Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Відповідь: РАГУЛІ.

це повинні робити ті, хто завдає незручності оточуючим, чи:

2. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Але ви навели приклади... Може зголодніла... ви що дитину з хати голодну везете? з собою нічого перекусити не берете? від попрілості теж є "ліки"... звичайна маршрутка це не довга дорога, можна той же памперс поміняти перед дорогою. І зрештою, що ж ви за матуся, що наражаєте дитину на небезпеку захворіти в маршрутці, коли навкруги всі кашляють? Хочете ви цього, чи ні, але ніколи в жодній маршрутці не буде 100% здорових людей. І ми не знаємо, що за люди там їздять, і хто чим дихає. Ви по-своєму праві, але і неправі. А ми, ті хто з незрозумілих причин почали кашляти і мусимо кудись їхати - не рагулі, а звичайні люди.

---------- Додано в 17:52 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

Те, що я одна вдягну маску вас не врятує. Бо ж у маршрутках їздять, як тут писали, 90% таких хворих. Уявляю картину: всі маршрутка їде в масках, а ви з дитиною гордо без маски, при тому, що раптом самі почнете кашляти, надихавшись холодного повітря... І не гарантія, що ті, що без масок і не кашляють - не хворі. Бо ж є так званий інкубаційний період, коли людина вже хвора, але ще не знає і ще немає яскраво-виражених симптом.

Як на мене - найкращий метод вберегти дитину - не возити в маршрутках в період найбільшої захворюваності населення, і коли в школах карантин. Або брати таксі, якщо терміново кудись треба. (так як радили тут раніше).

Останнє редагування: 3 Січень 2011
  3. Туфелька

наприклад кашу в пляшечці, яка замерзне на морозі- холодною нагодуєте? А може не розрахували час- їздили в якусь контору і не думали що саме сьогодні буде велика черга, затрималися, чи довго чекали маршрутку....

де? в жеку? чи іншій держ. організації взимку, де дорослому вбраному холодно, та йде покладете дитину? на підлогу? пеленальні столики там не передбачені а в бугалтерію вас навряд чи пустять, бо там є стіл...
    то може ви за мене всі справи поробите, бо чоловік працює з 9.00 до 18.00 5 днів на тиждень, як раз так як практично всі держ. кантори і дитину нема на кого залишити.
    а хто вам заважає вдягнути маску чи затулити рота носовичком? Рагулі?

---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:56 ----------

4. Галюсік

Мені теж багато хто створює незручності в маршрутці: і смердючі бабусі і дідусі, які не милися пів року, і діти, які сидять позаду мене на колінах батьків і тягнуть, а іноді видирають моє довге волосся, бо мама розмовляє з коліжанкою і не угледіла, і молоді люди, які голосно слухають музику, і люди, які штовхаються, бо маршрутка напхана, але я не називаю нікого рагулями, бо чудово розумію, що їду в маршрутці, і якщо я захочу їхати з комфортом, якщо мене щось конкретно не влаштує - то тоді візьму таксі і ніхто не буде мені створювати незручностей. Але я аж ніяк не буду брати таксі тільки тому, що наприклад не сподобаюсь комусь у маршрутці (вашими словами створювати незручності). Може і ви комусь такі незручності створюєте, збоку видніше...
    Якраз по вашій логіці ті, хто "зіпсує повітря" має вийти і їхати на таксі. Ми завжди маємо право вибору у всьому.

5. Azza

Azza Member

Так дівчата годі сваритись. Для тих хто не зрозумів, почали називати рагулями- хворими тих, хто на всі 100 а то і 200% хворий, а не про тих хто має певні причини на кашель(повітря холодне хапнув, покурив перед тим...), звичайний нежить.

6. Улянка

Улянка Well-Known Member

А нащо? Хай здорові переймаються тим. Краще чотири сторінки накричати щоб з дітьми в таксі їздили чи взагалі вдома сиділи, і не надати жодного аргументу чому так важко одягнути маску в транспорт, чи натягнути на рот шарф, чи покашляти прикрившись. Цей менталітет не викоріниш

7. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Мене також нервують кашляючі люди в маршрутці, і я зараз в такому стані що заражатися від них бажання немаю, тому що робити? : виганяти людей з маршрутки , бо вони зашмаркалися чи закашлялися, бо вот я така вся вагітна тут здорова їду, думаю то не вихід. Тому я їжджу або на машині або на таксі, бо це мої проблеми, що я не хочу заразатися, а не людей, от я свої проблеми і вирішую. Бо не всі мають можливість поїхати на таксі, не всі мають власне авто, а їхати деколи треба, навіть якщо ти хворий. Тому кожен має вирішувати свої проблеми сам, і ніхто не зобов"язаний під вас підстосовуватися. Не хочете захворіти - сидіть дома!

8. Туфелька

я їжджу виключно власним транспортом, тому говоріть за себе.
    а ви думаєте інакше? По вашому це норма-бздіти в маршрутці? Оце і називається рагулізмом.

9. Галюсік

Ви зараз говорите і від імені тих кашляючих. Бо у них можливо теж такі невідкладні справи, як у вас і немає кому їх вирішити, а ви називаєте їх рагулями. І ви звідки знаєте: затуляю я рота носовичком, чи ні?
    Зрештою, з дитиною може посидіти коліжанка, можна вибрати інший день для ЖЕКу, а якби, не дай Боже, дитина була хвора? Ви б теж з нею по маршрутках їздили? Мучити дитину, мерзнувши на зупинці в черзі, голодною, зіпрілою, в оточенні 90% хворих рагулів? Звиняйте, але по моєму, це ви щось не те робите. Взяли б таксі - було б тепло, швидко і без рагулів.
    Ще раз кажу, неправі не ті, хто їздить і кашляє у маршрутці, а той, хто не затуляє рота при цьому.

10. Туфелька

а де ж та пресловута "любов до ближнього", про яку тут вище писалося? нема. ні любові до ближнього, ні поваги, в першу чергу до себе, бо ж менталітет такий- я хворий, то й хай інші заражаються, мене ж такі самі байдужі заразили...ех, українці..... А пам"ятаєте як писало в газеті Експрес в період епідемії свинячого грипу- в Америці чоловік підходить до пасажирів які чекають автобуса що наближається і каже- в цьому автобусі їде моя донька, вона хвора на пандемічний грип, вона виходитиме задніми дверима, тож ви можете перейти на передні двері. Оце так! А в нас би вийшов, та ще на виході б чхнув в ту толпу, щоб всіх одарити тим щастям.

11. SUN

SUN New Member

Як ж ви освідчена людина, про вілочкову залозу в курсі і про вітрянку ...
    Вітрянка є незаразною вже на 5-й день після висипу. А зеленка буде триматись ще добрих пару тижнів. Неодноразово бачила, як гуляє така поцяткована дитинка десь у парку, а всі навколо шиплять і своїх малих забирають як від прокаженої. І як бути? Запирати вдома дитину чи гуляти далеко в лісі, щоб ніхто не бачив і не лякався? І хто рагулі тут матусі чи навколишні люди, які не в курсі етіології такого поширеного захворювання?

12. Галюсік

Ви бачили, що словосполучення "псувати повітря" написане в лапках і вжите не в прямому смислі, а малося на увазі все, що заважає в маршрутці таким, як ви? Зараз же мова не про "бздіти в маршрутці". :girl_haha: на цю тему я не буду нічого писати, думаю, що й так зрозуміло. Хоча з таким не раз стикалась - явище не з приємних....

13. Туфелька

читайте уважно- рагулями я їх не назвала, та й про вас особисто не йшлося, а про тих, хто не затуляє рота.
    читайте уважно всі дописи- тут про це списано кілька сторінок, а ви щойно це виявили в своєму дописі!

14. Галюсік

А тут ви праві на всі 100%

15. bilo4ka

ну це вже трохи параноєю попахує, звиняйте , звичайно:connie_pull-pigtail
    Чого Ви вирішили, що хтось має Вас заразити, ну їде собі хвора людина, то хай їде, треба пожаліти її, що вона хвора, і тим самим проявити свою любов до ближнього, а не називати ту людину рагульом. Хоча перечитаючи всю суперечку, я вже щось запуталася, хто тут рагуль, і про що ми всі тут говоримо. Складється, враження, що пишуть всі про різні речі, і ніхто один одного зрозуміти не намається навіть(

16. bilo4ka

зміню трохи тему, розкажу інший випадок про рагулів.
    Стою я недавно на вулиці біля магазину і дивлюся на вітрини, раптово повертаюся, а біля мене стоїть Рагуль (ну неможу якоїсь по іншому назвати спиту молоду людину з тупим виразом обличчя) і каже: ПОЗИЧ 2 грн. Я йому : НЕМАЮ, а він : А ЧО? Я розвернулася і пішла, але чесно-кажучи трохи налякался, щоб часом він не пішов за мною, і мені щось не зробив...

17. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Нагадало мою розмову з клієнткою:
    - Скільки коштує костюм Діда Мороза і Снігуроньки?
    - В мене нема Діда Мороза і Снігуроньки.
    - А ЩО У ВАС ТОДІ Є??????

18. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А хто сказав, що я говорила про несвідоме немовля?
    У моєму конкретному випадку це був дванадцятирічний малий, який спокійно заходив у наш номер і робив шмон у сумках, шафах і холодильнику, лазив за нами всюди і діставав своїми розмовами про те, який він крутий, які у нього круті батьки, і який він взагалі мудрий. Коли культурно просили дати спокій, до нього не доходило, а мама потім довго шипіла, що її вундеркінда не сприймають, бо всі мали би просто бути у захваті. Вже за декілька днів люди просто ховалися від того суперкомунікабельного дитятка. :)
    От не розумію, яка може бути у дитини поважна причина, щоб видирати волосся у тьоті, яка сидить поруч в маршрутці, або брудними чоботами копати тьотину сумочку чи одяг?
    А дитина у мене є, має свої мухи, як і всі діти, але це не означає, що сторонні люди через її мухи мають страждати.

19. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

20. altari

altari New Member

Рагулі ті,що самовільно вирубують :girl_devil: ялини!Їх ще можна називати"Сезонні рагулі"

Статус теми:
Закрита.