Відповідь: Робота після декрету Ну от маю свіжу головоломку. В середині серпня мені на роботу. Після роздумів і зважувань, вирішила продовжити декрет ще на пів року. Заробіток маю, нагальної потреби вже і негайно виходити немає, тай хотілось би ще в вересні на місяць на море скокнути. Вже і розпланували все і з продовженням Д домовилась. І тут вчорашній дзвінок з роботи мене озадачив: звільняється дуже хороше робоче місце, з хорошою зарплатою, в колективі де я всіх люблю і знаю. Хоча то не моє декретне, але знаю 100% що мене б кинули на нього. Маю гАж тиждень на роздуми: море чи робота. Сиджу пишу плюси і мінуси. З плюсів - нарешті десь вирвусь, взую каблуки, закручусь в корпоративному житті, ну і додатковий не найгірший заробіток, який не буде зайвим (дитяча то далі в окопах). Мінуси - планувала на вересень-жовтень забрати Ромчика з садочка і поводити на розвивалки, адже його вихователька буде в відпустці цей час, а травмувати його постійними змінами тьоть, яких я не знаю - не охота. Ну і море...Хочу на море!!! Йоли-пали. Чому завжди легше, коли вибору немає: треба і все тут!? Не вгодиш.
Відповідь: Робота після декрету То питання особистих пріоритетів кожного. Тому вам зважувати, що для вас зараз важливіше. Звичайно, в одному чи іншому випадку доведеться чимось пожертвувати. Зараз роботодавець все ж розглядає можливість того, що Ви все ж можете вийти. Тепер якщо надумаєте не виходити треба буде підібрати вагомі аргументувати, адже для них "бо хочу на море" = несерйозно відноситеся до роботи. Тоді вас взагалі можуть більше не чекати з декрету. Щодо мене особисто - якщо б у мене була така класна робота і потреба в грошах - я б вийшла. На море можна поїхати і наступного року (ще можна підзаробити для кращого відпочинку), а щодо розвитку дитини - то над тим можна і вдома попрацювати, а зміну тьоть в садочку успішно переносить 99% діток (це теж спосіб розвивання і адаптації до змін середовища) Але знову ж таки Вам приймати рішення виходячи із своїх обставин.
Відповідь: Робота після декрету Повністю згідна з написаним. Аналогічна ситуація у мене була. Також хотіли і на море ... відклали для такої справи. Не задумуючись обрала роботу. Хоч там як, та на сьогоднішній день з роботою все не є дуже легко. Вважаю, що як є можливість то не варто випускати її з рук, бо "Свято место - пусто не бывает".
Відповідь: Робота після декрету Власне то один з найвагоміших аргументів (другий по черзі), чому не можу вийти, адже експерементувати з зміною тьоть - не для нас, точніше не для моєї дитини конкретно. І пов"язано з психікою і багатьма подіями досадочковими, і не однорічної тривалості. Ми багато чого перебороли і переросли, тому в даному випадку для мене той вчинок буде типу рулєтка. Жартуєте? Звичайно що море - не аргумент для продовження відпустки. То так, в мене в голові на місці 4-5 той пунктик крутиться, як додатковий в одну з сторін. Взагалі-то на першому місці в мене дитина, її психологічний комфорт і здоров"я, а потім мій дохід і амбіції. Тому якщо друге йде в супереч першому, тоді жертвуєм другим.
Відповідь: Робота після декрету перше-на скільки часу йде у відпуску ваша вихователька? друге-в тебе графік який передбачається? бо якщо вихователь на 2-3 тижні у відпустці,то є 2 бабусі на пенсії+муж не завжди працюючий,тому якось можна протягнути...
Відповідь: Робота після декрету на 56 днів. З початку вересня до кінця жовтня(((. На роботі потрібно бути о пів на 9. Добиратись біля години. Якщо хочу заробити, а не просто відбути, то до 6-7. Тобто вдома о 7-8. Щодня. Час від часу субота - робочий. Щільний графік - що скажеш. Тому в даному випадку бабусі і муж не врятують. Щойно зрозуміла - то я щей дитину свою бачитиму фігню часу. Запишу в колонку з мінусами. А щеж потрібен час на той власний дохід, від якого відмовлятись не дуже хочецца. Бо тоді вийде зміна шила на мило.
Відповідь: Робота після декрету а ви не повірите,я заради моря купила довідку на 6 місяців,бо знала,що мене ніхто після майже 8-річного декрету у відпустку не відпустить..але йду на роботу раніше на 2,5 місяці (1 вересня),бо працюю в освіті ... ---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ---------- сиди вдома..буде інша робота..ти дівчина мудра,тому то не проблема...а там не за горами 2 декрет і стажу буш мати огого-на півпенсії
Відповідь: Робота після декрету Та чого не повірю, сама часами і такими способами мусила користуватись. Як вам то ся вдало безболісно зробити, щоб з позитивом для всього (і для роботи і для вас), то чому б і ні ?
Відповідь: Робота після декрету якщо чесно,я не дуже хочу на роботу,бо то кожен день і зранку...а я хочу коли захочу..десь таку пропонуюють?розлінилась я в декреті геть чисто...ще й як подумаю про копійки,що платять в університеті...плакати хочу....але і 8 років вдома -діти/прати/прибирати/варити..усьо..не хочу..і 3 декрету теж!!!
Відповідь: Робота після декрету ага, півпенсії... Мені той стаж вже два роки як не рахуют, а зараз кажуть добрі люди, відпустку по догляду за дитиною до 3-х років в стаж не пишуть загальний. Хтось може підтвердити/спростувати доречі? То мені коліжанка - главбух таке розказала, коли Ромікові моєму 2 рочки було. А якщо серйозно - море-морем, пенсія-пенсією, декрет-декретом, а здоров"я дітей головне. Будем думати. Маєм ще час. ---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ---------- ну да. то вірус такий...декретний. Вражає 60 % мамів. Читала в якійсь статті в глянці. Але як то кажуть: хто шукає - все знайде. Мо і під твої запроси є пропозиція)))
Відповідь: Робота після декрету теж цікавить..і ще роки навчання у вузі..вписують/ні..колись таке чула,хоч мало цікавилась... ---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ---------- мене тішить,що робота державна-відповідно соцпакет+не кожного дня працювати..теж великий плюс
Відповідь: Робота після декрету Справа в тім, що з першого вашого допису я зрозуміла, що Ви просто не хочете дитину залишати з новими вихователями. Звичайно, якщо у вас вже були преценденти з негативними наслідками - то інша справа. Можливо є зміст поспілкуватися з дит.психологами. Адже на розвивалках теж будуть нові "вчителі", до яких доведеться звикати. Щоправда так ви будете поряд. Ви собі суперечите. Чому ви тоді взагалі вагаєтеся? І ще одне, для роботодавця, якби ви одразу сказали - мені потрібно ще залишитися з дитиною через проблеми зі здоров'ям - це одне. А якщо ви вже згодилися над цим подумати, то виходить, що проблема не настільки серйозна. Як Ви думаєте?
Відповідь: Робота після декрету Саме так. Адже моя дитина не йде (точніше не йшла) на контакт з людьми і дітьми. Але психолог нам не потрібен, бо значна частина проблеми - в минулому. І доказ тому для мене те, що він таки ходить в садок. В цьому заслуга багатьох, нашої роботи над тим протягом минулого року, а також зокрема і теперішньої виховательки. От тут ні. Бо на розвивалки ми ходили весь минулий рік. Не все далось відразу в психологічному плані, але потроху це дало результат. Зараз три місяці канікул, під час яких ми пішли в садок. І про свою вчительку Ромчик постійно питає і сумує за нею. Та влесне вагаюсь, тому і суперечу - то логічно. Того тут і написала. Ну от саме через це і був продовжений мій декрет на попередній рік. А згодилась подумати, бо хотілось би вірити, що можна вже трошки вирватись з замкнутого кола дім-сім"я-кухня-розвивалки. Але "хотілось би" і "так є 100%" - теж не одне і те саме. Бо не факт що проблема вирішена до кінця. ---------- Додано в 15:58 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ---------- не знаю чи роки навчання мої в вузі вписали, але ті що перед тим в СПТУ то в трудовій точно є.
Відповідь: Робота після декрету Думається мені, що ви уже готові до нового витку у своєму житті і щодо роботи і щодо ін. речей. Бо нічого в тому житті немає несподіваного усе не випадковість. Тому і варто спробувати, все решта також складеться добре.
Відповідь: Робота після декрету я вже пів року після 5 річного сидіння на роботі, не все встигається, але виявляється, що дещо з вього було зайвим, щоб себе викладати на всі 100. І в садок малого вожу, правда дуже скоро у 7.50 ми вже у садку, і забираю я з продовженої групи (чоловік на роботі з 6 ранку до 23 години) і базар і варка, і бавлення, майданчик..он з осені гуртки почнуться, підемо на які буде виходити по можливості. А там і школа і гуртки і життя йде далі...головне бажання мами, хоче вона на роботу чи ні..я дуже хотіла...зовсім інакше себе відчуваєш, ну я...інколи здається, що я щось втратила у плані особистого за ці 5 років...
Відповідь: Робота після декрету Знову ж таки золота фраза, яку можна використати у всіх дописах і вона буде правдива - кожному своє. Я теж рахую, що дитина - №1, але щодо себе то по-правді не хотіла сидіти вдома, бо то є не моє. Мені ближче до душі завантажений робочий день із 2 зміною після, чим сидіння роками у декретній відпустці. Бо посидівши трохи зрозуміла, що починаю деградувати у професійному відношенні і з соціуму випала. Це мене дуже дратувало. І ситуація розрулилась сама, мене покликали на роботу. Я не те, що пішла - побігла. Але я з другої сторони розумію жінок котрі роками глядять дітей і поважаю це. Проте щодо себе - мені важливий є і свій розвиток.
Відповідь: Робота після декрету Справа у тім, що у кожного своє поняття, що має встигати мама в особистому плані і власне як мама. Одні реалій в тих, у кого є бабці/діди інші родичі на підхваті, а інша ситуація в тих в кого нема. Якщо діти хворіють і крім мами нема кому з ними побути - то як на це здебільшого реагують роботодавці? А ще знаю мам, котрі ведуть хворих дітей в садок - "бо нема з ким залишити, а тре на роботу", в результаті заражаючи інших дітей... Можна тут багато різних прикладів наводити, але вам має бути видніше. Якщо ви пишете, що ваша дитина потребує особливі підходи, які крім вас ніхто не зможе забезпечити - то рішення тут очевидне. Якщо у вас є варіанти з батьками, чи нянями, які теж можуть дитині надати належний догляд - то тут уже можуть бути варіанти. ---------- Додано в 18:09 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ---------- Я б не протиставляла такі поняття. Є жінки ,що будучи й домогосподарками встигають і зі своїм маленьким бізнесом, чи займаються сімейною справою - маєте масу доказів тому тут на посиденьках. Таким чином вони цілком реалізовуються і розвиваються. Йдеться про те, що не всім мамам є можливий чи підходить звиклий графік - 5 разів/тиждень по 8 годин (а то й більше).
Відповідь: Робота після декрету Багато жінок працюючих, (нахай на дядю) теж домогосподарки, просто справді ввечері друга зміна. Хто має свій маленький бізнес, то він теж вимагає часу, і це теж робота. Треба якось планувати свої дні і розставляти пріорітети.
Відповідь: Робота після декрету Переважно вважається, що жінка, яка не працює, відстає від життя, не розвивається, знає лише кухню і дім. Домогосподарка, вона не так доглядає за собою, бо ніде не виходить, стає нудна, нікому не цікава, для чоловіка не приваблива... Недавно познайомилась з жінкою із зовсім іншою точкою зору. Вона - мама 3 дітей, не працює. Каже, що саморозвитком може займатись якраз не та жінка, яка з 9 до 18 на роботі, а та, яка не працює. Бо ж вона і уроки проконтролює старшої дитини, і гуртки молодшої, і в спортзал, перукарню, і з коліжанками на каву, і в хаті неспіша все робиться. І ввечері після цікавого дня з хорошим настроєм зустрічає чоловіка. І справді, прибігає жінка в 19 з роботи, дитину з садочку по дорозі забирає, біжить через базар готувати вечерю... А ще колись прибирати, прати... треба... і в 23-00 завалюється втомлена спати, щоб завтра в 7-00 починати все спочатку. Один нюанс -чоловік має доообре заробляти, щоб жінка собі дозволити більше...
Відповідь: Робота після декрету я б сказала дуже суттєвий ньюанс. Бо як нема фінансів, то немає і перукарні, і кави з коліжанками і всього іншого. Як вона буде змушена економити, скаладати копієчки і ще звітувати за них, навряд чи ввечері в неї буде супер хороший настрій Буде роздратування від такого життя і жагуче бажання то все змінити.