Роблю листівку: питання, поради тощо

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Відповідь: Роблю листівку: питання, поради тощо

Мені дуже подобається так як є, не люблю коли всього багато наліплено.

2. Xomka

Xomka Well-Known Member

А якщо ті дві тичинки забрати справа і дати зліва, паралельно до шнурочків, чи ледь навскіс?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я вже заплуталася. :xaxa:
    Переробити не вийде, бо все прикріплене вже. Можна хіба щось додавати.
    Півперлинки не пасують. Ґудзик - теж ні. Я вже думала. Що не дати в лівий кут - усе якось перевантажує цілу листівку. Тичинки з іншого боку теж мені не пасували. Шнурочок коло напису теж мені дивно виглядав.
    Хіба дугою від кута метеликів наліпити. От думаю, як то буде виглядати.
    Можна було наштампувати щось (тих де метеликів), але боюся зіпсувати.
    Коротше, дилема...

4. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Я би тоже заплуталась.. Мені чесно кажучи подобається... Не є наляпано.. нічого не забагато, все в міру.
    Як дасиш штамп, то просто можеш зіпсувати.. але мені таки штамп не пасує ніде..
    Тай метелики мені щось не дуже там вписуються... хіба що я не так собі то уявляю...

5. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Якщо й штамп, то якийсь делікатний кутик, чорнилом в тон листівці. А якщо все ж сумніваєшся, чи зіпсує, то залиш як є.

6. Xomka

Xomka Well-Known Member

Саме головне! То ж авторський стиль!
    А не подобається кому - дизайн-команді?
    Крім того - надпис - Любов є в повітрі... Так от в тому кутику якраз і живе повітря:) Просто воно прозоре;)

Останнє редагування: 21 Січень 2012
  7. hrobak

hrobak Well-Known Member

раптом комусь стане в нагоді :)

чоловік навчив скруглювати кути без спеціального дірокола - фігурними ножицями, які мають велику хвильку. треба просто акуратно прикласти їх до кута і зрізати. (ехх, що він тільки не придумає, щоб не купувати мені діроколів ))) у великих кількостях якщо робити листівки, то трохи довго. а якщо кілька - запросто можна бавитись)

ще вчора спробувала відліплювати від двостороннього скотчу (вже приліпленого) той верхній шар маленькими металевими щипчиками - набагато зручніше, ніж нігтями ))

8. Vika

Vika Well-Known Member

хочу попросити вашої поради. хотіла брати участь в конкурсі http://www.zrobysama.com.ua/?p=24096.
    але не можу зрозуміти гарна вийшла листівка чи ні? там має бути ще штамп ( ще не приїхав). кольори набагато яскравіші.чи краще не позоритися?

9. Liliyah Romanova

У завданнях варто брати участь завжди. Скетч збережений. А решта - нема такого як "позоритися". У кожного свій смак, свої вподобання.
    Мені дуже подобається, як писала організатор усім дизайнерам, що ми маємо коментувати роботи всіх, хто подається на завдання й ОБОВ'ЯЗКОВО говорити тільки позитивні слова, бо людина працювала над своєю роботу і вклала в неї часточку себе. Навіть якщо нам не подобається, то це наша справа й це треба тримати при собі, тому що не всі мають однакові смаки. У завданнях важливо те, що людина доклала зусиль, зробила роботу, в яку вклала частку себе самої і присвятила час тому, аби написати повідомлення й додатися до конкурсу.
    Так що геть комплекси!! Робота чудова вже тому, що ви її зробили!! Додавайтеся й не думайте навіть!

Останнє редагування: 23 Січень 2012
  10. Velana

Velana Member

чудова робота, навіть не вигадуйте! обов"язково приймайте участь і не тільки там ;)

11. hrobak

hrobak Well-Known Member

поговоріть хтось зі мною про люверси. приглядаюся до встановлювача люверсів типу отакого, бачила в нас в Артдеко такий самий, але іншого виробника за 128 здається гривень. чи є зміст таке купувати, чи може хто користувався і може розказати яке воно в роботі? чи простіше пошукати по швейно-фурнітурних встановлювач і вийде дешевше і не гірше?

12. Liliyah Romanova

Я довго думала, чи треба мені такого. Вирішила, що треба. І користуюся час від часу. Завдяки урокам скрапу зрозуміла, що на будь-що краще гроші не видавати, а назбирати й купити щось людське (читайте легке в роботі).
    Я би радила щось "ручне", типу отаких:
    [​IMG] [​IMG]

13. hrobak

hrobak Well-Known Member

а той, шо Ви маєте, одного діаметру, правда? от я думаю, чи такого достатньо, чи краще відразу 3 в 1?

14. Liliyah Romanova

У мене ось такий:
    Там на 2 розміри розраховано. Цілком вистачає їх. ;)

Мені було головне, що легко встановлювати. Мордуватися тими "патичками" мені не хотілося. Хоча ціна теж мене спокушала. Не шкодую, що потратила більше грошей. ))

Останнє редагування: 23 Січень 2012
  15. hrobak

hrobak Well-Known Member

о, ну коли на 2, то справді цілком достатньо. бо я позичала на роботі подібний, але там лише на 1 розмір - 4,8мм. то мені здається, шо то було б замало. нині в магазині вибирала люверси, так на той розмір не було зовсім, всі або на 3мм, або ще менші. чи то так співпало :)

16. Morada

Morada Well-Known Member

Я, наприклад, стараюсь трішки призігнути лінію згину, потім через звичайний А4 проводжу лінійкою декілька раз. Ні разу не було так щоб був не рівний край.

17. hrobak

hrobak Well-Known Member

маю ще питання про гудзики. мені дуже подобається, коли в гудзику шнурок. причому не нитка, а власне вощений шнурок або стрічка, зав"язане на гарний бантик. але при цьому зі звороту гудзик стає важко приклеїти, бо та стрічка/шнурок заважає. як ви клеїте? є варіант пришивати, але не завжди хочеться, щоб то було видно на звороті.

18. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

Як ви фіксуєте стрічку, мереживо на листівках. На клей чи скотч?

19. Liliyah Romanova

Я приклеюю. Проблеми ще ні разу не виникало. Можна на квіточку підклеїти, а вже квіточку - до паперу.
    Можна пришивати. Тобто можна зробити дірки в папері й причепити, пронизавши разом папір і ґудзик. А чому буде видно на звороті? Ви тільки один шар паперу застосовуєте?

Скотчем або степлером. ;) Степлером у місцях - де не буде видно, де щось накриє зверху. На вінтажних навіть не ховаю.
    Не кожну стрічку на клей посадиш, слід буде видно.

20. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member