Салати

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем misss, 17 Січень 2011.

  1. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Відповідь: Салати

    Салат придумала сама з того, що було в холодильнику:
    -відварене куряче філе- розділити по волокнах
    -підтушена цибулька-півкільцями
    -консервований горошок
    -відварені яйця - на грубій терці
    -сіль, перець
    -майонез
    Смачного!!!
     
  2. Gorda

    Gorda Well-Known Member

    Відповідь: Салати

    Зробила салат з того що було дома:
    -Болгарський перець червоний і жовтий, порізала на тоненьку соломку
    -Консервовані печериці, розрізала тільки на половинку
    -Цибулю порізала тоненькою соломкою
    -Порізала петрушку
    Заправила оливковою олією, оцтом і додала трохи солі.
     
  3. Kvinna

    Kvinna Member

    Відповідь: Салати

    Я минулого тижня була в тата на ДН і моя мама там такий салатик класний презентувала:
    1 кочан листя салату (руками порвати на дрібніші шматки)
    1 авокадо (порізати кубиками - я люблю щоб крупними, але то вже хто як любить)
    1 банка тунця
    1 варене яйце (кубиками)
    1 ст.л. ол. олії
    Легенько усе перемішуємо і їмо - НЯМ-НЯМ!
    збираюся на днях його зробити. Думаю куряче яйце замінити на 2-3 перепелині (я їх дузе люблю :nyam2:
     
  4. Coshitce

    Coshitce Member

    Відповідь: Салати

    Сподобався салат:
    Салат „Наречена” :
    Два зварених яйця натерти на великих отворах терки, зверху так же ж натерти почищені від шкірки яблука (два середніх або одне велике). Зверху на яблука натерти шар твердого сиру (30-40 грам), теж на великих отворах. Залити зверху негострим майонезом і посипати дрібно посіченими горіхами.
    Салат не перемішувати. (Яблука взяти кислуваті).
     
  5. KOCHAM

    KOCHAM Well-Known Member

    Відповідь: Салати

    консервовані персики половинками
    на них викласти
    салат: квадратиками відварена курка
    твердий сир
    зелена цибуля
    майонез
    ми ще додали кріп
    дуже класне поєднання, підійде до святкового столу

     
  6. Galin Max

    Galin Max Member

    Відповідь: Салати

    Недавно робила салатик-експромт:
    мікс-салат
    "морський коктейль" обсмажений
    сухарики домашнього приготування
    зелена цибулька
    кріп
    лимонний сік
    соєвий соус
     
  7. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Відповідь: Салати

    А ось і мій улюблений святковий салатик:girl_smile:
    всі інгредієнти викладати шарами у глибоку тарілку в такій послідовності:
    1-й шар - відварене і порізане кубиками куряче філе, посолити;
    2-й шар - порізана кубиками цибуля, попередньо підсолена, замаринована у вині;
    майонез
    3-й шар - відварена картопля, потерта на дрібній терці, сіль, перець до смаку;
    майонез
    4-й шар - відварена морква, потерта на дрібній терці, посолити;
    5-й шар - відварений дрібно порізаний чорнослив;
    майонез
    6-й шар -відварене яйце потерти на дрібній терці, посолити;
    7-й шар - плавлений потертий підкопчений сир;
    майонез
    зверху салат можна притрусити дрібно посіченими грецькими горіхами.
    Смачного!
     
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Салати

    роблю часто бо дуууже люблю

    пекінська капуста
    помідори-чері
    сир фета (або якийсь такого типу)
    зелена цибулька
    олія на ваш смак
     
  9. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    Відповідь: Салати

    куряче філе і твердий сир порізати кубиками ,додати консервовані ананаси кубиками і то всьо заправити майонезом!:girl_tender:

    ---------- Додано в 18:21 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

    і ше один :пекінська капуста порізати ,маринована кукурудза,червоний і жовтий болгарські перці,заправити майонезом.зверху прикрасити маслинами(чорними):girl_bye:
     
  10. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Відповідь: Салати

    салат для тих хто не любить майонез.
    грушка кубиками ,пліснявий сир(рокфор, блакитний,кому який більше подобається) теж кубиками, розпарена курага порізана дрібними шматочками, грецькі горішки, італійські приправки або трави і оливкова олія.

    ---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

    о, ще полюбляю такий іноді зробити: червона квасоля варена, цибулька дрібно-дрібно порізана, тунець(або сардини, якщо нема), оливкова олія, бальзамічний оцет.
     
  11. soilik

    soilik Member

    Відповідь: Салати

    пекінська капуста, морква (потерти на корейській терці), буряк (сирий, терти, як і моркву),куряче філе (можна шинку або ковбасу) - соломкою. викладати на великий таріль купками всі компоненти, зверху полити майонезом і посипати смаженою картоплею (брала "Файна бульба" - типу чипсів). ще можна додати зеленої цибульки
     
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Відповідь: Салати


    Селера, пекінська капуста, цибулька ріпчаста, варене яйце, зелена цибулька, домашній майонез.
     
  13. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    Відповідь: Салати

    лежить запакований " морський коктейль"- який салат з нього можна зробити? але бажано, перевірений рецепт, бо в неті їх купа, але чи вони добрі....
     
  14. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Салати

    Чи морожений , чи концервований класно смакує з черрі помідорками (розрізати навпіл), міксом салатів, вареними перепелиними чи звичайними яйцями (розрізати навпіл) і оливковою чи мікс олією. Я інколи додаю трішки соєвого чи лимонного соку. Сіль-перець по смаку...
    Помідори можна взяти звичайні салатні..Тоді нарізка як на грецький..
     
  15. Akseniya

    Akseniya Well-Known Member

    Відповідь: Салати

    Дуже швидкий, простий, економний і ситний салат:
    Беремо картоплю, чистимо, ріжемо соломкою і обсмажуємо на олії малими порціями, даємо стекти олії.Відварюємо куряче філе, ріжемо, додаємо порізаний соломкою мариновани огірок.Заправляємо майонезом, солемо, перчемо до смаку.
    Смачного!!!:girl_tender::girl_tender::girl_tender:
     
  16. Annamarija

    Annamarija New Member

    Відповідь: Салати

    Рыбный салат с крекерами

    Ингредиенты:
    • 2 пачки несладких круглых крекеров
    • 1 баночка любых рыбных консервов (горбуша, тунец, сайра в масле, можно крабовые палочки)

    • 4-5 яиц
    • майонез
    • 1-2 зубчика чеснока
    • зеленый лук
    • твердый сыр

    Приготовление:
    Выложить на тарелку слой крекеров, сверху натертые на терке и смешанные с майонезом яичные белки (желтки оставить для украшения), опять слой крекеров (чтобы между ними было как можно меньше просветов), сверху слегка смазать майонезом, сверху положить слой размятых вилкой и смешанных с майонезом консервов (жидкость слить), посыпать зеленым луком. Снова слой крекеров, затем смешанный с чесноком и майонезом тертый сыр. Далее слой крекеров, сверху все смазать майонезом и посыпать тертыми желтками. Оставить при комнатной температуре на 2 часа, потом еще на час в холодильнике (или оставить в холодильнике под пленкой до следующего дня). Следите за количеством майонеза, чтобы не получилось суховато или слишком жидко.
     
  17. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Відповідь: Салати

    хочу якийсь теплий салат, хто що робить?
     
  18. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Відповідь: Салати

    Японський теплий салат
    500гр нежирної свинини,
    400гр спаржевої фасольки,
    3 середніх морквинки,
    3 ст.л. кунжуту,
    середня цибулина,
    0,5 ч.л. тертого імбирю,
    сіль,цукор, перець, оцет.

    Свининку ріжемо соломкою, обжарюємо до повної готовності в олії-маслі, трішечки солимо і перчимо в процесі приготування. Витягуємо з пательні, збризгуємо оцтом (я брала бальзамічний) і олією (соняшниково-оливковий мікс). Накриваємо харчовою плівкою. Цибульку нарізаємо півкільцями і маринуємо (вода, оцет, сіль, цукор). В олії обсмажуємо спершу хв. 10 моркву, нарізану соломкою, до неї додаємо спаржеву фасольку. Обжарюємо-тушимо до готовності. НЕ солимо взагалі. Додаємо до свинини, перемішуємо, додаєм цибульку, посипаємо кунжутом і імбирем. Все гарненько перемішуємо і трішки досолюємо-доперчуємо по смаку. Сіль і перець не повинні перебивати смак овочів. Салатик простий в приготуванні, порція велика - на 5-6 осіб, незвичний, але усім дуже сподобався. Смачного!
     
  19. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: Салати

    Останнім часом "збилась" з майонезів і інших шкідливих, тяжких для шлунка і фігури продуктів, а без салатів не обходиться жодна забава. Одже поділюся рецептом найвдалішого( був найбільш корисним, смачним та естетичним і гості сприйняли на ура).
    салат робила кожному на тарілочці, щоб ефектніше виглядало:girl_tender:
    отже:
    салат латук порвала на великі шматки, те ж саме зробила з руколою(але можна і без неї хто не любить). додала порізаний на великі шматки огірок, помідори черрі пополам, болгарський перчик соломкою, і фіолетову цибулька кільцями. далі додала варені, пополам розрізані перепелині яйця і натертий на терку для корейської моркви твердий сир(дуже класно виглядає в салаті),за бажанням можна додати якісь дрібнорізані горішки чи мигдальні пластівці(я додавала насіння кунжуту),поперчила, полила оливковою олією і вже кожен за смаком добавляв бальзамічний оцет.

    Поділіться ще хтось рецептами святкових, але корисних салатів
     
  20. zorkas

    zorkas Member

    Відповідь: Салати

    Гори Гімалаї
    Варений бурячок потерти на грубому терку
    Варену моркву теж на грубому
    Сиру капусту посікти і посолити
    Смажена картопля фрі
    Все разом перемішати, додати спеції, заправити майонезом.
    Смачного.