Робота після декрету

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Горобчик, 7 Листопад 2008.

?

А де було/є комфортніше вам ?

1. На роботі: сучасна жінка має працювати, бути в тонусі

5 голосів
    27,8%
  2. З дитиною: ніщо не замінить маму дитині, в декреті можна і розвиватись і відпочивати

6 голосів
    33,3%
  3. Можна встигати і працювати, і дітей бавити при бажанні

7 голосів
    38,9%
  1. meri5

meri5 Well-Known Member

Відповідь: Робота після декрету

Я особисто приходила писала заяву про припинення мені виплати, принесла з роботи здається наказ про вихід на роботу. Прийшла трошки пізніше так як вони замовляють гроші місяць наперед то прийшлось повернути переплату. Це було 2 роки тому може зарас щось змінилось.

---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

2. olena

olena New Member

Зоряна,розповім з власного досвіду,бо якраз зараз проходжу цю процедуру(бодай би їм добре було).Значить мусиш взяти з роботи копію наказу(завірену) про вихід на роботу,копію трудової(теж завірену),і потім у відділі соціального захисту,де ти оформляла допомогу на Левчика написати заяву на припинення тобі виплат в зв'язку з виходом на роботу,в заяві необхідно зазначити про те.що ти повернеш виплачені тобі зайві кошти,як пояснили сьогодні мому таткові,про повернення прийде повідомлення(де і як це необхідно здійснити).

3. Редвумен

Редвумен Active Member

Можете оформитись не на повну ставку (наприклад на 0,75 чи 0,90) і спокійно отримувати допомогу на дитину

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Якщо я вийду на роботу неофіційно, не на ту де влаштована по трудовій, чи реально отримувати підвищену допомогу по догляду до 3-х років? Чи це якось перевіряється?

Останнє редагування: 6 Лютий 2012
  5. Solomi

Solomi New Member

як може перевірятись , якщо працюватимете не офіційно

казначейство перевіряє довідки про доходи, подані від фірми, де Ви працюєте, тобто офіційної
    якщо трудова лежить на старій фірмі, то виплати далі будуть нараховуватись

6. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

я так працювала, коли була в оф1ц1йному декрет1, н1хто мене не перев1ряв, 1 н1яких проблем не було. Також виробила 1 отримувала п1двищену допомогу до 3-х рок1в)

7. Florisima

Florisima New Member

ой дівчата а мені взагалі срашно ви хоча б десь встигли попрацювати а от я пішла в декрет отразу після закінчення універу,вже 2 роки в декреті. Закінчила філологію.Викладач 2 мов які вже за два роки позабувала,нема практики а то тоді капець.(

8. Єва

Єва Well-Known Member

Колись думала, що я на своїй роботі професійно деградую. Тепер два роки вже сиджу в декреті. Юрист без практики стільки часу також "тоді капець". Вже планувала малу з червня в садок віддати, і повертатись на колишне місце, щоб хоч до колишнього рівня практики повернутись, а тут зі садком капець, не виходить. Вдома вже не витримую, просто на нервах вся.

9. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Єво, як згадаю як ви пройшли не простий шлях до дитини, а тут не повних два роки і вже не витримуєте. Набуття практики не завжди означає вихід на роботу. Та і яка практика у юриста, якщо ви вже працювали? якщо (в моїй корпорації) кожна ситуація це нова історія, і тут не так практика потрібно як винахідливість, спритність, і це дуже легко входиться по часу (в порівнянні із новоприйнятою особою).
    У жінок які виходять із декретної відпустки а тим більше передчасно у роботодавця є величезні застороги якщо діти в садочку, бо це тиждень в садочку дитина, а два в дома. Навіть якщо це не ви будете під час хвороби дитини то все одно це не та якість роботи коли Ваша мала дитина вдома хвора

10. Єва

Єва Well-Known Member

Не витримую не через те, що мені погано з дитиною сидіти. Не бачу просто прикола в тому, щоб дитина, яка вже може ходити в садочок, нудилась вдома чи на майданчику біля хати, бо влаштувати їй якесьцікавіше дозвілля, кудись поїхати чи піти банально не хватає грошей.

11. Shprotka

Shprotka Active Member

погоджуюсь. проте роботодавець завджи прораховує ризики - перше вони бояться брати дівчину (бо піде в декрет), а потім бояться брати, бо вже є мала дитина (і не зможе повністю віддавати себе роботі, і сидіти по ночах на роботі))), а раптом ще вийде і за пів року знову піде в декрет :). я от два місяці шукаю роботу і не можу знайти таку, яка б влаштувала і мене і роботодавця (маючи 10 років офіційного стажу).

12. Єва

Єва Well-Known Member

Справа в тому, що зі одну і ту ж роботу жінкам і чоловікам платять по-різному. Різниця становить десь біля 30%. Причому жінку (незалежно від професії) в період літніх відпусток можна попросити виконувати секретарську роботу, частково бухгалтерську, помимо своєї офсновної, а от чоловік може з діловим виглядом мусолити одну простеньку справу і то йому зараховується. Таке в мене спостерігалося вже на кількох роботах. Коли ти незаміжня, шеф боїться, що ти вийдеш заміж, коли в тебе ще нема дітей - боїться твого декрету, а коли ти виходиш з декрету - боїться твоїх лікарняних і садочків. Але ж тисячі жінок якось працюють. Тому шукайте, думаю, знайдете!

13. Dolche

Dolche Well-Known Member

То виходить і так зле, і так - не догодиш!
    І при тому всьому роботодавець хоче молоду перспективну людину з досвідом роботи. Парадокс!

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

як згадаю свої пошуки роботи то аж страшно стає...всюди запрошують на співбесіди, а коли чують що є дитина в садку то відразу по виразу обличчя бачиш що шансів нема((( на першій роботі я відразу попередила чесно що є малий і що можуть бути часті лікарняні, ніби сприйняли спокійно. але все одно потім носом крутили коли Сашко хворів. пішла я звідтам через інші причини і тепер маю роботу з вільним графіком. тобто не так: працюю на результат. якщо всі справи закінчені. можу йти додому. ніхто нічого не каже. тому намагаюсь все робити вчасно щоб в разі чого не було проблем.
    але досі неприємний осад залишився після однієї співбесіди коли мені відмовили через дитину, було прямо сказано що в них вже працює одна матуся і більше ТАКОГО вони не хочуть. при тому що я казала, що проблем з тим не буде (попередньо узгодила зі своєю мамою цей момент).

15. SoLana

SoLana Well-Known Member

Якщо працівник на таке ведеться, то сидить в період літніх відпусток за секретарською роботою. :girl_wink:
    Доречі, вважаю, що цього не варто обіцяти, бо так не буде. Не знаю, як на маленьких приватних підприємствах, але на більших, з офіційними зарплатнями і ін. переважно цінять професійні навики, і виконану роботу.І потенційний працівник теж може "диктувати" свої умови. Після першого декрету, коли змінила місце праці, при прийомі на роботу ніхто мене не запитував про лікарняні і ін. бздури, бо цього передбачити не можливо.Такі процеси, як народження дітей, декрети, лікарняні були давно і будуть завжди, і роботодавці це знають. Друга справа, коли жінка виходить на роботу досить рано, за рік- два після народження, тут їй самій потрібно бути готовій до частих лікарняних, бо дитина ще дуже маленька, в неї тільки формується імунітет, окрім того, що потребує ще дуже мами:)

16. Єва

Єва Well-Known Member

Ну, звичайно, може і не погодитись сидіти. Все залежить від рівня фірми і начальства. Якщо то маленька приватна фірма на 10 чоловік, і ніхто на період відпусток тимчсових працівників не бере, а людина, яка може суміщати ще чиюсь посаду не погоджується, то шеф з такими звичайно не панькається. Як кажуть, незамінимих не буває. От вже змінила чотири місця роботи і завжди в кожній фірмі на таку роль чомусь вибирають жертву за єдиним критерієм - того, хто найбільше цінує свою роботу і хоче дуже старанно її виконувати :)
    Думаю, професійні навики цінять 95% фірм. Переглядала заради цікавості вакансії. Так от для прикладу одна фірма шукає юриста, з вільним володінням англ. мовою, ДР не менше 3 років і пропонує за це ЗП 1600 грн!!!! Я б на таке зараз не підписалась. Але ж є люди, які сидять без роботи з тих чи інших причин і наразі просто нема за що жити. Такі підуть і свої умови почнуть диктувати тільки тоді, коли десь появиться краща робота. Свого часу я була також без ДР, то приходилось практично за копійки працювати, щоб десь таки його взяти.
    Ну, в цьому випадку важливо мати роботу, коли ти не відбуваєш зміну, а працюєш на результат. З мудрим керівництвом завжди можна домовитись.

17. Made in USSR

читайте до кінця:

18. SoLana

SoLana Well-Known Member

19. Made in USSR

20. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

знаєте займаюся достатньо часто підбором персоналу і повірте, що дуже часто приходять особи на яких піджак (вакансія) за малий чи зовсім не підходить. Не звертайте увагу на відмови бо особа яка підбирає персонал (це як правило в солідних фірмах) більше зорієнтована у вакансії і може прочути чи вам ваканція буде підходити чи ні. Бо ніхто не зацікавлений у великій плинності.
    Я розумію, що особи які без роботи і без копійки їм важко зрозуміти, що не всі вакансії вартують затрачених зусиль.