Робота після декрету

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Горобчик, 7 Листопад 2008.

?

А де було/є комфортніше вам ?

1. На роботі: сучасна жінка має працювати, бути в тонусі

5 голосів
    27,8%
  2. З дитиною: ніщо не замінить маму дитині, в декреті можна і розвиватись і відпочивати

6 голосів
    33,3%
  3. Можна встигати і працювати, і дітей бавити при бажанні

7 голосів
    38,9%
  1. Loyal

Loyal Well-Known Member

Відповідь: Робота після декрету

Не бійся попустить! Жартую! Я також до року малого була в комфорті, а зараз хоч на годинку, хоч на півдня дайте мені з собою побути! І хочеться самодостатності...
    Хоч чоловік не проти, щоб не спішила на роботу, але знає мене і розуміє, що я при першій можливості на роботу би бігла

2. Charovnisa

Charovnisa Well-Known Member

Слово в слово, прямо как про меня написано. Так уже на работу хочется, хочется самоутверждения какого-то. Но умом понимаю, насколько будет сложно и малу забирать из садика и такую работу еще найти. Но главное желание!

3. l_treasure

l_treasure Member

І я ото вже задумуюсь про робот. Хоча малій тільки 9 міс, але якось мені оті одноманітні дні пісяти-їсти-какати-міняти памперс тааак........... А з іншої сторони я прекрасно розумію, що ніхто краще за мене за дитиною не подивиться, і такий зараз цікавий період пішов:girl_spruce_up:. На серці так шкрябає:girl_sad: Після довгих вагань подала резюме. Хоча в наш час знайти роботу на пів дня трошки важкувато. Але пробую. А може щось тай получиться

4. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Ну тут вже залежить від ваших стосунків з чоловіком, якщо ви хочете бути медиком- будьте, а іти ан іншу роботу яка вам не до душі , бо так хоче чоловів... Для чого, щоб через 10 років кричати- "ТИ мені життя занапастив"

Це незаконно- маму дитина якої не досягла 7 років не так просто звільнити.
    Яким чином перевели на таку ставку ?
    Якщо жінки написали заяву за їх бажанням, то тут самі собі винні, а якщо то підприємство- то це незаконно і можна оскаржити

ЇЇ круто розвели і вона як главбух мала то знати , жінку в декреті можна звільнити лише якщо підприємство ліквідовується і то не звільнити а перевести за згодою сторін або на іншу роботу або на біржу де їй зобовязані предоставити роботу без погіршення умов при виході з дикрету

5. Anyaroz

Anyaroz New Member

Я в декреті (малій 1,3), хоча декретом це не назвеш. Працюю на 2 роботах з ненормованим графіком,багато часу їжджу (в тому числі і з малечою), для мене декрет - це не декрет, просто прекрасне життя та ще й +малеча, так прикольно і треба багато встигнути, тому мені не скучно!

6. Редвумен

Редвумен Active Member

Я думаю, що вона прекрасно все знала! Просто деякі роботодавці "влаштовують" тобі такі умови, що ти хоч чи нехоч - сама звільнишся.

7. Lidusha

Lidusha New Member

Я вийшла на роботу коли дитині було 8 місяців. До того впринципі також трошки працювала вдома. Взагалі не розумію жінок,які сидять до 3х років вдома з дітьми. Мені здається, що в таких жінок повністю відсутнє поняття особистого життя і амбіцій. Ніякого розвитку особистості, ментально деградують до рівня дитини, стають нецікаві своїм чоловікам і замикаються в колі побутових проблем та підгузків.

8. popelushka

popelushka Well-Known Member

Чому ви такі категоричні? якби я мала б можливість повернути час назад, то була б з дитиною повних 3 роки... І зовсім не так, як ви пишете, що ті жінки, які є в декреті є деградованими. Прикладом є більшість наших форумлянок, які є не тільки гарними мамусями, але й дуже красивими жінками, розумними, цікавими, більшість з них має дуже багато талантів!

9. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Легко говорити, що не розумієте тих жінок. А ви дитину ским лишали, і що в вас за робота?Мені наприклад немає кому сидіти з дітьми, і навідміну я не деградую і не опускаюся до рівння дитини. А навпаки, освоїла набагато більше чим могла до декрету. Піднняла рівень своєї душі,освоїла творчі аспекти ( навіт не знаючи, що ці вміння в мене є). Вивчила фотошоп. І дякую Богові за кожну проведену хвилину з дітьми. Я не самолюб, щоб їх кидати на когось там...

10. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

ну нащо так категорично - по-перше, може виникнути проблема із садочком, чи нема кому сидіти з малечою...Що тоді?! Добре, що моя мама погодилась сидіти через зиму з синочком, бо в садочок то страшна проблема влашутвати, навіть за немалі гроші....А інакше, сиділа б і я в декреті ще, поки не влаштувала б дитинку в садочок. А роботу з вільним графіком важко знайти, може хтось взагалі людина не творча - що тоді?....Хоч згідна, що за час декрету багато чого призабула, і перший місяць було дуже важко, але головне бажання...

11. Даніелла

Перш за все це залежить від людини, і вміння пристосовуватися до ситуацій. Коли не творча людина, можна знайти безліч не деградуючих заннять в декркті. А порівнювати жіночий рівень з рівнем дитини, на мою думку не зовсім вдало.

12. Nata

Nata Well-Known Member

Ні, такі люди мають шанс творчо розвиватися разом із своєю дитиною, пізнавати багато нового і взагалі декрет - це найкращий час щоб зайнятися собою :)

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А як на рахунок теорії про те,що що в дитину вкладеш за 3 перші роки,то потім і пожнеш?

З власного досвіду скажу,що робота теж тупить,ще й як.Коли була студенткою,то цікавилася різними речами. А робота(у більшості людей)-одноманітна,вузькоспеціалізована. Так що не знаю,що більше тупить.В декреті,думаю,є більше часу для саморозвитку.

14. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Я так думала коли дітей не мала (оскільки я ейчар) то тепер я подивилася зовсім із іншого боку (і як ейчара також).
    Час відпустки це такий важливий час розвитку жінки! не тільки тому що є дитина але і тому що жінка може піти на курси які допоможуть в професійному рості та розвитку.
    Це просто люди такі бувають і не має значення чи вони на роботі чи в дома з дитиною але вони деградують бо як би в шорах. Тільки тоді коли особа заберає ті шори вона розвивається.
    Ну звичайно якщо ви маєте каляску і без неї не уявляєте життя ну то ваше пересування надзвичайно звужується. І дитині від того не є добре бо дитина не народилася щоб бачити тільки 4 стіни і найблищий дитячий майданчик чи парк.

15. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Неправда! Нас прямо з порогу записали вже в групу у 2-х садках (якби походили ще по інших, то і там може б записали) без всяких грошей, і навіть те, що ми нещеплені-їх не хвилює! Треба хотіти...
    Ну я лишаю дітей з няньою...І не важаю це великим злом, бо знайшли дуже достойну няню, яка повністю задовільняє потреби дітей. Хорошу людину можна знайти (звичайно, якщо вам посильно оплачувати її послуги). Зараз я працюю вдома і одночасно наче в декреті з меншою дитиною, але няня всеодно щодня приходить і займається з обома.
    Ну нє нада...Декрет-це не тюрма, під час декрету можна і другу освіту отримати, і права...і, зрештою, працювати можна вдома і гроші заробляти! Зараз багато яка робота пов"язана з комп"ютером, то чому б таку роброту не робити вдома? Програмісти, бухгалтери, дизайнери, архітектори...і ще купа спеціальностей!

Останнє редагування: 14 Січень 2010
  16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Правда - ми обійшли в своєму районі 6 садочків і постійно їх моніторим на наявність місць. на сихові важко з цим, може деьс в центрі попростіше...

17. tslezinska

Біля ЦУМу в садочках достатньо вільних місць без хабарів:)

18. Даніелла

Це залежить коли записувати. Ми записувались чуть не з народження.

19. tslezinska

Нас записали в той же день, коли ми прийшли поцікавитися, чи є місця. Було це у понеділок:) Ні на які гроші ніхто не натякав!

20. Lidusha

Lidusha New Member

Так, таких жінок я якраз розумію. Я повністю підтримую тих жінок, що навіть в декреті працюють або навчаються, або пишуть дисертації. В минулому дописі говорила виключно про тих, що нічого взагалі крім дитини і хатньої роботи не роблять. А є нажаль і такі...

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------