Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Рагулі?

а якщо завідуюча з роботи звільнить? тут не все так просто ((( тим більше якщо містечко маленька і з роботою проблеми (((

---------- Додано в 08:55 ---------- Попередній допис був написаний в 08:49 ----------

Бачила вчора на Чорновола припаркований джип на тротуарі, і то припаркований так, що пройти було неможливо, не то що проїхати з коляскою. Мамочки місіли об*їжджати по дорозі. І це при тому, що поряд була порожня бічна вуличка, ну просто расовий рагуль.:girl_nea:

2. Sertce

Sertce Member

Все саме так, як Капучінка каже: зажиратися з начальством річ не благородна. Вона вже й так сказала на збораx: " Не xочете робити, шось когось не влаштовує- заяву на стіл. Взавтра зранку на ваше місце прийде десять." А роботу знайти зараз не просто, тим більше моїй мамі вже майже 50.,все життя в тому садіку проробила. Завідуюча колись теж проста виxователька була, разом на роботу прийшли. Не даром кажуть, шо корівка забула, як телятком була... Рагулі, одним словом.

3. levandivka

levandivka З яйцями...

Мобілки, щоб запросити "паркувальника" з ДАІ, не було? То хто, питається, "рагулі"?

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

а вони можуть за 5м стояти віддаль і робити вигляд, що нічого не бачать.

5. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

то не Гамерика, де любого порушника притягнуть до відповідальності, будь він хоч кумом президента. Як приклад- ту саму Періс Хілтон скільки раз карали, публічно, при її то бабках, батьках і зв"язках...
    В Україні кожне друге "ге" має джипа і вуйка в прокуратурі, стрийка в депутатах, швагра в адміністрації президента.... Їх чіпати нізя, бо можуть і пагони злетіти. Можна наказувати простих роботяг, які крім стареньких батьків в селі не мають нікого, хто б за них вступився.

6. Donner

Donner Member

Зараз займаюся придбанням хати і ділянки поблизу Львова, тому був шокований "хлопським розумом" наших селян. Продають, значить, вони свої паї. Що робить більшість з грошима? Правильно, купують старі іномарки, сцєнки, "стіралки" і прочая. А септика на подвір'ї не зроблять!!! Нє, в багато з них гонорово покаже "удобства" в хаті. Але на подвір'ї як була вигрібна яма, так і залишилася, хіба що прикрита кришкою, або ще гірше - труба це все виводить в канаву на дорозі. І какашки, плини, порошки так і стікають в поверхневі води, а потім - в криниці й на городи. Тим не менше, облаштувати нормальний двокамерний септик з відстійником і фільтраційну криницю - не так вже й дорого і можна зробити самому.

7. levandivka

levandivka З яйцями...

Правильно. А навіщо, якщо й усі навколишні "роблять вигляд, що нічого не бачать"?
    Не бачите - не нарікайте.
    Нє?

Під лежачий камінь - вода не тече. (с)

8. Туфелька

повірте,в селі мати машину набагато важливіше, ніж те, куди попливе какашка.
    Машиною люди заробляють гроші. А шо какашка?

9. sensual

sensual New Member

Я нещодавно теж, їхала з малим візочком і передімною машина поперек, а об'їхати хіба що на трасу, де такий рух, що самій страшно виходити, і я так не дуже тихо, От Козел! а тут водій підбігає зі словами: Ой вибачте, вибачте, вже від'їжджаю. А за ДАЇ навіть нічого не хочу казати, потім ще винною лишишся

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

хотіла купити землю для вазонків. приходжу до магазину квітів. продавчиня у дверях стоїть курить-каву п’є. питаю: "є у вас земля...". каже: "є". і стоїть далі. я зробила рух, ніби хочу досередини зайти. вона "я тільки вийшла! почекайте!". я випала.
    я розумію, що вона теж людина і сидіти днями у тому магазинчику важко. але ж можна поставити чашку і відволіктися на покупця на 2 хв! то ж навіть букета не тре робити.

11. levandivka

levandivka З яйцями...

1. Державна Авто Їнспекція?
    2. Хто ж ТАК настрахав..?
    3. Забезпечення безперешкодного і безпечного руху на дорогах - 1-й обов'язок ДАІ

12. Туфелька

а ви їм то докажіть. Потім ще самому прийдеться доказувати що ви не верблюд.
    Ви забули де живете? Нагадаю-в вільній Ураїні. А тут в кого влада- той і правий. ІМХО.

13. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Як я вас розумію! Це було болючою темою пару років тому, як гуляла з дитингою біля 18 школи!!! а повз по тротуару їздили машини, з Петлюри на Кульчицької чи до Південного по ТРОТУАРУ. Особливо коли в школі збирав збори директор-бютівець, його однопартійці заїжджали по тротуару під сам вхід.
    Одного разу якесь чмо верещало мамі з візком для двійні "свалила з дороги", а дорога була тротуаром.
    Сварились з водіями, не давали їм проїхати, але мами з малими дітьми, які розбігаються не надто вагомий аргумент. Тут головне було зловити дитину і встигнути зарати візок.
    Декілька разів скаржились даївцям, одного навіть зловили і привели (другий не пішов, сказав що мусить лишитись в авто) відповідали що "візьмем до уваги" або "в нас немає наказу стояти біля школи".
    Написали колективну скаргу в ДАЇ - відповідь була що це не їх повноваження перекривати тротуар для руху і знаку, який забороняє їздити по тротуарах!!! немає.(шкода, що десь загубився цей шедевр епістолярного жанру, а то б виставила).
    Закінчилося тим, що мешканці нашого будинку самі зробили стовпці на тротуарі, школа ближче до входу також зробила стовпчики і зараз ще з іншої сторони також перекрили тротуар. Тепер вже менше їздять.

14. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК, пам'ятаю. В Україні.
    І Шевченкове
    "Село неначе погоріло,
    Неначе люди подуріли,
    Німі на панщину ідуть
    І діточок своїх ведуть!.. "
    - теж пам'ятаю.
    Влаштовує мовчання - терпіть. Або почніть облаштовувати СВОЄ життя.

5.10. Стоянка забороняється:
    а) у місцях, де заборонена зупинка;
    б) на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками);
    в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м;
    д) у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів.

Останнє редагування: 26 Травень 2011
  15. Orman

Orman Модератор-бомба

тобто можна гноївку спускати в річку (з якої ви в тому числі воду п"єте), головне що машина є? Бо нею ж ГРОШІ заробляють.

нагадаєте мені як тема називається?

читаю цю тему і часом не знаю хто більший рагуль.

16. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Теоретично так, але...
    Ці авто не стояли (хіба як були збори в школі) а проїжджали по тротуару зі сторони Петлюри до Південного чи на Кульчицьку.
    І щоб піймати порушників треба було хіба злапати даївця і тримати його, поки не проїде ще один рагуль. А коли діти розповзаються на різні боки, то досить важко:girl_wink:

17. levandivka

levandivka З яйцями...

т.122 ч.3
    Превышение скорости более чем на 50 км/ч, непредоставление преимущества ТС аварийно-спасательных служб, скорой медицинской помощи, пожарной охраны, милиции, которые двигаются с проблесковым маячком, а также нарушение правил остановки, стоянки, которые создают препятствования дорожному движению или угрозу безопасности движения

510-680 грн. или общественные работы 30-40 ч

Ви хочете сказати, що серійні методичні скарги не дають жодних результатів?
    Не вірю!
    І, що за нас з вами хтось наведе нам лад - теж не вірю.

18. Donner

Donner Member

А Ви не чули про випадок минулого року, коли на Тернопільщині в селі грудні діти померли від отруєння? Спершу всі наїхали на виробника суміші, бо в нас так завжди - винен сусід/держава/виробник, але не я. А виявилося, що в криниці, звідки сім'я воду брала назбиралося стільки гадості, що на весь район отруїти б вистарчило. Звідки? А от звідти - вигрібна яма, побутова хімія... і машина замість септика. Мені смішно, коли наші мамаші придираються до магазинних овочів і фруктів, бо "сипані", але купують в бабок, бо то "своє". А в тої бабки какашки, кишкові палички й інші збудники, хімія побутова йде таки в землю і в той бурак чи моркву, яку вона продає. Але в нас будь-яке г-но вважається "екологічно чистим".

19. Туфелька

Я про той випадок чула, але наскільки пам"ятаю причиною отруєнь були нітрати, що ними обробляли землю і рослини.
    Ви праві, але спробуйте ви доказати селянину, що каналізація йому більш необхідна ніж автомобіль.
    Я їх не захищаю, це лише моя думка, за яку мене назвали рагулем.

20. Donner

Donner Member

Статус теми:
Закрита.