Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Seppy

Seppy Active Member

Відповідь: РАГУЛІ.

2. altari

altari New Member

Гриби,ягоди,трави....Не продадуть свіжими-засушать.Продадуть зимою,а ціни,самі знаєте які на грибочки,о-го-го!А ялинку не продадуть і викинуть!Всеодно РАГУЛІЗМ виходить!

3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

я теж ПРОТИ вирубування ялинок, але людей які їх продають та вирубують вважаю, що не маю права засуджувати ні я ні ви і тим паче називати РАГУЛЯМИ. Не від доброго життя вони мерзнуть на морозі, трусятся, аби їх не впіймали правоохоронці, і потім віддають ялинку практично задарма.

4. Road

Road New Member

не знаю, чи було, але рагулями вважаю тих, хто тролить на форумах і в групах. З такими справді важко боротися...

5. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Сьогодні стоїмо маршруткою на світлофорі.перед нами машина.марки не бачила,але така гарна, дорога, відкривається заднє вікно, кидають папір.ну, стиснула плечима, думаю невиховані, але коли за тим папером висунулась величезна морда і плюнула купою слюни(то аж видно було мені в маршрутку), то мені чуть погано не стало.одним словом рагуль!

6. SUN

SUN New Member

Для Theresa

Останнє редагування: 5 Січень 2011
  7. Nevalyawka

Nevalyawka New Member

але ж ніхто не знає що там могло мамі в голову стукнути і вона захотіла погуляти з дитиню ще в продовж цих 5 днів??
    розумію що образливо...але

можуть за для (перш за все своєї) безпеки...навіть не так щоб шарахатись а оберігаються

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

algo

я одного разу так їздила на відпочинок,їдемо машиною і їхала якась дорога іномарка відкривається вікно і звідти не те що папірець! а цілий [КУЛЬОК з мусором! ми були просто в шоці! а ті собі просто прибавли швидкості і поїхали далі....

8. kristas

kristas Well-Known Member

Сьогодні мені нагадали про ше одних рагулів...я все розумію, в житті різне буває...але є таки рагулі, які просто роблять те, шо їх хочеться...я про тих, які купуючи квиток на поїзд беруть за відсутності нижньої полички, верхну, але розраховують на те, що їм оступлять нижню(старші люди, з дітьми...).

9. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

пробачте, але я їх не вважаю рагулями.Може старшій людині справді важко вилізти на ту верхню полицю, що тут дивного? просто то вже ваша справа-піти на уступки і помінятися місцем, чи ні. ІМХО.
    хіба я щось не правильно зрозуміла- якщо ви мали на увазі щоб старший чоловік помінявся з молодим і поліз з ціпком нагору, то забираю свої слова назад.

10. Vероніка

Vероніка Never give up

Згідна з Туфелька-при чому тут Рагулі ??? Старшій людині чи з дитиною я сама місцем поступлюсь, а от Рагулі-це хто обурюється і лишається на своєму місці, ІМХО !!!

11. Відповідь: РАГУЛІ.

О, мені на таких "везе".
    Вже двічі так виходило, що я сідала в поїзд не на кінцевій станції, а десь так через годину після відправлення з кінцевої. То на моїй "законній" нижній полиці, зручно вмостившись, вже похропувала якась тітонька. Я, звичайно, багато-що можу зрозуміти, але це вже наглість. (Хоча б дочекалася і попросила помінятися..)

12. Vероніка

Vероніка Never give up

Я маю на увазі старших людей пенсійного віку і мам з маленькими дітками, не змусити ж ви їх лізти на верхню полку ! Я думаю, що ми ще у тому віці, що можемо полазити верх-вниз ! :girl_cool:

13. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

А мене лякають молоді матусі, які за 100 метрів від переходу перебігають з коляскою дорогу, навіть добре не подивившись чи їдуть машини. Вже кілька разів спостерігаю таке біля верхнього Шувару, зразу за спуском з Сихівського моста. Невже так складно перейтися до переходу чи світлофора? Таке враження, що вони не розуміють, що водій на замерзлій дорозі не завжди зможе вчасно загальмувати і що потім? Все життя мати на совісті наслідки??! Шановні, з коляскою ви чи без, але не всі зобов"язані вас пропускати в недозволених для переходу місцях! Пропустити то пропустять, але можуть і не встигнути зупинити машину!

14. Vероніка

Vероніка Never give up

Це теж Рагулізм ?! Тут багато дописів, які абсолютно не відповідають темі, все змішали в одну купу !

15. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

оце справжній рагулізм! Я б на вашому місці закликала провідника і попросила б розбудити тітоньку і звільнити місце, на яке в мене придбаний квиток. І то негайно! І в носі б я мала її бурчання, чи щось таке.
    Якщо вона мала вагому причину помінятися місцем, то мала б насамперед дочекатися вас, а тоді попросити помінятися, а не нагло давати там храпака. Оце є справжні рагулі. Як правило вони "доїжджєючі".

16. Відповідь: РАГУЛІ.

Люди похилого віку, інваліди, немічні, мами з маленькими дітьми мали б завчасно подбати про свій комфорт.

Ситуації, звичайно, бувають різні. Розумію, коли трапилось щось несподіване, і придбати квиток з нижньою полицею не було змоги. Таким людям з радістю допоможу, навіть коли вони соромляться про це попросити, а я бачу, що вони мучаться.

Але знаєте, як у нас найчастіше буває?
    Багато людей вважають себе центром Всесвіту. Вони переконані, що усі решта просто зобов'язані їм допомагати, пропускати в черзі, поступатись місцем... Коли цього не стається - вони починають голосно обурюватись. Такі люди навіть подумати не можуть, що створюють комусь незручності (хлопець, який не пропустив у черзі, можливо, дійсно кудись дуже-дуже поспішає; дівчина, яка не поступилась місцем, можливо, має якісь проблеми зі здоров'ям - ну не буде ж вона про це на увесь трамвай голосно оповіщати).

Культурна людина ніколи не дозволить собі створити незручності іншому. Якщо у неї якийсь особливий стан, чи особливі потреби, варто тихенько попросити про допомогу. Хоча, нормальна людина і без додаткового прохання завжди поступиться місцем вагітній жінці з помітним пузиком, старенькій немічній бабусі, інвалідові чи матері з немовлям на руках. А якщо не поступиться, значить має на те якісь дуже і дуже поважні причини.

А таких людей, які роблять "морду кірпічом" і нагло вимагають їм у чомусь поступитися, я особисто вважаю рагулями.

Ось знайшла ще дуже влучне визначення рагулів:
    Сама деколи злюся, коли мені молоді хлопці не поступаються місцем в громадському транспорті. Та завжди стараюся придушити в собі такі прояви рагулізму. Мені ніхто нічого в цьому житті не винен і не зобов'язаний.

17. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

А хіба не є рагулізмом кидатися під колеса машин? Ще й з малою дитиною!!!

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Це не рагулізм, це банальна дурість. :girl_yes:

19. Відповідь: РАГУЛІ.

Погоджуюсь. Рагулізм. Такі мамочки просто свято переконані, що якщо вони з возиком чи з маленькою дитиною на руках, то всі автомобілі зобов'язані їх пропустити (байдуже, що не на пішохідному переході). Звичайно, їх пропустять. Але скільки є трагічних випадків на слизькій дорозі чи в темну пору доби. :girl_impossible: За тим своїм рагулізмом вони часто навіть не дивляться на дорогу - "морду кірпічом" - і посунула...
    Є ще деякі унікуми, які на пішохідному переході теж зовсім не зважають на рух - а що, вони ж "праві", можна і повііііільно-повільно "пропливти", не дивлячись по сторонах.

Згадала якийсь такий прикол про чоловіка, якого збила машина на пішохідному переході, на могилі якого пише "Він був правий"...

20. kristas

kristas Well-Known Member

Тут давно вже все переплуталось..та й ніде немає критеріїв відбору рагулів.
    Я знала, шо на мій допис буде багато критики. Я все сама чудово розумію, що потрібно уступати місце (хоч тут рагулями і бабок з клунками обзивали, і взагалі старших людей які стоять над тобою, щоб ти їм місце уступила...хіба це не те ж????)тому попрошу не обзивати мене рагулем
    Так от, я написала, що бувають різні ситуації, раптово треба поїхати, або інші випадки...але коли я планую поїздку на перед, або нереношу поки не буде підходящий мені варіант, бо я не люблячи верхніх поличок, купляю білет дуже завчасу. ( Сьогодні мій дядько, уже не дуже молодий (60років) з хворим коліном, повинен був устутпити місце молодій мамочці з піврічною дитиною, яка надумала собі поїхати відсвяткувати різдво в гостях...ну звичайно, так як він НЕ РАГУЛЬ він уступив місце).

І взагалі не люблю людей, які роблять так, як їм треба, або вважають правильним. Напишу ще одну історію. Моя сестра і її знайома навчалися у іншому місті. Будучи вагітними (майже з однакомив терміном, досить уже поважним), вони їхали на сесію...підійшовши до віконечка каси попросили білети на нижніх поличках. касир почула і видала їм білети. Добре шо вони подивились там же, що в них верхні місця, зробили зауваження касирці, а вона : "Ви шо , інваліди?володі дівчата" (животів їй через віконечко не було видно). тоді вони відійшли, щоб збільшити її кругозір :) фиркнувши, вона поміняли білети.

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:09 ----------

на 100% погоджуюсь з nezabudkou. От саме таке і дратує. Коли вона беручи білет на касі думає собі, та ладно хай буде верхня, хтось уступить.
    Особисто я , стараюсь уступати місце старшим в транспорті, але в більшості випадків тим, які для цього нічого не роблять, тобто людина культурно зайшла, стала і не показує всім своїм виразом обличчя якусь невдоволеність і зверхність. Бо іноді буває уступиш місце, а вона навіть не хрукне (дякую не скаже :) ) ( в таких випадкаїх шоб не злитись я собі думаю, ну шо з дурного візьмеш).

Статус теми:
Закрита.