Роблю листівку: питання, поради тощо

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. SashaV

SashaV New Member

Відповідь: Роблю листівку: питання, поради тощо

Мені здається -можна. Я за допомогою кусочка двостороннього скотча кріплю штамп до коробочки від аудіокасети(прозорої) Головне рівномірно розподілити силу натиску по всій поверхні...
    А ще з оргскла можна вирізати блок

2. Vika

Vika Well-Known Member

3. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Ви про метелики? Ними оздоблюють свої роботи. Як - то перегляньте тему з готовими листівками. Ті найбільші можуть бути центральним елементом роботи, менші - для доповнення до квітів, наприклад.

4. Vika

Vika Well-Known Member

а я дурна думала що їх якось обмальовувати треба. чи ще якісь премудрості робити.

5. Vika

Vika Well-Known Member

треба мені зробити гарну чоловічу листівку ( на 35 років ), ідей нуль. підкажіть щось.

6. Olena-m

В темі "Ідеї і натхнення для листівок" Ліля здається виставляла приклади чоловічих листівок.

7. hrobak

hrobak Well-Known Member

прошу поради. розкажіть, як/чим обрізати стрічки, щоб мати гарний край, який не буде торочитись? бо - дякую, Лілю! - завдяки відеоМК банти вже майже навчилась в"язати, хочеться ще щоб були гарні хвостики, а не вмію :sad:

і ще. хотіла приклеїти стрічку з органзи на 2-стор. скотч, спробувала шматочок на непотрібному папірці, мені той скотч просвічується, видно його. то я придираюся чи справді видно і треба клеїти чимось іншим?

8. Olena-m

Я просто обрізаю навскіс гострими ножицями (кравецькими) за один "чик":). Можна легенько до свічки обплавити (але попробуйте на шматочку чи не чорніє).

9. hrobak

hrobak Well-Known Member

та я от обрізала. якщо тонка стрічка, нормально, трохи ширша - торочиться(

ще спробую гостріші ножиці або обплавити)

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

З орґанзи буде видно. Я би радила таким клеєм, який висихає і стає прозорим.
    До речі, через мереживо двосторонній скотч теж просвічує, то можна присипати зверху тальком дитячим. І світитися не буде, і липким не буде.

Скісно не повинно торочитися. Ще можна робити типу прапорця.

11. hrobak

hrobak Well-Known Member

може ножиці затупі(

а тальк дуже видно буде потім на листівці поміж мереживом чи ні?

12. Vika

Vika Well-Known Member

замовила кілька штампів. і назріло нове запитання. як їх зберігати, мити? і які чорнила брати? думаю, може ці http://shop.zrobysama.com.ua/?page=showorders&action=showall#?
    чи краще набір якись взяти?
    і ще одне. як наносити чорнило на штамп?

13. Liliyah Romanova

Це оффтоп. Є тема про матеріяли, де вже є відповіді на всі ваші питання. ;)

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

вчора сіла робити листівку на хрестини і маю проблему. просвітіть мене темну, як і чим різати щоб було акуратно? з прямими лініями зрозуміло, різак і металева лінійка, а от всякі хвильки з шаблонів? я робила листівку у вигляді дитячої пляшечки ( десь тут навіть бачила таку), так так згори то просто караул...кутика жахливі...чи то в мене руки не з того місця. вже 3 пари ножиць змінила, а зріз все одно бєєє. тим більше що матеріали позакінчувались і тепер треба думати чим її рятувати

15. Liliyah Romanova

Я вирізаю з грубшого паперу невеликими ножицями до паперу, навмисне купила саме для того, а штампи вирізаю манікюрними, теж навмисне купила.

16. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

щось мої ножиці геть ні до чого(( наступна покупка--нормальні ножиці, бо з тими що є ніякого задоволення від процесу...

17. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ось така теорія про підбір кольорів у виготовленні листівок та інших штучок:)

18. Liliyah Romanova

Дуже прошу сказати, чи нормальна вийшла листівка, бо маю враження, що перемудрувала трохи. Робила на дизайнерське завдання, переживаю, що подумають.

Кольори пастельніші насправді, просто нічна зйомка їх змінила трохи.

19. Coshitce

Coshitce Member

Лілю, як на мій непрофесійний погляд, якийсь "пустий" нижній лівий кут. А не пробували ви розмістити ті квіти дещо навскоси "знизу доверху, зліва направо"?
    А може взяти аналогічні 3 шнурочки і через "вільну зону" якось прокласти до напису?
    Чи один і зробити посередині петельку-капельку?

Але відтінки чудові, такі ніжно-підібрані і дуже теплі.

20. Olena-m

Як на мене, то заповнивши той кут, буде виглядати заляпано. А так якраз вміру. Хіба можна півперлинки кремові туди.