Ремонт

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем levandivka, 26 Листопад 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Відповідь: Ремонт

Ми так рівняли стіни в ванній. В нас теж відхилення було +- 3 см. То ми не шматками, ми цілими листами гіпсокартону мусили це виправляти.
    Наш майстер сказав, що відхилення до 1 см є сенс рівняти розчином, якщо більше - то занадто великі затрати розчину і велике навантаження на стіну (в нашому випадку - це тонка перегородка, а не несуча стіна).
    Я не можу точно уявити Вашого випадку, але я не знаю, чи Ви зможете вирівняти 3 см, збиваючи штукатурку (залежить від товщини стіни).
    З мінусів рівняння гіпсокартоном - краде площу трохи, що у випадку з маленькою ванною - дуже зле, але якщо у Вас велика кімната, погоди особливої може і не робити; з плюсів - буде менше бруду і пилу від таких робіт, ніж від збивання штукатурки/накладання розчину; якщо будете збивати штукатурку, багато доведеться виносити, і вона дуже важка.
    І ще, нагадалося, як муж з кумом тягали ті листи на сьомий поверх по сходах, бо в ліфт вони не влазили. Це теж мінус. (Хіба найняти когось, щоб поносили, але сходові клітки все одно мити доведеться).

2. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Змінився бо ми брали з кольором "морений дуб", а взагалі вони бувають різні, і безбарвні, і тонуючі (від майже білого до майже чорного). Але звісно що навіть безбарвне дає свій ефект, приблизно так само як намочити дошку водою або очищеною олією. Але то треба побачити вживу, тому й радив піти в салоні якомусь подивитися або в кого вдома є таке.
    Ми брали німецьке Loba, ще є аналогічне Osmo але чуть дорожче. По ціні в принципі все одно не повинно вийти дорожче за хороший лак.
    Покищо тільки позитивні враження. В батьків лакований паркет тому маю з чим порівняти - суперовий яхтовий лак щедро нанесений 3-4 рази виглядав круто і служив добре, але вічного нічого немає і вже прийшла пора щось з ним робити бо в місцях активного ходіння і бігання численний дітей/внуків вже конкретно стерся той лак, а щоб відновити (бо дерево потемніє) треба тепер все з кімнати виносити, відривати плінтуси, шліфувати всю підлогу, наново лакувати, чекати поки висохне і тд... З маслом простіше: по перше не так зношується (його якраз радять для ресторанів та кафе де часто люди ходять і немає змоги часто робити ремонт), по друге не так пошкодження видно бо масло всмоктується в дерево, а не лежить на поверхні як лак, навіть якщо твердий предмет на підлогу падає то масло не тріскається, просто вмятина в дереві та й все. Ну і головне якщо треба десь відновити покриття, то просто маслом натирається в тих місцях де це потрібно і все. Є ще спеціальні рідини для такої підлоги: періодично додається ковпачок до води при митті підлоги і воно має в собі теж масло яке поновлює покриття підлоги. Ну але в принципі кажуть якщо нічого надзвичайного вдома не робити то така підлога служить дуже довго. Колись тільки так і обробляли паркет і меблі, тепер це вже вважається чимось екстра класу )) Але є майстри, які різблені меблі покривають різніми комбінаціями масла/воску/скипідару і тд. не кожному клієнту це просто по кишені, та і не кожен майстр хоче "паритись". Але з паркетом все простіше.

3. Olenya

Olenya Active Member

А де саме купували?
    І ще цікавить хто то вам покривав?
    Я так розумію, що то кладеться паркет, шліфується, потім раз покривається маслом. Якщо піднімається ще дрібний ворс, то що? А потім ще раз маслом?

4. dimalozz

Відпишу в приват.
    Ворс від лаку підіймається бо лак він як твердий клей працює - ворсинки "вспливають" на поверхню лаку і так засихають в тій плівці утворюючи шорстку щетину. А масло не дає плівки, воно просто всмоктується в дерево, дерево залишається деревом тільки чуть твердішим і з гладшою поверхнею. Коли з дерева ганціркою заберуть залишки масла, яке не всмокталося, ту поверхню натирають спеціальним падом, потім наносять ще раз (масла на другий раз іде зовсім мало, просто воно всмоктується тільки там де перший раз недодалося, зайвого дерево вже не втягує), підлога знову витирається і натирається падом. І все, не треба шліфувань проміжних. Але бажано 12 годин не ходити по натертій підлозі щоб слідів не залишити поки масло не висохло. На ютубі є багато відео де можна процес побчити, але різні масла і різні майстри роблять по-різному.

5. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Дозавершують нам наші майстри підготовку стін під поклейку шпалер і стелі просто білі фарбують. В мене питання: чи є якісь допустимі межі в рівності стін? коли приставляєм рівень (чи як там та штука називається), то де-не-де є по 2 мм шпаринки, а так то пристає майже ідеально. говорив нам один незалежний прораб, що головне щоб та ідеальна рівність була там, де дверна лиштва кріпитиметься, де плінтус прибиватиметься і де межа стелі і стіни. в тих місцях зараз так і є, а от в інших трапляються шпарини. чоловік нервується, каже, що має бути все ідеально, бо як поклеїмо шпалери, то все вилізе. Нам в п*ятницю приймаи роботу і розраховуватись, не знаю чи приймати нам таке чи хай "вилизують"?

6. Cornelia

Cornelia Well-Known Member

Marcianka, залежно від того, чи багато таких "ям" нас стінах. Поприставляйте рівень у багатьох місцях.

Ще наш майстер говорив, що ідеально рівна поверхня потрібна більш під покраску, тому що фарба ляже такими ніби плямами, а під шпалери певні похибки допустимі.

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:36 ----------

Дівчата, як вам у користуванні темний ламінат? Відгуки на різних форумах у більшості випадків негативні, мовляв на ньому набагато більше видно пил, сліди і різноманітні царапини, а мити потрібно чи не декілька разів на день. У знайомих ламінат кольору венге, то ситуація не така вже й плачевна.

7. Marcipanka

от власне, що там, де під шпалери, то таки допустимо, а в кухні, де під покраску....є місця, де в мене ледь мізинець не пролазить.... вже муж сьогодні їм сказав там допрацювати.

8. dimalozz

Це вам дуже навіть пощастило. Я в себе навіть не заморочувався такими дрібницями, ні плінтусам, ні лиштвам, ні вікнам, ні стелям воно не заваджає. Доводити ситуацію до абсурду можна, але я би на місці майстрів за таке потрійну ціну брав ))
    Ідеальна рівність і геометрія (прямі кути і паралелі) потрібна в ванні-туалеті де буде плитка — зрозуміло чому. Плюс локально в деяких місцях де вам дійсно може муляти око (якісь колони, барні стійки, тощо). А шпалери люди дійсно вибирають щоб полегшити собі життя, а не навпаки.

9. Marcipanka

я б теж не заморочувалась, але через нашу квартиру пройшло стільки "спеціалістів" і всі зі своїми порадами-зауваженнями-настановами, що вже не знаєм, що прийнятно, а що неприпустимо. одні кажуть, що то новобудова, стіни рівні, трішки штукатурки і рівненько, інші прикладають рівень і показують щілини, майстри кажуть, що то ручна робота, максимально можливо рівно зроблять, але не глянц.
    там, де будуть шпалери, то там ще рівно, а от там, де побілка... хіба 0,5 см допустимо? там буде однотонно канарково-салатова матова стіна, боюсь буде видно ті нерівності.

10. analastanka

analastanka тень на стене

Якщо будуть шпалери - то "похибки" суттєво на картину не впливають. Але якщо фарбувати - то має бути дійсно "ідеально". Якщо майстрам наперед сказали, що саме далі збираються робити (шпалери чи фарбу), то за що потрійну ціну (якщо вони в курсі і погодились)???

Правильно робите.

Однозначно - ні.

11. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Треба щоб доробляли, бо фарба якраз все виявить. Ми дитячу вже помалювали, то на одній стіні видно нерівності. Майстри кажуть, що третій шар нанесуть і буде рівно, добре, що фарба ще залишилась. Тепер дуже за кухню переживаю, там фарба специфічна, Бенжамін Мур, і в магазині сказали, що стіна має бути ідеально рівна, ну і ще є специфіка в роботі з нею. Майстри пробували, сказали, що дуже важка в роботі, і здається, що вони взгагалі з мене в шоці, де я ту фарбу беру :girl_blum:

12. dimalozz

Не зовсім правда. То не від того залежить чи фарби чи шпалери, а від поверхні та освітлення. Найгірше буде видно на глянцевій поверхні підсвіченій контрастним (нерозсіяним) боковим світлом . Також кривизну підкреслює чітка геометрія типу численних паралельних смужок - глянув чуть збоку і зразу видно де площина не зовсім рівна. Чим менш контрастний, дрібніший і абстрактніший декор - тим кращий. Шпалери під фарбування - взагалі супер, можна зовсім криві стіни зробити так, що не придерешся.
    В нас всюди помальовано, і є місця де конкретно криво, але про них знаю тільки я і майстри. Світло розсіяне, фарба матова біла - з виду все ідеально.

13. silvia

silvia Well-Known Member

потребую пораду
    вихідні дані [​IMG][​IMG]

1. перше що спало на думку, коли побачила квартиру- зруйнувати стіну між кімнатою і коридором, оскільки коридор досить вузенький і поставити там шафку-купе буде нереально- займатиме багато місця.. а так - буде великий загальний простір.
    2. при вході в кухню є невеличка кладовочка ( позначено літерами кл.). як варіант - обїднати її з кухнею відповідно збільшивши трішки площу кухні. Як інший варіант - облаштувати під міні-гарберобну - взуття там і все-таке.....
    Чи варто робити міні-гардеробну, якщо в принципі у коридорі, зруйнувавши стіну стане достатньо місця для довгої великої шафи купе. Чи варто продовжувати кухню?
    Щодо кладовки.. у квартирі є 3-тій балкон "а-ля аварійного" плану, де мешканці сушать білизну і тримають непотрібні речі, типу кладовки.

14. dimalozz

В такого планування є серйозний недолік - люди постійно ходять в кухню через той клаптик де розуваються заходячи в квартиру (у вас там слово "коридор" якраз стоїть), таким чином бруд по квартирі розноситься і прибирати треба постійно. Я би там залишив місце для розування, а вхід в кухню (збільшену) зі сторони кімнати зробив, як варіант - взагалі студію зробити. А про шафу купе ви правильно пишете, хоча і тут можливі варіанти, зараз намалюю вам найрадикальніші зміни, а ви собі вирішуйте.
    Зі шафами і перегородками можна гратися безконечно - мій варіант зовсім не претендує на найкращий.
    Можна просто вздовж довгої стіни одну велику шафу дати.

15. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

Дійшли ми в своєму ремонті до етапу підвіконь. Питання - брати білі, чи кольорові? Де у Львові є великий вибір цього добра? Порадьте якусь конкретну марку.

16. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

закажіть мармурові(штучні), дороще але практичніше, я свої білі постійно тру, в тата коричневі то виглядають дуже затерті(всі царапини видно)а в знайомих з мармору-гарно!

17. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

А ми думали деревяний брати (ну правда у нас поки нашла що тільки плити а не з масиву чи коейоного щита). Думаєм підвіконня використристовувати замість стола ддя ноута.

18. Sofijusia

Sofijusia Well-Known Member

можливо, підкажете де у Львові можна такі замовити??

19. Marcipanka

ми мрали штучний мармуз. він хоч і дорожчий, але добротніший і виглядає.
    ми брали різні, залежно від кольористики приміщення. в кухню взяли сірі в білі мазки під сіреньку кухню ,в вітальні білий з сірими мазками під сіру смужку шпалер, а у спальню взяли молочного кольору.
    ми замовляли на фірмі "Сальдо" на Рясне біля фанерного заводу.

20. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я колись отаке бачила, то сподобалося. Та шафа до стелі, на всю стіну кімнати і в два боки - там можна сховати все.
    Ну тут варіантів багато, але я би все-таки стіну з кімнатою залишила, бо коридор є коридор.

Статус теми:
Закрита.