Робота після декрету

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Горобчик, 7 Листопад 2008.

?

А де було/є комфортніше вам ?

1. На роботі: сучасна жінка має працювати, бути в тонусі

5 голосів
    27,8%
  2. З дитиною: ніщо не замінить маму дитині, в декреті можна і розвиватись і відпочивати

6 голосів
    33,3%
  3. Можна встигати і працювати, і дітей бавити при бажанні

7 голосів
    38,9%
  1. Єва

Єва Well-Known Member

Відповідь: Робота після декрету

Ну, на рахунок непідходимості вакансії - то це вже зовсім інша тема для розмови. Людині роботодавець озвучує вимоги і вона сама відчуває, чи зможе потягнути таку роботу. Тут йдеться про те, що випитують про наявність дітей і сімейний стан і прямо кажуть, що ви нам не підходите, бо шукаємо неодружених, без дітей і т.п.
    В мене в практиці кілька років тому зустрічалася справа, де одне досить солідне видавництво набирало менеджерів з реклами. Ті місяць бігали по фірмах, збирали замовлення, а вкінці їм казали, що вони не назбирали мінімального замовлення, за яке можна отримати ЗП (хоча то видання виходило з рекламою і в повному обємі). Як потім виявилося, набирали молодих спеціалістів, в основному жінок без ДР, ті приносили трудові, але жодних записів в них за місяць ніхто так і не зробив і при звільненні на руки нічого так і не видав. Так, завдяки плинності економили серйозно на зарплатах.

2. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

на сайтах по пошуку роботи є чорний список роботодавців, їх досить мало і тому я би про такі випадки не говорила бо це навіть не 1% роботодавців, хоча знати що таке існує потрібно

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я теж в своїх дописах не мала на увазі невідповідності кандидата до місця роботи. просто я не розумую навіщо запрошувати на співбесіду. проводити її, а потім відмовляти тільки через те що в мене дитина. тим більше що це я також вказала в резюме. на нинішньому місці праці я також займаюсь підбором кадрів, але перед тим як запрошувати когось на співбесіду, я уважну переглядаю резюме, тобто якщо одна з умов є вільне володіння англійською, то до кандидатів з рівнем мови нижче середнього я навіть не дзвоню. який сенс тратити свій час, та час інших?? і такого самого ставлення я очікувала і до себе.

4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

:) я також того не розумію, але знаю що є випадки коли рекрутеру потрібно провести певну кількість співбесід, і він приблизно +/- нормальних резюме вибирає і запрошує. для мене це дико, але такі випадки є. Також для мене є диким якщо рекрутер ознайомлюється із резюме при кантидатові, хоча він вже на основі цього резюме мав задавати запитання, але рекрутер не готовився

5. nata1

nata1 Member

Також важче після декрету з роботою, тому що роботодавці віддають перевагу працівникам неодруженим та без дітей - вони більше віддаються роботі.
    Якщо шукати, немає нічого неможливого, переконайте на співбесіді, що є кому бути з дитиною ( бабуся чи нянька ), також розкажіть про своє бажання працювати саме в певній компанії, про яку чули багато хорошого, хочете приносити користь і прибуток, похваліть свої професійні можливості...
    Памятайте, пошук роботи - це теж робота, тому не розчаровуйтесь після кількох невдалих співбесід, наступна буде результативна!

6. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата, як ви повідодомляли соцзабез, що вийшли на роботу і щоб не виплачували допомогу по догляду за дитиною до 3 років? Не можу до них дозвонитися, а йти не охота.

7. Анута

Анута Well-Known Member

а ви вийшли на повний робочий день?
    я на неповний і мені сказали, що в тому випадку виплата не припиняється і нікого повідомляти не треба.

8. Panna Land

Panna Land Well-Known Member

А ще можна домовитись на роботі працювати неофіційно і отримувати паралельно допомогу. Принаймі я так зробила:girl_blush2:

9. allusya

allusya Well-Known Member

Я думаю є різні фірми з різними підходами. Я ще до одруження, як шукала роботу, то були нюанси, що якщо не одружена, то можливо скоро вийду заміж і потім в декрет. Ну і відповідно, якщо одружена і без дітей, то також скоро в декрет. На деяких співбесідах так і питали чи не планую в декрет. Але це тільки напевно українці за таке переживають. Коли була на співбесіді з американцем, майбутнім керівником, ми говорили тільки про роботу та обов"язки.
    А ще знаю фірму, яка крім досвіду, брала до уваги сімейний стан та наявність дітей, шукаючи саме таких, мотивуючи тим, що людина буде відповідльно ставитись до роботи, бо молодь сьогодні може бути тут, а завтра там.

10. Magnolia

Magnolia Active Member

Наскільки я пригадую, в документах при оформленні на допомогу пишеться розписка, що при виході на роботу жінка повинна повідомити соцзабез. Певніше, мабуть, взнати в них. Можливо, вони захочуть виписку з наказу про те, що ви працюєте неповний робочий день.

11. Януся

Януся Well-Known Member

Цей рік на 0,5 ставки. На роботі не знають толком за виплати. Ех,прийдеться в понеділок піти в соцзабез і розпитати.

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо ви працюєте на умовах неповного робочого дня, то навіть якщо у вас в наказі йтиме мова про неповний робочий день на 0,99 ставки, допомога по догляду за дитиною зберігається у повному розмірі.

13. Magnolia

Magnolia Active Member

Ще поцікавтеся на рахунок того, як бути на випадок, коли дитинка, не дай Бог, захворіє. Якщо вас є кому підстрахувати, то дуже добре. Бо я колись із старшою теж була у декретній відпустці і працювала на роботі. То у випадку хвороби дитини не можна було оформляти листок непрацездатності по догляду за дитиною.

14. Анута

Анута Well-Known Member

справді цікаво...

Януся, як щось довідаєтесь - поділіться інформацією. Дяку.

15. сніжна

так. це є.Якщо хворіє дитина віком до трьох років, листок непрацездатності не видається для догляду за нею в період перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (пп. «б» п. 3.15 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, ). Тому в цьому випадку відсутня підстава для надання допомоги по тимчасовій непрацездатності.

16. mamasani

mamasani Member

Якщо виходите на повну ставку, то в поліклініку потрібно принести довідку, що Ви вийшли на роботу і тоді листок непрацездатності о хворобі дитини дадуть. Якщо не на повну, то тоді берете лікарняний на себе

17. сніжна

але тут йдеться мова про те, що робити працюючій мамі у випадку захворювання дитини. Для оформлення листка непрацездатності на себе повинні бути реальні причини ( про те, що хвора мама, а не дитина). Або ж хіба треба йти до терапевта і домовлятися про видачу липової довідки на себе ( а оскільки лікарянні листки зараз у поліклініках на особливому контролі, то отримати фіктивну довідку досить важко)

18. Анута

Анута Well-Known Member

а якщо у мами працюючої двоє дітей?
    старшому майже 6. Чи доступний варіант брати лікарняний по догляду за старшою дитиною? Будучи нібито в декреті з молодшою.
    Робота на неповний робочий день.

19. kraplynka

kraplynka реалістка

Дівчата я просто шокуюся від наших законотворців... точніше від їхніх прагнень "покращити" нам життя. Може це вже обговорювалося в іншій темі, але сама не зустрічала.
    Як вам те, що підприємство-роботодавець з 1 липня ц.р. на кошти, які перераховуються жінці державою як допомога при народженні та пологах, має нарахувати та сплатити єдиний соцвнесок - 33,2%? Таким чином законодавці захотіли зробити вагітним "послугу", щоб період лікарняного зараховувався до страхового стажу при розрахунку пенсії.
    Якщо й раніше були проблеми, що деякі роботодавці змушували вагітних звільнятися аби не тримати за ними робмісце, то що буде тепер, якщо їм ще й за 4 міс. відпустки в зв'язку з вагітністю та пологами прийдеться платити в бюджет? Чи тепер взагалі потенційних декретчиць на роботу не братимуть? Або братимуть з умовою подання заяви про звільнення з відкритою датою на випадок, якщо завагітнієш?

20. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

просто грошей немає -тому вирішили заробляти на вагітних