Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Raven

Raven Мама малятка

Відповідь: Рагулі?

А як нема де? То що з дитиною на двір виходити передівати, чи взагалі гуляти не виходити. Гуляючи з маленькою племінницею теж стикалася з такою проблемою. Правда було це в Кінгкросі і в "Веселому вулику" і там є кімнати для матері і дитини, а якби не було? То що я вже рагуль тоді, бо немаю де дитини перевдягти.

2. Donner

Donner Member

Хто з таким не стикався, то не зрозуміє:) Мені приємніше потерпіти біля себе маму, яка в громадському місці міняє дитині підгузник, ніж справжнього рагуля, який біля тебе курить або відригує. Ну от коли ми сидимо в кафешках, де погана витяжка, чомусь особливо не нарікаємо на дим чи запахи кухні. А дитячі какашки - то вершина рагулізму, так?

3. Holly

Holly Moderator

як нема де, то можна відійти подалі від людей
    а незабудка писала, що то було в макдональдсі. А там в туалетах є такий відкидний столик, спеціально для переодягання дітей

4. apelsyn

apelsyn New Member

А нераз і сам чудесно пахне))))

5. kljysochka

kljysochka New Member

оооой... а я позавчора завела старшого в Хоткевича на англійську і з малою на
    ті 45 хв пішла на площадку поруч біля підйому на високий замок.площадка маленька, але непогана.та коли мала полізла на гірку, то я побачила, шо під гіркою купа побитої цегли і якась дошка, яка мені заважала малу знімати. вже було падумала-ну не рагулі? взялась дошку відсунути, так нею, виявляєтся, хтось прикрив купу битих фляшок! а збоку валялись кілька використаних презервативів! я ошизіла! то навіть не рагулі- наволоч якась!:ireful1: пішли на гойдалку, а навколо осколки від розбитої фляшки... так стало гидко і прикро...фу:beee:

6. Fast

Fast Well-Known Member

Ну не завжди.
    Я тоже виходить рагуль, бо міняла підгузник в кафе. В січні поїхали на Плай, але там просто не було іншого виходу і я за столом міняла і біля нас сиділи ще незнайомі нам люди. Не сумніваюсь, що їм це було неприємно, але я попросила їх з розумінням поставитись до даної ситуації, але уже ті хто сидів за сусідніми столиками, думаю, що про мене не найкраще подумали. А що кожному пояснювати, що нема де це зробити? В їхньому туалеті ледь дорослий поміщається, а черга просто кілометрова. І ніби думали трохи про дітей, бо і майданчик є, і гірка дитяча, але про те що діти і дорослі хочуть інколи пісяти і какати у нашій державі ще не думають. Нажаль.

7. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Хто хоче знайти, той знайде закуток, щоб поміняти памперс і не зіпсувати людям апетит. У крайньому випадку, якісь кущики.

8. tasha

tasha New Member

Насправді це у нас країна рагульська, бо вважається, що інвалідам і мамам з маленькими дітьми потрібно дома сидіти, а не ходити по магазинам, ресторанам ітд. Тільки зараз починають думати про діток і то здебільшого ті установи, які мають іноземного інвестора і роблять так як вони звикли робити в своїх точках по всьому світу.

9. manka

manka Member

Точно! Особливо взимку.

10. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

У цьому погоджуюся з вами. Може тому аналогічний випадок в Італії викликав реакцію на форумі "а може то були наші", і недовго обговорювався. Бо в нормальній країні для цього є спеціальні місця. А в наших умовах кожен викручується як може, і не хоче через це називатися рагулем. :) Але все ж треба намагатися шукати (якщо це можливо) варіанти, які б не викликали негативну реакцію в оточуючих.
    А взимку це реально проблема :) Хіба працівники кафе посприяють з приміщенням, але вони у нас переважно не настільки лояльні :)

11. shoelover

shoelover New Member

оо, то повальний рагулізм. вчора, наприклад, сиимо з коліжанками в "Мапі" в центрі, а навпроти на вулиці біля під'їзду стоять якість пацанчики років так до 20. Шось говорять і тут одне (бо то справді "воно") як не відригне на цілу вулицю!! :eek: вся кафешка обернулася! Гидота страшна! Моя подруга не витримала і на весь голос каже : "Шо то там за свиня така?". Вони ше й ржати почали, як коні. І що ви думаєте? за 5 хвилин то чмо знов відригає. Рагулі!

12. manka

manka Member

А на нашому дитячому майданчику, якісь рагулі щоночі п"ють пиво (горілку) і після себе залишають пляшки, бите скло в пісочниці і окурки.

13. Donner

Donner Member

О, ключові слова! От дивіться, більшість із нас - з автомобілями. Не повірю, що ніхто ніколи не паркувався чи просто зупинявся в заборонених місцях, на тротуарах, бодай на хвильку (в магазин збігати, когось почекати). Ніхто з таких власників авто себе рагулем не вважає, бо щиро переконаний, що не мав іншого виходу (часто так воно і є) бо влада не забезпечила стоянками, парковками, нормальними дорогами і т.д. А мама, яка теж можливо потрапила в безвихідь - рагулиха.

14. Яруська

Яруська Well-Known Member

А ми або не сидимо в таких закладах, де запах диму чи погана витяжка або не нарікаєм, бо кожен ходить в заклади де йому комфортно і де знаєш чого очікувати.
    Наприклад я не ходжу в Пузату хату, мені там не подобається,там незатишно, там репетують діти, а я етого не люблю..Так само і Мак дональдс, це заклад швидкої їжі, ще й зовсім не корисної. А та мама, на мій погляд, не те щоб рагулиха....а просто проста дуже, і вважає що солоденькі каки її прекрасної лялі пахнуть в закладі харчування фіалками і наганяють апетит. Це проходить переважно, з віком...

15. renata_m

renata_m Well-Known Member

А мені щось накипіло з приводу поведінки наших людей в Ашані. Я дуже тішилась як вперше у Львові побачила можливість в супермаркеті взважувати самим собі овочі і фрукти. Десь через два тижні на кассі вже почали за всіма перезважувати .... Кожні вихідні на закупах в Ашані спостерігаю одну і ту саму картину - продається виноград, кожен !!другий!! підходить, починає його "пробувати", від душі так набиваючи собі повного рота, прожовує, каже "непоганий" та йде собі далі. І так до безкінечності. А я мушу потім перебирати ці обскубані патички, щоб купити собі виноград. То що треба продавати за прилавком чи ставити "церберів" щоб була якась культура поведінки і усвідомлення того, що ти не на базарі. Хоча на базарі це навіть менше собі дозволяють, бо бояться криків продавців, а тут ніхто не слідкує ... Про "забирання" по одній цукерці дитині в солодкому відділі я вже мовчу. Соромно за наших людей слухати оголошення в Ашані "не їсти товар з полиць".
    Далі більше - стою в черзі в касу банку. За мною чоловік з жінкою розмовляють. Він їй - "брав такі смачні персики-інжир в Ашані, ще й так дешево". Вона: "по скільки?". Він: "Вони по двадцять з чимось, але я пробивав як звичайні персики по десять з чимось. А чого я маю платити більше?". Вона: "Ти що? А якби спіймали?". Він: "Сказав би що помилився. Я спеціально стояв дивився хто що пробиває. Всі пробивали на вазі ці персики по дешевшій ціні. То я що самий дурний чи що?"....

Через такий менталітет наших людей нас всюди і сприймають як злодюжок ... Дуже сумно :sad:

16. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Мене завжди дивує, як ото наші люди вміють РАПТОВО потрапляти у безвихідь в ситуаціях, які нібито зовсім того не передбачають :)
    Діти мають властивість какати. Така їхня сутність, яка за купу років світової історії не помінялася. )) Однак замість того, аби врахувати це і заздалегідь все запланувати, наша сферична мамуся в вакуумі постає перед проблемою БЕЗВІДКЛАДНОЇ зміни памперса. Тоді, коли дійсно нема іншого виходу, як розкладатися на столику в кафешці.
    А чому? А тому, що людям набагато легше завдати незручностей комусь незнайомому, аніж собі, рідному. При тому я згідна з дописувачами, які написали, що винна держава, яка про матерів не дбає. Все правильно. Однак памперси міняються в кафешках, а не Верховній Раді, і страждають від того люди, які до ситуації жодного відношення не мають. Вніманіє, вопрос - як називається така поведінка?

Останнє редагування: 15 Вересень 2011
  17. Відповідь: Рагулі?

Отож-бо. Якщо молода мамочка раптово виявила, що дитятко, виявляється, не лише гарно усміхається і лепече, і ще й какає; і їй терміново треба щось із тим робити, - повірте, я нормально ставлюсь до усіляких дитячих несподіванок, - якщо б мама просто спитала, чи я не буду сильно проти, і що у неї виникли обставини непереборної сили, і що вона в паніці і не знає, що з тим всім робити... Але ж ні. Їй було глибоко наплювати на усіх тих, які жували поряд свої гамбургери.

І ще. Я можу помилятися. Але: невже немає жодного іншого місця для такої інтимної процедури? Невже, якби ця мамочка культурно попросилася навіть у якесь підсобне приміщення того самого МакДаку (ну бо дуже вже треба), невже їй би відмовили?

+мільйон. Молоді батьки часто думають, що їхня дитина є центром Всесвіту. Насправді це десь приблизно так, але центром їхнього власного всесвіту. У цьому є велика різниця.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я вже десь тут писала про те. що я таку саму ситуацію бачила в Італії. І я теж була в шоці, тим більше, що у мому випадку це було кафе в парку, де купа є місця, лавок і т.д., але тій парі конче треба було то робити на столі біля людей, які їли. Не можу назвати це рагулізмом, але то є не тактовність. Бо вже як дитина, то значить всім має бути приємно споглядати на ті какашки. Але то направду відбиває апетит. Одне діло каки своєї дитини, а коли споглядаєш на чужі :)

19. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Згідна з тими хто писав що поки не стикнеться сам з такою ситуацією не зрозуміє - це я про каки! :)
    Не ображайтеся, дівчата, але ви не зовсім праві! Немовля буває какає по 10 раз вдень, і ніхто того контролювати чи передбачити не може! В Макдональдсі реально нема місця де то зробити!!! і я, на місці тих батьків, робила б так само! Ясно що десь в парку, де є лавки чи в громадських місцях, де є умови для того - я б перевдягала дитину подалі від людських очей і носів, але коли моя дитина всьоме покакає, я не збираюсь зриватись з місця і гнати в невідомому напрямку в пошуках зручного місця! А сидіти цілими днями вдома бо "раптом дитина покакає, де ж я її перевдягну:girl_cray:...?" - це теж ненормально!
    В Європі дійсно до такого набагато простіше ставляться як і до багато чого іншого, а в нас всі надто горді чи як то ще назвати...:girl_in_dreams:?

20. Ірена

Ірена Well-Known Member

ну нє... міняння підгузків у громадських місцях, то вибачте мене... поганий тон...
    я мама двох дітей і ще жодного разу не дозволила собі подібне. і не дозволю (з цим можна зарікатися)...
    зрештою, є громадська вбиральня, де тато може потримати дитину, а мама - перевдягнути.

Статус теми:
Закрита.