"Ручна" дитина

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Іруня, 15 Квітень 2010.

1. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Відповідь: "Ручна" дитина

Ага, тільки мій чоловік завжди каже, що я з нього маминого синка роблю своїми нєжностями.

---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:27 ----------

Ага, спробуйте...:girl_crazy: на наступний день спини не відчуєте!

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Наш Натанчик дуже любить, коли йому співають "Натанчик, Натанчик - дуже гарний хлопчик". Так смішно тоді похитується в такт до співу. Дарко теж йому то любить співати.
    Ну, якщо плануєш говорити хлопцеві "не плач, ти ж мужик". Або просто "не плач", "вставай", "сам винен, що впав", або "ти такий великий, а ще плачеш", тоді задумуватися варто. Як не плануєш, то задумуватися нема над чим. ;)
    Бо чоловіка виховували за принципами, що "він - мужик". Тільки чомусь то зазвичай означає, що він не мужик, а камінь. Дуже нездорове виховання, де чоловіків змушують затискати свої емоції, навіть заперечувати їх існування. А потому дивуватися, що вони найчастіше вмирають від серця. :sad:

Йой, дівчата, я Дарка на руках тримала цілу літургію нераз, і без слінга (навіть думала купити слінг, бо воно важкеньке те чудо в 5-7 років). І по вулиці носила, як просився. І спина жива. Тільки, як Натусиком завагітніла, то вже не піднімала. Даркові тоді було 7,5. Правда, із семи років почалися власне шкільні приколи із тим, що він дорослий і його вже на вулиці обнімати й цілувати не можна. :girl_crazy:

3. natorella

natorella Well-Known Member

та чого? добрий слінг витримає. я сашкові деколи пропоную (коли треба перевірити тряпочку на міцність) шоб сів в слінг - ні разу не відповився

4. L i s s a

L i s s a New Member

ми так взагалі з народження не на руках, ганяла всіх щоб не таскали мені дитину, і тепер дуже задовільна, жодного разу я не заколихувала його на руках! Після годування кладу сина у ліжечко і він сам собі гарненько засинає, іноді виручає мобіль над кроваткою.Тепер нам майже 4 місяці, і іноді навіть якщо я хочу взяти потаскати-потискати його він не хоче, не зручно йому на руках, краще на ліжечку поруч, чи ще якось) і мені легше, бо хлопчик росте, важкішає)

5. Liliyah Romanova

Ну, тоді вам однозначно треба почитати цю тему. Так, аби зразу знати, які наслідки в дитини будуть до кінця життя.
    Мені би було страшно, якби моя дитина не хотіла, щоби я її взяла на руки...

6. L i s s a

L i s s a New Member

я не кажу що дитина не хоче йти до мене на руки, я пишу про те що дитина не потребує заколисуваня, таскання на руках. А ви пишете про інше.
    і у темі яку ви мені радили почитати жих якісь, про відлучення на декілька днів... при чому це до мого допису?

---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

Я вважаю що дитина повинна розвиватися, гратися, пізнавати світ, а не сидіти ціли день на мамі. Звичайно ж не береться до уваги коли дитина погано почувається, щось турбує, та ін., при цьому безперечно потрібна мама, контакт тіло до тіла, для почуття затишку, і т.д, це ми всі знаємо.
    Але коли дивлюся як мамусічки трясуть своїх діточок постійно, вже до рефлексу доходить: взяла на ручки - трясти. І дитинка не заспокоюється а вкачується просто... шкода. Здорова дитинка із здоровою психікою повинна сама засинати. А вкачування, це може бути також звичка

7. natorella

а ми от такі (закреслено) таскаємо і таскаємо
    вам хотіли сказати, шо діти в общєм деколи потребують того таскання.
    а якшо в 4 місяці (!!!!) таке -
    то я би дуже сильно переживала
    вам не страшно шо ваша дитина не відчуває потреби до маминих рук??
    хоча, чого я питаю....

---------- Додано в 19:19 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

ми вам про інакше говоримо
    ніхто про трясучку не каже

---------- Додано в 19:20 ---------- Попередній допис був написаний в 19:19 ----------

сама без заколисування чи сама в ліжечку - почнемо з того

8. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Я вважаю, що для маленької дитини (та не лише для маленької) мама це і є весь світ!

9. L i s s a

L i s s a New Member

це безумовно!, але до чого Ваш допис? Ваша дитина не має іграшок, книжок, забавлянок, тому ще є ВИ, і все)))? по вашій відповіді ви не вважаєте що "дитина повинна розвиватися, гратися, пізнавати світ" - ви процетували це

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

natorella, що ви монстра менее робите?
    мені здаться що ми говоримо про різні речі...

10. natorella

діти від народження і до віку, поки не сядуть - таки не дуже довго бавляться іграшками
    повірте
    але якшо їх відразу не брати на руки, намагатись рідше носити, шоб бодайбоженепривчити до рук, то вони звикають до того. то правда
    но але мама є мама і робить зі своєю дитиною те, шо хоче

11. hrystusja

Думаю Наталя відповіла
    Дитина починає пізнавати цей світ через маму. Дитина 9 місяців знаходилась біля мами, під її серцем. А тут народилась і нехай вже сама пізнає світ, чи як? На тобі класні забавки, підійду як їсти схочеш.
    Чи звикне? Звичайно звикне! До усього можна звикнути. Але чи хотіла би я цього? Точно ні. Дитина дуже швидко росте. Пройде трошки часу і дитя буде вже геть самостійне. І особисто мені хотілося щоб ось цей період потреби мами тривав чим довше. Бо отримую масу задоволення коли мій малий час від прийде і захоче, щоб я його поносила на руках і притулила.
    Навряд якась іграшка це замінить.

12. L i s s a

L i s s a New Member

не згодня з Вами, принаймні моя дитина любить і вміе біватись, і книжки ми разом читаємо по 20-30 хвилин, картинки розглядуємо, і іграшками бавимось, танцюємо, і т.д, чому саме "поки не сяде"? Треба вміти дати і подати дитині ще щось, окрімь просто лише себе, це само собою, але цього мало! Дитина - особистість! Не треба недооцінювати ії і її можливості!Звичайно не всі можуть/хочуть/вміють! Простіше за все сказати "дитина мала, що там вона вміє-розуміє"... але ви правильно сказали "мама є мама і робить зі своєю дитиною те, шо хоче" тож не рівняйте всіх мам... не всі мами такі! )))

13. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

В 4 місяця синочка книжки читала я, а він на руцях цицю їв чи спав. Не привертає дитині увагу книжки в 4 місяці.

вибачте, Ваша дитинка ще не сидить, а танцює. як?

тому що поки не сяде, навіть толком іграшку в руцях дитинка тримати не може)
    Склалось враження що Ви хочете виховати дитину-вундеркінда. А я хочу виховати дитину яка знає, що мама/тато завжди поруч!

а що заважає це робити з дитиною на руцях. Невже Вам не хочеться зайвий раз торкнутись дитинки, відчути її дихання, запах...не розумію(

14. nattsol

nattsol Well-Known Member

то ви ганяли інших, щоб не брали дитину на руки, чи дитина і сама того не хотіла? :confused:
    цього начебто ніхто і не заперечував
    а цього ніхто і не казав, писали лише, що дитина потребує в першу чергу мами (рук, дотику, ласки), а іграшки-книжки-пісні-танці то вже як мінімум на 2-у місці.

15. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В мене пропозиція до жінок, які не таскають дітей по руках, а розвивають їхню індивідуальність іншими способами: попросіть ваших чоловіків приділяти вам увагу тільки тоді, коли їм того хочеться. Ну наприклад, хоче чоловік близькості, чи пообніматися, чи за ручки потриматися - будь ласка. А коли ви просите того ж, то хай він вам книжку почитає, чи потанцює збоку. Ви ж індивідуальність, нащо тратити час на дурниці, коли можна зайнятися корисним. Думаю, через певний час у вас теж пропаде бажання лізти до цієї людини зі своїми ніжностями.

16. Liliyah Romanova

Усьо, в мене якийсь психопат росте. :shok: Без циці не засне. :girl_impossible:

17. hrystusja

Думаю тут більшість маленьких форумних діток такі:girl_crazy:.

18. Liliyah Romanova

Треба робити групову терапію.

У 4 місяці?? :shok: Моєму скоро два, він дуже любить забавки, але поцицятися - це просто свята справа. І як тільки встане - дуже любить на руках посидіти, попритулятися. Часом як тільки встане, то беру в слінг і йдемо до школи по старшого брата. То дитина так притулиться файно і видно, що кайфує від тої близькості, хоча дуже любить ходити й ми частенько йдемо вже зі школи додому пішки.
    А якщо дитина у 4 місяці не хоче, аби її "взяти потаскати-потискати" - то це вже проблема. І то серйозна.

19. natorella

от реально, розумію, коли діти не люблять пестощів в дорослому віці
    але не_любов до обійм і брання на руки - треба привити дитині. бо апріорі з самої природи людської такого бути не може

20. L i s s a

L i s s a New Member

Діти - різні, ми майже з 3-х місяів цікавимось книжками, десь біля 2,5 місяів бабуся подарувала книжки дитячі дуже гарні з гарними картинками, і синочок дуже любить ії роздивлятися, а я читаю при цьому йому. Якщо займатися з маленьким то він і цікавиться! Насильно ж дитину не заставиш дивуватися, радіти, посміхатися. Коли читаеш дитині і разом роздивлятися проговорювати картинки, що на них зображено, розповідати, він руцями тянеться до яскравих малюночків... але це все треба робити! Тоді і дитинці цікаво, а не як Ви кажете що дитина того не може у такому віці! Окрім маминої груді ще безліч іншого навколо, треба займатися дитиною! Щоб і маленькому чоловічку було цікаво жити! І повірте, у 4 місяці діти вміють і хочуть робити набагато більше ніж ви думате! Різни мами - різне виховання.