робота з мастикою

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем skarlet, 11 Січень 2011.

1. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Відповідь: робота з мастикою

Дівчата, бачила сьогодні у продажі мармишки( чи як правильно назвати ці зефірчики) в магазинчику на Левандівському базарі. Магазин знаходиться на зовні і ціна мармишок 38.50. Може комусь стане в нагоді)

2. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Мої тортики (поки що тільки вчуся:girl_wink:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Дівчата порадьте! Як зробити травичку з кокосової стружки на торті покритому мастикою, вірніше чим ту стружку прикріпити. щоб вона не обсипалася?

4. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

розведіть 1 ст.л. цукру 1 ч.л. води. намастіть на торт і посипте стружкою. або використовуйте масляний крем

5. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Навирізала я плунжером метеликів. Вони вже висохли. Тепер, щоб їх розфарбувати кандуріном, треба їх змочити легенько, чи сухим пензликом розмальовувати (щось ніде не знайшла відповідь на всоє дурненьке запитання)? :girl_in_dreams:

6. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

питання зовсім не дурненьке! можна кондурин троха розвести горілкою і малювати як фарбами, можна просто на сухо пензликом нанести, а якщо після цього потримати виріб над парою- буде суперррр блиск

7. TUCR

TUCR Well-Known Member

Привіт, дорогі форумчаночки на суботу хочу малі спекти тортик з використанням мастики, то це потрібно її топити, а якщо я хочу якісь певні кольори то потрібно додавати харчові барвники???, а чи можна взяти кольровий то зифірчик і до нього додати той колір який мені потрібно??? і як той колір додавати, під час топлення?? Дуже прошу вашої поради!!!!!

8. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

краще брати білий зефірчик, а тоді додавати кольори. Бо якщо візьмете кольоровий і додасте до нього кольорову фарбу, то не знати що получиться. Барвники краще додавати в гарячий розтоплений зефір, коли тільки починаєте всипати цукрову пудру. Тоді колір буде гарний, і мастика буде рівномірно зафарбована. Бо якщо будете домішувати фарбу в уже готову мастику, то вже буде трохи не то.

9. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

я завжди додаю фарбу в уже замішану білу мастіку (як тре 5-7 кольорів, то ж не замішувати 5-ть разів мастіку по маленькій кульці?!)

10. Дана

Дана Well-Known Member

Ділюся інформацією, сьогодні на краівському базарі знайшла будку з різними "дуже потрібними" штучками для тортів, купила кандурін по 27грн/5гр, фломастери харчові по 35грн, гелеві барвники були, тільки мені треба було чорний а його якраз купили,обіцяли замовити, ще були підложки двохсторонні для тортів, плунжери по 65грн/ 3 штуки набір, там взагалі багато всього є

11. Carpe diem

Carpe diem New Member

а може хтось підкаже рецепт шоколадної мастики? :girl_flirt:
    буду ну дууууже вдячна!!!!!!

12. LILY

LILY Well-Known Member

а я вирішила похреснику спекти тортик на день народження губку боб.
    вчора купила барвники отакі фірми квітень
    і незнаю як і скільки розводити на невеликий розмір торта і ще мені цікаво чи ті барвники невикличуть алергію у дитини?

13. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

я розводжу дуже мало- на кінчик ножа барвника + 5-6 капель води і розмішую зубочисткою, тоді фарбую мастіку. Якщо торт для дітей- краще зробіть кольори менш яскраві (чим менше тої хімії- тим краще), барвники ніби не шкідливі, але ...

14. syliko

syliko New Member

Відповідь: Торти

Доброго дня дівчатка, перший раз у цій теці, а з мастикою знайомство дуже коротке і тому питання, я користуюсь звичайними барвниками "квітень" в пакетиках (кондуріни та інші професійні мені за дорого) щоб отримати темно зелений колір відповідно даю багато зеленого барвника, але після цього мастика жахливо крошеться, що робити з цим. Наступне питання, хотіла зробити ручку до корзинки але вона не тримається навіть як висохне

15. bleste

bleste Well-Known Member

Робила Губку Боба - медові коржі, коржі з маком перемащені сметанковим кремом з чорносливом. Форму тримає гарно такий торт.

16. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

перші???????!!!!!!!:khomyak::khomyak:

17. LILY

LILY Well-Known Member

а якими барвниками користувались? або що робили коли крошилось?

18. syliko

syliko New Member

Так перші, ромашки це друга робота, а корзинка 5 і остання на сьогоднішній день. Користувалась звичайним харчовим барвником в пакетику, ті що по 50коп., а що робила листочки з них вийшли а щоб щось більше зробити наприклад хотіла на новий рік зробити ялинкові гілочки то нічого не вийшло бо мастика просто рвалась.

19. LILY

LILY Well-Known Member

ого і що Ви думаєте це від барвника залежить?

бо я намилилась тортик похреснику пекти,губку боб і хочу використовувати барвники квітень, бо інших не знайшла.....шоб в мене ч/п не вийшло,а які краще?

20. Дана

Дана Well-Known Member

Я користуюсь барвниками і фірми "квітень" і гелевими, гелеві на порядок кращі, але і наші в пакетику мені нормально підходили, і мій губка боб фото в цій теміє був на барвниках з пакетика, нічого не рвалося і не крошилося.