Відповідь: Робота після декрету То ваша дитина у 8 місяців не хотіла щоб її мама була поряд? А хто замість вас доглядав дитину і "опускався" до її рівня, тобто деградував, як ви кажете?
Відповідь: Робота після декрету А може тим жінкам і їх чоловікам зовсім не жаль? Може для когось саме така модель сімї якраз те, що їм потрібно? Те, що Ви цього не розумієте, ще не показник, що це погано.
Відповідь: Робота після декрету Власне, я не кажу, що це погано. Я кажу тільки, що я цього не розумію, бо для мене ця модель сім'ї є неприйнятною. ---------- Додано в 13:44 ---------- Попередній допис був написаний в 13:35 ---------- Для няні - догляд за дітьми - це і є її спеціальність і кар'єра. Няня,сидячі з дитиною з 8 до 19 паралельно не робить ще 30 справ,як це роблять всі мами, що сидять вдома, тому вона присвячує весь свій час дитині і всі задоволені.
Відповідь: Робота після декрету кожному своє і в свій час. Якщо робота не надто інтелектуальна або можеш вдосконалюватись і вдома то чом би і не посидіти 3 роки. Вдома трішки тупієш звичайно, але це не тільки від відсутності робочого місця, а й від банальної ліні. Хто заважає, припустим, взяти щось із спеціалізованої літератури переглянути? Дитина? А в компі посидіти годинку-дві, як я бачу, багатьом тутешнім мамусям дитина чомусь не заважає-значить час на себе все ж таки є?
Відповідь: Робота після декрету Я знаходжусь в декретній відпустці вже майже 2р. і 5 міс. і зовсім не вважаю що за цей час стала не цікавою чи деградуючою. Погоджуюсь що часу на себе стало менше, але при бажанні він з"являється, та й при потребі кудись відлучитися, я ж не на безлюдному острові, в мене є чоловік, мама яка може посидіти з дитиною коли мені кудись треба відлучитись. А стосовно розвитку, творчості,то наприклад коли малюємо з малим, чи танцюємо, співаємо, ліпимо фігурки з пластиліну та що завгодно це ж тоже прояви творчості, і не тільки в малюка а в мам також, наприклад я забула коли тримала пензлик в руках і малювала фарбами, а під час декрету з малечою згадала. Не можу сказати що за час перебування в декреті, все сприймаю з радістю, і врожевих окулярах, звичайно буває важко, і емоційне виснаження інколи теж присутннє, але "хандра" минає швидко коли бачу посмішку свого синочка, коли він мене обіймає, цілує... ми з ним за цілий день стільки встигаємо, що не в кожного такий насичений день. Зростання в кар"єрі, самореалізація в житті - це все діло набувне, і можна встигнути з цим завжди, а пропустити у розвитку своєї дитини можна багацько, наприклад невпевнені перші кроки, щира беззуба посмішка, перше слово і перше речення, перший діалог малюків на дитячому майданчику, спостерігати як захопливо малюк приглядається до чогось нового, незвичного для нього...Скільки все це згадую, стільки навертаються на очі сльози радості... Я наприклад можу ще сидіти в декреті - запросто, тільки б якщо добавилось в добі ще хоча б додаткові 2 год. для мене особисто - взагалі супер... А ще щодо "деградації" по Вашому, то за час вагітності і народження дитини, закінчила університет ім. Ів. Франка, від чого дуже пишаюся. Мамочки, щиро бажаю приємного Вам усім перебування в декретній відпустці, наші діточки варті нашої уваги, любові і відчуття того, що ми завжди поруч...
Відповідь: Робота після декрету подумалось: вміння бути хорошою мамою (як і дружиною) також мистецтво, яке потребує постійного вдосконалення вміння віддавати більше ніж брати не кожному дано гріш ціна всім моїм досягненням, якщо я не зумію передати їх дітям
Відповідь: Робота після декрету Я знаходжуся в декреті вже 1 рік і 4 міс, і поки що не хочу виходити на роботу, хоча того би дуже хотіли мої роботодавці, які навіть вже перепитували, чи довго я ще буду в декреті, і чи думаю записувати дитину в садочок і коли саме. Якщо чесно, роботи мені трохи не вистачає, бо крім того, що знаходишся біля коханого синочка, все ж таки хочеться якоїсь самореалізації, ну хоча би на ті 2 годинки, коли дитину вкладаєш спати і замість плідної праці тупо сидиш читаєш форуми чи граєш у забавки (щось корисне почитати теж буває виходить, але не дуже сильно, бо люблю читати те, що потрібне у роботі, тому зараз більше хочеться читати про дітей, про виховання, замість технічної літератури ). На жаль, на моїй роботі не домовишся за підробіток, а ходити на півставки я теж не хочу, бо з добиранням - то буде майже той самий робочий день, а дитина для мене важливіша, напрацюватися ще встигну... Сподіваюся ще бути в декреті хоча би з рік, хоча та криза так недобре вдарила і по моїй родині, але надіюся не доведеться виходити раніше через гроші. Мені здається, що для кожного є певний час, який людина може провести без професійного розвитку. Хто вчився, або не працював, ті скорше хочуть піти на роботу (то я кажу судячи по своїх знайомих), хто навпаки працював як конячка багато років, ті більше приємного знаходять у спілкуванні з дитиною і на роботу не поспішають.
Відповідь: Робота після декрету Як сказала одна мудра жінка, що зробила паузу в хорошій кар"єрі заради дитини, - в побудові кар"єри я завжди зможу почати з нуля, а у вихованні своєї дитини - може бути запізно...
Відповідь: Робота після декрету Arctica тут дуже гарно все описала, про насичиний "декретний день". Скажіть будь-ласка, а для чого тоді мама малюку? Щоб просто народила і віддала свою кровиночку няні? Бо це, бачте, її спеціальність і кар'єра????? Не згоджуюся з цим на всі 100%!!!!!!!!!!! Мама і тільки мама повинна бути з дитиною і приймати безпосередню участь у вихованні дитини. Адже мама вчить дитину усього, розвивається разом з нею під час декретної відпустки, відвідують гуртки, малюю, клеять, ліплять, гуляють, бавляться. Я готова усе на світі проміняти, але бути з дитиною поряд і не думати ні про яку роботу до 3-х років. І з гордістю можу заявити, що коли мій синочок народився я вчилася на 4 курсі в університеті, а коли моїй мацьопі було півтора рочку я його закінчила. І думаю, що справилася і з обов'язками в університеті і з обов'язками мама та дружини. От так, і ніхто мене у цьому не перепре, тому що мама це мама, а робота це робота і вона почекає! Я з малечею, як і кожна мама, переживала усі негаразди, його хвороби і турботи. Бачила і його досягнення і засмучення. Посмішки, сльози, перші кроки, повзання, намагання сісти встати в ліжечку, зубки.......можна перераховувати і перераховувати. І я горда тим, що я була біля нього у ці моменти, а не якась йому чужа людина. Виговорилася.......бо дуже мене це зачепило....
Відповідь: Робота після декрету А розкажу випадок зі свого життя, який з одного боку не дуже стосується саме роботи після декрету, а з іншого боку напряму має відношення. Моя мама завжди працювала, ніколи не було і досі немає, щоб мама була безробітна, в неї завжди була серйозна, відповідальна робота яка займала в неї багато часу, подекуди нервів і сил. І я скільки себе памьятаю.... і будучи зовсім маленькою, будучі школяркою перших класів... в будучі вже старшою.... вот ви не повірите, я була дуже рада коли мама була на лікарняному. З одного боку це ж погано, бо вона хворіла, а з іншого боку, мене така радість розперала коли я приходила додому а там мама приготувала обід, спекла пиріжки, просто поряд зі мною була МАМА а не бабуся чи нікого..... І я до сих пір памьятаю це солодке відчуття кои я бігла додому бо там мене чекала мама. Мні зараз трішки напевно бракує слів щоб ці відуття донести, але я думаю то і без слів зрозуміло. Так вот я вважаю що дитинка потребує мами в маленькому віці ще більше, і ще тісніший в них звьязок з мамою аніж там коли дитина старша. І я не раз вже чула і читала історії як дітки цілий день мало не під дверима чекають маму, не грають, сумують... а потім коли мама приходить з роботи виснуть в неї на шиї і весь вечір не відпускають від себе ( не всі звичайно, але напевно більшість дітей таки сумує за мамою) Так скажіть, які такі поважні причини мусять бути щоб з малечку примушувати дитину сумувати за мамою? Да, буває що мама змушена заробляти гроші, бо більше немає кому, але такі випадки не так часто трапляються, так само як і не кожна жінка і не з кожною професією зможе працювати на дому. А жінки чомусь рвуться до роботи, задовільняють свої амбіції....самореалізовуються. Чи то важливіше за дітей? Якось дивно пріоритети розставлені.... Я для себе вирішила що раз мені положено 3 роки бути вдома з дитиною, то я з того скористаюсь максимально, і поки нас чоловік взмозі забеспечувати чи поки я не побачу що мала зможе бути ще з кимось крім мене і при цьому їй не буде погано, до тих пір я буду в декреті. І жодна няня, навіть сама найкраща не замінить дитині маму.
Відповідь: Робота після декрету цілком підтримую Ніколь!!! я маму теж бачила ДУЖЕ рідко!!! садок з 1.8р. молодшу сестру виховувала переважно я. батьки постійно зайняті... я замикалась у собі...і колись собі пообіцяла, що зі своїми дітьми так не вчиню!!! звичайно, зараз намагаюсь прцювати, але не в шкоду своїй дитині!!! все решта - маю файного чоловіка!!!
Відповідь: Робота після декрету Повністю підтримую Ніколь.І мій чоловік хоч небагато заробляє,але постійно говорить,що раз мені положено 3 роки дикретної відпустки,значить я обов"язково маю її використати.
Відповідь: Робота після декрету Дорога Panadolka, я також щодня з дитиною гуляю,бавлюсь, малюю...я також переживаю усі негаразди, його хвороби і турботи, бачила і його досягнення і засмучення. Посмішки, сльози, перші кроки, повзання, намагання сісти встати в ліжечку, зубки... I тим не менш, я працюю повний робочий день!
Відповідь: Робота після декрету А ви щасливі при цьому? Чи навіть не так.... якби була можливіть не працювати отих 3 роки, ви все одно пішли б на роботу? Ви часом не трудоголік? І невже ви вважаєте що ваша дитина дійсно щаслива коли ви не поряд з нею а працюєте повний робочий день? Я тут ще трішки допишу про нас.... ми з малою завжди разом - бабусі в нас рідкі гості, дитину виховуєм ми з чоловіком, в основному я, бо чоловік багато праціє і приходить пізно ввечері та й ще по суботах практично постійно працює. Так вот це треба бачити моя малу коли тато приходить з роботи..... не важливо що вона робить, спить, сидить на горшку, бавиться чи їсть. Тільки відкриваються двері - мала підривається, біжить до них, кричать "Папа!!!!!" сміється, хлопає в ладоши.. в неї такий фонтан радості бьє що ми навіть на таке не сподівались.... і то така реакція на тата якого вона не бачить цілий день. Я собі лише можу уявити яка б була реакція на мене якби вона мене лише пару годин ввечері бачила. Хто б що б не говорив, дитина навіть якщо і не ридає під дверима, вона все одно чекає маму, сумує за нею, і тому не варто себе переконувати що раз то ви цілком за отих пару вечірніх годин після повного робочого дня задовільняєте дитячу потребу у спілкуванні з мамою. Ну але в кожного свої обставини, своя історія і свої рішення щодо цього питання.
Відповідь: Робота після декрету Офіційно дитина до 3 років разом із мамою є соціальною і медичною одиницею
Відповідь: Робота після декрету В мене є можливiсть не працювати, але я хочу працювати, бо працюючи я живу повноцiнним життям, крiм того, я щодня хожу в спортзал, пишу дисертацiю, малюю, викладаю. Дитина без мене проводить 10 годин на добу, з яких 3 години вона спить. Звичайно, вона без мене сумує, але невже трьорiчнi дiти не сумують за батьками в садочку? невже шестирiчнi дiти не сумують за батьками в школi?Ви їх також назвете "нещасними"? I ще чому ви вважаєте вiдсутнiсть батька цiлий день на роботi нормальним явищем, а коли працює мама, то це ненормально? Ставлячи себе на мiсце дитини розумiю, що для мене набагато приємнiше,коли в мами є особисте життя, коли вона успiшна жiнка, а не повнiстю розчинена в моєму життi i проблемах. Мама має бути усмiхненою, класно виглядати i бути задоволеною своiм життям. Без роботи для мене це неможливо. Кожен робить власний вибiр. ---------- Додано в 09:32 ---------- Попередній допис був написаний в 09:30 ---------- Щось менi не хочеться бути соціальною і медичною одиницею.
Відповідь: Робота після декрету Це точно. Хтось прото змушений вийти на роботу. А хтось не може весь час бути виключно з дитиною. Але я впевнена, що коооооооожна мама навіть на роботі постійно хвилюється за свою дитину Для мене також. І ще без спілкування на теми, відмінні від памперсів, пісів, каків. А ще, жінка ж продовжує бути ще й дружиною. Про чоловіка не можна забувати. Правда, мені ще не вдалось знайти роботу, бо шукаю на неповний робочий день
Відповідь: Робота після декрету Сумують, але це вже зовсім інше, ніж в немовлят, бо дитина вже в той час потребує і компанії ровесників, вона вміє бавитись, починає спілкуватись з дітьми. В школі я не пам`ятаю щоб я думала про маму і надто за нею сумувала, я дуже чекала на неї вже вдома, бо саме дім асоціювався в мене з мамою і родиною загалом. Тому ці речі не варто порівнювати.