Самодостатність і подружні стосунки

Discussion in 'Ти + Він' started by AilataN, Jun 18, 2012.

1. Мія

Мія Well-Known Member

Відповідь: Самодостатність і подружні стосунки

ну бачите.. ми по різному розуміємо самодостатніх людей..
    Ваше визначення самодостатності більше подібне на егоцентризм..

2. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Оскільки суперечки на цю тему не вщухають, я вирішила дізнатись за допомогою тесту чи є я самодостатньою.
    Бо вважаю себе самодостатньою в вирішенні проблем але не думаю, що це критерій
    Адже з усього, що тут прочитала треба ще й фінансово незалежною бути і т.д і т.п

Отже пройшла тест(для 100% самодостатніх може і не показник):

Скажіть-я самодостатня,бо шось не туво?)))

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То точно. Тема направду глухий кут. Психологи дають пояснення самодостатності саме так, як ви описали. Вони називають такі відносини і поведінку автократією. Автократи, це самодостатні люди. Абсолютне панування або влада, самодержавство.

Для того, щоб подивитись на те наскільки я незалежна, я також пройшла тест на "самодостатність". І мені сказало, що я на 85% незалежна. Хоча, я постійно запитую чоловіка і дітей про те, що будемо їсти. Мені здається, що я його відповідь знаю наперед, але це не те, що він відчуває в середині... я цього не можу знати, бо я не він, і я цього не відчуваю. Я з ним раджусь, запитуюсь про все і дуже люблю коли ми робимо всі наші рішення зважено і разом. Доречі мій чоловік має набагато більшу схильність до самодержавства, онтої самодостатньості. Він може купити щось до хати, не питаючись моєї думки.

Ось результат мого тесту.
    Я на 85% незалежна. Цікаво так. Але я то називаю зарадна. Знаєте таке слово? Саме зарадна я і є.

---------- Додано в 16:39 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ----------

Це просто показує, щоб прийняти рішення вам важливо почути думку інших людей. І це є нормально, адже ми живемо в соціумі, отже ми бажаємо спілкування з іншими людьми. А ви можете вважати себе незалежною фінансово, тобто маєте якусь кар’єру, заробляєте гроші, не живете з батьками, ітд... ітп..

4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

:)
    І я тепер така буду-ЗАРАДНА або (зарадна-заразка:connie_pull-pigtail)

---------- Додано в 17:53 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

Трошки не так
    буває але

І це направду так є.
    Яще називаю це-впертий віслюк

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Доречі, мені руский тест видав той сам результат, але він зовсім невірний і мені не підходить. Я ніколи не роблю наперекір. Тепер не роблю. Замолоду і в дитинстві саме аби показати свою незалежність і заявити про своє Я, поступала саме так - наперекір всім порадам мами і родини. Проте, я завше прислухалась до порад друзів.

Тепер, коли я трошки вже велика і маю чоловіка, то прислухаюсь то думки чоловіка і друзів. Мама і родина, надалі залишились в тій самій зоні.

6. Furore

Furore New Member

Всі рішення, що стосуються особисто Вас, а також ті, що стосуються дітей, або інших проблем, коли Ваш чоловік зайнятий, на роботі чи ще деінде, а Ви повинні або можете прийняти рішення без нього.
    Що стосується зміни роботи, наприклад, ми завжди радимось, але звісно ж, рішення приймаємо самі. І я, особисто, не розумію як може бути по-іншому. Як хтось може мені вказувати на якій роботі працювати??? Те ж саме стосується і чоловіка, як я можу вирішити на якій роботі йому працювати, нехай навіть там з/п втричі більша, але там начальник-звір, або ще щось подібне????

Ну оскільки, Ви самі написали, що тепер так живуть багато сімей, то значить для них важливіше фінанси на даний момент, і це для них нормально. І саме стільки часу (мало, по-Вашому) для спілкування - для них має бути достатньо, тому що це є їх вибір. А то знаєте, спочатку дружина кричить, що чоловік-рохля і грошей від нього як кіт наплакав, а потім жаліється, що чоловіка вже забувати стала, але не враховує те, що ніби легше жити стало, вже і на море з’їздили і ніби на дачку назбирали, образно кажучи. Або що, я особисто, частіше бачу, чоловік ніби дуже за те, що жінка працює, але з другого боку, його так злить, коли він додому приходить, а вдома шаром покоти, а він голодний. Якось так швидко і намертво приклеюється до наших людей манера споживання, що починають це і до рідних людей застосовувати.

7. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я коли таке чую/читаю, то сприймаю це все, як,вибачте, але "бла-бла", бо розказувати про те, що "хто хоче шукає можливості, а хто не хоче - шукає виправдання", то все так суб"єктивно і так мало має відношення до реального життя в нашій країні, що я навіть не хочу все це розвивати. На жодній роботі не прив"язують, але якщо на одній платять гроші, а на іншій маєте свобідний графік, то яку роботу вибере людина, що забезпечує родину, сплачує кредит, має витрати на лікування батьків, мусить їсти, платити комунальні послуги і ще купу всього такого оплатити, на що родичі з Італії гроші не дадуть, бо їх там немає - тих родичів?

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

То означає, що люди мусять за щось жити, а не те, що це для них нормально. Це не завжди їхнє бажання, а сила обставин, які мають властивість змінюватися і часто в погану сторону.

8. AilataN

AilataN жива

Дійсно, і не треба))
    Кредити- це сила обставин? Виїзд на море, нове авто?
    Є тяжкі обставини, але не поголовно жижеж, ні?

9. Furore

Furore New Member

Гм... :girl_crazy: Як це розуміти? Що нормально лягти і лежати і чекати манни небесної??

---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:37 ----------

Ну чекайте, якщо Ви хочете їсти або в туалет (пардон), то через силу певних обставин, ви встаєте і робите це.
    Про які обставини Ви тут говорите?

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

Чим забезпечує? Що потрібно тій родині - увага чи гроші? Здається, це тільки тій родині і вирішувати...

10. Зануда

Зануда Well-Known Member

Це зобов"язання, яке диктує певні умови.
    Я повторюсь, бо закралось якесь непорозуміння. Цитата з вашого допису:
    Моя відповідь була такою:
    Переклад:) : Люди не завжди добровільно з власного бажання крадуть час у своєї сім"ї та обділяють увагою дітей, і не всі роблять це тому, що для них гроші важливіші за рідних, а тому, що маючи сім"ю, мають перед нею певні матеріальні зобов"язання, часом щось стається малоприємне і також вимагає фінансів, часами робота така ненормована.
    Всі крайнощі, як і ультиматуми не ведуть до добра. Якщо діти голодні, а тато казочки їм добами читає, а мама пісень співає, то погодьтеся, що це не зовсім адекватне уділяння уваги. Якщо діти самі по собі, а батьки гроші заробляють і по маківку загрузли у кар"єру, то це теж нічого доброго не віщує.
    Тому хочеться балансу, якоїсь рівноваги у сімейних відносинах, щоб залежність і незалежність не мали полярних точок, а лише позитивне забарвлення.

Одні мої знайомі взяли кредит на помешкання - добре зважили всі за і проти, порахували у що їм це обійдеться і чи дадуть вони собі з тим раду - все мало бути цілком реально, але тадамммм! - криза: долар зашкалює, чоловіка скорочують на роботі, а тут з дня на день дитина має народитися. Лише через 6 місяців знайшов нову роботу, та й ту в іншому місті і зараз приїжджає додому лише на два дні в тиждень. Ви думаєте вони того хотіли чи таке планували - зовсім ні, але так склалося і наразі не можуть вибирати.
    Щодо виїзду на море, то я не зрозуміла, що мається на увазі, зрештою, як і відносно авто. Якщо людина витрачає на одну відпустку всі заощадження, а після моря - зуби на поличку, то це не сила обставин, а погане планування бюджету :)

П.С. Про що ми вже зараз говоримо? :8: Шота я патірялася :)

11. AilataN

AilataN жива

Так ото ж.
    Вирішення якихось труднощів (особливо фінансових) є тяжким випробуванням для сім"ї. Якщо люди самодостатні ( в мому розумінні) то вони не будуть "топити" один одного, скандалити вдома,звинувачувати один одного, а витягувати і допомагати, не обтяжуючи ситуацію, а навпаки всіма силами полегшуючи її. Повторюсь, але в мому розумінні самостійність не є абстрагуванням від чогось /когось.

Дійсно, це крайнощі, а також переведення всіх проблем на фінансове підгрунтя. А це тільки нюанс.
    Чудово розумію, про що ви, але немає "кабали", і з "бла-бла" і без того. Є рішення , которі може прийняти людина, якщо захоче, які приведуть до балансу.

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

чомусь мені здається, що тут трохи плутають самодостатність і самовпевненість.. Мені здається, що самодостатність - позитивна риса характеру, чи то стан душі чи що воно там таке.. а от самовпевненість - негативна..

---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:18 ----------

самодостатність і чоловіка і жінки, на мою думку, аж ніяк не повинна перешкоджати подружнім стосункам.. Навпаки - люди будують більш рівноправні стосунки, партнерські, поважаючи думку один одного, нехай навіть не завжди прислухаючись до неї. Кожен має свої погляди, своє коло інтересів, але не заважає при цьому іншому мати теж власні погляди, інтереси.

Самодостатні люди - без комплексів, їх не турбує чужа думка, роблять те, що їм потрібно, без хамства і наглості. Вміють йти на компроміс, коли це потрібно.

Це я так поверхнево описала моє уявлення про самодостатніх людей. Самодостатність я розумію так: людина вважає що вона права, при цьому дає право кожному на власну думку, слухає (нехай навіть не прислухається, або прислухається час від часу). Самовпевнена людина вважає що ТІЛЬКИ вона права, а всі інші - не праві (нікого не слухає).

А те що дехто пише, що самодостатня людина нікого не потребує - не вірю. Людина по своїй природі - істота соціальна, тобто кожна нормальна, без серйозних психічних відхилень, людина - потребує іншої людини, групи людей. І то є закон.. Людині потрібне спілкування з іншою людиною, як повітря, вода і їжа.. І самовпевнена людина потребує, і самодостатня, і невпевнена в собі. Усі-усі. Просто хтось через відсутність чоловіка/жінки розвиває в собі комплекси, а хтось не переймається, а просто живе. Кожен це спілкування "будує" по своєму.

---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

теж пройшла тест.. от що пише про самодостатність
    так і є. я буду дружити тільки з тими людьми, які мені підходять у спілкуванні. Якщо таких поряд нема - краще просто ні з ким не буду дружити.. Не розумію чим
    може зашкодити подружньому життю. Я ж вибрала того чоловіка, який мені підходить, тобто з його думкою я рахуюсь, поважаю його. Він мій найліпший друг. Мені підходять його погляди, інтереси, ставлення до життя, до мене, до сімї. Чому наша самодостатність повинна нам заваджати жити разом?
    Самодостатність не виключає компроміси .

13. resnichka

resnichka New Member

Вибачте за втручання, але мені здається, що Ви трішки поплутали самодостатність з відлюдністтю... Не відчувати потреби у спілкуванні, коханні, дітях, турботи за інших - це не ознака самодостатності

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

Кому цікаво, цитую повністю те, що тест пише про самодостатність.
    тест тут

Тільки от в несантиментальності і «толстокожести» ще мене ніхто не звинувачував.. Може я трохи недотягнула до загального правила )))

15. bora

bora Well-Known Member

Предмет обговорення гілки, по-моєму, - це фінансово незалежна жінка, чи бізнес-леді. І в подружньому житті буде залежати тільки чи готовий соціотип її чоловіка до її амплуа)). Чи як там. Якщо не готовий, то рано чи пізно вони найшвидше все одно розійдуться. Бо він не сприймає незалежності жінок, приміром. Але ж є чоловіки, які тільки незалежних і обирають. Тож фінансова незалежність швидше буде поштовхом, а не першопричиною чому не склалась сім"я.
    А самодостатня це інше....
    Погоджуюсь з Вікіпедією щодо означення Самодостатнього. Самодостатній це той, хто сам є цінністю, хто має цінність в собі. В другій частині - може обходитись власними можливостями - теж погоджуюсь. Ось може людина заробляти 4 тис. грн і жити на них, і це вже самодостатня людина. Не мус вона заробляти мільйони, щоб бути самодостатньою. Бо то вже - амбіції. Як це впливає на подружжя? Чим менше люди притісняють цінності один-одного - тим міцнішою буде їх сім"я.
    Якщо хтось не самодостатній..думаю все одно людина шукатиме себе, свою індивідуальну цінність. І ось поряд з такою людиною певно троха важко, бо ти не знаєш якою її цінності стануть завтра, і чи треба їй в тих цінностях взагалі буде сім"я. Це як будувати щось без фундаменту. ІМХО.

16. resnichka

resnichka New Member

Дякую Вам за тест, дуже цікавий, я теж пройшла і результат задовольнив:girl_tender:

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

я читала-читала тему і не могла зрозуміти чому тема називається по-одному а обговорюють інше ))) тому вирішила відповісти відповідно до назви теми ))

18. resnichka

resnichka New Member

Усе як завжди, кожен розуміє термін "самодостатність" по-своєму, скільки людей - стільки і думок з цього приводу. З свого особистого життєвого досвіду можу сказати - я не можу жити поруч з несамодостатньою людиною:connie_pull-pigtail

19. Furore

Furore New Member

20. Мія

Мія Well-Known Member

а мене буває звинувачують.. ну не люблю я киснути в соплях тим більше в чужих..