Ремонт

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем levandivka, 26 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Michela

Michela New Member

Відповідь: Ремонт

Ми клали паркет десь місяць назад на фанеру. Зараз так кладуть, а колись на чорнову підлогу. Чесно кажучи, що про вкладання паркету на турсоплиту- вперше чую...:girl_in_dreams:

2. tasha

tasha New Member

Сестрі клали на фанеру. Може майстер задумався і просто не то сказав.

3. Materynka

Materynka Well-Known Member

Та нє, точно Дсп, бо сказав щоб ми її купили, потім паркет, ну а тоді він вже буде то всьо класти. Але я вже вияснила, що то оказується дешевше ніж фанера. Ми паркет будемо класти на кухні, і щось я побоююся, щоб потім не прийшлося то все здирати в разі чогось. Тепер намагаюся переконати маму.

4. Raven

Raven Мама малятка

В свекор вдома паркет клав на чорнову підлогу (перший поверх). Тепер там набагато тепліше, ніж було. Казав, що набивати цвяшки краще на шось потвердіше, краще тримає і не вздує сильно від вологи.

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Під паркет кладуть вологостійку фанеру. А та плита вологостійка? Якщо ні, то, думаю, краше потратитися на фанеру, тим більше, що це кухня.

6. cream

cream New Member

Справді кладуть на тирсоплиту (OSB), не просто майстри з "шарашкіної" кантори, а професіонали. Я була зверталась до декількох виробників масивної дошки і паркету, крім того до фірм, що займаються укладанням, більшість з них рекомендували тирсоплиту. ЇЇ встановлюють, а згодом шліфуюють, а тоді вже укладають масивну дошку чи паркет. Не можу пригадати чим аргументували, але звучало це, досить переконливо.

7. Michela

Michela New Member

вже почула....
    але....
    наш майстер теж так сказав :girl_yes2:
    тирсоплита така добра та ще і дешевша, а ставити майже ніхто її не хоче...Чому?! :girl_in_dreams:

це Вам сказали ті "професіонали" :biggrin:

8. cream

cream New Member

OSB, з цієї плити зводять величезні будинки, які стоять при спеці і морозі роками, а тут мова йде про якісь цвяшки:gamer:.
    вам так смішно, може і не варто мені реагувати на такі дописи, типу, "а може хтось чув чи знає?", може ви присвятіте декілька днів хотьбі по фірмах і салонах, поспілкуєтесь з виконробами, почерпаєте інфу в неті, поділитесь з форумчанами, а ми усі почитаємо і посміємось:girl_claping:

9. Michela

Michela New Member

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:02 ----------

Так виглядають наші двері...
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

10. bleste

bleste Well-Known Member

Дівчатка, підскажіть, будь ласка, може хто має роз'їздні двері у ванній кімнаті? Де можна їх знайти? Може хто фотку кине?

11. nataliya

nataliya nti

В мене питаннячко,чи то дуб, і скільки коштує таке задоволення.

12. MarMar

MarMar Active Member

привіт, люди!
    маю запитання. зізнаюся, що не встигла перечитати тему цілком, але за перші 70 сторінок не зустріла того, що шукала.
    ми поки морально і матеріально готуємся до ремонту і подумалося, може є якісь нюанси щодо діточої безпеки в хаті. форумляни - це переважно батьки малих дітей, може хтось має чим поділитися. типу якісь спостереження, можливо щось вже після ремонту хотілося б зробити по-іншому, щоб дитині було безпечніше. трохи кучеряво мені формулюється... цікавить все, що стосується електрики, спеціального (більш екологічного) фарбування стін, ковзкої підлоги і т.д.
    наперед дякую всім за поради і чекаю їх з нетерпінням!

13. klen

klen Well-Known Member

Можу декілька моментів назвати
    1 резетки краще нічим не закривати, бо як там щось є то у дитини часто виникає не переборне бажання то щось видряпити. А просто резетки принаймі мою дитину не цікавлять.
    2 на кухні добре мати окрему варочну поверхню з ручками згори (поруч з поверхнею) І добре коли духовка також окрема і знаходиться на рівні стільниці(щоб дитина не дотягнулася)
    3 Ми зробили на вхідних дверях замок з баранцем високо, а не під ручкою. Щоб сама дитина не дотягнулася відкрити. А під ручкою поставили додатковий замок на ключ.
    4 Вимикачі на світло ми поставили низько. То вже не стільки безпека, скільки зручність для трошки старшої дитини.

14. poputochka

poputochka Well-Known Member

Дівчата, чи хтось робив підвісну стелю з пластику на кухні? Як воно "носиться"?
    І ще, потрібні якісь ідеї обробки "вільної" стіни (протилежної до меблів)... Обираю між простим фарбуванням, обоями і фігурною штукатуркою. Що менше брудниться, краще миється і гарно виглядає?

15. Raven

Raven Мама малятка

Виглядає найгарніше, але так дістає то пилесосити. Краще обоями, які помити можна.

16. klen

klen Well-Known Member

Треба було мені плитку гарно порізати. Зїла я собі з тою порізкою вагон нервів. Якщо хтось теж схоче то мої поради
    1. краще того НЕ РОБИТИ!
    2. у Львові є декілька магазинів які пропонують таку послугу. Але ВСІ ріжуть у Пустомитах. І ВСІ дуже безвідповідально до того відносяться.
    3. Я за ремонт мала справу з 3-ма різними магазинами. Ціни за порізку відрізняються(хоч всі у Пустомитах ріжуть) І крізь обіцяють одне роблять інше.
    4. Якщо збираєтесь віддавати у порізку то треба віддавати мінімум тижні за 2 до того як вам треба буде ту плитку. Бо обіцяти порізати можуть і на завтра але у них весь час або машини ламаються або блискавка у станок трапляе (а може і цунамі накрити Пустомити)
    І ще один висновок. Вагітним краше ремонтом не займатися.

17. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Я замовляла порізку та шліфування для плінтуса у Марку - обійшлось без ексцесів - якісно і швидко. І коштувало якось не дорого...

18. klen

klen Well-Known Member

Я ТАМ різала на малу ванну. Різали 2 тижні, хоча обіцяли за 3 дні - "машина поламалася" а то було зимою. Певно волами тиждень везли.
    Цей раз замовляла у іншому місці - у півтора рази дешевше(контору можу у ПП написати кого цікавить, бо так правила форуму забороняють). Але відношення до замовлення то просто .... Обіцяли за 2 дні порізати. Сьогодні вже півтора тижні пройшло. Плитки не має і невідомо коли буде
    Кожен день "завтра буде" і нічого не кажуть і навіть не передзвонюють як обіцяють.

19. MyNameIsDezy

MyNameIsDezy Member

Як мені це знайоме - я шафу пів року вибивала, з кров"ю!!!! Зрушилось з місця, коли пригрозила посадити за шахрайство(((( Що за країна((((

20. klen

klen Well-Known Member

До речі порізка плінтуса то трохи простіша порізка. Бо там великої точності не треба і краї зашліфовуються тож ідеального різу теж не треба. Такі станки є у Львові і у Пустомити не возять. А ось якщо як у мене треба рівно відрізати полоски-квадратики плитки, щоб по швах добре зходилися і різ був ідеально рівний. Ото вже робиться на якійсь диво-машині яка є тіки у Пустомитах.

Статус теми:
Закрита.