Робота в держустановах: і сміх, і гріх

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Lady_Opium, 1 Липень 2009.

1. popelushka

popelushka Well-Known Member

Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх

Я вже мовчу про те, що останній раз нам заплатили зарплату ще в липні місяці:girl_mad: Тобто працююємо надіями, що колись все-таки заплатять... Про премії взагалі мовчу тихенько, дали на День Незалежності таку мізерну суму, що навіть і не знала на що потратити:girl_crazy:

2. Юстина

Юстина Well-Known Member

Insolence, Tutuka, дівчата, я ж пишу так, без претензій. Просто на фотографії в профілі в мене видно татуювання на плечі. І я подумала, що на вашу думку це трохи не поєднується з тими моїми рангами і вислугами років. Працюючи на держслужбі, всі ті "красоти" я надійно ховала (частини ще й не мала), а звільниласяя майже 4 роки тому.

3. Insolence

Insolence Living The Dream

так і я оправдуюсь без претензій..на жаль інет не передає настроїв і емоцій =))
    ..
    а до перегляду профіля у мене все якось немає часу +))

4. simona

simona Well-Known Member

нарахунок пенсії, то держслужбовцям знімають 5% у пенсійний фонд, щоб її отримати потрібно 20років держслужби або останніх 10років безперерваної.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

праці дерслужбовцем

---------- Додано в 23:21 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

задоволені , що звільнились?знайшли достойну заміну?

5. ratiana

ratiana New Member

Я звільнившись зі своєї попередньої роботи жодного разу не шкодувала!

6. тигрица

тигрица Well-Known Member

Моєю першою роботою була робота в приватника. Сказати, що це щось добре не можу. Тепер я працюю в Державному підприємстві. Була дуже задоволена, звичайно до кризи. Ставка+кожен місяць була премія, деколи навіть відповідала окладу, На сесію ідеш без проблем в додаткову оплачувану відпустку, За навчання в академії платять 50 % , згідно колективного договору, 13 зарплата, до відпустки премія на оздоровлення, путівку в моршин дали, до 8 березня жінкам премія була 800 грн + подарунки від профкому. В звязку з одруженням - премія, в звязку з народженням дитини-премія. А приватник навіть на сесію не хотів відпускати.

7. popelushka

popelushka Well-Known Member

Завтра мою "держустанову" буде знімати "5-й канал"... Сьогодні готувалися цілий день... Перевірки вже нас не чіпають, а ще вирішили нас "відзняти".

8. romawka

romawka Member

Плюсів взагалі в державній службі не бачу! Працюю вже більше двох років, щорічні провірки, річні і піврічні звіти, щомісячні інформації - це все жах! Ну але на теперішній час немає іншої пропозиції, тому рада хоч такій роботі!:girl_sad:
    а плюс тільки один, що є посвідчення. яке частенько спасає!:girl_curtsey:

9. berezhano4ka

berezhano4ka New Member

працювала до декрету в школі-зарплати звісно менші ніж в приватних структурах але точно знаєш що коли і в якому об"ємі тобі виплатять і відповідно легше планувати сімейний бюджет,менше залежиш від начальства бо воно теж наймані працівники і крім того соцпакет,який жінці в період ходінь в декрет і сидінь на лікарняному досить полегшує життя

10. Insolence

А я Плюс бачу один.. працюєте раз в місяць, в квартал півріччя і рік. І не особо напрягаєтесь та ще й корочка є.
    (стаж держслужби 10 років.. і за цей час я не бачила когось хто на ній тєжко перепрацьовував. Як держава думає що платить, так вдаєм, що шось робимо)

11. Housewife

Housewife New Member

Я досить задоволена своєю роботою.
    Вже вкотре переконуюся, що все залежить від того де ти працюєш, на якій посаді, і основне ЯКИЙ В ТЕБЕ НАЧАЛЬНИК.
    Зарплата затримується дуже рідко і не на довго - це величезний плюс.
    Якщо хороший начальник, то і премії отримуєш і в кабінетах чисто і ремонти пороблені (ага, саме так, бо часом начальник гроші з бюджету на ремонт приміщення виб"є, а куди вони поділися ніхто не знає :) ) і відпустить тебе з роботи нормально.
    Також величезний плюс - оплачувані лікарняні і відпустка тоді, коли ТИ хочеш.а не тоді, коли начальству буде зручно.
    Ще жодного разу не скидалися ні на папір ні на заправку ксерокса. Я взагалі в шоці, шо таке буває...
    За тих чотири роки, шо працюю і комп"ютери нові поставили по кабінетах і меблі в багатьох кабінетах нові придбали.
    Всі свята гарненько відпочиваєш і не паришся, що не встигнеш салату нарізати до Нового Року :)
    Одним словом, я задоволена.
    От не знаю, правда, як буде коли з декрету вийду, бо зарптала справді мала. Коли жила з батьками ( себто без сім"ї) вистачало нормально, а зараз не знаю..
    Але міняти свою роботу на якусь іншу ( тим паче в приватника) не наважилася б точно.

12. TanyaB

TanyaB New Member

В якій установі ви працюєте ,я теж туди хочу.:girl_cray:Бо я працюю в приватника.

13. Housewife

Housewife New Member

в міській раді :girl_in_love:

14. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

15. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

О, "односельчани" на Посиденьках:girl_smile: Тільки от стільки доброго написали про наш сельсовет ,а ні словом про мінуси. Не все так класно...Багато чого залежить від департаменту, безпосереднього начальника і тд. Приміром:
    Таак ,але от сума цієї зарплати :girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_devil:
    В мене хороший начальник, і премії отримую (знову ж таки про їх мізерність промовчу:shutup:), проте мій кабінет ремонту не бачив вже років 15! і не тільки мій. От приміром ,в юристів кімнатка, як рукавичка - всі один на одному сидять ,по 6 чоловік в малюському кабінеті.
    Ну не скажу ,що аж так нормально, але дійсно відпускають при потребі.
    :girl_claping:
    Буває...Ми два тижні не мали заправленого прінтера ,перебивались ледь працюючим.
    Ні ,ну справді цікаво ,в якому відділі ви працюєте? Повторюсь - мій кабінет про нові меблі, ремонт і нові компи тільки мріє:girl_in_dreams:
    На НР ми працювали ,правда відпустили з обіду. І на свята з 11 січня працювали. Відпочивали лише один день на Марії. Хоча воно і добре ,бо тепер по суботах відробляти не треба.
    І я ,незважаючи на все вище написане, задоволена.:girl_in_love: До прикладу ,можу порівняти роботу в Управлінні юстиції - повний жах...у всіх відношеннях. Правда ,там зараз гарний ремонт зробили.
    Просто, дала трошки противагу вашому допису, так щоб не думали, що в Міській раді медом мазано:girl_haha:

16. Редвумен

Редвумен Active Member

а як на рахунок кар"єри в держустановах? розвитку? Бо в мене склалось враження, бо ті, хто тут дописує, власне цінують цю роботу за зручності (добре описані в дописі Housewife), а про перспективи росту не думають. І ще мені здається, що ця робота дуже рутинна, негнучка.

17. Housewife

Housewife New Member

ну от тут трохи важче..
    Бо зазвичай той, хто йшов на посаду спеціаліста першої категорії чи провідного спеціаліста, максимум можуть сподіватися на місце головного (але того ж таки спеціаліста).
    Звісно, якщо є зв"язки і хороші знайомі "на верхах" то можеш отримати досить хорошу посаду, але якщо ні, то...
    Моя родичка пропрацювавши 15 років в цій же структурі нарешті дожилася до місця заступника (аж :) ) начальника відділу. Це приклад хорошої праці і без "блатів".
    Моя ж подруга, котра прийшла на роботу одночасно зі мною, зате мала хороші зв"язки - вже другий рік працює начальником відділу..
    Тут кому як пощастить..

О! Згадала ще один мінус роботи в держустановах - кожну зміну влади трасешся за своє місце під сонцем, бо "нова мітла по-новому мете".

• Подобається Подобається x 1
  18. Insolence

ну спеціалістам, як і нач.відділу думаю нема чого трястись..то вже починаючи з начальника діпартаменту

19. Housewife

Housewife New Member

ну я б так не сказала...
    Минулої зміни влади штат скоротили на 40 відсотків, мотивуючи тим, що нас забагато там працює :girl_devil:
    А навіть якщо погодитися з тим, що змінять лише начальника департаменту..
    Міркуємо логічно. Начальник обов"язково приведе з собою свою команду на нове місце, а команда обов"язково мусить забезпечити робочими місцями свою доцю, сина, цьоцю, похресника і т.п.
    Все дуже взаємопов"язано між собою..

20. Insolence

Одні департаменти скоротила, інших понастворювали..спочатку роздули штат, а потім давай скорочувати. У нас зміна "папи" відбувається регулярно раз в рік-півтора і сказати, що тотально міняється команда і звільняьться люди - то ні.