"Щедрик": найвідоміша у світі українська мелодія

Тема у розділі 'Дівоче радейко', створена користувачем Liliyah Romanova, 15 Січень 2011.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

у стилі Скрипки :) мені виконання не дуже,інтонаційно так всьо плаває,я такого не люблю...Але загалом добра така:)(я про виконання,кліп не дивилася уважно)

Для мене є один Бог....І саме Він щедро обдаровує людей.Дивна дискусія...Що ви хочете доказати?
    якби не Леонтович,вона б не стала така популярна.Я колись на муз.літ бачила,яка та щедрівка була в народі. Повірте Леонтович з неї зробив чудо. Тут не так діло в самій мелодії,а в тих ходах,накладання мелодії,в гармонії.І до чого тут Ленін?....

і ви вважаєте це вірним твердженням?

Останнє редагування модератором: 16 Січень 2011
  2. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: "Щедрик": найвідоміша у світі українська мелодія

і мені сподобалось виконання (я взагалі Скрипку люблю) і кліп файний.

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Погоджуюся з Вороном. Природа - світло й тінь, талант і бездарність. (як мінімум). І на цих контрастах і відчуваємо різницю. :)

Та...
    лежить у мавзолеї досі, смердить...
    А багатьох воно дратує. :)

4. Капризуля

Капризуля Well-Known Member

Коли вчилась у музичній школі, ми співали її на хорі. Завжди ловила такий кайф від тої щедрівки, і зараз, під час свят, часто наспівую. Так деколи хочеться з кимось знову заспівати у трьох голосах...

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ми якраз цього Різдва співали, бо зібралося докупи кілька хористів. Востаннє співала багато років тому. Відчуття чудове. :)

6. Ворон

Ворон Well-Known Member

Ви впевнені яка саме вона була в народі століттями? В різних виконаннях?
    А от Леонтович ніяк би не міг щось створити не маючи цієї основи. А що саме він чув, і впевнений не тільки одне, то ми навіть і не знаємо.
    Нічого не маю проти його обробки але не варто її вважати верхом чогось. Одна із обробок свого часу але не джерело. Джерело цінне тим що його можна обробляти ще і ще.
    Не кажу що його обробка погана.
    А популярність то таке. Ось і Мадонна популярна. Що з того. :smile:

Та то Ви пізно народились і Вас не встигли навчити в школі що Лєнін вічно з нами. :xaxa:

Якби не вважав то би не писав. ))

7. Vittoriya

а чому вона не є верхом?Якщо саме його обробка живе донині.значить,вона є найкращою!

8. Gentle

Gentle Well-Known Member

Не в продовження дискусії, а так... Скажу, що цій щедрівці була присвячена ціла передача (не буду писати, на якому радіо, але шановане, не попсове) на днях. Було дуже приємно, що ведучі звернули нашу увагу на це, наголосили, що ми маємо цим пишатися. Бо справді, вона звучить по всьому світу (навіть в моєму улюбленому "Сам удома"). Ура! :girl_yes2:

9. Liliyah Romanova

І переробляють саме з неї також. Ніхто ж не має уявлення про те, якою є народна версія.

10. Vittoriya

А я от слухаю Man Sound,мені їхнє виконання Щедрика дууже подобається! таке свіже,такі гармонії трохи джазові. Пригадую минулої осені була у них на концерті в філармонії.То була трохи не пора для Щедрика :),але вони виконали цю щедрівку. Я вже на той час добре знала їхнє виконання,але вживу то було просто неперевершено,аж в душі якісь дзвіночки задзвеніли :) Приємно,що у нас є такі талановиті люди,які можуть так класно співати.

11. Liliyah Romanova

Нам також. Це у нас тепер мелодія на заспокоєння. Тільки Натанчик марудить - пускаю йому цих хлопців і він зачудовано слухає разів 5 підряд... Уже й підспівує часом. :girl_tender:

12. Ворон

Ворон Well-Known Member

Та переробляють якраз анґлійську версію. І переробки бідні бо базовані на одному. Трохи більш такі, трохи ще якісь.
    Народна версія ніколи не одна в тому різниця.
    Взагалі дискусія починаю зводитись до - що краще наскельні малюнки чи голландський живопис часів Бароко. )

13. Vittoriya

Під впливом вражень від Дударика :)
    http://www.youtube.com/watch?v=iP1JV_pRYY0