Розлучилась, розійшлась... що далі?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Iriska, 9 Січень 2009.

1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Розлучилась, розійшлась... що далі?

Ваші слова тай деяким чоловікам у вуха...
    Бо більшість чоловіків чогось собі думають, що одруження- це такий великий вчинок, який вже сам за себе говорить про велике кохання з його сторони і йому більше ніц не треба робити. Нашо напрягатися?

2. Mаrsela

Mаrsela New Member

тому краще змінити своє відношення до такого ставлення від чоловіка? чи змінити чоловіка ( тобто цілком іншого) кожен вирішує сам.

3. vikad

vikad New Member

Дуже правильний пост.
    Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає! (Біблія, 1Кор 13:4-8)

Легко любити молодого, здорового супермена, а що робити з ним коли він вже не-молодий, не-здоровий і не-супермен. Бігти розлучатись. Еееееееееееей - підійди до дзеркала! Та й ти вже не-молода, не-блондинка, не-лялька! (Шо там - бігуді, халат штопаний, ПМС, постійне "мало гроршей!", нагадайте дівчатка ще щось) За що ж він тебе любить, і ще з тобою живе? Шукай в ньому того, кого ти полюбила 10, 15, 20 років тому. Може він трошки змінився на вигляд, не такий активний у ліжку, менше дарує квітів, але ж це ВІН той самий. Придивись. От зараз він прийде з роботи, ати замість того, щоб нити, кинься йому на шию ("Коханий, як я за тобою скучила!"), вдягни щось новіше, ніж той 10-ти літній халат, приготуй його улюблені грибочки (хоч сама їх на дух не переносиш)..... І ти побачиш, що це він...Твій лицар.

4. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

vikad, хотілось би,щоб Ваша порада спрацьовувала на всіх. З власного досводу знаю,що з таким відношенням інколи чоловіки"вилазять на голову" і роблять зовсім недостойні вчинки не те,що лицаря, а просто ..... Одним словом після такого не захочеться вже ні вдягатись-в тебе хтось був?
    ні готувати-ти що чимось завинила?
    Така вічна недовіра руйнує все. І навіть через рік дивишся і думаєш-де той, який був до весілля.

І ніякий стан не виправляє його відношення до тебе-ні вагітність,ні народження сина...Не те що кулінарія(це ітак звично), ні одяг-шляєшся десь,поки я на роботі.

5. bibizyanka

bibizyanka New Member

Дуже гарні слова! Я ось так думаю інколи - ми весь час критикуємо чоловіків, що не такий, те не зробив, а те забув...! Але і ми не завжди задумуємось про свої вчинки - а чи все я роблю правильно, а що я даю взамін на свої вимоги!?

6. DarkNess

DarkNess New Member

Давненько приглядаюсь до цієї теми, бо мало було моментів в сімейному житті, коли було все прекрасно на всі 100. А після народження сина взагалі все пішло шкереберть... (хоча я думала мало би бути навпаки, ех...)
    Я живу в постійному стресі, стіни мені давлять на голову, побут добиває...
    Більшість жінок, що самі доглядають дитину, мене зрозуміють.
    Ні, я не холерик і не психована істеричка, навпаки спокійна.

З чоловіком стосунки не ладились, бо він не міг звикнути, що я не встигаю приділяти йому увагу (усміхатись, готувати...), в хаті безлад, допомоги від нього 0, він знає лише себе- після роботи знімає стрес біля компа або на відпочинку з друзями. А я ж розраховувала на його допомогу, як від найближчої людини!
    Навіть коли я хворіла (t 40) з маленькою дитиною на руках (!) - води йому тяжко було подати в прямому смислі слова, для мене це душевна зрада. Шо тут говорити, якщо майже за 2 роки він навіть ні разу з малим не гуляв, бо йому "впадло".
    Чаша мого терпіння більше не вміщає, він мене зовсім "не чує". Я забрала речі і пішла... Не можу я бути поряд з безвідповідальною людиною-пофігістом.

Спочатку благав щоб вернулась, мовляв жити без нас не зможе і зрозумів свої помилки, тепер, коли шок минув каже, що готовий зі мною жити заради того, щоб дитина не росла без батька (це мене вбило)... і що я у всьому винна і мій стрес, і що я неправильно виховую сина. А він неучасний, бо занятий роботою або відпочинком від роботи і фсьо. Але який же то батько, що дитина його бачить тільки зі спини або в горизонтальному положенні, хм, навіть прийшов побачитись сьогодні з малим (за 10 днів) навіть яблука чи цукорка не приніс і не спитався, за що ми лікуємось..

Такий тягар на душі, що словами й не передати, знаю, що в любій ситуації є вихід, проте зараз мені його не видно, дуже важко емоційно і морально, ніколи не могла й подумати що зі мною таке може трапитись, але повірте, ситуація для мене була невиносимою.

Порадьте , будь ласка, хтось хорошого сімейного психолога, бо з розуму зійду!

7. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Усі ми так думаємо, поки не стикаємось із ситуацією :-(((
    Радити нічого не берусь, бо у самої повна каша і в житті, і в голові, але дуже добре,що є форум, і ви можете написати-виговоритись і, можливо, самі після того краще зрозумієте ситуацію.

8. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

Після будь-якої критичної ситуації проходить час, і життя показує, що все що не робиться - на краще. Якщо Бог дав, значить знав, що витримаєш...
    Боляче було, обідно до сліз, в середині все розривалось, хотілось "вовком вити", здавалось тоді, що розлучення - це кінець життя, а з часом виявилось, що тільки початок:girl_in_dreams:

9. Мія

Мія Well-Known Member

DarkNess Якою складною ситуація би не виглядала, спробуйте оцінити її тверезо, бо зараз від вас все залежить, а власне від ваших почуттів - чи любите ви його як чоловіка?! Чи хочете бути з ним? Відповідьте собі на це питання перш за все. Бо якщо любов пройшла і залишитеся заради дитини, то постраждають всі і ви і дитина і чоловік.
    Перша дитина - завжди важко і не тільки тому що невиспані ночі, багато турбот і все з рук валиться, а тому що вона вносить нові правила гри де не можна про самого себе думати, а так хочеться щоб все було як раніше. Ваш чоловік втратив вашу увагу і тому став байдужим, але це не стільки ваша вина як нові обставини в яких на чоловіка треба перекласти частину обовязків. При чому не вмовляннями а такими ж обставинами які і вас вимушуть приділяти дитині весь свій час.
    Нам з першою дитиною теж було важко і ми дуже віддалилися один від одного. В повсякденних турботах в нас не було часу для себе і я як і більшість молодих мамів закрилася в своїх проблемах і обмежувалась тільки наріканнями коли вже накипіло. А чоловік не знав чим допомогти і вичікував (ззовні теж доречі виглядало що йому я байдужа). Ну але в загальному нарікати не було на шо, хоч в середині була якась невизначенність ні разом бути ні розходитися.. А потім я знову завагітніла і ця вагітність, потім пологи винесли на поверхню все що ми ховали один від одного. Ми два місяці виясняли відносини сварилися , хлопали дверима поки все не сказали один одному. І виявилось що ми мало представляли собі що твориться в душі один одного. Я страшенно люблю свого чоловіка - зараз більше ніж в момент одруження але я б ніколи про це не взнала як би не те непорозуміння. Як дивлюся на нього то в середині все кипить і перевертається в гарному сенсі цього слова. Ми стали геть інші - ми дійсно стали сім"єю а не кожен сам по собі.
    Говорю все це до того, що справа далеко не в дитині, а в відносинах між вами і якщо ви любите його а не просто терпите то вам варто переглянути абсолютно все. Не боятися розмов і відвертості. Дитину лишіть в стороні від цього - поговоріть про себе, бо насправді вам обом не вистачає один одного. Будь-те готові слухати, і найдіть відповідний момент щоб говорити. Чоловіки мають почуватися чоловіками і тільки тоді вони дозволяють нам бути слабкими.

10. Chortenia

На жаль, не завжди легко дати собі відповідь на то питання. І бути впевненим, що прийняв правильне рішення.

11. DarkNess

DarkNess New Member

Насправді я вже думала про це, думаю, що так.
    Але я хочу бачити його турботливим і уважним до мене і до дитини. А ця байдужість до всього крім своєї персони... достало!

Та ше й ці останні слова його мене просто вбили...

12. Мія

Мія Well-Known Member

Щоб це сталося треба щоб він відчув що ви любите його що він вам потрібен не як поміч для дитини а як людина як чоловік.
    Я не кажу що ви зараз маєте кидатися йому на шию - вам важко. Але вам треба проявити свої почуття в певний момент, бо йому теж може здаватися що він для вас вже втратив привабливість.
    Дочекайтеся наступного кроку примирення і не зволікайте з розмовою.
    Те що він вам сказав певно "поради" друзів, з якими будь-те певні він обговорює свої проблеми. А жіноча гордість для чоловіків - це такий барьер який вони не можуть подолати і як безпорадні кидають в ту стіну помідорами, як правило гнилими, аби жінка розчулилася, і вийшла на контакт хоч якийсь...
    Носом повертіти теж треба безперечно, але не засиджуйтеся в образах. Коли вам вже відляже трохи тоді починайте розмову. Він доречі не мусить знати що вам відлягло. Просто щоб вам легше було його чути. Бо в такому стані як зараз буде важко. І памятайте - язик без костей меле що йому заманеться. Дивіться в душу, для себе спробуйте зрозуміти його проблеми. Так вам легше буде пробачити. А фирктнути показово можна граючи, без внутрішнього болю.

13. DarkNess

DarkNess New Member

А цього я практично не вмію, маю низький емоційний поріг і мені завжди дууууже боляче, коли ранять близькі люди...

підтримую ці слова, нам довіри бракує обом один від одного. мабуть, в цьому і проблема. Після того, як він мене "кинув " у складній ситуації, - я не можу йому довіряти, адже довіру втратити легко , а от завоювати знов....

Думаю, жінок це не в меншій мірі стосується... їм теж дуже сильно не вистачає уваги чоловіка, особливо коли всю себе віддаєш спільній дитині (+дому), так чекаєш на його вдячність, розуміння за це...(похвалу), а коли не отримуєш - внутрішні образи тільки накопичуються...

Думаю , що потрібно бути більш самодостатньою, незалежною... (емоційно і психологічно) від чоловіка, менш схильною до самопожертви... тоді, мабуть, буде легше жити в шлюбі. От!

Завжди в будь якому конфлікті є вина обох, потрібно це розуміти. Можливо, це у нас переломний момент, який приведе до чогось кращого/сильнішого, а можливо навпаки - вкаже, що "не судьба". Треба все гарненько обдумати і проаналізувати. Все, що не робиться - все до кращого.

14. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну от, Ви вже зовсім по іншому говорите ніж кілька днів тому:) і голвне пливете в правильному руслі!
    я теж зрозуміла що головне не робити поспішних вчинків в гарячій ситуації, треба якийсь час перечекати, а коли окрім емоцій, образ включиться ще й розум, тоді вже можна починати щось вирішувати...
    щиро бажаю Вам віднайти правильний вихід з цієї ситуації!

15. Furore

Furore New Member

От мені цікава така психологія...
    Йому здалося...
    А ті слова, прохання, сльози днями, місяцями, роками - пустий звук?? Тоді коли ти плачеш, коли плаче і сумує за ним його рідненька дитина, йому нічого не здається????

---------- Додано в 07:16 ---------- Попередній допис був написаний в 07:15 ----------

Ну звичайно, це так по чоловічому... Довести жінку до крайнощів, а потім закидати "гнилими помідорами".

---------- Додано в 07:22 ---------- Попередній допис був написаний в 07:16 ----------

Знову ж таки ("кто о чем, а вшивый о бане"), не треба робити з чоловіків жертв і слюнтяїв. І здогадайтеся з трьох раз, хто їх такими робить?
    -
    Покине одна "горда", підбере інша. Ні, йому з нею краще не буде, і їй з ним. Але буде терпіти. Або та перша, не кине, а буде роками терпіти. Чому????? (Ніяк не можу відповідь знайти на це питання)

16. RamirZ

RamirZ New Member

Так, життя – цікавенна штука. Он моя знайома пара розбіглася, бо ніяк не могли визначитися, хто в них «стерновий» у сім’ї. Чоловік то й шлюбі поводився після народження дитини так само, як описує в своїх дописах DarkNess – аані допомоги, ані розуміння… Тривало те хитання кілька років, та врешті – розлучилися. І що видумаєте? Він зараз (кілька років вже пройшло) живе з жінкою, в якої є дитина від попереднього шлюбу. Гуляє з цією (нерідною) малою на вулиці регулярно, водить в садочок –забирає, сидить на лікарняному (навіть коли в дитини висока температура), прибирає в квартирі. Ну ніби підмінили людину, правда. Я в таких випадках кажу: знайшов за своїм рівнем стервозності (у попередній його жінці цього було, вочевидь, замало).

17. poputochka

poputochka Well-Known Member

А про рідну дитину хоч згадує?
    Маю таку пару в найближчому оточенні, і страшенно мене то вражає. Рідній дитині дзвонилось кілька разів на рік, її можна було забути поздоровити з днем народження, про гроші навіть не йдеться - їх завжди бракувало, мама тягла все сама, а в новому шлюбі з нерідною дитиною, все так, як Ви описуєте. Ще й можна подзвонити рідній доці, і розповідати про те, яка розумничка "нова"...
    Якась така вселенська несправедливість...
    Чи то може чоловіки так пізно дозрівають до батьківства...

Останнє редагування: 23 Квітень 2012
  18. RamirZ

RamirZ New Member

В тім-то й річ, що після розлучення чоловік ніби й хотів собі дитину відсуджувати, але й кількох днів із ним (в нього рідний – син) упоратися не міг, то йому було заважко. Але ж крові попив… і колишній, і дитині…:sad:. Не хотів давати дозвіл на виїзд сина за кордон. Ми ледве вмовили (він до порад мого чоловіка дуже прислухається, слава Богу). Казав: «Я з сином не зможу бачитися, спілкуватися… бла-бла…» Наразі син із мамою виїхав до іншої країни (мама бо теж уже заміж вийшла). А тепер ця подруга-мама мені пише, що він і на синові листи не відповідає.
    Мене теж ростив вітчим, в якого в першому шлюбі був син. Так у нас завжди все спершу купувалося для того хлопчика, а потім вже – мені. Я це сприймала як належне

19. Chortenia

Дівчата, хто вже пройшов, підкажіть, будь ласка, при поданні заяви на розлучення повинні бути присутні обоє учасників подружжя чи можна, щоб тільки один.

20. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Пишу із того, що знаю про розлучення батьків.
    Якщо через Відділ РАЦС, тоді мають бути обоє, але якшо через суд - тоді другої сторони не треба.
    Мама подала заяву в суді, написала ще одну, аби справу розглядали без її присутності на засіданнях - не мала як їздити з Росії. Тато отримував повістки, але жодного разу не зʼявився, так що за місяць всьо закінчилося і я забрала рішення суду про їх розлучення.

• Подобається Подобається x 1