Самодостатність і подружні стосунки

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем AilataN, 18 Червень 2012.

1. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Самодостатність і подружні стосунки

а не може бути так, що і ви не особливо хвалите його досягнення? і отримуєте ланцюгову реакцію
    о, згадала себе в часи навчання)))
    по словах тата "для жінки найважливіше щасливий замуж" кров закипала і можна було йти на барикади.

2. DarkNess

DarkNess New Member

ні, хвалю багато, як дитину)) бо начиталась/наслухалась семінарів багато про те, як говорити з чоловіками, шукаю підходи, тут не те, скоріше особливості виховання/його відсутності, бо його мама в ті часи багато працювала, іноді в 3 зміни, все сама робила, не навчила цінувати жіночу роботу, то тепер не має подяки ні вона, ні я )))
    в дитячому віці не було прикладу повної сім"ї, а в дорослому дуже важко його створити. от такий от екземпляр!

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Запропонуйте йому на день-другий посидіти. Цікаво через скільки втече на подвиги :girl_haha:
    Але то таке. Вода камінь точить. Якщо жінка справді розуміє і цінує своє "сидіння", то і чоловік підтягнеться з часом.

4. DarkNess

DarkNess New Member

не сидить..., каже, що не його профіль)))

5. Furore

Furore New Member

Ідіть в передачу "Хата на тата", там йому покажуть яка то фі..ня! ))
    Та й Ви відпочинете. ;-)

Знаєм ми ті войнушки, скільки років пропрацювала з чоловіками (офісний планктон), то здебільшого третина дня складається з лясів з колегами, перекурів, кавування, третина (а може й добра половина) з сидіння в інеті (не по роботі), ну і третина дня - робота. А додому певно приходять едакі трудяжки, добитчики. Ех! А ми стерви навіть не пошкодуємо. )))

6. Orman

Orman Модератор-бомба

а треба як мужчину

я оце здитинювання не розумію. Сочатку здитинити, а потім хотіти кам"яної стіни.

7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Знаєте, а може таки і справді, перестати робити з того подвиг. Так взяти і сказати:"Так, СИДЖУ. І дуже з того задоволена. Тішусь, що маю можливість СИДІТИ з дитиною. Готувати тобі вечерю. І дивитись телевізор. І гуляти вдень. І просто лежати. Дякую тобі, Коханий, за цю можливість!":)

8. DarkNess

DarkNess New Member

мова про те, що хвалю і сина, і чоловіка навіть за прості речі, це про кількість похвал/подяк відповідно до виконаного таке порівняння, а не про одинаковий підхід..., а ви про сюсюкання говорите...

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

а самі себе хвалите при них? і це теж, на мою думку, потрібно. Сказати: "От яка я молодець, таку вечерю сьогодні приготувала, просто відпад, сама не сподівалась!" Думаю у відповідь почуєте ще один комплімент в свою сторону, що таки так, молодець, і вечеря смакота :good:

10. Люша

Люша Well-Known Member

А я сиджу читаю і не розумію, чого я не сюсюкаю? Чого зі мною не сюсюкають? Певно не самодостатня я, бо у другий декрет пішла, з нього не поспішаю і кар'єри не хочу... Якесь таке життя описуєте - вибачте як в цирку. "Вся жизнь - театр." Чого не жити просто один з одним, поважаючи і сприймаючи такими якими є свої половинки - звичайно, я зараз про нормальні стосунки в яких є повага та взаєморозуміння. Бо так можна пів життя хвалити і вибачте нижче спини цілувати - а у відповідь доброго слова не отримати, і самодостатність від цього не з'явиться.
    Кидайте помідорами - але стосунки мають бути справжніми, а інакше життя не відчувається, півжиття якесь.

11. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А фантазію підключити?

12. Furore

Furore New Member

Так, згідна. Але геть не до порівняння з домашнім господарством, якщо ще й з дітьми маленькими. І, пробачте, робити з себе героя з такою роботою, якось зовсім несолідно.

13. Mazerati

ще залежить, яке в кого господарство і як хто з ним справляється. В мене по сусідству дві знайомих сімї з маленькими дітками. Одна з жінок і на прогулянки, шопінг має час, і вдома в неї їсти зварено, порядки пороблені. А друга теж встигає і на шопінг, і на каву з подружками, але вдома в неї армагедон і вона всім жаліється, що з дитиною нічого не встигає...Є ще третя знайома, в якої 3-оє дітей, і вона ходить прати і прибирати до тої другої (безкоштовно), бо їй шкода бідняжку, яка ні з чим не справляється, бо в неї мала дитина...

14. Furore

Furore New Member

Це вже інше питання. Є багато жінок, яким не подобається домашнє господарство, вони не до того, вони б краще на роботі штани (пардон, спідниці))) протирали. Їм такий "почесний" обов’язок нав’язало суспільство чи чоловік, от вони і мучаються. Притому,замітьте, не роблять з себе героїв.

15. Mazerati

а ви не допускаєте, що робота може приносити їм задоволення? що можна любити свою роботу? аааа....сорі, тепер дойшло, що то ви про сидіння вдома так говорите :) ну я не бачу тут проблеми взагалі. Якщо ходиш на роботу, значить заробляєш гроші і можеш оплатити нянічку і не сидіти вдома, а робити, що бажаєш. Ми ж всі дорослі люди. Як можна комусь щось нав"язати? А якщо можна, то це проблема тої людини і її безхарактерності.
    тут я трохи (знов) не в"їхала...що у вашому розумінні означає "робити з себе героя"?

16. Furore

Furore New Member

Всі мої останні дописи тут стосуються лише одного поста:
    Тобто, він робить з себе героя, що ходить на роботу, а вона - так, фігньою цілими днями мається (в його розумінні).

17. DarkNess

DarkNess New Member

Та живемо один з одним, сприймаючи такими які є. Шо означає просто, я не знаю,бо в мене не всьо так просто...Можливо, ви більш гармонійна, більш розвинута і мудра людина, що вам не доводиться працювати над подружніми відносинами, бо мені доводиться. І над собою, і в пошуках підходів до коханого, бо характери маєм прямопротилежні (стихії вогонь і вода про шось говорить...)
    До чого тут цирк? Якщо мій син допомагає складати мені речі чи витирати пилюку (хоч як в нього получається), я кажу йому, що дуже дякую, який він у мене помічник-молодець! А якщо чоловік приносить продукти чи ремонтує кран, то і йому кажу, що він гарний господар чи майстер! Це ж позитивна мотивація. Чоловіки люблять, коли їхні зусилля цінять. Не бачу в тому ніц поганого. І чим це неповага? Якщо для когось це театр, то для мене - особиста культура.
    А чоловік з дитинства не навчений цінувати жіночу роботу, то й ніколи не дякує за вечерю, не цінує порядок, зате прекрасно бачить коли нема шо їсти чи брудно...
    Та й живемо наразі різними проблемами, він багато працює, я багато часу проводжу з дитиною, для того, щоб зрозуміти один одного потрібно говорити, показувати, з півслова не получається.

18. Furore

Furore New Member

І шо, помагає? Прогрес є?

19. DarkNess

DarkNess New Member

Для висновків недостатньо зібраного матеріалу)
    Але прогрес є.