе відповідальність за дитину. у мене от знайомий не може мати дітей через свинку.інші щеплення напевно буду робити після рочку.

16. Holly

Holly Moderator

Але щеплення не забезпечує 100% захист від хвороби, в кращому випадку легший перебіг.
    Я дуже шкодую, що робили щеплення Яринці. Шкода, що тоді не було кому розказати про всі "прєлєсті" щеплень.

17. Ная

Ная Well-Known Member

нещеплених не означає хворих і заразних!
    Виною того,шо діти в садках часто хворіють є найбільшою мірою те,що батьки не лишають прихворівшу дитину вдома,а ведуть в садок,де та дитина ділиться тою хворобою з іншими.Так само має значення як проходить адаптація дитини до садка,а щеплення тут ні до чого,бо від хвороби не рятують,а імунітет таки ослаблюють. Я би сказала,шо нещеплені діти навпаки хвооріють менше.

18. irushka

irushka Well-Known Member

Уко, не знаю чи правильно зрозуміла: після бцжиту дають офіційний медвідвід від усіх щеплень, чи тільки до моменту одужання? Сестрі про це ніхто не сказав, вони готувались до наступних щеплень, але здали кров, то там не все добре, це їх стримало, дякувати Богові.

19. Ука

навряд чи від усіх. Від БЦЖ - точно.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

тільки від БЦЖ. Усі інші роблять після одужання за індивідуальним графіком. По іншому, тоді пропонують писати письмову відмову.

Статус теми:
Закрита.