Різні погляди на виховання

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 30 Листопад 2008.

1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Різні погляди на виховання

От, бачите. Осуд спричинює осуд. Я НЕ ховаюся, бо маю досить нахабності, щоб відповісти. Але я маю стільки ж нахабності висказати своє "фе".
    От дивіться, днями іду з малим із садочку, дивлюся лежить дитина на асфальті, затулило личко руками і плаче, а мама тягає його за куртку. Навколо купа людей, стоїть моя сусідка і плаче. Розповідає, що дитина хотіла щось в торбі в мами взяти і дістала за це кулаком по обличчі. Ну що я мала відійти, бо в кожної мами свої методи виховання? Знаєте, в той момент мені хотілося викликати якусь службу, щоб того хлопчика ізолювали від такої мами. Я вважаю, що маю прво осуджувати таких батьків. Бо це не батьки, це тварюки. А є ще багато таких, котрі чинять подібні речі, бо ліньки звернутися по допомогу, ліньки щось почитати, довідатися, простіше сказати "так склалися обставини".

• Подобається Подобається x 8
  2. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ну і скажіть, де була б та мама у якій-небудь Америці?! Як далеко ще нам до цивілізованого суспільства!!!

• Подобається Подобається x 4
  3. kitka

kitka Well-Known Member

Хороша тема... Я вам розкажу таке. Старшого годувала 2 місяці (молока було мало, тай взагалі воно аж голубизною віддавало, тож прийшлося докормлювати, поки у 2 місяці малий не облінився сам тягнути). Друга дитина народилася вагою 4500 г, тож відразу мала суперовий апетит. А в мене навіть молозиво з'явилося аж на 3-й день, хоч я робила все,щоб прискорити цей процес. То скажіть мені тепер, шановні мами, що б ви робили, якби вам приносили дитину на годування, а ви нічого їй не можете дати, бо ваші груди ПОРОЖНІ? А дитина кричить несамовито, бо голодна?Жахливе відчуття. І так три дні! На глюкозі довго не просидиш. Тому я сама просила, щоб її годували з пляшки. І коли в мене на 6-й день з'явилися перші краплі молока, звісно, вона не хотіла його тягнути, бо то робота. І так воно через тиждень пропало. Але. Я постаралася себе за це не картати, це-моя ситуація. Мої діти ситі, доглянуті, виховані і розумні. Тепер таке. Чому ГВ вважається панацеєю від всього? Знаю мам, які годували дітей до 2 років, а діти хворіють повним ходом. Я рада за мам, які годують, але для чого про це стільки говорити і підносити це на сьоме небо??? Це природній процес, в якійсь мірі, інтимний. Особисто мене це задіває трошки, так само якби багатодітна мати розказувала тій, яка не може мати дітей , про насолоду бути мамою. Сподіваюся, ви мене правильно зрозуміли:).

• Подобається Подобається x 9
  4. СОФІЯ -СОНЯ

Я справді тупа:8:. Саме це він і мав на увазі, бо ще бурмотів щось про гроші, які держава невідомо на що дає!
    Бідна держава!!! :xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ой, чекайте. До чого тут виховання? Це зовсім не погляди на виховання, то їх відсутність. Мені йшлося зовсім не про такі речі. Таке однозначно треба розглядати як кримінал, і ніщо інше.

Мене завжди дивували ті мамочки на майданчиках, що починали виховувати мою дитину прямо при мені. У самої дитина річна чи 2-річна, а вона вже знає, як і що казати 4-5-річному. (У них була лише одна дитина, якби раптом хтось подумав, що вона вже досвічена.) Надивляться психологічних програм і стають мудрі.

• Подобається Подобається x 8
  6. Nata

Nata Well-Known Member

Що робити? Не віддавати дитину, а годувати-годувати-годувати. Думаєте у всіх зразу є молоко ріками і нема ніяких проблем? Думаєте всім іншим грудне годування дається просто? Я теж дві доби плакала разом з дитиною Повні дві доби. Нічого, минулося. Потім вдома був стрес, знову пропадл молоко, знову три доби обидвоє плакали. Я вже готова була піти купити суміш, але переборола себе, бо здатися і сказати собі "я пробувала, у мене не вийшло" простіше, складніше боротися.
    Я старшого теж годувала дуже мало. Зараз страшенно себе за це картаю, бо якби була мудрішою, то у нас була б зовсім інша історія.

Для нас з вами це кримінал, а для тої мами - це спосіб виховання дитини. Я пробувала з нею розмовляти, але ж ТО ЇЇ ДИТИНА, ВОНА ЗНАЄ ЯК ЇЇ ВИХОВУВАТИ. Ось так.

Останнє редагування модератором: 30 Листопад 2008
    • Подобається Подобається x 5
  7. kati

kati Well-Known Member

KITKA, цілком з вами згідна. Я от коли прочитала тему про ГВ, я взагалі була шокована від такої фрази " не годують тількі ті в кого ампутовані груди", і це доречі репліка чоловіка, присутність якого на такій темі вважаю абсолютно недорочною.А жінки, які себе називають консультантами, на мою думку . теж не зовсім вірно висловлюються. Не правда, що годувати можуть всі. тільки не всі хочуть. в мене була анологічна ситуація. коли молока не було і на 4 день.А ми приїхали з роддому, цілий вкчір я пхаю дитині цицю, вона там щось смокче, а дальше кричить диким криком, ярозумію що вона хоче їсти, а зробити нічого не можу. Ми так промучили маленького до 2 ночі, а потім чоловік погнав в аптеку за нутрілоном.Бідолаха з"їввсю свою норму і заснув до ранку....Потім ми годувались змішано 7 місяців, але що я тільки не виробляла щоб того молока хоч трохи було.
    Тому мене обурює коли пишуть, що вся проблема в мамах які не хочуть годувати, яким легше купити суміш.Як тоді пояснити,що і 20 років тому жінки штучно годували, а тоді це ой як було проблематично, суміш- тільки малиш, від якого в половини алергія, кожен ранок лети на молочну кухню.....насправді і тоді і зараз у кожної людини індивідуальний організи, в когось того молока на 3 хватить...а в когось жменька.

8. kitka

kitka Well-Known Member

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

о, сюди переселяється гілка про ГВ )))

10. Liliyah Romanova

Тема про ГВ, в принципі, живе всюди. На ДП то хіба найболючіша та найактивніша тема, чи не так?
    Я теж годувала лише 7 місяців. Чому дитина відмовилася, досі не знаю. Спершу дуже тим переймалася (молоко 3 місяці ще було потому), а потім, коли надивилася, як коліжанки мордуються із відлучанням... Кілька шановних форумлянок намагалися мені "допомогти" знайти причину, але успіху то не мало. Стресів не було, пипки не їли... Сильний психологічний зв'язок не втратився, навпаки навіть, я би сказала...

Годувати до 2-3 років не планувала і навряд чи буду. Колись читала про жінку, що годувала сина до 8 років. Як на мене, то вже збочення.

• Подобається Подобається x 6
  11. Liliyah Romanova

Типово для українського традиційного виховання. Стикалася з таким не раз щодо дорослих уже людей. Моя дитина, бо я СОБІ її народила. Єдиний і беззаперечний аргумент "МОЯ дитина", на жаль. Я колись сказала одній мамі 28-літньої дівчини (мама сама до мене прийшла на розмову чогось), що не мали би ви дитини, якби вам Бог не дав, то вона мене сектанткою обізвала... :confused:
    У таких випадках нема з ким говорити, на жаль. Зате можна спробувати працювати вже з дитиною пізніше, аби вона зуміла вийти із замкненого кола.

12. Гелена

Гелена Well-Known Member

це не панацея, але це невід’ємна частина материнства
    згадайте картини художниів з зображенням матерів з дітьми, та й образ Мадонни з немовлям

я обіцяла доповнити свою думку......
    доповнюю: є природні способи годування, догляду і виховання за дітьми, а є неприродні
    щоб відрізнити одні від інших достатньо хоч трохи застосувати логіку і прислухатися до материнського інстинку (хоча таке враження що він щезає в жінок) ну або хто більше вірить науці, ніж собі - поцікавитися що каже наука

так от і наука в тому числі довела, що кишково-шлунковий тракт дитини дозріває аж у 3-4 роки, до того часу дитина не всю їжу добре травить і ефективно засвоює, отже є навантаження на КШТ, нирки, взагалі на весь організм
    до 9 міс дитина мало що травить взагалі :confused:
    смоктальний рефлекс - теж зникає аж у 3-4 роки, у це й час дитина має вже всі молочні зубки
    до речі, зубки тому і "молочні", що дитина ще має їсти мамине молоко, а імунутет як в дорослих в дітей з 7-ми років
    то ж цілком зрозуміло чому хоч би 2,5 -3 роки варто годувати грудним молоком

грудне вигодовування є запорукою для фізичного, психологічного і соціального здоров’я дитини
    це не панацея, бо є інші фактори які впливають на дитину, але це основа
    грудне молоко - це єдина ідеальна їжа для дитини, яка містить всі необхідні речовини для розвитку дитини і яеі ефективно засвоюються не навантажуючи дитячий організм
    грудне молоко має антиінфекційний, антивірусний, антипаразитарний, біфідус-фактори, які захищають здоров’я дитини і зміцюють імунітет - на відміну від сумішей і коров’ячого молока, які навпаки погано, малою мірою засвоюються і тяжко травляться і виводяться організом

ще грудне молоко добре впливає на розвиток мозку, очей, здоров’я зубків і т.д. і т.п.

а годування сумішшю або к. молоком суттєво завдає шкоди здоров’ю дитини
    мене годували сумішшю з 3-ох тижнів, а поітм і к. молоком, в підлітковому віці мене старешенно болів шлунок, потім минулося
    чоловікові швидко ввели прикорм - постійний діатез був, постійні проблеми з шлунком
    і так воно дається взнаки просто увагу ніхто не звертає і не пов’язує з тим, що було років 20-30 тому :confused:

вам просто не пощастило :no:
    мене зачіпає, що мене стимулювали в пологах і що дали дитині перший раз суміш, та й багато чого іншого
    але якраз тому я застерігаю інших уникати таких помилок і сама з другою дитиною їх не зроблю

за медичними даними 97-98 % жінок можуть годувати грудьми
    вам просто не пояснили що і до чого, так само як і мені
    сказали що молозива нема, дитина груди взяти не може і т.д.
    от я дозволила дати суміш, але завдяки форуму вже 10 міс 17 днів годую сама і все добре
    і вважаю, що якщо хоч комусь допоможе ‎(в числі іншого) мій досвід то це вже добре

п.с. вибачте, що так багато пишу, просто якраз вивчаю склад грудного молока і ризики інших видів вигодовування, тому мене понесло :xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 13
  13. СОФІЯ -СОНЯ

На жаль, дуже типово. І дітей народжують, "щоб було кому в старості доглянути", і б"ють "щоб знали що то батько", і з ким дружити обирають, і у що вдягтися, і як стригтись, і куди йти вчитись і... можна багато говорити. А потім плачуть: "Я ж добра хотів/хотіла, а воно..."
    Вчора в крамниці. Батьки і син років 14 вибирають джинси. Зрозуміло, що дитина хоче, такі як у однолітків, а батько- ні, такі, як я сказав. І все, категорично! Може я б не звернула на те уваги, якби не фраза хлопця, сказана таким тоном, що аж перевернулося щось : "тату, ну чому ти мене не розумієш!!!" І що батько? " Я ще маю тебе, шмаркач, розуміти?! Будеш заробляти - будеш керувати, а у сім"ї я головний!" Мама - ні пари з вуст. Вже ми з продавцем починаємо говорити, що у джинсах то хлопцеві ходити, ви, мовляв, теж колись хотіли щось модне, а батьки не розуміли.. І що думка друзів у такому віці дуже важлива... Батько, правда, слухав нас уважно і ніби навіть доброзичливо, а тоді каже: "Отепер я йому ті джинси із принципу не куплю! Бо батько як сказав, міняти слова не повинен!" ось і все виховання...

14. Ksani

Ksani Well-Known Member

Молоко у жіночих грудях без проблем виробляється до інволюцї, так передбачено Творцем. Це 2-2,5 роки. Якщо ж виникають інші варіанти - це неприродньо. І як правило, трапляється від допущених помилок. Або від небажання мами годувати.
    А щодо спроб знайти причину передчасного завершення ГВ - то, насамперед, у самої мами має бути величезне бажання її знайти, цю причину. Бо дуже багато речей мамою забувається, а на щось суттєве взагалі не звертається уваги.

15. Liliyah Romanova

У нас була чудова лікар в пологовому. Ніяких сумішей, ніяких дурачків. Навчила, як правильно годувати, правда, не навчила, що робити, аби груди не стали як камені, ну, але то таке.
    Дзвонила мені щоякийсь час додому, питалася, як годування, які питання, які проблеми... Найдзвичайна жінка! Але вона також не знайшла причини, чому дитина відмовилася від молока в 7 місяців. Ми з нею довго говорили, але вочевидь, то було щось індивідуальне.

Власне, чого я не розумію в дискусіях про ГВ, це коли ті, хто за довге годування дискутують агресивно, або накидаються. Це не метод. Гелено, ви дуже гарно написали. Нагадали мені власне ту чудову лікар з пологового...

16. Гелена

Гелена Well-Known Member

дякую :)
    я теж часом буваю агресивна в таких питаннях :o
    але розумію, що неправа, тому стараюся такого не допускати

• Подобається Подобається x 3
  17. Liliyah Romanova

А хто без гріха? :xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  18. kitka

kitka Well-Known Member

Гелено, те що Ви написали, я чудово знала ще 10 років тому, бо багато читала. Але в мене склалося ТАК і не інакше. І в мене вистачає мудрості прийняти це як належне і не картати себе за це, бо є Хтось Там Нагорі, на Кого я покладаюся і знаю, що все буде добре:).

19. Гелена

Гелена Well-Known Member

і то правда :)

"не бойтесь совершенства - вам его не достичь"
    я й тому не боюся :xaxa:

20. СОФІЯ -СОНЯ

А 14 років тому я нічого такого не читала, мабуть не було тоді доступної інформації. Єдиний, хто тоді підтримував з ГВ була бабуся, яка весь час говорила: "бережи, дитино, молоко, давай, хай смокче, ти ж не ждеш обіду, коли голодна, а йдеш і щось їси. То й хай дитинка смокче..." А проблем було, ой було!!!

• Подобається Подобається x 7