Ремонт

Discussion in 'Хатні клопоти' started by levandivka, Nov 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Ремонт

зараз в нас лінолеум - кращого не придумаєш. Але в себе поклали плитку. Босому зимно, хоч підігрів влітку включай.

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ми цього літа робили ремонт в кухні, то поставили під кухонні меблі плитку, а на відкриту поверхню(там де ходимо/сидимо) ламінат, бо в нас 1-й поверх, і так постійно тягне з низу! плитка то зазимно для нас...
    лінолеум теж може бути як варіант, але я не хотіла..., вже набрид за всі попередні роки!

3. Michela

Michela New Member

показую приклад "економного" балкону

в нас так...

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Маю ще питання про ламінат. Поклали нам його, все гарно....але....
    то нормально що він трішки гуляє під ногами, тобто ти наступаєш і він прогинається вниз ( чи то пружинить - не знаю як описати)? чи він має намертво триматись і не прогинатись? Бо сам ламінат грубий, 10 мм, підкложка в листах ( на твердій основі - як пишеться на пачці) товщиною 3 мм.

Заспокойте мене пліз, бо скоро вже нєрвішкі пошалівать будут з тим ремонтом....

---------- Додано в 23:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:51 ----------

Якщо стоїш подалі, а хтось проходить по тим місцях де він прогинається, то прям видно на глаз як воно трішки прогнулось а потім встало на місце.... я шось в шоці від цього....

5. Юстина

Юстина Well-Known Member

Чи хтось виготовляв технічні умови на водопостачання і на електропостачання (при будівництві будинку, чи при переобладнанні квартири)? Довго те щастя виготовляють? Скільки коштує?

6. kitka

kitka Well-Known Member

Вперше таке чую. А підлога у вас рівна була? Не треба було стяжку робити?

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Дивно..в нас ламінат, але таких приколів з прогинанням нема.

8. kitka

kitka Well-Known Member

Маю запитання. Дівчата, як вам ходиться в кухні по голій плитці (навіть, якщо є підігрів підлоги)? До чого веду. Вся наша сім'я тусується в квартирі босоніж, бо ніде не дує і всюди підлога застелена. Зараз в мене на кухні лінолеум, але хочемо класти плитку, бо практичніше. Але я прийшла до висновку, що мені необхідно буде постелити собі перед робочим рядом доріжку. Бо я не уявляю, як можна пройти в кухні (наприклад, в суботу :girl_in_dreams:) кілька кілометрів по абсолютно твердій підлозі. Тобто, нога на плитці абсолютно не пружинить і це є некомфортно, а з роками для жінки навіть дуже некомфортно. Цей нюанс при ходьбі навіть називається якимось терміном... От від лінолеуму в мене нема такого відчуття, бо він в нас має досить грубий нижній шар.

9. Michela

Michela New Member

Ми декілька років назад в хаті (в селі) на підлогу постелили ламінат.
    теж таке є, відчутно у великих кімнатах (де площа більша)....
    в нас він так "дихає" далі...ставили ми на чорнову (рівну!) підлогу.
    Служить він добре, виглядає супер, але із-за того недоліку я його більше не хочу...Стелили тепер дубовий паркет...
    можливо це залежить від якості, товщини і т.д., або маленькі кімнати, бо в нас в малих теж все нормально...

10. tasha

tasha New Member

Як робили ремонт в квартирі, то я точно знала, що плитку не покладу. Ми теж любимо босоніж ходити, і в нас всюди паркетна дошка, тепло і приємно. А от у свекрухи плитка в кухні, то я там як один раз без тапочок посиділа, то просто відчула, що ще пів години ноги на плитці і цистіт мені забезпечений. Як на мене то вже краще хороший лінолеум ніж плитка.

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 10:23 ----------

ламінат і паркетна дошка практично однакові, то наша дошка не прогинається, але скрипить в деяких місцях. Ще була покладена палубою і на коркову основу.
    А як у вас той ламінат поклали, рівно чи наіскосяк? Хоча в подруги рівно лежить, і теж нічого не прогинається. Думаю стяжку вам нерівно поклали.

11. kati

kati Well-Known Member

ламінат не повинен прогинатись!!! якщо доски будуть прогинатитсь, колись замки не витримають і піде вздуття
    Тут однозначно або стелили не пррофесіонали або ж крива підлога. Стяжку робили?

Підложка не компенсує нерівності підлоги, а служить тільки для шумоізоляціі

тут напевне діло звички. Ми також всі босі ходимо, і якраз по твердій підлзі мені краще ніж по килимах ходиться:)

ще все залежить від квартири.Якщо холодна квартира, чи перший поверх-однозначно буде зимно від плитки. Наша колишня квартира на 6 поверсі, півд. сторона, взимку форточки посійно відкриті були...то плитка в мене там навіть без підігріву була, а завжди тепла

12. Michela

Michela New Member

мені нормально...на попередній квартирі мали плитку і тепер на новій поклали...
    я собі теж так стелила, бо плитку мали без підігріву...а на літо знімали, бо якраз коли горячо- по плитці ходити добре...
    мені нормально...чи може просто звикла??? але в мене всі босі по хаті ходять...

13. nataliya

nataliya nti

Думаю, шо то під ламінатом була не рівна підлога чи бетон, можливо треба було робити стяжку і добре вирівняти, а тоді вже класти ламінат.В нас так є в одному місці, але ми знаємо шо там була трошки не рівна підлога, бо ми клали ламінат по паркету, тому стяжку не робили.

14. Michela

Michela New Member

Дівчатка, підкажіть чим добре мити натяжні стелі? :girl_in_dreams:
    Майстри чоловікові казали, а він забув...:girl_devil:
    Буду дуже вдячна!:yes:

15. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

У нас ламінат вже 5 років в коридорі і кухні. Без жодних проблем лежить. Просто з ламінатом можуть бути проблеми, якщо на підлозі буде часто вода, або ж залиється водою повністю підлога. Хоча, нас за тиждень до вселення залили сусіди, але ламінату нічого не сталося (вода була на підлозі недовго, бо чоловік вчасно прийшов, але поки побіг до сусідів, щоб воду перекрили, поки вибрав воду, то часу теж трохи пройшло)
    Правда, чоловік каже, що зараз стелив би плитку. Чому? Він каже, що це надійніше. Погоджуюся, але зате ламінат легше і дешевше згодом міняти

16. Raven

Raven Мама малятка

Якщо на кухні, то плином до посуду, розведеним у воді. Головне не дряпати.

17. МаленькаКотя

МаленькаКотя Well-Known Member

Якщо підлога рівна, то ламінат гуляти не буде, а ще якщо майстри не зробили щілини між дошкою і стіною(вона прикривається плінтусом), то адаптуючись до вологості вашого дому, він може вздутись і прогинатись

18. nataliya

nataliya nti

Дівчатка дякую, ми вирішили шо все-таки будемо в кухні робити ламінат(паркетну дошку), бо ми любимо в хаті ходити босими, мені здається по плитці буде холодно в ноги. Може хтось знає або зі свого досвіду, що краще в кухні ламінат чи паретна дошка, бо ламінат в нас є і я задоволена, а от на рахунок дошки то не знаю.чи вона так само може здутись як ламінат чи ні? хотілось би ще почути від вас відгуки про паркетну дошку, хто має і чи ви нею задоволені.

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

була рівна ( так нам казали і такою вона здавалась, правда з васервагою я по квартирі не бігала, не міряла рівні), по всій квартирі заливали стяжку одним рівнем. Клали ламінат не на саму стяжку, а ще її грунтували, давали підложку в листах на твердій основі ( не ту білу в рулонах)

ну...не знаю, 32 клас, товщина 10 мм, вологостійкий, да і ціна 150 грн/м.кв - це не є аж такий дешевий ламінат.

Майстер каже що скорше всього ще вляжеться. А якщо і ні, або частково такий еффект прогинання залишиться - то через товщину самого ламінату йому нічого не буде.
    рівно поклали ламінат

і я також так думаю, але вже нічого не зміниш, в суботу мусим туди заселятись.

ой, блін ну що сказати, я майстрами у всьому дуууже задоволена, крім ламінату, і що тепер робити я просто не знаю....
    підлогу заливали не самовирівнюючимися сумішами а просто робили бетонну стяжку, крім всього вирівнювали перепади підлоги у 5 см - панель крива, епрст, і от маю.... таких місць не багато, на всі 67 метрів лише в 2 чи 3 місцяз де не де. За певні місця не переживаю бо атм встануть меблі, то все притиснуть і гуляти не буде нічого, а є одне містєчко, яке...... я просто не знаю що з ним робити

якби поклали по тому паркету що там був - то взагалі алєс був би....

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:00 ----------

це все зробили, проміжок до стін лишився близько 8 мм, так і треба.

Last edited: May 18, 2011
  20. Materynka

Materynka Well-Known Member

Дівчата, скажіть, якщо хтось клав паркет, або може хто знає, на що саме він настилається. Бо майстер сказав нам що треба тирсоплиту. Але знайомі посіяли в мені сумнів:кажуть що це дуже дивно, і що паркет кладеться на фанеру. Я вже й в інтернеті дивилася, теж згадується фанера. І що тепер робити?:girl_cray: Навіть не знаю, добре що ще хоть тирсоплиту не купили. Я вже й сама думаю, ДСП від вологи може набухнути і паркет вздується.

Thread Status:
Not open for further replies.