Хатні клопоти

Ремонт (2)

Posted by Pesyk on 2 Жовтень 2014 відповідей - 2.214
  1. Pesyk

Pesyk Member

Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань.
    Застереження:
    Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned:

Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт

Продовження теми. Початок - тут
    *******************************************************************************************************
    Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую
    Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є?
    Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її

Останнє редагування модератором: 9 Грудень 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Raven

Raven Мама малятка

DSC_0010.JPG @PanteraLviv

3. Dominika

Dominika Well-Known Member

Наскільки реально в старому австрійському будинку обійтись без гіпсокартону і вирівняти стіни-стелю до ідеального стану? Від чого то залежить - від майстрів чи від стадії "корявості" стін.
    ПиСи Дуже не хочу гіпсу, хо "живі" стіни. Але стеля і стіни криві.
    І ще таке спитаю...Хто замінював пічне опалення на котел і т.д. Можна ті пічки продати? За скільки? Пічки не мають якоїсь декоративної цінності, звичайнісінькі...То може майстри, що роблять опалення їх і купують?

4. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

Перекриття які? Бетон чи дерев'яні? Бо стіни обдерти, штукатурити і шпаклювати то одно, а зі стелею є нюанси. А чому Ви так проти гіпсокартону? Зараз і штукатурки в більшості майстри використовують гіпсові, хіба хочете вапняний "штук", чи якось так.

5. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дерев'яні, здається.
    Дискомфорт))) Я все життя живу в "живих" стінах з вапном.

6. Shapokliak

Shapokliak Well-Known Member

З дерев'яними перекриттям якраз проблема, бо там планка знизу переважно, то обирати старе і штукатурити нове, щоб не відпала, то ще той квест. Ще і та дранка може бути вже непридатна... Ми на старій хаті просто опустили трішки і зробили гіпсокартон - рівненько і все. До речі, гіпс - теж мінерал природнього походження , гігроскопічний і дихаючий. Недихаючим його можуть зробити тільки дуже щільні латексні чи силіконові фарби для вологих приміщень ( ну бо там якраз не треба, щоб розмокало).

• Корисно Корисно x 1
  7. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

а плитка біла з бежевим, так? і пісочно-жовтий ламінат, так? А стіни які? кухня якого кольору?

8. Raven

Raven Мама малятка

@PanteraLviv, плитка скоріше з коричневими відтінками. Кімнати пісочно-жовті, трохи з персиковим відтінком. Там колір від освітлення залежить, кухня яскраво-зелена, коридор жовтий.

9. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Дівчата, хто лакував меблі? Хочу ліжко помаранчевого кольору перелакувати в коричневий? Як це можливо зробити? чи краще цю справу доручити тим хто таким займається професійно?

10. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

@PanteraLviv дерев'яне? Дерево можна шкурити, щоб зняти лак але, наскільки пігмент в середині в деревині може бути ,нажаль, не скажу.
    --- дописи об"єднано, 24 Січень 2018 ---
    @PanteraLviv є якась ірунда, що розчиняє лак, тоді шкуркою терти до чистого(по можливості) дерева.

11. Raven

Raven Мама малятка

купити шліфовочний круг до болгарки для дерева, я б нічим не обробляла, бо пігмент може пустити колір в дерево, ви ж не знаєте як те ліжко грунтувалося і чим. По ідеї через грунтовку не мало б зафарбувати деревину

12. podolyanochka

podolyanochka Well-Known Member

Маємо у спальні.
    Ціна вища приблизно удвіччі.
    Запаху немає.
    Не тягнуться. Монтаж без нагрівання.
    Можна фарбувати. Перенатягнути у випадку пошкодження / затоплення неможливо.

13. Oleksandrochka

Oleksandrochka Well-Known Member

дівчата, хто робить ремонт в новобудові, напишіть мені будь ласка і заспокойте. Бо мені здається я втрачаю глузд. Мені зробили сітку на стінах, і фінішну шпаклівку на стінах- стелях по всій квартирі 47 м2. То було десь більше року назад. Лишалося зачистити (шліфанути) і пофарбувати. Наразі є місця, де пішли тріщини, бо будинок новий. Тріщини невеликі, на мою скромну думку в тих місцях (то може 3-4 тріщини загалом) можна поправити-пошпаклювати ще раз, і далі зачищати і фарбувати. Майстер, який прийшов дивитися, сказав, що він по тому малювати не буде. треба переробляти фініш по всій хаті, тоді фарбувати. І його робота коштує $1200 не менше за нашу площу. Дівчата, то є нормальна ціна чи він загнув? я щось не розраховувала на таку суму чесно

14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

@Oleksandrochka то де такі ціни? Якщо в Америці, то не знаю. Для України трохи круто. Ну і від тріщин, то хіба шпалери. У нас теж тріщини були, особливо на стелі, по панелі перекриття. Нам теж сказали перетягнути ще раз. Ну ми й повелися, бо то типу була бригада з моєї роботи, ну і я повірила людям. Тріщини з'явилися знову, на стелі взагалі капці, але я на стелю не дивлюся ))) Мені здається, що не варто все перетягувати, тільки по трішинах. Слабкі місця саме там де ті тріщини. Ну і може у нас халтурщики були тому так вийшло.

15. NataliaFed

16. Oleksandrochka

ні-ні, то у львові квартира. Так само, тріщини по стелі де збіг панелей, і ще така декоративна півколона між кухнею і коридором - вона ніби потріскала. Але це не є вся хата в тріщинах. Та попередній майстер ніби норм, він нам ще одну квартиру робив без питань до якості. Але він зараз не може доробляти. Порадили знайомі цього майстра. Він мені як сказав суму по телефону, я аж прифігіла))) але питаюся тут, бо може дійсно зараз такі ціни...
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2018 ---
    то загальна площа квартири так плюс мінус для обсягу роботи. в кухні фартух плитка, ну і свнвузол плитка. все решта треба фарбувати.

17. NataliaFed

@Oleksandrochka так Ви рахуйте площу кожної стіни/стелі ,тоді отримаєте площу, яку майстер буде робити.
    Яку ціну майстер назвав за м.кв.?

18. Oleksandrochka

та, я в курсі, що то інша площа. Мене цікавить, які приблизно ціни. Може хтось робив-робить зараз таку роботу. Скільки це може коштувати приблизно реалістично.

19. NataliaFed

20. Oleksandrochka

дякую. тоді то так і є десь...недешево як за затирку і фарбування стін
    @NataliaFed майстер не рахував по метрах. він глянув на око і сказав загальну суму (від...)

Останнє редагування: 29 Січень 2018
  21. NataliaFed

@Oleksandrochka якщо тріщини, то ймовірно місцями треба буде зачищати і ще нюанси, тому майстри переважно включають це в ціну.