Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Відповідь: Рагулі?

Рагулі-.... Над маминою квартирою оселилося сімейко ...- мама, татко і два ...; ми вже закрили очі на забави маленьких ...- щовечора одна й та ж гра- хто гучніше стрибне з дивана і так до годинки 10 вечора, щодня, безперервно... Спершу звертали увагу, але нам казали "харашо, ані счяс пєрєстанут", але скачуть і донині, а коли їм телефонуєш, щоб попросити припинити ці бєшені ігри, завжди та ж відповідь: "я вас нє панімаю, гаварітє па рускі"... Бісить!
    Пару місяців тому вони нас затопили- на кухні аж вздувся лінолеум, покрутило меблі-як не як кип"яточок пару годин по стіні лився. Мама звичайно ж пішла до них, мовляв прийдіть і гляньте що в нас коїться, як будемо вирішувати питання. ... запропонували вирішити все по-мирному: "у нас скора рємонт, наш мастер вам всьо ісправіт", і моя наївна мама їм повірила. Місяць-другий вони справді робили ремонт а потім все затихло. До того часу в місці де була мокра стіна і далі попід обої і попід меблі буйним цвітом поросла плісінь, така чорна, яка навіть ганчіркою не витирається. Мама звернулася до сусідів, мовляв, коли ж той ваш майстер прийде? А вони їй ...: "Какой мастер? Какой патоп? У нас всьо суха, ми вас не затаплівалі" і зачинили перед її носом двері.
    Мама прийшла додому, сіла на кухні і плаче. Ну от шо мені робити?
    А рагулями виявились ми, бо повірили на слово тим ....

Останнє редагування модератором: 29 Травень 2011
  2. Tanita

Tanita New Member

3. Туфелька

Tanita, я просто в розпачі і маму шкода. В неї бронхіальна астма, а та пліснява слугує додатковим алергеном, ото маєш, Ганю, празник! Зараз чоловік здирає обої ( шовкографічні, рік як наклеєні,бо минулого літа тільки зробили ремонт, теж немалі гроші на те пішли), а та пліснява вже майже всюди, а не лише там де мокро було- воно якось так розрослося ще в сторони. Дві стіни повністю треба обдерти і наново робити ремонт. А от як вивести ту плісняву?
    Я дуже дуже зла! Мама з головним болем пішла на роботу, в хаті смердить тою пліснявою, чоловік в тому копирсається... А ... хоч би що, йде мимо , навіть не привітається.

Останнє редагування модератором: 29 Травень 2011
  4. Dobra

Dobra Well-Known Member

Ну це вже трохи заагресивно. Навіщо розпалювати ворожнечу? Ось за такими дописами формують думку про рівень культури західняків. Невже не існує реальних методів з ними боротись без переходу на національну приналежність (з сусідами)? Згідна, що тема Росії вічна, але пора якось інтелігентніше з цього протистояння виходити. А то "москалі-бандерівці" примітивно надто вже.
    Мою квартиру двічі затоплювали "вихідці з Росії". Розійшлися полюбовно, за останнє незначне затоплення чоловік відмовився брати з них гроші, так вони навіть образились. Милі інтелігентні люди. А ось із щирими українцями мали таааакі проблеми, що ледь не залишились без опалення, вони так собі зробили підлогу з підігрівом і балкон, що весь підїзд мерз, а вони грілись. Всі сусіди обєднались і боролись з ними, в міську раду навіть звертались.
    Рагуль - це стан душі.

5. Туфелька

не вистачає нервів, бо коли ти до нього звертаєшся, воно відповідає " я вас нє панімаю, гаварітє па рускі" і зачиняє перед носом двері. Теліпає.
    Так, я різко висловилася, але повірте, допекли.

6. Dobra

Dobra Well-Known Member

7. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Чомусь нагадало з цієї ж теми:
    І ще трохи від себе: мене роками регулярно з різним рівнем інтенсивності, але мінімум раз в місяць затоплювали щирі-прещирі українці. То певно вірус, москалі заразили українців затоплізмом. Ті ж українці гепають мені по голові ногами, меблями, музикою, коли були діти малі, то взагалі галас і гуркіт не припинявся, а на прохання якось то зупинити відповідь була одна: "Я що його прив"яжу?". І їм абсолютно всеодно, якою мовою я би до них звернулась. Ніколи не було ні вибачень, ні компенсації, лише одного разу подяка, що розбудила грюкотом в двері, бо він заснув у ванні, а вода лилась вже так досить потужно, а то боявся, що втопився би.
    А ще один сусід-москаль колись залишив відкритим кран і затопив два поверхи - без жодних нарікань відшкодував вартість ремонту обидвом сусідам.
    Так що

а не національність.

8. zaderyshka

zaderyshka Member

То точно, в кожній національності є люди, а є людиська.

9. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Дуже образливо від вихованих людей чути такі вислови!!!
    Зрозуміло, що вас образили конкретні люди, і так співпало, що вони є "москалі" , але хто вам сказав, що всі російськомовні люди повели себе так саме в цій ситуації.
    Я впевнена, що в кожному будинку знайдеться пару людисьок, яким просто наплювати на інших, і це зовсім не залежить від того якою мовою вони розмовляють!!!
    Може це вже не в цю темку, але розкажу бо накипіло...
    Я два роки тому вийшла заміж і переїхала з Одеси до Львова Всі мої знайомі були шоковані моїм рішенням, бо, що не кажи, а ці дурні стереотипи, таки існують. А я всіх запевняла і запевняю до сих пір, що всюди є порядні, культурні люди, які адекватно реагують і на російську мову і на російськомовну людину, а є такі, яким дай тільки привід, щоб тебе "обхаяти". І можу похвалитися, що багато моїх знайомих змінили свою думку на рахунок львів*ян і із задоволенням приїзжають до нас в гості.
    А на рахунок самого спілкування:
    то
    -в родині між собою ми спілкуємося російською мовою, нам так зручніше;
    -на роботі, в повсякденному житті спілкуюся українською і не бачу в цьому жодної проблеми.
    До речі з сусідами в нас теж ніколи не виникало ніякіх проблем, завжди всі привітаються, щось підкажуть
    За 2 роки я вже встигла полюбити Львів, і дуже хочу жити в цьому місці (але саме "жити", а не "виживати")!

10. Туфелька

Я не про всіх загалом, просто саме ці люди наробили нам лиха, тому так і сказала, може дуже узагальнено сформулювала, тому вийшло образливо, просто писала під враженням.
    А мене ображає, коли до мене і моєї мами говорять :"я вас нє панімаю , гаварітє па рускі!" і закривають перед носом двері. Я жива людина, в мене є емоції, є речі, які мене зачіпають за живе.
    Я живу в Україні, де державною мовою є українська, тому мене дивують слова людей, які тут живуть і не розуміють мови. Вони все чудово розуміють.Не розуміють тільки того, чого не хочуть чути. От і все.

11. Nastylove

Саме це я й хотіла вам сказати!!!
    Такі вже вам нечемні сусіди попались:aggressive:
    І повірте така їхня підлість, так просто їм не минеться, все в цьому світі і добро і зло повертається.моїй мамі одного разу сусідка з 8-го поверху (а мама на 6-му живе) всі речі, які на сушилці за балконом висіли пообливала відбілювачем,а наступного тижня в них антена саталітарна впала, звісно що мама до цього рук не прикладала, але "зло должно быть наказано"!
    А як будуть ще вас діставати, то не соромтесь, а дійте вже більш радикальними методами(звертайтесь в ЖЕК, міліцію, сусідів на свій бік привертайте).

12. Tanita

Tanita New Member

Дарма Ви так ображаєтесь. Мова йде не про російськомовних людей чи про Вас, зокрема. Мова йде про певний тип людей.
    Так воно і є у Львові і, думаю, що Tyfelka є такою, як Ви написали.
    Але Вам, напевно,просто не зрозуміти того, що описала Tyfelka аж поки Ви самі з таким не зустрінетесь (чого нікому не бажаю).
    Коли з ними спілкуєшся і чуєш
    то виникає таке відчуття безсилля і люті водночас, що хочеться справді, щоб вони зникли звідси :girl_devil:. Більшість з них тут живуть по 50-60 років. І питання не в мові, а в тому що ці люди виховані в зовсім іншій культурі. Їхні діти і внуки виховані так, що їм всі "должни". Ця наглість і хамство просто приводять в ступор. Я могла би Вам привести багато прикладів, але це не та тема, щоб таке обговорювати.
    Тому думаю, варто не продовжувати цю тему.
    Tyfelka наступні проблеми з сусідами вирішуйте тільки в наявності свідків: інших сусідів чи працівників ЖЕКу.

13. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

почалося літо. щоранку в маршрутці (ну нема трамваю чи тролейбуса в потрібному напрямку!) згадую неологізм "вонюхлик": маю нещастя користати єдиний придатний для мене маршрут з Кривчиць. Учора зранку їхати в вельветовому піджаку!:girl_feminist:
    а ввечері по дорозі додому спостерігала "сидячий страйк" (?) під польським консульством. Що там робиться увечері!!! усі бордюри мають рамку з обох боків у вигляді серветок, обгорток і пляшок, люди сидять просто на тротуарі, в радіусі кількох метрів від крайніх осіб витає "вонюхликівський дух" (ще б - цілий день на спеці там вистояти! і від мене б воняло!). А зранку! Раніше "вівці й телята" ходили і стояли по двох дорогах коло консуляту, зараз по чотирьох! їде водій (точніше, хоче їхати) і сигналить в спину групі з десятьох осіб виду "нині зраня з автобуса", а ті відверто дивуються - чого ж то він сигналить??? а тротуари всі запарковані аж до музею Франка!!! а два мєнти стоять собі у скверику навпроти консульства і ляси точать, навіть не бачили, що хтось під цеглину поїхав!
    нащо ж то було ті скляні навіси будувати, якщо черга і далі на дорозі стоїть?????
    П.С. я нічого не маю проти сільських людей, ну але ж у 21 столітті (навіть якщо ти народився у 60х рр. 20го) можна знати, що коли їде машина ПО ДОРОЗІ, то треба вступитися, а ще ліпше не ходити по дорозі! що не можна ср...ти сміттям поряд зі собою і сідати в ньому! як же після цього можна хотіти, щоб ті польські урядовці дивилися на вас інакше, коли ви самі поводитеся як бидло!!!

добре, що у Львові більше консулятів нема з таким попитом на візи!!! добре, що не всі маршрутки їдуть з передмістя сільського типу! воістину, у всьому прикрому є щось добре!!!

Останнє редагування: 24 Травень 2011
  14. Nastylove

Я і не ображаюсь ;););)
    Треба вже, мабуть, для цього "певного типу людей" придумати якусь інтернаціональну назву!!!:scratch_one-s_head::girl_smile:

15. altari

altari New Member

О.про що і мова!Ото правда на всі 1000%.

16. tasha

tasha New Member

в неділю були на озері, і ото бидло, яке залізло в озеро після того як добре собі бахнув, затулив одну дзюрку носа, а другу висмаркав в ту воду де сам і стоїть. Яка ж то бридина.

17. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

ну а то не вона - назва - у назві цієї теми????:eek: даруйте за каламбур

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

рагулі-водії, які паркують автомобілі на тротуарі. я вже мовчу про необхідні за ПДР метри, які мають лишитися на тротуарі. але вони, рагулі, паркуються так, що або на огорожу лізь, або обходь по проїжджій частині!! блін, якщо вже купив собі машину, то май голову, як її паркувати!!!!

19. Seppy

Seppy Active Member

Раджу в будній день під*їхати до польського консульства. Там тепер заповідна зона для рагулів. Пройти-проїхати чи припаркуватись біля роботи нереально. Вони всюди! Ввечері прибиральники збирають тонни сміття, хоча смітники є кожних 10 метрів.
    Знайомий живе в будинку поруч з консульством і розповів, що вчора зайшов до себе в під*їзд (з кодовим замком на дверях!), а біля його вхідних дверей на другому поверсі сидять дві "пані" з переляканими очима і какають :bad:. Коли він почав сваритись і обурюватись, то вони почали плакатись, що біотуалетів стоїть лише два і то платні по гривні! Про запах з кущів в районі взагалі мовчу. Розумію, що люди не від хорошого життя стоять за візами, але вони ж за кордоном формують думку про українців! Невже там теж себе так поводять?

20. Artemida

Artemida Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.