Робота в держустановах: і сміх, і гріх

Discussion in 'Бізнес-леді' started by Lady_Opium, Jul 1, 2009.

1. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх

Легше. Але сворюють такі умови, що захиститися не так легко. Одне, коли вчишся на стаціонарі і маєш купу вільного часу (навіть якщо підгрузять кількома парами). Зовсім інше, коли на заочному і викладаєш. Ліплять по 14 пар в тиждень кожного семестру з різних предметів і за різними викладачами (що ускладнює підготовку ,якщо хочеш чогось навчити студентів, а не лише пару відбути), різна громадська робота на добровільно- примусових засадах і т.д. А оскільки зп в асистентів низька, то якщо ще доплюсувати ще кілька годин додаткових де-інде, щоб підзаробити... То писати можна хіба вночі. А їсти і спати можна і на старості. Як безсоння не буде і пенсія дозволить.

• Подобається Подобається x 6
  2. Victi

Victi Well-Known Member

Це все так індивідуально. На одній державній роботі вас можуть заставляти ходити від години до години, і платити за це копійки. На іншій ж за ті самі копійки ви маєте вільний робочий графік і можете займатися ще чимось, але при цьому вам йде стаж. Знаю людей, які успішно роками поєднують державну роботу з підприємницькою діяльністю. Як казала одна знайома - як підприємець, я заробляю гроші, а на роботу я хожу в колективі побути і новий одяг показати.

• Подобається Подобається x 6
  3. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Під приватником розіміють здебільшого ТзОВ, я пішла з такого в декрет, там в арсеналі зараз налічується 120 працівників. І доречі, саме в школу я попала не з вулиці, а по великому блату, і ше мені потім місяць знайомі розказували як то мені повезло....
    моя думка така, на будь-якій роботі ти маєш виконувати її на всі 100%, і бути професіоналом в своїй сфері, вчитися і вдосконалюватися.
    На перекур ніколи не ходила, бо ніколи і не пробувала курити.....А на рахунок зарплати, то як давали 3 роки тому 10 числа, так і дають досих пір...
    Було звичайно важко і з лікарняними і з тим щоб відпроситися...але дівчата, я особисто згідна ходити від дзвінка до дзвінка, слухати різні семінари....брати участь в різних змагання між фірмами, але щоб зато мати гідну заплатню, і позволити собі то, чого за 400 грн, я навіть і немогла мріяти. Я просто неможу зрозуміти, як можна так само ходити на роботу, напахатися за цілий тиждень, а на вихідні сидіти дома, бо зарплати хватає лише на харчі, а за одяг взагалі мовчу.:girl_sad:

• Подобається Подобається x 7
  4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

не факт..2-х захищених людей, що працювали на півставки цього тижні на нашій кафедрф звільнили:girl_cool:

• Подобається Подобається x 3
  5. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

В університеті взагалі скорочення. Тому і звільнили. А ще там контракти підписують раз на три роки. І звичайно краще мати одного на повну ставку, ніж кількох на половинкти, четвертинки... І часто такі люди сумісники, яких в універі не люблять.
    Але в палані роботи-зарплати-ставлення захищеним легше.

6. Pantera

Pantera Member

Після приватника пішла працювати в держустанову. Перших півроку не могла зрозуміти, що всі ці люди можуть безрезультатно обговорювати і дискутувати на засіданнях по 2-4 год щотижня. Потім привчилася використовувати цей час для релаксації. Тобто вони й далі щотижня впусту проговорюють по 2-4 години щопонеділка, але я за цей час можу обдумати свої приватні справи, підбити їх підсумки.
    А в принципі, найкраще працювати сам на себе, знаєш що хочеш і працюєш над цим. На роботах, де ти є найманим працівником ти завжди є в певних рамках. І все залежить від того які це рамки: з людським обличчям чи з драконівським.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

мій чоловік напевне поставив рекорд із перебування на державній роботі - 2 тижні.

• Подобається Подобається x 4
  8. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

я менше - 8 днів:)

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я працюю держслужбовцем 6 років! Мої плюси:
    - ходжу на лікарняні коли хворіє дитина, і мені десь що про це думає начальство
    - Маю дуже лояльне начальство і супер колектив!
    - можу забирати дитину з садка бо працюю до 18.00 і ніхто мене не може затримати
    - важко звільнити за те, що "не поїхала з начальником на каву":girl_crazy:
    Мінуси - зарплата! зарплата! зарплата! якби не заробляв чоловік, то мені навіть би на себе не вистачило:girl_smile: не те що на дитину.
    - громадяни у прийомні дні бувають не врівноважені і говорять що думають про державу особисто мені:girl_smile:
    - жорсткий робочий графік
    - контролюючі органи :girl_sad:
    - відсутність мін. соц. пакету

• Подобається Подобається x 8
  10. mashka

mashka Well-Known Member

Аналогічно, тільки ви забули ще про державну пенсію:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:, не так нам вже багато й років зосталось до десятирічного стажу. Як його пересидіти з такою зарплатою?

11. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

А що там з десятирічним стажем? Поділіться, будь ласка, для тих, хто "в танку":girl_haha: (в мене 12 років стажу)

• Подобається Подобається x 1
  12. Natalka

Natalka Well-Known Member

Якщо у вас є 10р. стажу держслужбовцем, то ваша пенсія буде нараховуватися згідно закону про державну службу за формулою: 10р. стажу - розмір пенсії 80% від доходу, якщо стажу більше, то + 1% за кожен рік понад 10, але не більше 90% від доходу. До відома - у звичайних людей кількість років стажу = % пенсії.

13. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

А хто підпадає під визначення "держслужбовець"? Це стосується всіх тих, хто на державній роботі, чи тільки якісь певні категорії?

Last edited: Aug 6, 2009
  14. Барабашка

Барабашка Well-Known Member

Правильно. Якщо є стаж 10 років то нараховується пенсія держслужбовця. Але врахуйте те, що для того, щоб ця пенсія нараховувалася, треба йти на пенсію (жінки в 55, а чоловіки в 60 років) з посади держслужбовця. Так що це врахуйте. А держслужбовці - люди, вкі працюють в органах влади, судочинстві і т.д.

15. mashka

mashka Well-Known Member

Гляньте закон про держслужбу, там "всьо чьотко" написано.

• Подобається Подобається x 2
  16. Insolence

Insolence Living The Dream

Мое враження від роботи на державу (тут треба розрізняти держслужбовців і просто державні п-ва) - "ні бабла ні слави", але чудовий колектив (взагалі не пенсійного віку), впринципі ненапряжне начальство (коли немає виборів)
    З плюсів:
    1. Спозаранку маю час на каву і на фарбування нігтів
    2. В 18год замкнула хату і чхала на всіх
    3. Оскільки мобільний мій особистий, на дзвінки начальства в неробочий час - не відповідаю
    4. Набридли всі чи хворіє дитина - відкрила лікарняне і теж чхала на роботу(економічно вигідно як мені, так і установі, ібо стаж і соцстрах)
    5. Відпустка - коли мені треба, є профспілкові путівки при потребі
    6. Широке коло знайомств, що при розумному підході дає можливість вирішити в телефонному режимі свої (і не тільки) шкурні проблеми (можна розглядати як додаткове джерело доходу за "інтіліктуальну" працю) :)
    7. За 15 хв розгребла всю роботу і вільного часу море
    **плюси ставила "як згадала", а не в більшоважності
    З мінусів
    Звичайно ж зарплата залишає бажати кращого, але мені на "помаду/прокладки" вистачає - а решта "нє жєнскає єта дєла" :)
    Вибори - це капец в прямому розумінні. І те що адмінресурсу в нас не використовують - маячня.
    ..
    про пенсію держслужбовця - якось наразі не думаю, ібо в мої "надцять" ще не до того =)

• Подобається Подобається x 9
  17. Insolence

хто займає посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів
    тобто на хлопський розум всі хто тримує зряплату з бюджетів всіх рівнів: працвники міської, обласної рад, (не впевнена чи районні ради) (працівники - не депутати), райдержадміністрації, міськвиконкоми, прокуратура, суди, міністрества,
    наразі все, що згадала

18. mashka

mashka Well-Known Member

Свята правда вже 2 тижні як почався напряг

19. Insolence

У нас до периферії ще наразі не дойшов напряг:girl_haha:

20. Neverland

Neverland Well-Known Member

Держслужба то певно не майо:girl_haha: Працювала трохи в універі секретарем, блііін... на роботу як штик треба бути в 8.30, цілий день убитий, бо толком нічого не робиш, триндиш зі співробітницями, або втикаєш в комп, а мене це напрягає. З плюсів хіба робочий день нормований. Але я протрималась тіко місяць:girl_sad: Далі працювала на приватника, ото було суперове життя: хоча робота починалась на 9, я прилазила на 11-12, мене не сварили ні разу:girl_in_dreams: Але впринципі і сиділа довше, бо треба було зробити таки роботу:girl_mad: Але мені легше зранку поспати... Взагалі лафа неземна, робота не загрузна, коли хотіла брала відгули (без довідок лікаря, чи чогось), якщо мені кудись треба терміново, або прихворіла, ну але я не зловживала звісно... І то все не вираховували з зврплати:girl_in_dreams: Лапочка був директор:girl_claping: Але мусіла звільнитися, бо навчання не давало змоги працювати повноцінно і чоловік проти щоб я на роботу ходила:girl_cray: Згадую як найкращого начальника того начальника:girl_in_dreams: А зараз працюю фрілансером, роблю дизайни на замовлення, малюю, ніхто не напрягає, нікуди іти не треба і гроші не гірші ніж на роботі, а навіть кращі. Єдине нема спілкування, але як по мені варіант найкращий...