Ремонт

Discussion in 'Хатні клопоти' started by levandivka, Nov 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Капітан

Капітан Well-Known Member

Відповідь: Ремонт

А сама коробка не виступає? Якщо так, то можна зашити гіпсокартоном, але всередину дати пінопласт, а потім гарно затягнути гіпсом. Так найефективніше при мінімальних затратах часу...

• Подобається Подобається x 1
  2. andi

andi Member

дійсно, гарне рішення, коробка буде добре тримати листи, і тріщин не мало би бути.
    Але коробка має 15 см, так? думаю, не треба всі 15 см заповняти пінопластом. Може достатньо буде зашити гіпсокартоном 12 мм лише з одного боку, після цього з середини приклеїти пінопласт, і пошпаклювати по сітці.
    звукоізоляція буде достатня, а ще можна з того боку, де глибша ніша, зробити полиці, шафу вбудувати :)

• Подобається Подобається x 2
  3. Капітан

В принципі дійсно, Анді правий - зекономимо ще й один лист гіпсокартону :) От тільки з полицями проблема - глибини для них явно недостатньо, і можливо кріпити тільки до гіпсокартону, та й то не дуже моцно вийде...
    Я в себе вдома зробив велику нішу у стіні... Мріяв там акваріум поставити - уявляєте собі - 2-х метрової висоти акваріум :) Але жінка вперлася "рогом", і я утеплив нішу пінопластом, тепер хочу там кондей причепити і полиці. Тільки дюбеля тре" довгі шукати, щоб пінопласт пройшли і в стіні закріпилися...

4. andi

andi Member

Можна не економити на гіпсокартоні, поставити і другий лист з іншого боку. тоді зекономити можна на сітці і шпаклюванні пінопласту :)
    коротше:
    вар.1. - гіпсокартон/пінопласт на клей/шпаклівка/сітка/шпаклівка/-і додаткові 10см. вільні!!
    вар.2. - гіпсокартон/пінопласт на клей/...пустота(10 см).../гіпсокартон

От тільки не відомо: коробка симетрично стоїть в стіні, чи ближче до краю? якщо на краю, то трохи більше місця получиться :)

5. Капітан

Є ще 3-й варіант: вивалити коробку (5 хвилин роботи), зашити гіпсокартоном 1 (зовнішню від кімнати стіну), на гіпсокартон наклеїти гідро-звукоізолюючу плівку (самоклейку), заштукатурити, а в пройомі зробити полиці, прикріпивши їх до бокових стін. Зі сторони кімнати зробити свого роду шторку, яка при потребі буде підніматися/опускатися, маскуючи пройом.

6. andi

andi Member

Полиці - це було би добре, навіть супер, якщо гарненько зробити :)

а та плівка - що за штука? ну гідроізол. знаю, але щоби шумоізоляція з плівки? вона товста?

7. Ольга

Ольга Well-Known Member

у нас трішина пішла по стіні, там де були двері раніше :sad:
    тому спробуйте уникнути цього заздалегідь!

8. Капітан

Такого плану плівка є у Епіцентрі. Троха дорожча, але вартує того. Вона не товста, десь до 2-х см. Я хочу такою машину звукоізолювати :)

9. andi

andi Member

Буває :sad: у деяких випадках...
    якщо будинок просідає, наприклад, чи сусіди зверху щось замутили, ну типу ремонт з перерозподіленням навантажень. :)
    а взагалі-то проблема в тому, що стіни встоялися, і рухаються, як одне ціле, а той матеріал, яким заповнили проріз, рухається ніби окремо від стін - тому на поверхні з'являються тріщини...
    Тому в ідеалі такі прорізи замуровують з врубуваням/перев'язкою з існуючими стінами. І завжди сітку треба давати.
    Бо хоч сітка і не панацея, але на 80-90% стримає появу тих тріщин.

10. andi

andi Member

Давненько не був в Епіцентрі, чи в інших маркетах - треба подивитися на матеріали, ціни :) знання поновити :)

11. Капітан

Ндя :) Бригада з 2-х чоловік на "халтури" вже є :)

12. afterstep

afterstep Well-Known Member

а тут є попит на такі бригади...
    Користайте!

13. andi

andi Member

ДЕ?
    а здалося би :), бо без роботи сиджу.... :sad:

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

хто має досвід?
    ставимо теплу підлогу і виникло питання чи залишати батарею чи ні?
    одні кажуть залишити ... а мені вона трохи заваджає...

15. Ума

Ума Super Moderator

я би радила однозначно залишити. і важливо передбачити, щоб підігрів підлоги і самі радіатори можна було незалежно один від одного включати (в моєї подруги щось майстри намутили чи попередні власники зекономили, то щоб включити підлогу - тре включити батареї - який зміст?).

просто підлогу, як правило, не можна нагрівати більше ніж 24 (? вже точно не пригадую) градуси (хоча то залежить від покриття зверху - в магазині точніше скажуть допустиму норму градусів), а зимою інколи того абсолютно не достатньо! Підігрів підлоги не для обігріву хати (у Львівських умовах), а швидше як додатковий бонус - босим взимку ходити... на підлозі голодупкою сидіти і гру грати і тп.

може підберіть невеличкий радіатор, щоб не дуже заваджав Вам і налаштуйте його на високу температуру - тоді і вовки ситі і вівці цілі ;)

16. Ольга

Ольга Well-Known Member

напевне це буде оптимальним рішенням, невисокий радіатор.

Бо ми вже думали зробити типу лавки над теперішнім радіатором, стилізувати якось, аби не було видно що призначенням лавки є приховати радіатор... :)

а плитка на підлогу якось поділяється за придатністю до теплої підлоги? Сьогодні були на кількох гуртівнях з плиткою але там нічого не згадували.

17. Ума

Ума Super Moderator

Ви при покупці уточнюйте в продавця, які температурні режими допустимі для плитки, бо є ж морозостійкі і т.п.

я за плитку точно не знаю - вона найбільшу температуру витримує в порівнянні з іншим покриттям як паркет, паркетна дошка, ламінат, ковролін, лінолеум і тп.

18. Ольга

Ольга Well-Known Member

кажуть плитка все виносить, лише інші матеріали треба вибирати спеціально для теплої підлоги...

ремонт триває вже 4 дні, старої підлоги вже немає, а нової ще немає - все попереду ;)

19. Капітан

Саме так :) Але плитка чутлива до різких температурних коливань. Наприклад, якщо на кухні поставити плитку, яка буде прохолодна (як кожна нормальна плитка), але на неї випадково (як кожна порядна господиня) пролити кип"ятку, то на поверхні плитки може з"явитися новий візерунок у вигляді тріщин, і добре якщо тільки емалі....

20. levandivka

levandivka З яйцями...

На цей випадок є підлога "Фолк": старе добре покриття - земля і солома.:D

Thread Status:
Not open for further replies.