Різні погляди на виховання

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 30 Листопад 2008.

1. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: Різні погляди на виховання

вам і не треба картати себе, то вже минуле
    ми говоримо тут не для звинувачення когось в минулих помилках, а для запобігання майбутнім

• Подобається Подобається x 6
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Цікавий випадок зі штанами.
    Це ще один нюанс виховання.
    У чому полягає авторитет батька-мами? У тому, що дитина їх боїться? У тому, що я вищий, сильніший, заробляю, утримую? Чи для цього дана дитина, аби на наій відіграватися за власні поразки і виживатися через власні комплекси?

Такий батько, що не вміє визнавати помилки, не вміє перепрошувати своїх дітей, не вміє змінити думку через об'єктивні обставини, є більшим слабаком та безхребетним, ніж будь-хто інший. Аби вміти визнавати свої помилки, треба мати неабияку сміливість та певність свого авторитету. А якщо авторитет збудований на дешевій агресії та задобрюванні, то не дивно, що йому помилятися не можна. Зрештою, мамів то теж стосується, не лише татів.

Авторитет має будуватися якось інакше, без залякування й задобрювання. Інакше, то не авторитет. То вже диктат якийсь.

• Подобається Подобається x 9
  3. kitka

kitka Well-Known Member

Я Вас зрозуміла:)

• Подобається Подобається x 1
  4. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

А знаєте, перечитувала щойно ваш допис і спіймала себе на думці, що знаю таких сімей зі справжнім авторитетом батьків дуже мало. А ще мені дуже подобається, коли дітей залучають до розподілу коштів у сім"ї. Ми це практикуємо з п"яти Тетянчиних років що не завадило (чи може посприяло?) їй на днях сказати, що вона не бачить потреби мені купувати одяг якщо я дома сиджу... :ninja::ninja::ninja:)

• Подобається Подобається x 2
  5. Liliyah Romanova

А розкажіть більше про залучення дитини до розподілу коштів у сім'ї.

6. СОФІЯ -СОНЯ

Сідаємо всі разом, рахуємо гроші, що отримали і плануєм на місяць. Одна купка - на компослуги,друга - виплата кредиту, звідси перекладати не можна. Далі на продукти, побутову хімію тощо (цих, як правило в кінці місяця не вистачає:xaxa::confused:). Потім необхідні покупки, наприклад, мамі нову блюзочку:). і так на все: іграшки, розваги, книжки, косметику. Все, звичайно, не врахуєте, але орієнтовно можна. Як на мене, то основна ціль цього не так планування витрат( все одно ні холєри не виходить), як те, що дитина бачить скільки грошей є у сім"ї і що ми можемо собі дозволити. Плануємо так і меншу з часом залучити. Та і сім"я у такі моменти здружується, як на мене.

• Подобається Подобається x 14
  7. Гелена

Гелена Well-Known Member

десь вже тут писалося, що способи догляду за дитиною до року, є одночасно способами виховання з огляду на вік дитини

як поводитись з дитиною мав би підказувати материнський інстинкт
    я згадую себе: здогаладася покласти дитину коло себе спати аж через тиждень, читання про СС на форумі не помогло, я постійно думала що за еСеС? певно щось неважливе, аж потім дійшло :xaxa:
    плюс трошки пеленала малого поверх одягу, плюс гуляла надворі з місяця, активно з півтора, носила на руках тощо

щодо цього всього я тільки недавно знайшла наукові переконливі обгунтування і підтвердження, а спочатку робила мабуть інстинктивно
    до чого я веду - мамі і серце підказує, головне навчитися слухати :)

• Подобається Подобається x 8
  8. Liliyah Romanova

Теж постійно саме це повторюю. Слухати себе та дитину, і не слухати всіляких бабів, мамів, цьоток...

Я тут постійно з другою дитиною тягнула. А тепер навіть не знаю...
    На декрет аж 3 місяці... Жорстоке тут суспільство. Лише 3 місяці платні, а далі ще 3 місяці за свій рахунок маєш право взяти то все. Дуже жорстоко і протиприродньо. :no:

9. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

По-перше Вашій дитині глибоко не "наплювати" де і при яких обставинах Ви годуєтеся. Скажіть, вдома Ви вмикаєте серіал на повну гучність, втикаєтесь в екран і сунете дитині цицю до рота, чи годуєте і голубите, примовляєте, посміхаєтесь і т.д.??? - Переконана що другий варіант влаштовує краще і маму і дитя.
    Неприязнь і осудження щодо годуючих мам набуло масовості за совітів, маємо пережиток -мусимо боротися (але не флешмобом:xaxa:).
    Я не проти годування дітей на вулиці,бо і сама годую так алярмово своїх дітей вже 4 роки. Я проти публічного масового "виступу" годуючих мам "в маси" - не ефективно!. Найбільш позитивним проявом для більшості буде здивування і тицяння пальцями, скільки перехожих годуючих мам приєднуються при проведенні таких акцій??? Та й аргумент дикий - "бо так робили більшість мам на флешмобі". Погодьтеся - є аргументи повагоміші і дієвіші. Щодо слінгомам: поважаю їх і люблю! Посмішкою кожну таку вітаю! По їх обличчях видно- зручно обом і мамі і дитині.Для наших сучасників така атракція є дещо незвичною (як поява негра на Гуцулії), але приймається що раз більшою кількістю проінформованих українців.

• Подобається Подобається x 5
  10. Liliyah Romanova

І згідна з вами і не згідна.
    То правда, що у нас не вміють нормально реагувати на годувальницю на вулиці, але то їхня проблема. Якщо дитина має потребу, то має. Тут наприклад, усі закриваються коциками, рушничками, пеленками і мало-хто годує зовсім відкрито. Дуже багато такого бачила. Годують всюди, але прикриваються.
    Щодо флеш-мобу, то для когось це не буде аргументом, а для когось буде. Особливо для молоденьких мамів, котрих переслідують порадниці з "досвідом поколінь". Для таких мамів це може бути не лише аргументом, але й спонуканням до того, аби щось запитати, а як запитає, то й довідається...
    Думаю, зараз на пострадянському просторі, де над немовлятами знущалися всіма можливими неприродніми способами, кожен метод є позитивним. Просто для пропагування.
    Колись сімейні пологи були дикі. Навіть ще 5 років тому. А нині статистика Львова показує, що 75% жінок народжують або з чоловіком, або з мамою, сестрою чи подругою. Думаю, із ГВ ця статистика теж поповзе вгору.
    Он у вівторок моя 22-літня співпрацівниця сказала, що боїться годувати грудьми, бо це боляче. Коли я сказала, що це не лише не боляче, а й приємно, вона зашарілася. Вона не мала бажання до продовження розмови, тому я лише сказала, що головне хотіти навчитися правильно годувати, тоді все буде природньо і безболісно. Мені лиш цікаво, звідки таке в її голові з'явилося.

11. Nata

Nata Well-Known Member

Ну так, лжин тицьне пальцем на годуючих мам, а інший задумається: якщо стільки мам можуть, то й у мене вийде :). Хоча тема не про це.

Ось вам ще приклад із сьогоднішнього. Пішли з дітьми гуляти. Чітко домовилися, що спочатку йдемо до магазину, а тоді на майданик. По дорозі малий встигає передумати і починає вередувати, що хоче на майданчик. Ми з чоловіком не піддалися, бо добре знаємо свою дитину (йому треба трохи понити, потім проходить), отже, ідемо до магазину, малий суне понуро позаду, починає голосно нити (а раптом допоможе), я намагаюся переключити увагу дитини на щось цікаве, при цьому всі перехожі чомусь дуже співчувають дитині, одні пропонують іти з ними, інші - гаять батьків (що за сво..., дитина плаче, а їм всеодно), треті ще щось приговорюють. Я НІКОЛИ не наказую дитину при людях (я взагалі рідко наказую малого, ми намагаємося домовитися), на вулиці у нас діє принцип ігнору, допомагає стовідсотково (раз не реагують, значить нема чого вимагати).
    Мій Петро боїться, коли йому незнайомі пропонують іти з ними, питається: чого пхатися?

• Подобається Подобається x 7
  12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Чи мене засуджували? Безперечно! Чи я засуджувала? Звичайно!
    Таке життя. Треба пристосовуватись.

13. Liliyah Romanova

У нас нація вчителів та лікарів. Чомусь всі завжди думають, що краще за інших все знають. Оце повчання від незнайомих на вулиці мене завжди дратувало. Я його найчастіше ігнорувала, бо що дасть сперечатися, але зачіпало воно однозначно.
    Чому дитина без шапочки?
    А кенгуру американці придумали, аби наших дітей калічити!
    А дитину ніжки болять, бо висять...
    А чого мама дитину з татом відпустила саму? Ой, що ж то за погана мама!

Це лише окреме з того, що наслухалися з чоловіком.
    А коли дитина плакала в транспорті від духоти, то зразу цілий букет виписували: голодний, спати хоче, щось болить, витягайте з кенгуру, пити дайте... Ой, то все так дратувало! :tanksmile:

• Подобається Подобається x 15
  14. mamatu

mamatu Well-Known Member

У мене дуже мудра й демократична свекруха. Але дуже здивувала мене, коли почала несхвалювати моє ГВ після рочку Тугарчика. Не відкрито, але я відчула й чоловік прямим текстом казав, бо "мама казала".
    А на днях ми з нею говорили й вона ось що казала: "як добре, що ти досі маєш молоко! Зараз усе таке отруйне продають, молоко порошкове ітд - дитину тим не можна годувати. А так він хоч справжнього молочка поїсть."
    Я приємно вражена була, а тепер розумію, що її несхвалювання було чисто "назюськане" знайомими та подругами, що робили очі круглі, взнав, що я досі годую. А коли здравий глузд взяв верх, вона зробила власні висновки.
    А ще допоміг приклад інших молодих мамочок, що на її очах годували вже здоровецьких діток.

• Подобається Подобається x 12
  15. kitka

kitka Well-Known Member

"Страна совєтов":8:.

• Подобається Подобається x 4
  16. Ольга

Ольга Well-Known Member

А чому коли я годую як книжка пише мене осуджують і такий вираз обличчя роблять, що ледь не мліють...Всі лікарі мене змірюють з голови до ніг і питають "А що, молоко досі є у Вас? Так доовго?". Добре, що родичі не часто бачать годування :)
    Те що у моїй лінійці вказано термін годування то не для пантів, а для допомоги іншим мамам повірити в себе, що довге годування це не одиничні випадки в історії людства, а проста буденна річ, якій не треба дивуватися...
    Те що на ДП так активно обговорюють ГВ - так історично склалося бо не було іншого форуму для живих консультацій і порад, думаю це великий плюс...
    ГВ я не сприймаю як один з аспектів виховання :)

• Подобається Подобається x 16
  17. СОФІЯ -СОНЯ

Згідна, до виховання дитини це не стосується. Але це стосується до виховання батьків і нашого оточення. Дитина на ГВ - це природа, а от оточення, яке чомусь вважає, що воно розумніше за природу ще треба виховувати і виховувати...:umbrage::umbrage:. от і виходить, що дитинка на ГВ є мудрішою за всезнаючих дядь і тьоть:):):)

• Подобається Подобається x 5
  18. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Агрессія в данному випадку це ніщо інше як захисна реакція! прочитавши цю гілку , складається враження що 95% жінок годує грудьми, а нещасних , бідних 5% в яких за якихось обставин не склалось, всі тільки і роблять що б"ють трапками... Просто насправді, спільнота мам за ГВ в абсолютній меньшості( тому і зібралися ми на цьому форумі однодумців , і вилилваємо наболіле таким самим як і ми), і в основному засуджують нас!!! А як відомо агресія породжує агресію( хоча праві саме ми- це без аппіляційно!!!). Ми ж не святі , щоб постійно підставляти іншу щоку! Я наприклад , не потерплю поверхневого ставлення від жінок які покинули чи навіть не починали годувати своіх дітей через те щоб не зіпсувати фігуриі ідуть на фітнес ( хоча це зовсім навпаки, єдиний спосіб швидко відновитися після пологів , це ГВ), або щоб дитина спала в окремоми ліжку, як сказала моя подруга , щоб чоловіку нічого не бракувало (і ще щось там казала про те ,що груди це для чоловіка...)і т.д...... Це є обмежені, замкнені люди, які не бажають сприймати новой інформаціі , поглиблювати своі знання , тим самим шкодячи власним дітям. Таким жінкам я навіть і не збираюся нічого доводити і пояснювати! Хай хоч цвяхами свойх дітей годують.

Я не можу гарантувати, що буду годувати дуже довго , але вважаю обговорення доцільності і користності ГВ абсурдним!
    Треба було цю тему назвати "Різні погляди на САМОвиховання" :)

19. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

да все просто:) как в алгебре:)
    есть люди у которых получается потому что.... и есть люди у которых не получается потом у что..., но это люди и они уже заслуживают уважения и любви, ведь существуют еще уникальные условия их существования, которые нельзя сравнивать и передавать как опыт. Ну не получилось ГВ и хрен с ним, получится другое:) потратились на памперсы, значит должны были:) ни что не происходит напрасно, наша жизнь череда закономерных событий которые мы должны пройти, и если они не совсем позитивные, то нужно винить прежде всего себя, делать выводы, жить дальше и другим не мешать:haha:)))))))))))

20. RUZHAJA

RUZHAJA Well-Known Member

Вот:)!!!! Правильно:)!! Именно не мешать:)!!! А не возвышать свой несложившийся опыт в ранг нормы , тем самым препятствуя информированности насиления!