Відповідь: Робота після декрету Я особисто приходила писала заяву про припинення мені виплати, принесла з роботи здається наказ про вихід на роботу. Прийшла трошки пізніше так як вони замовляють гроші місяць наперед то прийшлось повернути переплату. Це було 2 роки тому може зарас щось змінилось. ---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------
Відповідь: Робота після декрету Зоряна,розповім з власного досвіду,бо якраз зараз проходжу цю процедуру(бодай би їм добре було).Значить мусиш взяти з роботи копію наказу(завірену) про вихід на роботу,копію трудової(теж завірену),і потім у відділі соціального захисту,де ти оформляла допомогу на Левчика написати заяву на припинення тобі виплат в зв'язку з виходом на роботу,в заяві необхідно зазначити про те.що ти повернеш виплачені тобі зайві кошти,як пояснили сьогодні мому таткові,про повернення прийде повідомлення(де і як це необхідно здійснити).
Відповідь: Робота після декрету Можете оформитись не на повну ставку (наприклад на 0,75 чи 0,90) і спокійно отримувати допомогу на дитину
Відповідь: Робота після декрету Якщо я вийду на роботу неофіційно, не на ту де влаштована по трудовій, чи реально отримувати підвищену допомогу по догляду до 3-х років? Чи це якось перевіряється?
Відповідь: Робота після декрету як може перевірятись , якщо працюватимете не офіційно казначейство перевіряє довідки про доходи, подані від фірми, де Ви працюєте, тобто офіційної якщо трудова лежить на старій фірмі, то виплати далі будуть нараховуватись
Відповідь: Робота після декрету я так працювала, коли була в оф1ц1йному декрет1, н1хто мене не перев1ряв, 1 н1яких проблем не було. Також виробила 1 отримувала п1двищену допомогу до 3-х рок1в)
Відповідь: Робота після декрету ой дівчата а мені взагалі срашно ви хоча б десь встигли попрацювати а от я пішла в декрет отразу після закінчення універу,вже 2 роки в декреті. Закінчила філологію.Викладач 2 мов які вже за два роки позабувала,нема практики а то тоді капець.(
Відповідь: Робота після декрету Колись думала, що я на своїй роботі професійно деградую. Тепер два роки вже сиджу в декреті. Юрист без практики стільки часу також "тоді капець". Вже планувала малу з червня в садок віддати, і повертатись на колишне місце, щоб хоч до колишнього рівня практики повернутись, а тут зі садком капець, не виходить. Вдома вже не витримую, просто на нервах вся.
Відповідь: Робота після декрету Єво, як згадаю як ви пройшли не простий шлях до дитини, а тут не повних два роки і вже не витримуєте. Набуття практики не завжди означає вихід на роботу. Та і яка практика у юриста, якщо ви вже працювали? якщо (в моїй корпорації) кожна ситуація це нова історія, і тут не так практика потрібно як винахідливість, спритність, і це дуже легко входиться по часу (в порівнянні із новоприйнятою особою). У жінок які виходять із декретної відпустки а тим більше передчасно у роботодавця є величезні застороги якщо діти в садочку, бо це тиждень в садочку дитина, а два в дома. Навіть якщо це не ви будете під час хвороби дитини то все одно це не та якість роботи коли Ваша мала дитина вдома хвора
Відповідь: Робота після декрету Не витримую не через те, що мені погано з дитиною сидіти. Не бачу просто прикола в тому, щоб дитина, яка вже може ходити в садочок, нудилась вдома чи на майданчику біля хати, бо влаштувати їй якесьцікавіше дозвілля, кудись поїхати чи піти банально не хватає грошей.
Відповідь: Робота після декрету погоджуюсь. проте роботодавець завджи прораховує ризики - перше вони бояться брати дівчину (бо піде в декрет), а потім бояться брати, бо вже є мала дитина (і не зможе повністю віддавати себе роботі, і сидіти по ночах на роботі))), а раптом ще вийде і за пів року знову піде в декрет . я от два місяці шукаю роботу і не можу знайти таку, яка б влаштувала і мене і роботодавця (маючи 10 років офіційного стажу).
Відповідь: Робота після декрету Справа в тому, що зі одну і ту ж роботу жінкам і чоловікам платять по-різному. Різниця становить десь біля 30%. Причому жінку (незалежно від професії) в період літніх відпусток можна попросити виконувати секретарську роботу, частково бухгалтерську, помимо своєї офсновної, а от чоловік може з діловим виглядом мусолити одну простеньку справу і то йому зараховується. Таке в мене спостерігалося вже на кількох роботах. Коли ти незаміжня, шеф боїться, що ти вийдеш заміж, коли в тебе ще нема дітей - боїться твого декрету, а коли ти виходиш з декрету - боїться твоїх лікарняних і садочків. Але ж тисячі жінок якось працюють. Тому шукайте, думаю, знайдете!
Відповідь: Робота після декрету То виходить і так зле, і так - не догодиш! І при тому всьому роботодавець хоче молоду перспективну людину з досвідом роботи. Парадокс!
Відповідь: Робота після декрету як згадаю свої пошуки роботи то аж страшно стає...всюди запрошують на співбесіди, а коли чують що є дитина в садку то відразу по виразу обличчя бачиш що шансів нема((( на першій роботі я відразу попередила чесно що є малий і що можуть бути часті лікарняні, ніби сприйняли спокійно. але все одно потім носом крутили коли Сашко хворів. пішла я звідтам через інші причини і тепер маю роботу з вільним графіком. тобто не так: працюю на результат. якщо всі справи закінчені. можу йти додому. ніхто нічого не каже. тому намагаюсь все робити вчасно щоб в разі чого не було проблем. але досі неприємний осад залишився після однієї співбесіди коли мені відмовили через дитину, було прямо сказано що в них вже працює одна матуся і більше ТАКОГО вони не хочуть. при тому що я казала, що проблем з тим не буде (попередньо узгодила зі своєю мамою цей момент).
Відповідь: Робота після декрету Якщо працівник на таке ведеться, то сидить в період літніх відпусток за секретарською роботою. Доречі, вважаю, що цього не варто обіцяти, бо так не буде. Не знаю, як на маленьких приватних підприємствах, але на більших, з офіційними зарплатнями і ін. переважно цінять професійні навики, і виконану роботу.І потенційний працівник теж може "диктувати" свої умови. Після першого декрету, коли змінила місце праці, при прийомі на роботу ніхто мене не запитував про лікарняні і ін. бздури, бо цього передбачити не можливо.Такі процеси, як народження дітей, декрети, лікарняні були давно і будуть завжди, і роботодавці це знають. Друга справа, коли жінка виходить на роботу досить рано, за рік- два після народження, тут їй самій потрібно бути готовій до частих лікарняних, бо дитина ще дуже маленька, в неї тільки формується імунітет, окрім того, що потребує ще дуже мами Але це вже інша тема...
Відповідь: Робота після декрету Ну, звичайно, може і не погодитись сидіти. Все залежить від рівня фірми і начальства. Якщо то маленька приватна фірма на 10 чоловік, і ніхто на період відпусток тимчсових працівників не бере, а людина, яка може суміщати ще чиюсь посаду не погоджується, то шеф з такими звичайно не панькається. Як кажуть, незамінимих не буває. От вже змінила чотири місця роботи і завжди в кожній фірмі на таку роль чомусь вибирають жертву за єдиним критерієм - того, хто найбільше цінує свою роботу і хоче дуже старанно її виконувати Думаю, професійні навики цінять 95% фірм. Переглядала заради цікавості вакансії. Так от для прикладу одна фірма шукає юриста, з вільним володінням англ. мовою, ДР не менше 3 років і пропонує за це ЗП 1600 грн!!!! Я б на таке зараз не підписалась. Але ж є люди, які сидять без роботи з тих чи інших причин і наразі просто нема за що жити. Такі підуть і свої умови почнуть диктувати тільки тоді, коли десь появиться краща робота. Свого часу я була також без ДР, то приходилось практично за копійки працювати, щоб десь таки його взяти. Ну, в цьому випадку важливо мати роботу, коли ти не відбуваєш зміну, а працюєш на результат. З мудрим керівництвом завжди можна домовитись.
Відповідь: Робота після декрету Читаю уважно Але мама не завжди може бути на "підхваті", чи не так? Є багато різних обставин. Буває таке, що потрібна саме мама дитині під час хвороби, а не бабця, цьоця, няня, з власного досвіду пишу.
Відповідь: Робота після декрету знаєте займаюся достатньо часто підбором персоналу і повірте, що дуже часто приходять особи на яких піджак (вакансія) за малий чи зовсім не підходить. Не звертайте увагу на відмови бо особа яка підбирає персонал (це як правило в солідних фірмах) більше зорієнтована у вакансії і може прочути чи вам ваканція буде підходити чи ні. Бо ніхто не зацікавлений у великій плинності. Я розумію, що особи які без роботи і без копійки їм важко зрозуміти, що не всі вакансії вартують затрачених зусиль.