Рагулі?

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Кольорова, Dec 8, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Відповідь: Рагулі?

Все-таки бачу, що мій допис потребує роз'яснення.

Мова йшла саме про міжміські маршрути. Де їхати 2-3 години. В п'ятницю-неділю маршрутка повністю заповнюється на кінцевій станції. Потім сісти, а деколи навіть просто зайти вже нереально.

Я за те, щоб ті, хто хоче сидіти, так і робили. А не нагло розраховували на те, що хтось їм уступить.

Хоча, ще раз. Ситуації бувають різні. Мамам з маленькими дітьми, немічним, вагітним звільняю місце. Але лише тоді, якщо переді мною не рагуль/рагулиха, яка зупиняє маршрутку за 300 м. від кінцевої зупинки і з порогу кричить, що, мол, повсідалися тут.. Таких мамочок кілька разів доводилось мені спостерігати і в чергах. Коли чоловік стоїть з дитиною на вулиці, малятко собі спокійно бавиться, а мама каже: "Дай мені малого, щоб я без черги пройшла".

2. Sertce

Sertce Member

Відповідь: Рагулі?

Але ж коли автобус міжміський їде до кінцевої зупинки, а людина не має як добратися до автостанції з дитиною, щоб не бути рагулиxою, то що їй робити? Тобто, якщо ( поясню на математичному прикладі) автобус їде з точки А до точки Д, а xтось живе в проміжній точці Б чи В, то що їм їxати в точку А, щоб нікого з місця не згонити? В кожному селі є автобусні зупинки, де можна сісти в автобус, щоб не їxати на автостанцію, а потім не вертатися назад на свою зупинку. Погоджуюсь, приклади, які ви Незабудко навели не рідко трапляються в житті.

3. Відповідь: Рагулі?

Всюди має бути логічний і розумний підхід. Якщо до початкового пункту відправлення автобуса потрібно добиратися годину, то звичайно, що такого робити не варто. Але якщо це 2-3 зупинки, чи (як у випадку маленького містечка) 5-10 хвилин пішки, то чесно, ніяк такого не погоджуюсь зрозуміти.

Я вже десь писала, що був період, коли я теж потребувала сидячого місця. Ніяк інакше. То зранку, в час пік, щоб доїхати до універу, виходила з дому раніше, переходила дорогу і сідала в маршрутку, яка їхала ще 4 зупинки в протилежну сторону до кінцевої і там розверталася. Як на мене, якщо є така можливість, то це набагато краще, ніж впаковуватися в повнезну маршрутку, і вимагати уступити місце.

4. Sertce

Sertce Member

Ще раз повернусь до свого прикладу з точками. За звичай ( це я про міжміський транспорт) відстань між точкою А , Б... Д вимірюється кілометрами, пішки аж ніяк. Виxоду ніякого. А не кожному по кишені оплатити вартість подвійного зайвого проїзду.

5. natorella

natorella Well-Known Member

підтримаю вас
    я від мами коли їду, то сідаю в маршрутку зі львова, їду на кінцеву (то є 3 км), і потім до львова знов мимо хати. зате буду сидіти спокійно

6. Sertce

Sertce Member

Да, але, якщо випадок такий, як в мене був на Пасxу, що автобус їде лише три рази вдень, то можна так і до Пасxи не доїxати. Ваша версія підxодить лише стосовно міськиx маршруток, а в мене рагулі були на міжміському маршруті.

7. ksjy

ksjy Well-Known Member

а якщо б вас затопили американці чи англійці? ви б так само написали? і взагалі, за такі слова потрібно відповідати.

8. Відповідь: Рагулі?

Моя версія стосується лише міжміських маршрутів. І лише тих зупинок, з яких легко можна добратися до станції відправлення.
    Наприклад. Автобус Львів-Городок. Станція відправлення - залізничний вокзал. Наступні зупинки - "приміський вокзал", "Скриня", "з-д Сільмаш"... З них можливо доїхати/дійти до пункту відправлення, зайняти чергу і спокійно сісти? Тим більше, якщо прекрасно відомо, що від вокзалу маршрутка відправляється аж тоді, коли сидячі місця усі зайняті.

9. Sertce

Sertce Member

Ви так детально мені описали маршрут, xоч мені ці назви ніц не кажуть. Не ображайтеся.

---------- Додано в 00:17 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

Ксю, англійці, американці не затоплять, в ниx менталітет не той. Або з ситуації інакше вийдуть, по- мудрому.
    Туфелька обурена, зла, її можна зрозуміти. Вона, ще може має вибачення в ниx за потоп попросити? Жінка ж пояснила, чому так написала. Перед ким відповідати?

10. Відповідь: Рагулі?

Так вже відповіли :):
    Нас ніколи не приймуть у світі, якщо ми сипатимемо прокльонами. Ми ніколи не приймемо тих, хто називає нас хохлами.
    Хтось хоче лізти на рожен, ображаючи та проклинаючи, як ото було на Пагорбі слави 9 травня. Але той хтось ніколи, мабуть, недопетрає, що на кожне наше зневажливе "москаль" знайдеться ще більш зневажливе "хохол" - і ця столітня війна ніколи не закінчиться. Саме того когось, який провокує міжнаціональну ворожнечу, хочеться назвати рагулем.
    Коли москаль, жид і пшек стануть у розмовній мові українця росіянином, євреєм і поляком, тоді з'явиться повага до самих себе, тоді нас поважатимуть у світі. І тоді нікого не проклинатимуть через те, що він, по-перше, москаль, а вже по-друге, бо затопив. Тоді залишиться тільки такий собі рагуль, який не вміє закривати крани :) І не буде вже ніяких "по-друге"...

11. Dobra

Dobra Well-Known Member

Причому, оцей рагуль-космополіт, він насправді живе в певній мірі в кожному із нас. Поняття рагулізму відносне.

12. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

по-перше, мій допис вже давно обсудили і я пояснила,що:
    чи ви чекали що я стану на коліна і слізно вибачатимусь?
    по-друге, а перед ким відповідати? перед вами, чи що? Ви що, народний суддя, щоб робити мені такі заявки?

13. Heureuse

Heureuse вірю...

міняю тему і розказую про чудовий рагулізм, який зустрівся мені сьогодні:
    обід, трамвай майже пустий (о, диво!), спокійно собі їду..поряд зі мною мама з коляскою..виходимо на одній зупинці..мамі помогли знести коляску (то відповідно зайняло трохи часу), вихожу я..і тут якась рагулинда з своєю доцьою зі всієї дурі залітає в трамвай, пропихає вперед малу, мене штовхає, шарпає за руку зі словами "та рухайся ти!" і ввалюється нарешті в той трамвай.....

чесно, її щастя, що вона була з дитиною і що я не дозволяю собі опускатись до рівня таких пришелепкуватих...бо реально хотілось спустити її з тих сходів...
    я просто ненавиджу коли мене торкаються посторонні, то є мій особистий простір, чого питається руки розпускати???
    фу, блін, згадала і мене знов тріпає!

14. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

ага, особливо коли на базарі люди проходять рядочком через вузький прохід, а ззаду тебе в плечі попихають; можна подумати, що тоді всі ті, що спереду побіжать швидше!

15. Sertce

Sertce Member

От в моєї мами рагулі на роботі! Вона працює в дитячому садочку виxователем. В понеділок в неї випускний в групі. Так от, одна мама- алкоголічка вже другий місяць водить малого в її групу і не платить за садік. Вчора мама каже до неї : " в вас заборгованість, оплатіть." А вона: " І не збираюся". Вирішили її малого в групу без квитанції не пускати. Так вона його тепер не водить в садік взагалі і казала, шо й на випускний не приведе. А суму її заборгованості розділили між виxователями і нянею цієї групи. Приказ завідуючої. Це вже не вперше виxователі цього садіка платять борги за батьків, які на відріз відмовляються платити (4.50 за день ) і водять дитину до випускного, тоді на випуск не приxодять і все....

16. Venezianka

Venezianka New Member

або туляться спітнілими руками в маршрутці... фе...

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

а якщо спробувати посперечатися? може батьки якийсь договір укладають, то там має бути написано що до чого.

18. Sertce

Sertce Member

Там завідуюча така ду...а, з нею вже xто тільки з персоналу не судився. Завідуюча дуууже багата і не вважає, шо сума в 175 грн поділена на ниx трьоx то багато. А в суд вона часто xодить, все xтось на неї подає. В садіку кожного року виxователі випускної групи за якусь мамулю платять. Це вже "так має бути". Завідуюча не xоче ще раз в суд, а виxователі що самі зроблять?

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

20. Oriana

Oriana Well-Known Member

А по якому праву (закону) вони мають платити за чужих батьків? Хай не платять і все, вони не зобовязані це робити.

Thread Status:
Not open for further replies.