Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Легше. Але сворюють такі умови, що захиститися не так легко. Одне, коли вчишся на стаціонарі і маєш купу вільного часу (навіть якщо підгрузять кількома парами). Зовсім інше, коли на заочному і викладаєш. Ліплять по 14 пар в тиждень кожного семестру з різних предметів і за різними викладачами (що ускладнює підготовку ,якщо хочеш чогось навчити студентів, а не лише пару відбути), різна громадська робота на добровільно- примусових засадах і т.д. А оскільки зп в асистентів низька, то якщо ще доплюсувати ще кілька годин додаткових де-інде, щоб підзаробити... То писати можна хіба вночі. А їсти і спати можна і на старості. Як безсоння не буде і пенсія дозволить.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Це все так індивідуально. На одній державній роботі вас можуть заставляти ходити від години до години, і платити за це копійки. На іншій ж за ті самі копійки ви маєте вільний робочий графік і можете займатися ще чимось, але при цьому вам йде стаж. Знаю людей, які успішно роками поєднують державну роботу з підприємницькою діяльністю. Як казала одна знайома - як підприємець, я заробляю гроші, а на роботу я хожу в колективі побути і новий одяг показати.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Під приватником розіміють здебільшого ТзОВ, я пішла з такого в декрет, там в арсеналі зараз налічується 120 працівників. І доречі, саме в школу я попала не з вулиці, а по великому блату, і ше мені потім місяць знайомі розказували як то мені повезло.... моя думка така, на будь-якій роботі ти маєш виконувати її на всі 100%, і бути професіоналом в своїй сфері, вчитися і вдосконалюватися. На перекур ніколи не ходила, бо ніколи і не пробувала курити.....А на рахунок зарплати, то як давали 3 роки тому 10 числа, так і дають досих пір... Було звичайно важко і з лікарняними і з тим щоб відпроситися...але дівчата, я особисто згідна ходити від дзвінка до дзвінка, слухати різні семінари....брати участь в різних змагання між фірмами, але щоб зато мати гідну заплатню, і позволити собі то, чого за 400 грн, я навіть і немогла мріяти. Я просто неможу зрозуміти, як можна так само ходити на роботу, напахатися за цілий тиждень, а на вихідні сидіти дома, бо зарплати хватає лише на харчі, а за одяг взагалі мовчу.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх не факт..2-х захищених людей, що працювали на півставки цього тижні на нашій кафедрф звільнили
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх В університеті взагалі скорочення. Тому і звільнили. А ще там контракти підписують раз на три роки. І звичайно краще мати одного на повну ставку, ніж кількох на половинкти, четвертинки... І часто такі люди сумісники, яких в універі не люблять. Але в палані роботи-зарплати-ставлення захищеним легше.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Після приватника пішла працювати в держустанову. Перших півроку не могла зрозуміти, що всі ці люди можуть безрезультатно обговорювати і дискутувати на засіданнях по 2-4 год щотижня. Потім привчилася використовувати цей час для релаксації. Тобто вони й далі щотижня впусту проговорюють по 2-4 години щопонеділка, але я за цей час можу обдумати свої приватні справи, підбити їх підсумки. А в принципі, найкраще працювати сам на себе, знаєш що хочеш і працюєш над цим. На роботах, де ти є найманим працівником ти завжди є в певних рамках. І все залежить від того які це рамки: з людським обличчям чи з драконівським.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх мій чоловік напевне поставив рекорд із перебування на державній роботі - 2 тижні.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Я працюю держслужбовцем 6 років! Мої плюси: - ходжу на лікарняні коли хворіє дитина, і мені десь що про це думає начальство - Маю дуже лояльне начальство і супер колектив! - можу забирати дитину з садка бо працюю до 18.00 і ніхто мене не може затримати - важко звільнити за те, що "не поїхала з начальником на каву" Мінуси - зарплата! зарплата! зарплата! якби не заробляв чоловік, то мені навіть би на себе не вистачило не те що на дитину. - громадяни у прийомні дні бувають не врівноважені і говорять що думають про державу особисто мені - жорсткий робочий графік - контролюючі органи - відсутність мін. соц. пакету
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Аналогічно, тільки ви забули ще про державну пенсію, не так нам вже багато й років зосталось до десятирічного стажу. Як його пересидіти з такою зарплатою?
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх А що там з десятирічним стажем? Поділіться, будь ласка, для тих, хто "в танку" (в мене 12 років стажу)
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Якщо у вас є 10р. стажу держслужбовцем, то ваша пенсія буде нараховуватися згідно закону про державну службу за формулою: 10р. стажу - розмір пенсії 80% від доходу, якщо стажу більше, то + 1% за кожен рік понад 10, але не більше 90% від доходу. До відома - у звичайних людей кількість років стажу = % пенсії.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх А хто підпадає під визначення "держслужбовець"? Це стосується всіх тих, хто на державній роботі, чи тільки якісь певні категорії?
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Правильно. Якщо є стаж 10 років то нараховується пенсія держслужбовця. Але врахуйте те, що для того, щоб ця пенсія нараховувалася, треба йти на пенсію (жінки в 55, а чоловіки в 60 років) з посади держслужбовця. Так що це врахуйте. А держслужбовці - люди, вкі працюють в органах влади, судочинстві і т.д.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Гляньте закон про держслужбу, там "всьо чьотко" написано.
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Мое враження від роботи на державу (тут треба розрізняти держслужбовців і просто державні п-ва) - "ні бабла ні слави", але чудовий колектив (взагалі не пенсійного віку), впринципі ненапряжне начальство (коли немає виборів) З плюсів: Спозаранку маю час на каву і на фарбування нігтів В 18год замкнула хату і чхала на всіх Оскільки мобільний мій особистий, на дзвінки начальства в неробочий час - не відповідаю Набридли всі чи хворіє дитина - відкрила лікарняне і теж чхала на роботу(економічно вигідно як мені, так і установі, ібо стаж і соцстрах) Відпустка - коли мені треба, є профспілкові путівки при потребі Широке коло знайомств, що при розумному підході дає можливість вирішити в телефонному режимі свої (і не тільки) шкурні проблеми (можна розглядати як додаткове джерело доходу за "інтіліктуальну" працю) За 15 хв розгребла всю роботу і вільного часу море **плюси ставила "як згадала", а не в більшоважності З мінусів Звичайно ж зарплата залишає бажати кращого, але мені на "помаду/прокладки" вистачає - а решта "нє жєнскає єта дєла" Вибори - це капец в прямому розумінні. І те що адмінресурсу в нас не використовують - маячня. .. про пенсію держслужбовця - якось наразі не думаю, ібо в мої "надцять" ще не до того =)
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх хто займає посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів тобто на хлопський розум всі хто тримує зряплату з бюджетів всіх рівнів: працвники міської, обласної рад, (не впевнена чи районні ради) (працівники - не депутати), райдержадміністрації, міськвиконкоми, прокуратура, суди, міністрества, наразі все, що згадала
Відповідь: Робота в держустановах: і сміх, і гріх Держслужба то певно не майо Працювала трохи в універі секретарем, блііін... на роботу як штик треба бути в 8.30, цілий день убитий, бо толком нічого не робиш, триндиш зі співробітницями, або втикаєш в комп, а мене це напрягає. З плюсів хіба робочий день нормований. Але я протрималась тіко місяць Далі працювала на приватника, ото було суперове життя: хоча робота починалась на 9, я прилазила на 11-12, мене не сварили ні разу Але впринципі і сиділа довше, бо треба було зробити таки роботу Але мені легше зранку поспати... Взагалі лафа неземна, робота не загрузна, коли хотіла брала відгули (без довідок лікаря, чи чогось), якщо мені кудись треба терміново, або прихворіла, ну але я не зловживала звісно... І то все не вираховували з зврплати Лапочка був директор Але мусіла звільнитися, бо навчання не давало змоги працювати повноцінно і чоловік проти щоб я на роботу ходила Згадую як найкращого начальника того начальника А зараз працюю фрілансером, роблю дизайни на замовлення, малюю, ніхто не напрягає, нікуди іти не треба і гроші не гірші ніж на роботі, а навіть кращі. Єдине нема спілкування, але як по мені варіант найкращий...