Щастя -2Х2

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ser tabu, 8 Березень 2007.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я розумію, що ви хочете закрити рот мені "бо я нічо не знаю". Я не порадник щодо двох дітей і слова вам не сказала про годування двох, тому дарма ви так. А цідження і з трьома дітьми не буде показником.. Дитина/діти смокчуть, молоко виробляється. Руками , чи молоковідсмоктувачем ви ніколи не відтворите того принципу

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

А хто сказав про таку потребу. Діти різні. Моя у віці 5 місяців не завжди з'їдала 100 мл за годування, при чому, що попереднє годування було 2-3 год тому. А такі маленькі їдять менше і частіше.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  3. Yavoryna

Yavoryna Member

Мені вдалося годувати двох без догодовування сумішшю, їм зараз 1 рік і 3 міс. Вистачало. Не знаю конкретно вашої ситуації, але кількість зцідженого молока не показник.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. tifinka

tifinka Member

@Chrystal вітаю Вас у цій темі! Теж сюди переходжу, адже малявкам вже майже по 2 місяці. Я теж на жаль догодовую. І знаю всю теорію, і на циці висять, і вночі годую, після годування сціджую і тим догодовую, і груди вже всі в розтяжках... Ніяк не можу наздогнати потрібну кількість молока... Тож теорія теорією, але складається воно по різному. Заспокоюю себе, що головне, вони не на повному штучному, і те молочко, яке є, вже краще ніж нічого. Я вважаю, що Ви, @Chrystal , молодець, враховуючи, що у вас ще є старша малявка, яка потребує уваги. Головне, не здавайтеся, годуйте як можете. Успіхів Вам і побільше молочка!

• Подобається Подобається x 6
  5. Chrystal

Chrystal Well-Known Member

@tifinka і Вас вітаю!! Нам 1,5 місяці і ми ще досі не налагодили повністю той процес, якось важко, але надіюсь що все вийде. Та, в мене з трьома дітьми реально веселуха в хаті, але я вже якось звиклась з тим. Вам також успіхів! Виховувати двійнят,то реально дуже важко, але ми зможемо!! :)

• Зе бест! Зе бест! x 1
  6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Коліжанка вже 8 міс годує близнят, догодовування сумішшю є майже з перших днів, і от тепер діти починають відмовлятись від суміші :) дурника так і не признали, так що тут теорія про те, що дитина обовязково кине груди при наявності пляшки і дурника потерпіла крах:)
    Справді дуже важко всім трьом догодити увагою, особлива коли ще й старша першокласниця.
    Так що, дівчатка, не складайте рук і намагайтесь якнайдовше погодувати малявок своім молочком. Ви всі молодці;)

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Вирішила таки попитатись...бо досі не можу визначитись із тим, як рахувати нам наш вік - від народження, чи ПДП. Оскільки переважно усі двійнята родяться раніше, то чи треба вважати їх недоношеними? Я читала, що натомість вони скоріше готові до народження, ніж одне маля того ж внутріутробного віку. Моє хвилювання стосується усіх норм розвитку - коли починати переживати? Нам за 1.5 тижні буде 6 місяців, а ми не вміємо перевертатись зі спини на живіт. Правда вже дуже пнемося.... То ще місяць спокійно чекати до "офіційних" шести, чи бити на сполох? Нам педіатр сказала, що добре б позайматись із реабілітологом. Вона не страхала, нічго такого..типу навіть при всіх нормах це просто добре для заг. розвитку типу як масаж (ми мали один курс наразі), але все одно це звучить мені якось.... тривожно. То в кого як було? Поділіться, будь ласка.

Останнє редагування: 10 Травень 2016
  8. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

не по двійнятах, тому в офф. Про вік і розвиток - тому пишу:

• Подобається Подобається x 2
  10. truskaffka

Та власне я вже в свій час почала пов'язувати нашу "ковбасність" (ну бо лежали, як дві ковбаски :)) з нашим швидшим народженням, тобто з нашою ...подвійністю. Ми перевернулись - одна в 6 місяців і десь тиждень, а інша на 2 тижні пізніше. Тобто наче в норму вписались навіть без поправки на той місяць-півтора.
    --- дописи об"єднано, 8 Липень 2016 ---
    Маю організаційне питання - чи в природі існують *не захмарно дорогі* тростини для двійні, що пройдуть в ліфт чешки з шириною дверей 60 см? Якщо ні, то хтось робив так: слінг-чи-ерго та одинарна тростина? Як гадаєте, так буде зручно? Одне нести, інше везти? Тоді і в транспорт, і в ліфт і по тих жолобках на сходах будемо проїжджати. Чи є які "але"? Дуууже це актуально, бо 7 місяців повної залежності від чоловіка і сидіння в 4 стінах мене вже зводять з розуму :sad:.

11. SovaBa

SovaBa noctua

в мене в будинку саме так вирішили це питання))) Бо мотати в слінг двох, та й носити, як на мене, складно. А візки всі для двійні громіздкі, або дуууууже дорогі(((

• Подобається Подобається x 1
  12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я так своїх "порічок" транспортувала. Довго, і на різні відстані
    сказати, що зовсім зручно - не можна. Але "наскільки лиш може бути зручно з дітьми" - так

13. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Буде зручніше набагато ніж з візком для двійні . Ми мали такий тростинку для двійні, то користувалися хіба для спання в парку влітку і то коли чоловік був поряд. А так в ерго і погнала, але мені було легше, бо діти рік за роком і донечка вже ходила сама на той час :connie_pull-pigtail

14. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

я не знаю, але мені з візком зручно було (якщо вихід з дому не рахувати :girl_smile:)
    по них і не кожна одинарна проїде, тим більше тростина

15. truskaffka

Вже з досвіду - 100%. Але я рада, що взяла одинарну, бо хоч в частині випадків таки проїжджаємо :).

Питання таке: що Ви робите, коли по-різному хочуть їсти? В мене одна наминайко ще той, а інша часто не хоче доїдати. Та, що наминайко і народилась трошки більшою, і та різниця у 200-300 грам так і досі присутня. Я маю внутрішній опір до годування по-різному, хоча розумію, що кожна індивідуальна людина інша. Але тоді більшенька буде пухкіша, а менша худіша? Чи я не тим голову забиваю? Не хочеться і змушувати одну, але й обмежувати іншу теж. Що робити з тим своїм блоком про однакове годування в голові? :sad:

• мімімі мімімі x 1
  16. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

В нас ще досі різниця у вазі зберігається)
    А що ви маєте на увазі під "їдять по різному"? В різний час чи різну кількість?
    Я своїх ніколи не змушувала їсти. Після того, як вони кажуть своє фе, я ще кілька раз пропоную. Якщо ні, то все - гонити. Я думаю, що дитинка сама в змозі проконтролювати кількість необхідної їжі. Мої голодними бути не можуть - крик, чіпляння за ноги і падання на землю з істериками під час готування мною їжі. Рятує хіба Пепа.
    І хоч мої їдять ніби однаково, але все ж буває, що комусь не смакує, немає апетиту або ж лізуть зуби. Тоді не насилую з їжею.
    Може ваша неїдунка через певний час ще буде просити добавку;) Або ж можливий варіант, що їй не смакує)

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

17. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

а в мене навпаки: наминайко той, що менший народився:girl_smile: і при тому що народились з різницею 900гр., зараз різниця майже 2 кг.
    і смаки в кожного різні- мала більше молочне любить (кашки, кефір, йогурти)і хліб з маслом:girl_crazy:може тому й пухленька така виглядає, а малий гребе все підряд і нічого по ньому не видно:girl_crazy:
    так що на одне годування в мене деколи дві страви, а іноді й три,бо старша теж "гурман".
    але не кожного дня так, бо я напевно вже здуріла б
    --- дописи об"єднано, 22 Серпень 2016 ---
    різниця може бути все життя, при чому конкретна
    ви знаєте, вони можуть навіть росту різного потім бути:girl_smile:
    мені чоловік розповідав, що з ним в школі вчились два брати-близнюки на одне лице, а зростом один на голову нижчий від іншого.

18. EineGuteFrau

Ваш син певно такої ж породи, як я - їм все і не поправляюсь))) (целюліт не рахуємо)
    А за різницю знаю. Просто в нас вона вже більше року 200 г) хоч пр. Народженні було 400. В місяць чи два вирівнялася і досі так є)
    А оте готування різних страв мене б вбило. Я чим більше готую, тим більше розумію, що я того не люблю. Десь колись щось цікаве так, а щодня - бе.
    В нас щось два дні вже з їжею не дуже. По пару ложечок і все. Може знову зуби.

19. truskaffka

ну я вважаю, що як вони в мене однояйцеві, то базова конституція мала би бути принаймні дуже схожою. Двійнята - це інша тема, то дві геть ініш людини.
    Ну різну кількість. Одна їла би і дуууже рідко вже не відкриває ротик, а інша може в третину не доїсти - закриває ротик і просто дивиться в очі твердим поглядом типу "відстань, мам" :). А я якось ...от спокійна, коли однаково. Най не доїдять однаково- то нормально :), а як по-різному, то хробачок гризе десь. Це бажання все контролювати йде ще з нашого невдалого ГВ - оті суміші по мілілітрах привчають чітко відмірювати кількість їжі і важко того позбутись.
    Доплюсовуюсь. Якось нас в сім"ї було троє - теж в принципі геть всі різні, але ніколи з нами не церемонились. Ну були свої найбільші "не люблю" чи навпаки, але мама готувала на всіх і "проблеми індейцев...."

Останнє редагування: 22 Серпень 2016
  20. EineGuteFrau

Я би вам порадила розслабитись на рахунок того. Голодною не буде - дасть про себе знати. Може вона хоче щось інакше їсти? А вони потім ще суміш п'ють?