Робота після декрету

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Горобчик, 7 Листопад 2008.

?

А де було/є комфортніше вам ?

1. На роботі: сучасна жінка має працювати, бути в тонусі

5 голосів
    27,8%
  2. З дитиною: ніщо не замінить маму дитині, в декреті можна і розвиватись і відпочивати

6 голосів
    33,3%
  3. Можна встигати і працювати, і дітей бавити при бажанні

7 голосів
    38,9%
  1. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Відповідь: Робота після декрету

Звичайно, якби я ходила на роботу до останнього, то потім не поспішала б виходити з декрету. Але річ у тому, що я вже більше року працюю вдома, і мене це дуже влаштовує - подобається бути "при ділі" і працювати у своє задоволення.

Дякую всім за корисну інформацію:) Я вже прийняла рішення і відмовилася від пропозиції нового працедавця, хоч якою привабливою вона була, але наразі залишаюся зі старим.

2. Fairy

Fairy New Member

А я поки в дикретнвій відпустці навпаки багото чому навчилася :) комп'ютер є, інтернет є, вперед!

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а я от завтра йду нову заяву писати про відпустку по догляду за дитиною до 3-років..тобто до 16 травня 2013 року...а в декрет я пішла в березні 2006 року..і на роботу абсолютно не хочу..те,що вдається заробляти за півроку вдома майже втричі перекриває університетську річну зарплату.....але бажання ПРАЦІ є..тільки не такої камерної, як була....хочу щось інше шукати...час покаже...

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я вийшла на роботу після того як просиділа вдома півтора року. Вибір сидіти вдома був мій лише частково, але я задоволена що була можливість посидіти з дітисками півтора року а тепер мала змогу вийти на роботу. Дитина вже велика і я вважаю що вона якраз дуже файно дасть собі раду без мене.

5. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Я теж повернулась на роботу - уже майже рік минув:) Але не від сильного бажання, а від того, що чоловік, на той момент залишився без роботи і треба було на щось жити. Правда, на роботі досить лояльно ставляться до такого працівника, як я:) Ніхто тепер не заставляє залишатись і щось роботи після закінчення робочого дня; не примушує їздити в виснажливі відрядження, які чомусь практично завжди попадають на суботу-неділю:) Це зовсім не значить, що я халявлю на роботі - працюю, як і всі, але статус "мами з дитиною до 3-х років" дуже допомагає:girl_cool:

6. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Швидше за все,доведеться мені з вересня вийти на роботу хоча б на 2 дні в тиждень(хоч у декретній відпустці мала б бути до 26.03.11).Наразі,моя думка про цю майбутню "подію" 50/50 і "хочеться і колеться" (хочеться хоч трошки вийти між люди,але ну зовсім не хочеться залишати малого навіть на пару годин).Після 1 вересня напишу свої враження...
    ...до березня малий в садок не піде-буде з бабусею в мої робочі дні,а далі побачимо....

Останнє редагування: 25 Липень 2010
  7. Artemida

Artemida Well-Known Member

а я би з задоволенням вийшла на роботу вже, хоч малому майже півтора.... шкода, що мені то щастя поки не світить.... малого в садок ще рано, а няня- досить дороге задоволення. "Вільних" родичів теж немає...отже приходиться чекати і підпрацьовувати вдома....

8. Редвумен

Редвумен Active Member

не знаю в якому сенсі це було сказано. Попереднього не вийде - це точно. Але якщо ви є професіоналом у своїй сфері і хочете працювати - то ритм буде пришвидшений. і все ви встигнете. Головне не "пригнічувати" в собі це бажання!

---------- Додано в 19:59 ---------- Попередній допис був написаний в 19:56 ----------

100 % . Без хоча б одного фактору (бажання чи необхідність працювати) - нічого не вийде!!! А в ідеалі - то поєднання 2-х факторів :)

9. Natalya

Natalya Well-Known Member

Чи треба в резюме вказувати період декретної відпустки?..

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Думаю не варто, якщо вже при співбесіді запитають то вже тоді казати, а свідомо вказувати на час проведений "поза роботою" (а для роботодавця це саме так і виглядає) я думаю не варто.
    І загалом - резюме це відомості про стаж, досвід, навички, місця праці......декретна відпуска до цього відношення не має.

11. Megan

Megan Well-Known Member

я думаю не треба. розказуєте про свій стаж, досвід і т.д. А ще, коли я останній раз писала резюме, то в кінці просто зазначила: ождружена, маю сина 4років. І все. Для роботодавця тоді ясно, що раз ви шукаєте нову роботу і вже маєте дитину, то принаймні на перший час не плануєте вагітності (ну а там вже як Бог дасть). Бо, як правило, тих, що заміжні, а дітей не мають, трохи так, на другий план ставлять. Тобто як вже не зайдуть такого спеціаліста, то запросять вас.

Хоча, у мене був випадок, коли при прийомі на роботу, "попросили" мінімум 2 роки не "чекати лелеку". Таке теж буває.

12. Natalya

Natalya Well-Known Member

Не обовязково. В другий/третій/... декрет теж непогано виходити з офіційно добреоплачуваної роботи ;).
    І в мене був. Не спеціально, але прохання виконала :).

13. kukusya

kukusya Well-Known Member

Мушу виходити на роботу в кінці вересня,але потрібно звільнитись з попередньої роботи,дівчата можливо хтось підкаже чи повинні виплатити розрахункові при звільнені(я ще в декретній відпусці)?

14. jantarna

jantarna New Member

починати працювати після декрету- важко. Приходиш на роботу і починаєш знову все фактично з нуля.

15. l_treasure

l_treasure Member

Зараз я почала трошки підпрацьовувати вдома. Але незважаючи на віддалену роботу, а може власне із-за того, мені було дуууууже важко втягутись власне в робочий ритм, навчити себе знову організовувати. Якось при догляді за дитиною мої думки направились практично в одне русло, якось звиклось, що те що не встигла зробити в цю хвилину, можна все-таки зробити і пізніше. А тут треба думати головою власне в професійному напрямку:girl_haha:Інколи в мене було таке враження, що мозок застиг і його треба взбовтувати, щоб сіра речовина почала інтенсивніше рухатись. Але, якщо взяти себе в руки і хотіти того, то якось та організаційність налагоджується і ти встигаєш зробити і домашню роботу і планову роботу

16. OlesjaDi

OlesjaDi New Member

Я теж морально готуюсь до виходу на роботу, і з наближенням цього часу в голову закрадаються різні страхи, бо розумію, що вже пройшло майже 2-ва роки! Спілкувалась з подругою з роботи розповідає, що поміняли програму і структуру, Прийдеться все починати з нуля!:girl_phone1: Але коли я йшла в декрет, то підсвідомо розуміла, що воно так і буде. Надіюсь зібратись з думками і силами і в бій!!!!:rus:
    Бажаю всім хто має якісь страхи легко подолати їх і влитись в робочу метушню!!:drinks:

17. Maus

Maus New Member

В мене теж так! Була в дикреті, під час нього пішла трішки працювати, але дитина була зовсім маленькою, а дивитись за нею не було кому. Дитина підросла, пішла до садочку, але по голові вдарила криза і знайти щось по журналістиці стало нереальним. Пішла з вищою освітою працювати власним горбом, зіпсула спину. Спину налагодили, але сказали що до важкої роботи зась! Тепер знову починаю шукати роботу по спеціальності, але розумію, що я така хороша і красива нікому без досвіду роботи непотрібна, та і таке враження що мозок за цей час добряче всохся!!!!:girl_crazy:

18. Левицька

Левицька New Member

Звичайно, що повинні. Але, при умові, якщо Ви не використали усі відпустки до декрету, адже розрахункові - то просто компенсація за невикористані відпустки (основні та додаткові).

19. Katrin

Katrin Well-Known Member

Вийшла я на роботу після декретної відпустки, пропрацювала 2 тижні і чемно йду на лікарняний, це з врахуванням того, що в мене випробувальний термін. Ось така в мене робота після декрету:girl_cool:

20. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Дівчата, я вийшла на роботу після декрету, малому ще нема 3 років, тобто на нього нараховують допомогу. Чи обовязково особисто кудись їхати і писати заяву на прининення виплат, чи можна по телефону чи поштою... І взагалі, що треба, робити?