Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань. Застереження: Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned: Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт Продовження теми. Початок - тут ******************************************************************************************************* Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є? Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її
В мене лічильник над плитою. Збоку, але все ж над, а не біля) Коли я вивчала норми, то знайшла інформацію про метр в радіусі від лічильника до будь-яких нагрівальних пристроїв. Цього і дотримувались. Коли прийшли перевіряти газовщики розводку в квартирі перед пуском газу( в нас новобудова), то запитали чому над плитою, я відповіла що до плити метр, більше не сперечались, дозволили.
Дуже слушна порада. А "в процесі", коли приходите перевіряти вранці, а особливо ввечері - мати потужну лампу -жарівку (економки чи діодні не дають чітких тіней), 150 а краще 200 ватт, і світити під кутом до стіни. Видно ВСЕ. До речі, нормальні майстри з такою лампою, закріпленою на довгій "палиці", самі себе контролюють, бо то реально як робити при штучному освітленні, не дуже побачиш огріхи (кухню ми шпаклювали самі, бо електрика була неготова, майстри наші їхали за кордон. то не встигли, а на малий об"єм знайти когось толкового, що не страшно на об"єкт запустити, то трудно). Благо було літо і сонячно, то ми довго, нудно, але за тиждень "вилизали" ті стіни не гірше (а місцями і краще) за майстрів.
Плануємо робити сходи на металевому каркасі два косогури, поворотні на 180'. Спочатку каркас і "чорнові" сходинки, а коли будуть закінчені ремонтні роботи, поставимо сходинки букові/дубові і перила. Звернулась на дві фірми. На одній озвучили ціну 26000 за каркас, на іншій - 17000. Чи може бути така різниця лише через "апетити" майстрів? Чи все таки є якась реальна причина (товщина металу?? ) Які запитання задати, на що звернути увагу при виборі. @Haidee, Ви робили такі сходи (здається, в цій темі бачила Ваші дописи) --- дописи об"єднано, 28 Лютий 2019 --- @Rodionochka, бачила і Ваші дописи, поділіться досвідом
Ми робили влітку на металевому каркасі, 14 сходинок, без площадки, 3 сходинки поворотні, здається. З роботою вийшло 9,5тис. Майстер приватний, без фірми, зробив менш ніж за тиждень. Зараз замовляємо обшивку, то розбіжність між сходинками мінімальна. Хоча знаю, що краще брати не просто зварювальника, а саме фірму, яка займається сходами, так нас майстри по дереву попереджали
Що таке розбіжність між сходинками? Не точний проект? У нас приблизно 15-16 сходинок, без майданчика (не знаю як правильно називається), поворотних сходинок більше (штук 8). Так от на тій фірмі, що роблять все, ціна за каркас 26000, сходинки і підсходинки 32500, металеві перила і поручні дерев'яні 32000... Трохи багато...
Сходинки не всі одинакові, пару міліметрів різниця. Знаю, що деякі фірми по дереву не вимірюють точно розмір сходинок, а роблять всі одинакові, а потім роблять прокладки в пустотах. Не знаю як правильно це називається, пишу як зрозуміла В нас нема металевих перил і поручнів, тільки каркас. Дерев'яну обшивку порахували приблизно 50$ за сходинку, точніше буде після встановлення. Питали ще майстра, в якого кухню замовили, то він дуже носом крутив на ті сходи, що типу не всі однакові, буде довго з тим бавитись, ліпше ще собі шафу візьме.
Я вже трохи призабула, якщо чесно). Але зара будем згадувати. Отже, ціна може відрізнятись дуууже. В нас було майстрів 5-6 поки ми обирали). Обрали найдешевших, бо така була у нас задача). Якщо врахувати, що у нас вже до того стояв металевий каркас з перилами, який чоловік замовив якось не подумавши, а мені від нього просто хотілось ридати), то бюджет був дуже урізаний). Також ціна буде залежати і від якості виконання, і від матеріалів тощо. І від складності (в нас було складно, бо ота яма під сходи була зависока і за вузька). Ми взяли дизайнера, який нам то спроектував. Він якраз на тому спеціалізується. Заплатили. Суму не пам’ятаю. Потім по тому проекту нам зварили каркас. Потім ще перила доварили. Сходинки робили за тим же проектом в приватного вуйка). Теж був найдешевший варіант, але обрали дуб. Покривали маслом самі. Зараз бачу, що треба було майстрам покривати. Загалом сходами задоволені. Але є одне величезне але). Так як в нас неплановано з’явилась маленька дитина, я від тих сходів терпну. Не для домів то з малими дітьми. Дуже небезпечні. Таке. Як є питання - пишіть)
Що я маю зробити, щоб переконати в тому чоловіка? То риторичне. Вже вчора майстер йому те саме говорив. І прошу підшити і поставити підсходинки - нє. Крім того, відкриті мені візуально не подобаються, але це не найголовніше. А ще я тяжко уявляю, як їх замітати. Буде летіти бруд з третього на голову комусь знизу.
До речі, ще про сходи, мій чоловік тепер каже, що краще би замовляв каркас до таких сходів. В нас низькі стелі, сходи вузькі, як то все зашиють буде ніби в тунелі, ну і дешевше би вийшло
Онамаєш, що кому. Але мої діти з народження звикли до сходів вдома, в нас взагалі бетонні, недавно килимовим покриттям сходинки покрили, тому мені не страшно
Мій і з бетонних полетів на машинці-каталці(. Не знаю, чи залежать такі випадки від конструкції сходів. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Та це так і є: кожному своє. Я в своєму домі не бачу наскрізних сходів. В нас не буде мінімалістичного житла, тому туди пасують підсходинки, закритість, відкриті по боках східці. Але з моїм чоловіком вкрай тяжко домовитися. Хоча я перемогла і привела свого майстра, гг. Буде батл.
@Haidee, я не знаю як переконати,бо ми якихось батлів не мали..., але варіант - я хочу там : шафу на взуття, книжкову... на пилосос і швабру... іт.д. мав би подіяти, бо це - раціональне використання простору. Чоловіки таке люблять.
Я мала на увазі, що бетонні ще більш травматичні, дерево м'якше. Мій малий разок скотився зі сходів, трохи подрапав чоло і губу розбив, але вони в мене з року самі по сходах лазять, ніколи не закривала їх
Якщо контакти того дизайнера ще збереглися, то киньте їх, будь ласка, мені в ПП. Бо є ще приватний майстер, який робить добре, але повільно. Час не підтискає, тому він би підійшов. А якщо ще й професійний проект буде, то багато сумнівів відпадуть. Стосовно закритих/відкритих сходинок, перил, поручнів - все ще думаю, вирішую. Місця мало, то пасували б відкриті, але буде великий дисонанс із старими (дерев'яними на дерев'яній тятеві). Ідеально було б такі ж повністю дерев'яні, але боюсь, що дуже знищаться під час ремонту. А дизайнер робить 3D візуалізацію? Ніяк не можу уявити ті сходи в конкретно нашому приміщенні.
На все це місце передбачено. Мене більше хвилює не та частинка, під якою можна шафу зробити, а сходи з другого на третій поверх, де мене саму піднуджує, як гляну вниз. Я таки сподіваюся вламати на підсходинки.
Дівчата, і я до вас з темою ремонту. Зараз все обдумую до деталей. Дуже подобаються білі двері і білі плінтуси. Може в когось таке є? Як воно на практиці? Особливо в домі з дітьми)