Трускавко, так хочеться Вам щось таке підказати, що допомогло б. Але на жаль...В мене не двійня і то я плакала перед кожним годуванням від болю. І ніякі креми не допомогали. І боялась чи воно не голодне і ще всяке різне. І взагалі ГВ далося мені тяжко. Тепер коли дитина більша, жалію що стільки всього боялась і була така невпевнена у своїй дитині. Насправді все було добре. І у вас все добре)))
То ми так будимо - годуємо зі шприців і з пальчиком (для гімнастики язичків), а от груди так вони не беруть - мають бути таки притомні. І так нелегко правильно взяти (надіюсь, що хоч деколи це виходить у нас правильно). О так..це мої ночі вже 2 тижень такі. Я сплю по 20 хв між вставаннями, іноді не реагую вже на будильник, іноді засинаю над молоковідсмоктувачем- боюсь ще один розбити (вже один "гавкнув"). Та тут ще такий момент - боюся, що буде з стільцем після введення ШВ - вні стає тоді ж іншим, "тяжчим". А у нас вроджена вада з кишечками, ми дуже тяжко в туалет ходимо і так. Одним словом, я в розпачі і не бачу виходу. Читаю щось, щось от питаю - наразі крутимося. Побачимо..
@truskaffka Олесю , то на початку все важче. Воно якось все з часом внормується, побачиш. В тебе завжди має бути допомога, щоб ти могла відпочити, хоч на півгодинки , але переключитись від того годування-сціджування. Все буде добре!!
Знаєш, я от пригадую свої перші дні ( що ітак не до порівняння з тобою), я думала, що дитина народжується і по любе цицю буде смоктати добре. А воно зовсім не так було і я прикладала по сто разів, щоб Мелася ту цицю захопила, а вона язичком совала , а присмоктатись не могла. Потім вже навчилась, але стала дуже неспокійнв при циці,, годування з танцями, я думала, що то вже так буде все, що то капець, але воно все минуло. І важкі засинання ввечір, походеньки до третьої ночі, все минуло. Треба терпіння звичайно, а в твоєму випадку ще й добру допомогу рідних
Моя скромна думка. 1. Вам потрібен фізичний контакт з дітьми. Від молоковідсмоктувача і постійної втоми молока не прибуде. 2. Якщо для того, щоб мати діток на руках і вони не кричали від голоду, треба тимчасово (підкреслюю, тимчасово(!)) ввести догодовування, то треба це зробити. Інша справа, що то треба робити грамотно, щоб не нашкодити. Тобто спочатку вияснити, чи справді діти голодні (як вага, як пісяють), якщо голодні, то догодовувати так, щоб не забагато, грубо кажучи. Як варіант - донорське молоко, задумайтеся над цим. 3. Вони можуть плакати не від голоду, а від бажання постійно бути біля мами. Чому - і так ясно. 4. Деколи варто послухати думки не одного консультанта. В моєї коліжанки була ситуація з другою дитиною, що аж з 4 разу вона знайшла вирішення своїх проблем у консультанта. Просто моральна підтримка і мамська солідарність врятували їй ГВ і додали спокою, бо не завжди треба просто виконувати правила. 5. З одного боку - не виснажуйте себе, потрібно знайти альтернативу тим цідженням. З іншого - не варто аж надто слухати порад про "буде як буде", бо ясно, що діти виростають на різних видах харчування, але поки є шанси годувати молоком, треба за то хапатися. Сприймайте ситуацію як таку, де крок назад допоможе зробити два вперед.
моя думка така сама: щоб Ви могли заспокоїтись і ефективно налагодити прикладання (наприклад, одну підгодували сумішшю, і спокійно з іншою годину чи скільки треба прикладаєтесь), а коли з цим справа вирішиться, то природним смоктанням буде легше додати молочка на вимогу дітей, ніж цідженням. Звичайно, постаратись не затягувати.
Я б теж на мiстi Олесi замiнила 1 чи 2 годування хорошою сумiшшю, а час, витрачений на цiдження б використала для прикладання дiтей i тiлесного контакту з ними. Менi здаэться що вони б краще почали смоктати через те, що мама поруч. I зовсiм не обовязково що вiд часткового введення сумiшi дiтям буде важче випорожнитись.
Консультант мені теж це постійно каже. Треба якось графік міняти....бо бачу діло не піде. Нині ми вже лежали більше разом, намагались більше приладатись (менше догодовували зі шприца - дітки голодніші, але зато охочіші до грудей. хоч і нервовіші...надіюсь, що це не катування малят). Цідитись зараз виходить швидше і якісніше (більше молока тьфу-тьфу), то може буду рідше це робити. Дуже бракує часу на відпочинок - а це теж складова прибування молока. Нині вперше намотала слінг-шарф - так зручно! Шкода, що не вмію двох примотати...можна бул б так носитись хоч поки малесенькі. Але це теж тілесний контакт. Отакі справи. Нині веселіше бо внічка спокійна була - а коли вони двоє одночасно кричать - то тяжко. Ми з чоловіком вже на автопілоті все робимо Нині вночі не пам"ятали, хто кого розбудив, хто кого годував і в кого памперс поміняний .
Спілкувалась з мамочкою з двійнятами. Вона користується візочком baby jogger select. Каже що нижня люлька легко знімається, спускається у корзину і так вміщається у ліф.т. Надіслано від мого GT-I9192, використовуючи Tapatalk
Незнаю, чи ще актуально, подушку я замовляла тут Подушка для кормления «Макошь». На відміну від подушки для годування однієї малечі, вона більша. На скільки зручно, також ще не скажу, нам ще до лютого чекати, якщо дітки швидше не попросяться на світ.
Матусі двійнят, скажіть будь-ласка, чи вдавалося комусь годувати своїх діток виключно грудним молоком, без догодовування сумішшю? Ми два тижня були виключно на грудному, потім(я так розумію що діти стали потребувати більше молока) прийшлось догодовувати сумішшю, і вже більше тижня ми їмо 50 на 50. Всі спроби підтримати лактацію не допомагають, груди не встигають набирати. Може бути таке що реально нехватає і небуде хватати молока на двох дітей і прийдеться годувати їх постійно в такому режимі?
А як ви зрозуміли що діткам треба більше молока? Моя кума обох синочків годувала до 5,5 міс.лише грудьми, і їли вони досить часто. Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
По їхній поведінці + коли спробувала зцідити все що можливо,то виявилось що вийшло лише близько 100мл,а така кількість молока це потреба для однієї дитина за одне годування.
Зціджування - не показник. В мене сціджується пару капель, а годую третій рік. Крім того, в процесі смоктання молоко ще прибуває. Вам перед введенням суміші варто би було все обговорити з консультантом з ГВ, а так зверніться хоч зараз, бо догодовування наполовину - прямий шлях до втрати ГВ. Звичайно, збоку говорити легко, але перший місяць лише налагоджується лактація, і вам важливо, "організувати" запит на подвійну кількість молока
Я розумію, що ви берете до уваги лише поради дівчат з двійнями, але все таки те, що груди не набирають і з них не зціджується - не може бути об'єктивною ознакою недостатності молока. І з однією дитиною дівчата з таким стикаються і теж роблять помилки, не знаючи цього. Візьміть собі на замітку.
Я тому і запитую мам з двійнятками,бо з першою дитиною в мене не було проблем з ГВ і ми успішно їли цицю майже 2 роки. А тут є проблема нестачі і мені важко "організувати" той запит на подвійну к-сть молока,і я замислилась що можливо це не лише в мене така проблема. Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk
я догодовувала, нашому з синочком ГВ вже третій рік пішов) я ні в якому разі не переконую догодовувати, просто ділюсь досвідом -в нас сталось так.
@Chrystal,знаю,що знайома вигодувала своїм молочком двійнят без жодних догодовувань. Годувала більше 2років.,вагітність друга. Нюансів не знаю,бо ми не настільки близько знайомі.,але точно не догодовувала нічим.