Ремонт

Discussion in 'Хатні клопоти' started by levandivka, Nov 26, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Відповідь: Ремонт

Фундамент високий, підвального приміщення немає.
    Чим утеплялись? Пінопластом? В нас якраз ота кімната з грибком є на вітряній стороні. Задумалась, може то дійсно від того грибок...

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

так.
    першопричиною тих робіт була необхідність вже виправляти і фарбувати хату, бо стара штукатурка пообвалювалась і вигляд вже був страшненький.
    тому обклали хату пінопластом, по ньому дуже легко потім штукатурити.
    тепер мають гарну хату і бонус :), стало тепліше, менше витрат на опалення.

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

не знаю, мені здається , що таки треба з кимось ще порадитися, та й то може бути не грибок а просто банальна плісінь від сирості. у моєї бабці одна стіна на зиму завжди чорніла (правда то на кухні, і там завжди пара), а на літо сонечко прогрівало і постійно відчинені двері на балкон, то все висихало і навіть не було помітно, що зимою були якісь проблеми. зараз, нарешті, зробили АГВ (кілька днів тому), до того кухня не опалюваляся (тільки обігрівачем, вдень). то зараз та стіна починає підсихати.

а от у моїх знайомих квартира утеплена пінопластом, все добре, але під зовнішню стіну нема права щось поставити типу комода, шафи відразу починає цвісти. А у мене під не утепленою стіною стоїть велика шафа - і все нормально. то, напевно, такі речі не тільки від утеплення залежать.

4. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Ми з чоловіком так собі подумали, що самим пінопластом діло не обійдеться. Треба шукати толкового майстра, який би нормально подивився і сказав, що нам з тою плісінню чи грибком робити. Самі не розберемося точно. Нам вже одні сусіди сказали, що потрібно буде підрізати стіну і потрошки новий руберойд підкладати, бо мабуть старий вже потріскав, тому стіна чорна. Поради-порадами, а робити щось треба. До літа антигрибкова рідина, далі буде видно.

5. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Та то так і виходить, я по проекту сіла підрахувала точки - там їх 100, а може я ше шо пропустила. Матеріали їдемо купувати з майстром.

Мої родичі мають дерев*яні сходи, то майстри після того як вони почали ссихатися і скрипіти все самі виправляли безкоштовно (ті, які сходи робили). ми і собі їх замовили.

6. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

каже мій чоловік що 1 т=40-50 грн+окремо якщо ставиш включатиль чи розетку 10 грн
    напевно тому і така сума(
    електрику тяжко зробити самому, тут потрібний майстер
    а затрати які, то просто капець. нам дріт виходить 7 грн/м-робиться на роки тому розраховуєм на велике навантаження в майбутньому

7. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

нам також...потрібно 200м того дорогого дроту - в неті він від 7 до 10грн/м; 100м трошки дешевшого і 10 м. дешевого+ коробок з кришками і без біля 150шт + робота майстра. А ще в нашій країні чудес за документи заплатили 11 тис грн тільки.

8. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Так пліснява то і є грибок. І зявляється вона якраз коли їй є для того сприятливі умови - сирість, волога.

9. KAPUCHINKA

я завжди думала що то різне, бо коли підсушити там де мокро і трохи поцвіло, то на стіні ніби нічого і не було. а от коли грибок, то навіть коли сухо стіна в якихось таких порах, ямах. Хоча то може різні стадія. я не знаю.

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

насправді зовсім ні. принаймні проштробити стіни, прокласти в них кабель і потім то замазати не так вже й проблематично. а потім просто покликати майстра щоб він то все поскручував і підключив в лічильник. Просто в часі розходиться, чи має чоловік на то час. чи краще він за той час заробить собі на електрику і ще там на щось.

10. Лідочка

Плі́снява (плі́сень, цвіль, цвілеві гриби) — різноманітні гриби, з класу мікроміцетів.

І взагалі жити в приміщенні де є цей грибок - дуже шкідливо. Він спричиняє алергічні захворювання, хронічні респіраторні захворювання (бронхіт, бронхіальна астма...).

11. KAPUCHINKA

ну то що жити там недобре то я знаю. але от мене цікавить ще таке, якщо стіна стала сухою і той грибок взагалі перестав появлятися. стіна біленька, гладенька, то він там все одно є, чи загинув?

12. Лідочка

13. Ari

Ari Well-Known Member

може проявитись за сприятливих умов, хоча я думаю коли усунути сприятливі умови для його розвитку, він не буде проявлятись. Так було у нас каналізаційна труба мала маленьку тріщину, і коли спускалась велика кількість води, вона протікала і підтоплювала стіну, суміжну до кімнати, після виявлення причини, більше немає такої проблеми.

14. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Така сиджу зла, що аж...
    Почну здалеку))). Будинок в нас польський, півлюкс. Добротний такий, все й ньому нормально. Робили мої любі сусіди згори навесні ремонт. Нюансів повилазило купа (не буду вдавати у дрібниці, бо то до ранку). Колись в наших кухнях були кладовки, але ми, коли робили ремонт, її розбили. От і сусіди вирішили так зробити. Розбили - а в них там стіна мокра. То вони взяли та й вибили в себе нашу витяжку, трубу там якусь в неї вставали, і так гарненько косили під дурачків: "та тут вентиляційні канали - як єврейські підсвічники". Чисто випадково зайшов з Жеку сажотрус, я попросила перевірити - точно, ніякий "підсвічників", а українські злодії. Зловили - пообіцяли, що замурують. А ми - люди наївні виявились - раз надурили, ще надурять, ніхто нічого не замурував. І ще одна дурість з нашого боку - ми ту вентиляційну решітку закрили листком, оскільки, коли на вулиці вітер, з неї дуло. Але якось пару днів тому вирішила її відкрити і ... маю повну кухню їхніх ароматів. То якийсь капець! Можна то якось виправити - щоб тянуло до них? Дихлофосом туди пшикнути - але воно до нас тяне? Нічого не розумію в принципах вентиляції... Може є тут такі, щоб порадитись. Буду дуже вдячна!!!! Не сила терпіти ці запахи по всій хаті!!!!

15. Ritamadonna

Ritamadonna Member

я не експерт, але також з таким стикаюся - в мене у ванні аромати від всіх, хто виходить в підїзд покурити...
    по вашій ситуації міг би порадити сажотрус який вам попереднє діагностував. А взагалі-то має бути план будинку, і в тому числі план вентиляційних каналів. Якщо є в плані вентиляція, то ви маєте мати до неї доступ. До тих каналів не можна просто так підключатися. Пишіть заяви в жек, хай прийдуть і перевірять на яких підставах то все робилося - бо сусід мав би також питати дозволу в інших сусідів.

Сусідам подякуйте, що наверху не поставили камін, бо якби під цей канал зробили камін - то :khomyak::ireful:
    як відімстити сусідам? полакуйте підлогу (якщо деревяна) ближче вечора - результат незарбариться... :girl_devil:

16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Викликайте ще раз і крім того всього, хай прочистить вентиляцію...Так виглядає, що тяги нема

17. kati

kati Well-Known Member

Лідочка, я шукаю шукаю і неможу знайти той тві допис,де ти давала посилання на керамплитку з лавандовим декором, нагадій плізззз

18. Pesyk

Pesyk Member

19. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Дуже бажано щоб по стелі йшла таки стінка хоч 40см - це трохи розділить циркуляцію повітря і разом з ним запахів приготування їжі.

---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

Крім підвісних можна ще натяжними це вирішувати. Ще й додаткові плюси є, наприклад вони вже 100% не вкриються тріщинками при усадці будинку.

20. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Може, хтось порадить хорошого майстра з ремонту балконів, дуже-дуже треба.

Thread Status:
Not open for further replies.