Ресторани, кафе, забігайлівки Львова - відгуки (1)

Тема у розділі 'Забава аж до рання', створена користувачем levandivka, 29 Грудень 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Latane

Latane Well-Known Member

Відповідь: Ресторани, кафе, забігайлівки Львова - відгуки

бекон - це свинна грудинка/сало, а свиней там якось особливо вирощують і годують при тому. Найчастіше бекон - це солене свинне сало, яке вже потім можуть коптити, смажити, варити і тд.
    шпондер - запечене/копчене свинне грудинка/сало з звичайної закарпутської свині)))

2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Тут дівчатка писали про Білий лев, я плюсуюсь - там є добре обіднє меню - недорого і швидко! Я доречі неодноразово ходила повз той Білий лев, але назва закладу - паб щось не викликав бажання зайти на обід. А почитала відгуки, пішла - сподобалось.
    Ще є "Час поїсти" - бістро на Староєврейскій - добрі зупки і є великий вибір парових овочів, шпинат на гарнір, риба парова. От щодо відбивних-котлет на скажу, бо не брала там. Але в обідній час там чергааа і студентів багацько. Аналогічний заклад є на Коперніка, але мені чомусь там не смакує

3. natorella

natorella Well-Known Member

аня, я знаю шо таке шпондер і шо таке бекон
    то одне і те саме - переросле (з прожилками м*яса) сало з підчеревини

4. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ще можна про панчетту написати :girl_haha: ну так щоб навєрняк
    а щодо Цезаря, то залежить від закладу, кожен вважає своїм обов"язком щось в нього додати і то не страшно, а взагалі чи саме в тому цезарі мав бути шпондер мало бути зазначено в меню:) зазвичай шпондер підсмажений присутній, я люблю. Не їм цезаря з лососем, тільки з куркою, або і без

5. Latane

Latane Well-Known Member

---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ----------

Доречі, так :girl_curtsey:
    І це також бекон/грудинка/шпондер - тільки все різне на смак (для гурманів то принципово) і коштує трохи по різному!

Ну то як масло вершкове і спред зрівняти....

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

з вікіпедії
    а шпондер взагалі не хоче знаходити, може є якась інша назва?

7. Rona

Rona Мама-йожик

8. kati

kati Well-Known Member

грудинка??

9. Latane

Latane Well-Known Member

10. natorella

ну сумнів не в моїх знаннях, однозначно
    http://honda.org.ua/forum/about98514.html

ну якшо бекон= бочок, то хіба не = шпондер?
    я говорю не про те як їх коптять чи варять, а про місце на туші свині звідки його вирізають (вибачте, але я в тому дійстві часто приймала участь. ОМГ)

це номер 8

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

---------- Додано в 10:10 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

12. natorella

хіба шо в тому
    в західноукр господарів є схема годування як зробити шпондер перерослим, шоб в нім було більше прошарків м*яса

13. Latane

Latane Well-Known Member

не може, а точно)
    хм.... про то був мій перший допис на цю тему - про годування і вирощування свиней "на бекон", яке відрізняється від методів західноукр.господарів)))

Ну і так - якщо говорити про назву частини туші - то грудинка-бекон-шпондер - то є однакові речі, хоча правильно все ж грудинка))) І ще грудинка може бути і теляча і явовичина, а бекон тільки свинний

14. Rona

Rona Мама-йожик

15. Raven

Raven Мама малятка

Паб "Гульвіса".
    Зіпсувся наніц. Хлопці сміялися, що горілку вже так розвели, що можна її не запивати. Пиво брали зелене і медове. Пробувала по-трошки. Як газована вода зі смаком пива. Ковбаски смачні. Обслуговування дууже повільне і здачу залишають офіціанти "на чай" собі по замовчуванню, так що дивіться скільки кладете в ту папочку.

16. natorella

захукр порєдні господарі (я не про закарпуття), які хочуть файний м*яний шпондерок власне так само годують (не преміксами) свиней
    то є чергування різних видів натуральних кормів і днів, коли свиню тримають на сухому пайку

17. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

18. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчата,замовили ми на святкування 30-ї річниці школи велику альтанку в Шашличному дворі на 11 жовтня...холодно нам там не буде? хто святкував квітень/жовтень і зимніше? підкажіть, що смачненького з меню обрати,щоб і хлопці закусили і дівчата поласували))))

19. kristina

kristina Well-Known Member

а там є ще засклена така собі альтанка, велика така по ліву сторону, як в ній не буде банкету, то туди вам зразу зарезервували, я собі так думаю
    М"яско (шия ) мені там завжди супер мяке і ніжне, на грилі баклажани і перець, кабачок кльові, помідори ніякі, клтовий салат з баклажаном, бринзою, помідором і горішками,картопля нічого особливого, сирник добрий дуже, тірамісу колись ( в ківтні) було супер, зараз не ахті, соуси на четвірку, лавашу 1 порція така якась велика але смачний. Я там цього року була разів з 30 певно, в хорошу погоду супер, тихо , спокійно.

20. Tanju

Tanju Well-Known Member

А ще там дуже мені смакує печінковий паштет, подається такими трикутничками і ще й з такою поливочкою чорничною( чи ожиновою), смакота!;)

Статус теми:
Закрита.