Роблю листівку: питання, поради тощо

Тема у розділі 'Скрапбукінґ', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Листопад 2006.

1. AlbinaK

AlbinaK Member

Відповідь: Роблю листівку: питання, поради тощо

Не впевнена чи саме в цю темку. Маю питання: Чим можна підгострити фігурні ножніці. В мене деколи ріже, деколи просто зминає(ножнички не з дитячих наборів, а спеціально для скрапу). Головне що дитячі ріжуть в мене краще.

2. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Почикайте ножицями:) фольгу. Діроколи теж так гострять.

3. Insolence

Insolence Living The Dream

А підкажіть но, чи бачив хтось у нас в магазинах кракелюр Distress, або краклє-акцент від Ranger, щоб не морочитись з інетом.
    Або хто яким кракелюром користується, щоб "потріскати" чипборд, бо я маю в наявності тільки однофазний кракелюр, який використовувала для декупажу .

4. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

напевно сюди...подивилась я на МК Велани і таки маю питання( не тільки до неї, а до всіх). чи маєте ви якийсь сталий алгоритм по роботі з листівками? я от чогось думала що спочатку треба наклеїти фон на заготовку, а потім вже декор, а в Велани трошки інакше. поділіться секретами, бо для мене кожне слово на вагу золота, все цікаво, все корисно і все треба знати)

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Я завжди спершу роблю "верх", а потім, коли все готове, то клею на заготовку. Так акуратніше, та й зсередини не видно різних "виворотів" (загнутих цвяшків, ниточок з вивороту і т.д.)

6. Made in USSR

ну мені до цвяшків і іже подобного ще далеко))))

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це завжди робиться в останню чергу.

Я спершу підбираю папір, тоді штампи, тоді декор. Якщо щось треба прошивати, то спершу прошиваю. Тоді додаю все, що з цвяшками, стрічки, шнурочки... Потім вже додаю інші речі, типу квітів тощо. Тоді прикріплюю до темнішої основи, аби листівка мала ніби обрамлення. Після приклеювання до заготовки чіпаю хіба півперлини. Ну, ще щось на об'ємний скотч можу ліпити пізніше, але то рідко.

8. Vika

Vika Well-Known Member

і я перше прикрашаю, а потім клею на двохсторонній скотч до основи. мені так легше. раз зробила навпаки, то потім середину ледве оформила, квіти мішали.хіба перше підписувати, та в мене чомусь середина робиться в останній момент.

9. Made in USSR

дякую дуже за поради. буду враховувати)

10. Liliyah Romanova

Серединку листівки я роблю теж в останній момент. Чи ви про яку серединку?

11. Velana

Velana Member

я роблю завжди так як показала на відео, бо не уявляю як до вже приклеєної основи чіпляти декор типу цвяшків, чи прошити щось, ідея створюється на декорованій заготовці, а потім все "чіпляю" на основу. Бо як починаю робити листівку не завжди знаю який декор використаю....

12. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

А я в мережі зустрічала кілька МК, де декор клеївся наприкінці. Я переважно теж так роблю, мені чомусь так зручніше. То неправильно?

13. Liliyah Romanova

Якщо квіти чи щось більш об'ємне - то це нормально. З ними незручно на заготовку ліпити.

14. Vika

Vika Well-Known Member

про ту де пишу привітання.

15. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

а тицьніть мене носом, будь ласка! дуже хочу подивитися як тота краса народжується... :girl_in_dreams:

16. hrobak

hrobak Well-Known Member

тицяю

:)

17. Made in USSR

треба було мені коричневий папір...щось типу як паперові пакети для покупок (як в гамериканських кінах). хтось би пішов і купив, але ж я не шукаю легких шляхів...пробувала тонувати чаєм. то якийсь жах..я вже цілу пачку чаю перевела, і нічого. горня вже все чорне зсередини, а папір і далі білий, хіба тільки погнувся чуть. таке можливе в принципі чи я даремно мучуся? є якісь секрети? поділіться))

18. hrobak

hrobak Well-Known Member

дістресівським чорнилом краще, але треба ще правильно підібрати колір. а чого просто не піти і не купити? :) бачила в Світі Папірусу обгортковий папір, як старі газети, 6,50 /метр. підійде?

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ага, чай брати пакетований:) І зо два-три пакетики на малу кількість води, щоб лише покрити папір. Я ще даю трохи кави (завареної) для запаху, але то вже мої забаганки) Я дуже люблю сам процес тонування, мені з ним ніякий готовий папір не зрівняється.

20. Made in USSR

та підійде, без питань...але хочу експериментувати)))

тю. а я пачку чорного листового перевела...і головне ж горня потемніло. а папір нє)))