Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Рагулі?

знайомий розповів якось, як його друг розбив на маршрутці сигнальні вогні. ситуація була така: маршрутка повертала і паркувалась без вмикання поворотних сигналів, через що той чоловік протягом кількох хвилин кілька разів ледь не врізався в автобус. на одній з зупинок водій легковика вийшов з машини, витягнув битку і порозбивав маячки; а на матюки водія маршрутки відповів, що, судячи з усього,тому сигнальні вогні і так не потрібні.
    знаю, що це теж не зовсім правильно, але до деяких людей інакше не доходить

2. Nana11

Nana11 аспіранточка

А хіба це не рагулізм?Це чуже, навіть жахливо і по-рагульськи припарковане авто, але ломати зеркала на ньому це такий самий рагулізм як і паркуватися посеред трамваної колії.

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

4. Hermi

Hermi Well-Known Member

ну вибачте, а що мають всі почекати, коли якийсь вумник поставить посеред дороги машину?Якщо б той чоловік вискочив з трамвая і відразу з всієї дурі почав вибивати дзеркало і все що можна, я б це назвала рагулізмом, але людина постаралась мирним шляхом виправити ситуацію. А як по-іншому можна було поступити? Якось треба навчити паркуватись полюдськи!

5. Відповідь: Рагулі?

По-людськи треба навчити. А не по-хамськи.
    Невже ви думаєте, що людина, яка припаркувала своє авто так, що дзеркало заважало рухові трамвая, зробила це спеціально? (??!)
    А мужчина, який це дзеркало поламав, чинив свідомо. (!)

Різницю відчуваєте? То хто з них рагуль?

6. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Бачила подібну ситуацію. Авто було припарковане там де бордюр трохи наближаєтся до колії трамвайної. Тобто водій трішки не розрахував відстані. Машину покопали, трамвай посигналив але ніхто не вийшов. Декілька мужчин пасажирів попхали машину см на 30 - метр.

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Нууу..як варіант, молода мама могла й не навчатись у тому ВУЗі, а просто гуляти - й не знати яке там місцерозташування туалетів, і де вони знаходяться - я, для прикладу, якби гуляла біля Франка, то не знала б , як швидко і де знайти в головному корпусі туалет - маленькі дітки не терпітимуть стільки.. Й при альтернативі попісяти в штани й мокрому їхати додому, то краще в -10 швиденько зробити свою справу й залишитись сухим.

8. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Тобто розум щоб припаркуватись є, а щоб розрахувати відстань нема? Я так вважаю: якщо ти вже сідаєш за кермо, то мусиш враховувати всі можливі незручності та небезпеки. І підвищена уважність має бути постійно ( тому я і не маю прав))))

Почитала тут про паркування і згадала собі історію з літа ще. Забирала я Сашка з садочка і вирішили ми їхати маршруткою додому (хоча пішки йти недалеко, але ж маршрутка то така радість для дитини). Прийшли на зупинку, чекаємо. Зупинка знаходиться якраз на початку бічної вулиці від Мазепи. І тут помічаю що трохи далі перед зупинкою збирається натовп людей, на тротуарі, багато хто ходить по дорозі (там є пішохідний перехід і таке враження що дехто просто гуляє по ньому туди-сюди) а потім ті люди виходять на дорогу і тупо не пускають машини. Виявляється, то мешканці одного з сусідніх будинків і вони в такий спосіб вирішили протестувати проти відключення води в їхньому домі. В результаті маємо корок на дорозі, крики, матюки і взаємні образи. Я спробувала сказати кільком матусям що там були що такий спосіб протесту не вирішить їхньої проблеми, але отримала ще додаткову порцію матів і образ.
    Так от, питання: чи вважаєте ви перекриття вулиць адекватним вчинком? Бо для мене то рагулізм чистої води. ніяких результатів не було отримано... всі тільки винервувались і позапізнювались.
    Добре що ми живемо недалеко і просто прогулялись додому.

9. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

а вахтер на вході не скаже? культуру поведінки слід розпочинати з себе... цікаво, а коли 100 років тому якась няня гуляла в парку політехніки з панською дитиною, то вона теж вчила те графеня пісяти на храм науки, чи тоді діти інакше терпіли?

10. Nana11

Nana11 аспіранточка

Напевно в нас дуже різняться поняття по-людськи.В нормальному суспільстві це означає виклик ДАІ які накладуть на водія штраф, за неналежне паркування.
    А післязавтра той чоловік чиє то авто було ноги переламає тому шо зеркала повідломував, бо він вважає шо він правий і т.д., і до чого ми з таким "по-людськи" докотимося.
    А шо хтось народжував?чи вмирав? чи шось горіло? так, мали почекати.

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

ага, а якщо б народжував то би були виправдані дії, а оскіьки ніхто нічого не не народжує і т.д., то можна і півдня в трамваї посидіти чи люди просто катаються трамваєм і ніде не спішать?
    мене теж обурюють такі необдумані вчинки

12. Raven

Raven Мама малятка

Нє, я люблюблю псів, але в маршрутці я волію бачити їх в намордниках, особливо коли зі мною дві племінниці, які бояться псів. Песя була миролюбива, але габарити малого теляти особливої довіри в мене не викликала. Ну як так можна, ви ж не одні в тій маршрутці їхати будете. І це ще не все. В цю ж маршрутку впхалася пані з внуком на возику, який спав. Мої малі хникали, бо песя велика, а вона на них ТИХО, бо в неї дитина спить. І кому тут треба було на таксі їхати:d7:????

13. Artemida

Artemida Well-Known Member

Ну то Ви вже загнули... Рагуль припаркувався собі де хотів, а я маю чекати поки він вирішить вийти до своєї машини, бо я дуже культурна))))) І всі мають чекати, бо нікому нікуди не треба. Ніхто ж не вмер і не народив, то куди ж спішити?

Не берусь судити на чиїй стороні тут правда, але рагулів треба ставити на місце. Рагулізм треба викорінювати, бо не буде тому кінця....

Ну і до теми.
    Вчора ми великою дружною компанією вирішили з центру поїхати до нас в гості. Оскільки брати два таксі по новорічному тарифу не хотілось, вирішили як в старі-добрі часи поїхати тролейбусом (бо мали ще коляску).
    І от, приходимо на Руставелі до кінцевої 24, чемно купуємо квиточки і чекаємо посадки, бо якраз над'їхав тролейбус. Чекали хвилин 20, потім я пішла глянути куди подівся той тролейбус і от бачу картину: чотири 24 тролейбуса стали в ряд, вимкнути світло, а водії собі в будці, де продають квитки, святкують Новий Рік! Причому реально п"ють ы закусують!!!
    Ну я постукала до них, спокійно спитала в чому справа, а одна жіночка з них як крикнула до мене: "щО ВИ ХОЧЕТЕ, в нас обід!!!!". Питаю - у всіх? В шостій вечора??? А вона мені: Так, хочете їхати, стійте і чекайте. Коли треба буде, тоді і поїду". Я впала. Тоді підійшов кум, спробував те щось вияснити. Тут з будки вилітає дядько під газом і починає кричати на всю зупинку: Ти, рагуль, щас на швидкій поїдеш, голову лікувати" (то нічо, що кум нейрохірург в лікарні швидкої:girl_haha:) і ше купу матів в придачу. Куму в перший момент просто мову відняло від тої картини.А той мужик, побачивши, що підійшов мій чоловік і ще один наш товариш умить забіг в будку і закрив двері. Кум намагався сфоткати його через віконечко на мобільний, щоб потім поскаржитись в управління, але той ховався і весь його гонор кудись одразу зник.
    Коротше плюнули ми на той тролейбус, вирішили не псувати собі свято і поїхали на таксі.

14. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ага
    і "твереза за кермо взялась" і людей повезла...
    Я не знаю чи то рагулі, чи то банальна людська безвідповідальність, в нас на вул. Шевченка біля кінцевої трамваю №7, на перехресті помінялись знаки пріоритету, тобто вул. Шевченка стала головною, той знак "уступи дорогу" на вул. Винниця, так поставили, що його фактично не видно, згідно правил, інспектори ДАІ мали б з місяць (якщо не помиляюсь) там стояти і проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу, але де там... водії з вул. Винниця женуть собі файно, не підозрюючи про знак, тому наслідки можуть бути плачевні.

Останнє редагування: 2 Січень 2013
  15. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ну я особисто якби спішила вийшла б і пересіла на марушрутку.А якби не спішила то викликала б якісь інстанції, ДАІ і евакуатор.
    В нас всі завжди кудись спішать, перевищують швидкості, рушають ше на жовте,доїжджають на червоне, постійно сигналять як хтось повзе, а тепер виявляється можна і зеркала повідривати в чужій машині бо всі спішать.

---------- Додано в 11:36 ---------- Попередній допис був написаний в 11:36 ----------

Рагулізм рагулізмом не викорінити.

16. nattsol

nattsol Well-Known Member

17. Artemida

Artemida Well-Known Member

Можете вважати мене рагуліхою, але деякі люди по-іншому не розуміють. І я впевнена, що водій тої машини в наступні рази буде дуже добре думати де і як паркуватись.

18. napoleona

napoleona Well-Known Member

а я ні
    чому я маю витрачати свій час і гроші, бо якийсь рагуль не думає про людей і про себе "зокрема"
    наступного разу буде думати

19. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

- як на мене, все залежало від обставин. Один простий приклад: якщо б така оказія сталася на такій ділянці, де, окрім трамваїв, інший громадський транспорт не ходить (вул. Київська, припустімо), один трамвай зупинився через неправильно припарковане авто, за ним - вервечка інших трамваїв, а людина на потяг поспішає (не запізнюється, зауважте, тобто розрахувала собі час, але не розраховувала, що якийсь рагуль невірно припаркується). Що в такій ситуації робити? Пересісти на щось інше немає змоги, на таксі немає грошей чи часу чекати (а зрештою, чому людина повинна "попадати на гроші" через незалежні від неї причини), і що далі? Спізнитися на потяг? В результаті чого не потрапити в місце призначення в потрібний час? Що б Ви робили, якби потрапили у подібну ситуацію? Чемно почекали б (невизначену кількість часу)?
    Тому тут єдиної думки бути не може - хтось міг почекати, а комусь на тому залежало. Відповідно до цього і приймалося рішення. Можливо, той мужчина кудись конкретно не встигав, а можливо просто день йому видався невдалий, ось він і вимістив злість? не нам його судити. НМСД
    Особисто моя думка - якщо хочеш, щоб твоє майно протягом твоєї відсутності не постраждало, подбай про це. Ну не повинно 50-100 людей з розумінням ставитися до того, що хтось не вміє паркуватися.

20. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

А ось я по таке, може, й потрібно повідомити в управління, мало, що сама п"є на роботі за кермом ще й людей на небезпеку наражає... Я б таких гнала з роботи не жаліючи!

Статус теми:
Закрита.