Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Щеплення немовлят

Не можна їм і не треба. Чим більша бздура - тим більший ефект.

Вам у которе вушко повторити?
    Чи прочитаєте написане 100 разів?

2. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

за руку малу і в садочок з відмовою:tanksmile:
    я буду писати відмову від щеплення (точніше вже написала, але ще не занесла їм)

3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

не все так просто. треба, щоб поліклініка довідку підписала. а з цим вееееликі проблеми.

4. Відповідь: Щеплення немовлят

про термін дії акдп в організмі просвітіть мене..або тицніть на якій з 215 сторінок прочитати.

і ще - якщо дитина тттттт все таки захворіє одною з тих хвороб що прививки роблять, то та хвороба і без прививки вилікується, правильно я зрозуміла? ліки ж мають бути.

5. Ука

від 0 годин до пожиттєво. це індивідуально.

щеплення до лікування має мало стосунку.

6. Відповідь: Щеплення немовлят

ок, тоді навіщо взагалі на хлопський розум ті щеплення зараз?

я їх боюся як вогню - а аргументувати рідним крім випадків по телевізору і чуток не можу.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

На хлопський не вийде. Треба читати, думати, робити свої висновки. Дивитись кіно.
    Зверніть увагу на підпис Уки ;)

8. Vitaminka

чую/бачу, що буде веселооо
    але спробую і вам напишу тут -як все пройшло-
    щось вони затихли
    не знаю, коли піду до них, щось -не горю бажанням-
    почекати (може щось зміниться:girl_haha:) чи вже йти бомбити їх відмовою?

я коли цікавилась -щепленням невовлят-, перечитали тут все що можна...
    може Чапи собі купіть в Уки?

мамочки і татусі, скажіть будь-ласка, кому підписали відмову і вашу дитину прийняли в садочок/школу?

Останнє редагування модератором: 19 Липень 2010
  9. соломійка

соломійка Well-Known Member

Вчора розмовляла з однією мамою - її молодші дітки не мають жодної прививки, писала відмови, ніяких "липових" довідок не робила. У садочок діти не ходили. Проблеми почались, коли старша доня мала іти до школи - її взяли тільки після винесення судом відповідного рішення (це було три роки тому). Цього року до школи має іти молодший син - у поліклініці не видають довідку потрібної форми, відсилають по різних кабінетах. Звичайно, до школи дитина все ж піде, але "не все так просто".
    Я до недавна була впевнена, що зможу "купити" необхідні для садочку довідки, але тепер розумію, що ні - нам навіть манту не погодились записати.

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

для мене теж це питання актуальне!
    йду сьогодні писати в поліклініку чергову відмову,а моя мама мені на вуха присідає:".... а може зробити щеплення.... а що як потім в садочок не візьмуть.... і т.д., і т.п.". Не знаю як вже від неї відбиватись, хоч, признаюсь, сама тим турбуюсь, бо садочок в моїх майбутніх планах таки є!

11. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

От і я вчора ходила в поліклініку, для довідки в садочок. Лікарка просто розводить плечима, каже нічим допомогти не може, все залежить від завідуючої, яка підписує медичну довідку в садок. А вона без щеплень не підпише. Спробую пообіцяти, що зроблю восени, побачимо, що з того буде.
    А ще мені сказали, що з вересня будуть відкликати дітей, які не щеплені і .... або щепити, або виключати з садочку. Тільки ще не знаю, наскільки то законно.

12. Holly

Holly Moderator

От нам сказали робити манту. Попередні щеплення всі є. Але тепер ми вирішили відмовитись від щеплень. Чи можна в поліклініці "домовитись" про запис?
    Хто недавно народжував на Мечнікова, як легко можна відмовитись від щеплень?

13. Ука

1. Відмови в поліклініці беруть без проблем. В школі (коли дитина вже ходить) - також. В садку - беруть зі скрипом.
    2. Проблема виникає на етапі вироблення довідки для поступлення в садочок або школу. Без щеплень її просто не підписують.

Коли це стосується школи, якщо трохи підчитати законодавство - закон про освіту, Конституцію, Основи законодавства про охорону здоров'я, закон про захист населення від інф.хвороб і горезвісний 48й наказ МОЗу, то проблем виникнути не має. тільки трохи нервів. Принаймні я 2 роки тому дитину в школу влаштувала після дуже милої розмови з зав.поліклінікою. В школі вже 4 роки пишу відмови, і дітей ніхто не рухає.

З садочком гірше. Бо Конституція напрряму не говорить про дошкільну освіту. Тут треба тиснути на дискримінацію за переконання і стан здоров'я, і СЕС вчепилася за садки зубами. Правда, тепер, коли з 5 рків садок обоов'язковий, мені самій стало цікаво, якк вони будууть виходити з цієї колізії. Одним словом, з садочком наразі треба грамотного юриста і багато терпіння

Увага, на тему садків і шкіл, дивіться дискусію тут. Зокрема, там є мейл і телефон. Для тих, хто справді хоче вступити в цю боротьбу, я дуже прошу, скористайтеся!

14. levandivka

levandivka З яйцями...

Ну нє.
    З довідкою для школи проблем не мав. Знаючи нашу непохитну позицію зав. полУклінікою не задавала зайвих питань.
    Надурили.
    Вже є судове рішення про незаконність "відкликання". тут про це писали.

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

народжували на Мєчникова вкінці травня, навіть відмови не писали, нас запитали на 4-ий день перебування чи будемо робити щеплення, самі порадили зробити тільки БЦЖ

16. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Звичайно шо можна.

17. Vitaminka

читаю/чую..., що більшість батьків і йдуть таким способом

18. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

моя старша доня не має щеплень, ходить в садок з трьох років (скоро буде 5).
    Відмову ми писали у дитячій поліклініці за місцем проживання та безпосередньо в садочку - місцевій медсестрі десь через 3 місяці після оформлення.

достатньо взяти з дитячої поліклініки довідку для садка (відповідна страндартна форма, містить усю інформацію). Якщо адміністрації буде потрібна продубльована відмова, вони вас проінформують, напишете по факту...

я і садочкову довідку в поліклініці без проблем отримала (правда 2 роки тому)... навіть без спілкування із завідувачем, - дільнича доктор сама підписала (поліклініка на Парковій).

і я на Мечнікова у квітні народжувала, - друковані відмови з пустими полями в них є "в заготовках". Наша неонатолог навіть на бцж активно не наполягала - спокійно прийняла 2 відмови.

19. Vitaminka

в пол.буд. на Батальній в мене теж спокійно відмови прийняли

20. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Та відмови і в мене спокійно приняли. Єдине, в нашій поліклініці заявили, що відмова обовязково має бути написана від руки, а не друкована. Я писала вже 2 відмови - до року, потім до трьох років. Проблеми починаються при влаштування в садок.
    Відмови вони, можна сказати, спокійно приймають, а от довідку в садок без щеплень не підпишуть.

Статус теми:
Закрита.