Ремонт

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем levandivka, 26 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. coolzak

coolzak Well-Known Member

Відповідь: Ремонт

не знаю як там в америці але в канаді електрику і сантехніку мають право робити тільки ліцензовані фахівці.я особисто вже стільки попереправляв за майстрами на всі руки що навіть не смішно.

2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Тут теж так, видно цей дядько має лiцензiю. Бо вiн робив вже у сусiдiв.

3. coolzak

coolzak Well-Known Member

той хто робить все 100% не має-повір з досвіду.Нормальний контрактор на електрику і пламбінг кличе фахівця зі сторони.Спитай яка буде ціна з пермітами з сіті і чи він може перміти взагалі взяти.Неліцезованому контрактору перміт не дадуть

• Подобається Подобається x 1
  4. Koza-Dereza

Добре, сьогоднi ж скажу чоловiковi щоб перепитав! Дякую.

5. Kaff

Kaff Well-Known Member

Не гризіться тим!
    Не гризіться!
    Все-одно вийде не так, як планували!

Насамперед! Поки ви ще тільки «робите ремонт» - все значно цікавіше, аніж тоді, коли ви його вже зробите.
    Поки-що ви можете планувати собі все. І все на даному етапі є «реальним». Ви вже передбачаєте колір плитки у ванні і аксесуари у кухні, хоча ще не починали сувати стіни.

Можу порадити. Слід максимально точно уявити собі КОНСТРУКТИВНО то, що бажаєте отримати. Я зробив собі креслення на комп’ютері у Корелі у масштабі і все сував спочатку віртуально. Так само слід розмістити і меблі. Подумайте, як Ви будете стояти біля плити, мийки, сидіти за столом. Де будете готувати їжу, а де її підігрівати, де буде стояти ліжко, де торшер, а де телевізор, музичний центр… комп і т.д.
    Все це визначить ергономічність, необхідність додаткових розеток, специфіку відкривання дверок у холодильнику і т.д.
    (візуалізація у 3D StudioMax або у інших симуляторах, на мою думку, не потрібна, оскільки лише спотворить вашу «мечту», здешевить ідею, продасть Вам замість реального об’єкту лише його віртуальний замінник). Якщо не вмієте працювати у графічних редакторах, які підтримують векторну графіку, то з учпіхом всі процеси можна змоделювати і на листочку паперу – викресліть доволі великий макет на кліткованому папері, і сувайте реально вирізані із папірчика креслюнки меблів, сантехніки і т.д.

Потім свій обдуманий і вимріяний креслюнок покажіть спеціалісту, я він порадить як це можна узгодити із технологією. ТЕХНОЛОГІЯ – на першому місці.

Рекомендую добре читати угоди із виконавцями. Мав пригоду із меблевою фірмою: добре, що я чоловік стріляний і не підписав хитро складені контракти ще й заднім числом. Промахи їхнього конструктора у такому разі лежали б на мені, а так вони своїм коштом переробляли половину фасадів.

Тепер знову до оздоблювальних робіт.
    Не бійтеся міняти свій проект у процесі роботи – ідеї приходять «під час їди». Все-одно результат буде дещо непередбачуваним.
    Окрім того не переживайте надто за колір стін чи плитки – ці деталі можна легко поміняти, якщо у Вас грамотно зроблена конструкція, нормально виведені всі дроти, комунікації …
    Преремалювати стіни – день роботи.
    Переставити плитку – два дні.

Тому шануйте родинну злагоду, і хай ремонт у Вашому домі стане для вас не іспитом на взаємну витримку, а тією СПІЛЬНОЮ СПРАВОЮ, ЩО ВИ РОБИТЕ НА СПІЛЬНЕ БЛАГО.

• Подобається Подобається x 3
  6. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ось така моя кухня.

Керамічна плитка і підлога.

• Подобається Подобається x 12
  7. Koza-Dereza

Патрiк, клас! Менi подобається. У нас буде кленова кухня - рижа :Д, зелений гранiтний каунтертоп, нержавiйочнi прилади, i темна пiдлога. А колiр стiн такий свiiiiiтло блiiiiiiiдо персиковий. I хочу бексплеш, але з скляної мозаiки.
    Кафф, дякую за поради. Ми як заказували шафки на кухню то в салонi нам малювали малюнок наших шафок, i де буде плитка, де умивальник, де холодильник iтд. Так що ми укурсi :) А про решту планiровки... напевно малювати не вийде, бо впориципi що вже є то є. Ми стiни перебудовувати не будем, а з тим що є не так тяжко щось придумати. Дуже надiюсь що колись буду мати змогу будувати свiй дiм i працювати з архiтектором i спланувати хату по свому уподобаннi. Що менi найбiльше тут не подобається це те що туалет i ванна є в однiй кiмнатi. Я замiтила що в багатих домах це хоч i не в рiзних кiмнатах, але має хоч якийсь роздiл. I я так би хотiла.

8. Patrick

Patrick Well-Known Member

Дякую , це теж клені шафки.Насправді вони трохи темніші ніж вийшли на фото.Цю кухню ми вибирали в 2004р. ,коли купували наше помешкання.Ми його купували абсолютно новим , тільки но збудованим.Зараз я би вибрав темно-вишневі шафки і стальні аплаянси.Хоча на них дуже видно відбиті пальці.І треба спеціальний спрей , бо шмата + вода недопомагає.
    Будете брати аплаянси , візьміть ті що з дорожчих [​IMG]
    і дальше.Це потім навіть піде на користь , така хата краще ціниться.
    Майкровей - витяжка , що над кухнею , якщо хочете від неї користі(щоб витягувала запахи) , а не просто гудла.То вoнa має мати не менше - single phase - 1500W;output - 900W 2450MHz

9. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Форумчани, а хтось мав справу з насосами7 Ситуація: після ремонту у нас буде бак для води і бойлер. Бойлер тисковий, тому для того щоб він нагрівав воду з баку, потрібно купити насос. А от який краще? Є великі (з своїм маленьким бачком), є менші. В неті щось нічого не можу знайти...
    Хєлп, пліііз:sad:

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

в нас якоїсь італійської марки, а бачок має бути обовязково в насосі

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ми як робили ремонт, теж доставляли бак з насосом.(бак 140л причепили під стелею, а мотор внизу) Написано на ньому pedrollo. Свою функцію виконує добре - коли його включити, то напір значно кращий. Але є 2 речі, якими я не задоволена. Він мав бути безшумним, а насправді - гуде як трактор, тому включаємо рідко. А друге - теж дуже чути, як вода в бак набирається - не дає розслабитися в ванні...

12. Chortenia

А на скільки літрів бачок, і наскільки літрів сам бак?

Ги, цікаво на ньому написано :)
    От і мене лякає те, що він може гудіти як трактор (я ж чую, навіть коли вода по каналізаційним трубам стікає)
    А який саме насосик (потужність і т.д.)
    А бойлер у вас є?

І повний офтоп :)
    Зоряно, побачила твої фотки на форумі, і зрозуміла, що трошки тебе знаю Ну принаймні, візуально, бо не дуже памятаю,щоб ми спілкувалися. Але все ж. Просто не знаю чого, але якось радісно стала, коли прочитала, що ти вагітна. Здорової і щасливо тобі дитинки і сім'ї :)))

13. Зорянівонька

Дякую за побажання:) Покажи свою знимку - може і я впізнаю:)
    А на рахунок насоса - то він закритий і долізти я до нього не можу. Хіба з гарантії: Педроло 3СР80. Купували на Південному в якомусь магазині.

14. Chortenia

А скільки коштував? великий??

Остання: http://chortenia.livejournal.com/84089.html

Може, і не пізнаєш :)

15. Зорянівонька

не відкривається фото
    коштува 500-1000 грн, точніше не пригадаю...

16. Kaff

Kaff Well-Known Member

Стосовно моторів для водички.
    Не є я фахівцем до сантехніки, але розкажу то, що знаю із власного досвіду.
    Зараз у продажі широко представлені мотори німецькі, польські, китайські, італійські та українські. Звичайно, що традиційно надійними вважаються німецькі мотори, однак на функціональність інших це не дуже впливає. Як пояснював мені майстер, особливої різниці між ними немає, бо у випадку поломки дешевшим є мотор замінити, аніж ремонтувати.
    Мотор відрізняється потужністю і цей показник визначається «висотою, на яку Вам треба підняти воду». Якщо мотор стоятиме у квартирі, то потужність мотору може бути мінімальною. Відповідно, менше потужний мотор буде менше шумним.
    У мене, в одній хаті мотор стоїть у пивниці. Перед мотором є бак на 500 літрів. Італійський. Оскільки сімеєчка у мене немаленька, то за вихідний день нерідко встигаємо її вихляпати.Над мотором стоїть розширювальний бачок для того, щоби полегшити гідроудар. Бачок здається, літрів 40. Мотор працює не постійно, а лише для того, щоби накачати воду у розширювальний бачок. Коли у малому бачку падає тиск, то мотор включається самостійно. У бак обов’язково слід встановити «датчик сухого ходу», бо якщо вичерпається вода у бачку, мотор може перегоріти.
    У другій хаті бак і мотор стоїть у квартирі над ванною. Стелі дозволяють. Я відгородив у ванні «додатковий поверх», там розмістив «саморобний» бак на 380 літрів і мотор. Вхід до нього йде через замаскований люк. Відповідно, це ближче нагадує варіант, як у Chortenia.
    Над мотором малої потужності стоїть бачок, здається, літрів 8. Датчика сухого ходу нема, оскільки встановлено італійський пристрій «Брілло», що контролює всі функції.
    Мотор працює, практично завжди, коли включається вода у крані. Звук працюючого мотору чути, хоча мене не дратує. «Кімнатку», де встановлений бак і мотор, я максимально обезшумив. У стіни і «пререкриття» понапихав мінеральної вати, мотор поставив на гумові прокладки. У цьому варіанті мотор із додатками коштував рік тому 900 грн. І не забудьте придбати фільтри до води.

Тепер – де придбати.
    Обидва рази я, за рекомендацію практиків, купував мотори і все інше у магазині на початку Городоцької. Видається, що магазин називається «Атлантік». Зразу за «Магнусом», поруч із магазином з тренажерами. Обійшовши всі можливі варіанти, переконався, що там – найдешевше.
    Як прийдете до магазину, скажете свою «технічну ситуацію», і продавець підкаже оптимальний варіант і їх спеціалісти повністю укомплектують мотор-бачок-додатки.

17. галичанка

галичанка Well-Known Member

І я також так роблю перепланування квартири. В Корелі працювати не пробувала,а малювала в звичайному Excelі - зробила там собі квадратні клітинки і малювала за допомогою границь і кольору.

Зручно також уявити перестановки за допомогою вирізаних з паперу макетів меблів.

Додано через 17 хвилин
    Цікаво було би побачити вас, але я також не побачила на тій сторінці вашого фото...:sad:

18. Зорянівонька

Попробуй постав знимку в розділі фото:)

19. Chortenia

Усьо, поставила.
    То я галмую, поставила на жж френдз онлі і роздаю зсилки :)

20. галичанка

галичанка Well-Known Member

А як отримати зсилку?:shy:

Статус теми:
Закрита.