ромашкові сльози

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Adriasia, 20 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Хороша і погана мама. Які вони?

Ви написали все, що я збираюся в майбутньому, як буду мати дитинку,робити! Ви дуже сучасна мама і молодець!! А ваші родичі просто живуть якимись застарілими мірками... Продовжуйте і далі так, це ваша дитина і ви ХОРОША мама!!!!

• Подобається Подобається x 4
  2. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Я також подекуди питаюся: яка вона сильна жінка? Чи я є сильною?
    ні, не є і бути не намагаюся. Для чого?
    Чи я плачу? так
    чи жаліюся і скиглю? так
    чи потребую жалості? ні!!! я подекуди просто хочу виговоритися. Психологи саме це радять робити. Можна виговоритися, можна написати на папері і спалити. В подальшопу певно таки далі писатиму на папері.

3. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Андіано, ви все правильно робите, а те, що говорять родичі, старайтесь пропускати повз вуха, завжди були, є і будуть люди, які навчені давати поради та повчати, або порівнювати як було колись. Це ваша дитина, і лиш ви краще знаєте, що і як треба вашій дитині, та в кінці ви відповідальні за здоров"я вашої ж дитини.
    А виговоритись треба завжди, воно полегшує і допомагає, тому правильно робите, що звиртаєтесь на форум.

• Подобається Подобається x 1
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Взагалі тема суперова, якщо не в контексті ниття "яка я бідна, а всі навколо мене погані". Даєтеся, аби вас товкли - то й товчуть, не фізично, психічно, але яка різниця? Якби вам то не подобалося, ви би щось із тим робили, а ви пристосувалися, отим ниттям. І правда, що не сильна, тільки терпляча, а то різні речі... Правда, навіть терплячі вміють зібратися в руки й відстояти своє. А тут вам не лише за себе, а за малечу треба постояти.

Так що ви пишіть, а я вам то буду в одну тему зносити, аби всі знали, що то ви просто виписуєтеся і жаліти вас не треба й усе буде гуд.

До речі!
    Адріясю, отако як мені вже вдруге огризаєтеся, огризайтеся й своїм родичам. :girl_cool:

• Подобається Подобається x 20
  5. Adriasia

и.... Лілю, я сі перепрошую, але де я сі огризала??? бо я шось тойво... не вижу...я із родичами так говорю... Але то певно в ту тему шо заносити мої записи...

6. Liliyah Romanova

Ну, то значить родичам і так ніц не поможе. Чо ними переймаєтеся? Нащо перекладати з хворої голови на здорову, ще раз спитаю.

(хоча... може, таки й не огризалися, а втекли від розмови? :girl_wink: що то значать відповіді "взагалі писати не буду"?)

7. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Ти говори-говори...

Лілю, Ви не одна. :)

Я у скайпі Адріасі дуже часто мізки полощу, на рахунок відповідальності. Відповідальності у тому сенсі, що ніщо, що б вона не зробила наразі, не зробить її хорошою мамою в очах тих "родичів".

А йти свідомо "на поводу" у них, роблячи свідомо те, що дитині зашкодити може - це страх і безвідповідальність. Перед Ясею.

Сто разів я тобі казала, Адріасю, і повторю стоперший - ТИ її мама, Адріасю, тільки ТОБІ вирішувати, як Ясі спати, їсти, купатися. А кому не подобається - хай цілують вас обох в...

І я бачила тебе, Ясю... і можу тебе запевнити - ти хороша мама.

• Подобається Подобається x 15
  8. Liliyah Romanova

Ну, щодо вас я й не сумнівалася! :girl_claping:

Але мусіла сказати, що думаю, бо вже мовчати несила.

• Подобається Подобається x 9
  9. viltis

viltis Well-Known Member

Дякую Адріасі за тему ..вона в мене вже давно визрівала ....але трішки в іншому контексті: вдома вже всі знають, що я виховую Ярчика так, як Я ВВАЖАЮ правильним.

Але читаю форум ( який в принципі дав мені багато цікавої інформації) деколи стає важко.....

Так, я годую грудьми на вимогу, але .....моя дитина має пляшечку ( і успішно може випити всьо молочко з пляшки, а через хвилин 15 прийде мама і він ще й з циці доїсть), має пустушку ( яку я САМА даю, бо він вже всі кулаки обсмоктав і раз так пхав собі кулак в рот, що мало не запхав весь). Давати цицю не підходить --бо він хоче смоктати, а не їсти ( а я належу до гіперлактакційних чи як там мам --- малому достатньо 2 рази посмоктати і молоко само лиється струмками ....)

Я маю і каляску і слінг....і обидва засоби пересування мене виручають, я купую гори книжок і розвиваючих іграшок за величезні гроші ...і одяг на секонді....

Я читаю йому казки і ....свій диплом...

Він спокійно впізнає всю родину і так само спокійно йде до них на руки....

Ми разом ходимо в магазини і в гості....

І, найстрашніще, за що я наслухалась за останніх 2 дні ---- я дозволяю йому бавитись з псом, чи псу з ним ..то вже не знаю.

І я вважаю себе НАЙКРАЩОЮ мамою, бо ладна віддати за своє дитя життя...і таки віддам йому всю свою любов і постараюсь, щоб він набивав собі набагато менше життєвих шишок, ніж я...

• Подобається Подобається x 35
  10. Liliyah Romanova

Viltis, то вже до теми "різні погляди на виховання". Кожен робить так, як відчуває. Але важливо робити так, як підказує інтуїція, материнський інстинкт, а не чужі язики, тоді все буде чудово!

• Подобається Подобається x 11
  11. Oddly

Oddly Well-Known Member

навіть нічого додати - просто синхронно ми з вами, Лілю, думаємо :girl_spruce_up:

А, може, Адріасю, тому що - це таки правда? Може, ви нарешті почуєте, що вам тут і на ЛФ всі недноразово товчуть?!
    Американці би сказали Grow up!

• Подобається Подобається x 10
  12. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Андріана, те що ти робиш зі свою малою, це ще ягідки, ти би подивилася, як мій чоловік Христею вертить, він її 5 місячну, вішав на турнік, і просто страхував, моя мама взагалі не дивиться як її купаєм:), боїться, каже, що втопим.
    Далі, я постійно чую, що морю дитину голодом:girl_crazy:, нам ще й 5 не було хотіли чимось напхати. Я тоді стала в позу, або ви не пхаєтьтеся, і робите так як я вважаю запотрібне, або просто контактуєте з внучкою помінімуму, подіяло.
    Зараз всі родичі просто мовчать і ніхто не вчить і не вказує. ТО що думають, мене не хвилює.
    Я доречі, зовсім не сильна жінка, я плакса і рюмса:girl_flirt:
    Але право виховувати доцю так як вважаю запотрібно відстояла:girl_cray:
    Доречі, вважаю себе хорошою мамою. А причин для гризіння себе може знайти кожен, і я також, але речі, які я не можу змінити мушу прийняти....

• Подобається Подобається x 21
  13. Adriasia

Liliyah Romanova і Oddly дівчата, Вам легко говорити. Поряд з Вами є кохані чоловіки, які допоможуть, підтримають, підстрахують, дадуть своє сильне плече, зрештою поцьомають Вас і дитину надобраніч. У МЕНЕ ТОГО НЕМА. І так, мені важко!!! І так, я іноді плачу і плачуся. І особисто я себе поганою мамою не важаю. Мені лише була цікава думка про те якми ж є "хороші" і "погані" мами.
    Вибачте, якщо комусь пожалілася чи поплакалася. Більше моїх дописів у "плаксивих" темах не буде. Краще як і далі просто до хрипоти кричати у подушку,а потім усміхненою у люди. Я просто хотіла бодай тут бути щирою і відвертою.
    Йдучи на народження дитини я знала шо мені просто не буде. Але і шо буде так як є також не думала.
    То яка я мама згодом вирішить моя дитина. А поки вона посміхається до мене зранку і то для мене є щастям. Я - хороша мама, бо моя дитина добре виглядає, є доглянутою і не хворіє. А ще я зроблю все щоб моя дитина на відмуну від мене відчувала, що її люблять і що вона потрібна мені, що вона хороша і що навіть погана оцінка то також урок. Дякуючи тому як зі мною себе поводив мій батько я добре знаю яких помилок у вихованні допускати не можна. Він ніколи не був мені люблячим чи ше там якимось батьком. Але саме він вишліфував у мені силу і подекуди жорстокість. Але то все можна було без знущань. Але є як є.
    Я хороша мама, бо Бог дав мені щастя бути мамою.

• Подобається Подобається x 27
  14. bast3t

bast3t Well-Known Member

Adriasia, не надо ничего прятать и не надо плакать в подушку, проявляйте свои эмоции на людях, пусть все знают что вы чувствуете, быть хорошей для всех никогда не получится, как бы того не хотелось, поэтому будьте такая как вы есть и воспитывайте своего ребёнка как вы считаете нужным [​IMG], вы не создаёте впечатление "ненормальной мамаши", ждите и найдётся тот ВАШ мужчина, которому в один прекрасный день вы склоните голову на плече и скажите: "как мне тяжело", а он вам ответ: "я знаю, любимая, но всё наладится, потому что я рядом с тобой!" [​IMG]

15. Oddly

Oddly Well-Known Member

а звідки ви взяли, що нам легко говорити? раз я зважилася вам у вашій ситуації таке говорити, то, повірте мені, знаю, що роблю.

по-перше, ви цього не знаєте напевно.
    а якщо і так - то для того, щоб поряд зі мною був коханий чоловік, який допоможе, підтримає, підстрахує і т.п., що ви пишете - мені багато через що довелося пройти. а головне, я точно знаю - в цьому дуже велика саме моя заслуга! з неба ніяка манна ніколи не падає!

і це нормально! якщо не буде моментів "поплакатися" - то можна вибухнути зсередини!
    а як ви себе не вважаєте поганою мамою, що напевно так і є - то мусите побороти ту невпевненість і сумніви, які вас терзають, коли хтось там щось збоку каже на свій манер. ще не одну сотню раз ви будете чути різну критику про виховання своєї дитини - всі мами таке вислуховують, але це не повинно вибивати у вас ґрунт під ногами! варта таку інфу фільтрувати - часом прислухатися для подальших висновків, а часом і ігнорувати

і вибачатися тут зовсім не треба. бо ви, я думаю, сюди пишете від браку такого спілкування і підтримки в вашому оточенні. то навіщо себе позбавляти такої підтримки взагалі?!
    адже вам хочеться почути не тільки схвалення абсолютно усього того, що ви говорите? спілкування між людьми - це не тільки підтакування, яка тоді з нього користь?
    впевнена, що дописи, які можуть нас протверезити в часи спаду сил - це дуже корисно і дієво

але ж, Адріасю! так ніхто з нових мамочок і не знає напевно, як буде. всім важко по-своєму. і багато в чому не тільки від побутових негараздів, а і від нової для себе ролі в житті.
    це у вас типова післяпологова депресія! а вона, пишуть, фахівці, минуща!

а писати - пишіть, бо раз це для вас спосіб проаналізувати свої проблеми, дійти до істини для самої себе, виговорюючись (виписуючись) тут - таки знаходити підтвердження правильності своїх дій, що і чудово підтверджує ваш останній допис:

так що - прогрес явний!
    а усміхнена, радісна, щаслива, оптимістично налаштована жінка - аж ніяк не пропустить в натовпі того єдиного, свого, надійного і турботливого чоловіка і батька своїй дитині, ніж коли її зір затуманений сльозами...

16. natorella

natorella Well-Known Member

я вже тобі казала - менше слухай своїх родичів
    якшо ти хочеш бути доброю мамою - голосно викричись на них (я кажу зричися) - і буде легше, бо тут питатись поради, жалітись, хвалитись - то віртуальне задурювання самої себе.
    в тебе абсолютно нормальна дитина, треба її годувати цицею і багато носити на руках (в слінгу, без - нема різниці), спати з нею, відкласти писання книжки (я навіть читати не мала коли в перші півроку а ти пишеш - шось ти багато часу маєш вільного :girl_devil:)
    тобі треба встріпнутись - а ше би було добре шоб тебе хто добре вителіпав, щоб всяка дурня з голови вилетіла
    якшо ти думаєш шо тебе ніхто не розуміє і вважає поганою мамою - то ти помиляєшся. якби я всьо слухала шо мені перші місяця моя маман казала (а ше свекруха і чоловік і прочпрочпроч) - то би певно тоже нила (сорі). я маю всіх (думку їїхню) - далеко в носі. а зато зараз - собачки павлова :girl_in_dreams:
    дуже багато тобі людей допомогло - то будь добра зроби так шоб та доброта і віра в тебе не пропали марно.
    тобі потрібне спілкування - просте мамське (каки_пісі_їсти_спати) спілкування. будемо десь збиратись - примотуй яну і до нас. бо ти в чотирьох стінах там вар’юєш
    і вже досить - менше нюнь і сюсюкань (а то до дитини не можна, а до себе таке дозволяєш)

• Подобається Подобається x 26
  17. Liliyah Romanova

Адріясині гіркі й солодкі слізоньки...

О, фраза дня! Адріясю, бери в підпис або мото. :girl_claping:

Перше, не знаючи ситуації людей, легко судити, що в них та як. То кожному здається, що йому найгірше, а іншим і так ліпше. Ще питання наскільки то правда.
    Друге, ти не іноді ниєш, тому така реакція. Я розумію, що можна розклеїтися часом, але перманентно???
    Третє, поганою мамою тебе ще тут ніхто на гілці не назвав. І твоя тема була би суперова, якби не дивні слова про родичів. Я взагалі тому так і виписала, що накипіло, бо назва теми сподобалася, а заходжу - знову допис а-ля відкрита велика жилетка. Я навіть подумала, чи не перенести зразу туди. І відчуття в мене змішані були, бо ти ніби все правильно робиш, а з іншого боку - якийсь маразм, у якому і яким ти чомусь добровільно живеш. Ну, що за дивний мазохізм? Нема чоловіка, плеча... І що? Є ДИТИНА! Я як згадаю перші місяці, перші роки... Там стільки всього, чим можна жити, що дає натхнення! А ти тратиш то на якісь порожні суперечки та їдження нервів із родичами. Нащо воно тобі здалося? А дитинка зараз кожного дня інша, вони ж так швидко ростуть, постійно діляться чимось новим! А який світ через їхні очі прекрасний! Там нема місця на ниття!

Думала, чи писати... Бо враження, ніби тобі здається, що інші на хмарах живуть та пилок із квітів струшують.
    От у мене було пекло, коли малий народився. І підтримки від чоловіка не було, бо він своє пекло переживав, у собі закрився. А я з першого року Даркового життя пам'ятаю два тяжкі випадки: коли йому за ніч два верхні передні зуби вилізли й коли він мав харчове отруєння таке, що я тоді взагалі не знала що робити від безсилля. Оце було пекло. А решту я не помічала, бо то не було важливе, бо я мала дбати про мацьопу й робити все, аби бути спокійною, аби бути його колискою. А яка може бути колиска, якщо би я нила, думала про суїцид, нервувалася через родичів. Останнє важко дається, але воно можливо. І от не знаю, чи мала би я сили на то все, якби не материнський інстинкт. Ті гормони, які керували мною тоді, то був найбільший і найкращий стан, який я коли-будь переживала. І коли я обертаюся назад, ті всі штучки-дрючки з родичами в тумані, а яскравими є моменти солодкого спільного буття, чудового взаємопереплетення, коли іноді здається з утоми та неспання вже вмираєш, а тут дитя їсти попросить чи просто посміхнеться й ти вже про все-все забула й сили невідомо звідки. ОЦЕ ЧАС!

Я от поки не почала писати про це все, то якось і не замислювалася надто, наскільки то складно все було тоді навколо мене, а скільки боротьби... Роман навіть перепросив мене якийсь час згодом, що я може не мала підтримки від нього, а ще й навпаки, його мусіла підтримувати тоді... Тому даремно ти тут берешся говорити, в кого що було, а чого нема. У кожного свої проблеми, свої тягарі, інша справа в тому, як ми на ті тягарі дивимося, що з ними робимо, і чи не робимо їх для себе важчими, ніж вони були насправді. Кожен САМ кує своє щастя! Або нещастя. І це ВИБІР кожної людини зокрема. Інші не винні ні в чому, що є в нашому житті, тільки ми самі! Можна на інших спихати, звісно, тільки це надто по-дитячому тицяти пальчиком на інших... І водночас не можна винити себе занадто.

Щось воно більше на мазохізм схоже, жорстокості, окрім як до себе, не бачу. Й у віршах той самий мазохізм до себе. І саме це є найбільше сумним, бо це не сила, це щось на межі боягузтва й безсилля.
    У тебе є стільки речей, за які ти можеш і повинна себе любити, а ти чомусь не любиш... З тобою при зустрічі так приємно спілкуватися, таке тепло йде, така ласкавість... І знаєш де ще вона є? У колихасях для Ясі. Отам ТИ. От будь такою, собою! Тобі це дуже пасує!
    Богові дякувати, що ти цього свідома. Богові дякувати, що висновок саме такий, а не іншй! Оце й повтори своїм родичам.
    Хоча, як на мене, говорити з ними чи слухати взагалі потреби немає. Тому що це нічого не змінить, бо одній тобі від того гірше, більше нікому це нічого не дає. Відгороди себе й дитину від них, викинь геть свої дитячі страхи й вдихни життя на повні груди.

Не знаю, що ти там вже про мене понадумувала, але я переймаюся тобою не тому, що ти мені байдужа, навпаки, мені не байдуже, я за тебе переживаю, і за твоє зернятко чарівне також. І я свідома, що мої слова різкі, але я не бачу, аби слова жалю на тебе діяли, навпаки, вони ніби закликають тебе плакати ще більше, як маленьку дитину, котра падає і плаче лише тоді, коли навколо є ті, хто може пожаліти. Так ти ніжна, так тендітна, але ж не розмазня якась. От я й переживаю, аби в тебе то вже не перейшло в звичку, аби ти не думала, що то нормально. НЕНОРМАЛЬНО! Ні нити віртуально, ні в подушку кричати. Є вірші, там і кричи, а поза тим - живи так, ніби твоя Ясочка бачить тебе весь час і всюди й розуміє ВСЕ-ВСЕ, до найменшої дрібниці, отоді тобі й кричати в подушку не доведеться, і взагалі навчишся нарешті бачити в житті позитиви, а то так все якось чорно... нагадує якісь сайти емо або готів. А має бути купа сонечка!

У мене від зустрічі з тобою було ідентичне враження, як від зустрічі з Мавпусиком: файні дівчатка, милі й приємні. Що за дивний імідж у неті в них? Зовсім не пасує! Розходиться з реальними людьми цілковито... Я надивуватися не могла.

Отакого я тут насплітала. І треба зупинятися, бо я так до завтра не скінчу. :girl_crazy: Я з того всього переживання нині не вечеряла й заснути не можу. :girl_in_dreams:

Останнє редагування: 12 Червень 2009
  18. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Адріясині гірки й солодкі слізоньки...

+1.
    Теж видається, що говорити (зараз) немає сенсу. Треба жити. Робити те, що потрібно тобі і твоїй дитині. Розуміти, що легше не буде. Може бути краще, якщо зробиш кращим. Може не бути.

ЗІ: особливе дякую Л.Р. за "у мене було пекло". :) Заставило замислитися над терміном "моє персональне пекло".
    (Хороша заготовка для підпису ;) ) Тільки Ромкові з ЛФ її не показуйте.

• Подобається Подобається x 9
  19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Адріясині гірки й солодкі слізоньки...

Колись Адріася запитала, чи у кого таке було, що не хліб не було... У нас було - мама безробітна, тато вважав себе "бувшим" і таке-от... добро... і що з того? моя мама з нами малими і пекла по ночах за отримання продуктів дітям і ходила різні речі робити... що приходилось... ГОРДЖУСЯ НЕЮ І ТАКИМИ МАМАМИ - ніколи не опускала руки і не пам'ятаю дня, щоб казала, що нам чи то їй погано... казала, що тяжко, то собі не можем позволити, то..., але все буде! і в нас було все, бо була МАМА!

Для того, щоб тобі не здавалось, що в інших життя мед: наша мама, з двома дітьми, де допомоги не мала звідки чекати, мала на руках ще майже 15 років паралізовану маму (мою бабцю), котра сама без сторонньої допомоги не обходилась, про доглядальницю мови не було, сусіди помагали трохи, монахиня приходила часом їсти дати в обід і т.д. і ще й хворіє бронхіальною астмою, яка вимагала постійного лікування...

Можу сказати, що я своєю мамою горджуся і знаю, що вона виховала нас доньок - двох найкращих мам для своїх діток і тому я такі скиглення Адріасю типу твоїх, я чесно кажучи, не дуже розумію. Можна пожалітися, але не постійно жити в такому стані, бо це не є шлях до добра. Моя мама завжди казала, від коли себе пам'ятаю, може ще так зробити, чи так, ото ще того ми не пробували.... і ніколи не опускала руки, якраз вчора була у мене весь день, носила Софію по хаті і все в зеркало їй казала, ти знаєш, що тебе чекає - життя софієчка,таке цікаве-прецікаве...

В тебе своя мама і своя історія. Живи так, щоб кожного дня, засинаючи, ти знала, що закінчився один з твоїх прожитих материнських днів і завтра тебе чекає наступний, не менш цікавий і важливий, і ти, як щаслива людина, бо ж МАМА, стільки всього маєш зі своєю донечкою зробити...

Це життя, і воно ніколи не буває простим. Чому? Бо так є.

• Подобається Подобається x 24
  20. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Хоча звертання і не до мене, мушу вставити своїх 5 копійок...

Адріасю, Oddly права - кожен проходить своїм персональним пеклом або ж чистилищем (я у пекло не вірю) аби потрапити у персональний рай. Я його також пройшла. На згадку мені залишилась тема у рідному форумі http://stryi.com.ua/forum/index.php?topic=1972.0 (будь ласка, модератори, це всього лиш посилання для дівчат у Адріаниній ситуації). І я, коли інколи перечитую, навіть не вірю, що це могла писати я.

Я писала і не вірила, що ще можу бути разом з коханою людиною. І не було коло мене мами, котра б по голові мовчки погладила, і подруги, котра б втішала. Але було троє дітей, котрі мені давали силу вранці вставати (бо бажання не було).

А до чого це я... Одного дня я собі сказала, що ридання і себежаління нічого не змінять, і єдине джерело змін - це я сама. І що життя продовжується. І що щастя треба заслужити.

... Знаєш, я в житті втратила багато друзів. Тому, що вважаю, що друзям треба говорити правду, якою вона б не була. Правду витримують не всі. Я б тобі радила прислухатись до того, що тобі говорять тут (і не тільки тут). Навіть коли звертання різкі - це не зі зла. Інколи людину треба боляче штурхнути, аби вона почала рухатись.

Знаю, в тебе умови такі, що здається зміни неможливі. Але почати варта. І кожен крок зробить тебе сильнішою.

Я знаю це. Це за мною.

• Подобається Подобається x 20
Статус теми:
Закрита.