Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: РАГУЛІ.

та яка різниця? Під дверима/біля ліфту/ посеред коридору/під сходами (підкреслити потрібне) - суть одна і та сама.

2. Nevalyawka

Nevalyawka New Member

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:45 ----------

3. Мар'яся

Мені все одно, де був ваш кіт, не ваш, під вашим кріслом, не під вашим і тим більше ваші взаємовідносини із вашими сусідами і розбирати хто кому, хто винен. Своє відношення до ситуації ЗАГАЛОМ я висловила.

4. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Але це аж ніяк не є рагулізмом.

5. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

стосується не саме вас, бо процитувала ваш допис, а всіх дописувачів цієї теми, просто назріло запитання- а по яким критеріям ви оцінюєте рагулізм це чи ні, рагуль чи нормальна людина? Я от затруднююсь з відповіддю на це запитання. Якось сильно розмита межа між справжнім рагулізмом і просто тим, що нам неприємно і ми списуємо на рагулізм.

6. Мар'яся

Та ну? Не рагулізм наплювати що там інші думають? Головне ж що ви маєте тваринку!

7. Мар'яся

Для мене рагулізм - це якраз оте "наплювательське" відношення до того, кому там що неприємно, вважає негарно, некоректно, життя за принципом "я - пуп Всесвіту, а інші хай застріляться"

8. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

по темі, чудовим є бажання допомогти. Справді. Я сама люблю тварин, дуже. Але. Через одну таку "допомогу" котику сусідки в нас тепер в підїзді живе 8(!) дорослих котищ, яких явно забагато на 3ьох поверховий будинок, і уявіть собі тільки запах і отой свинюшник. Це не є допомога (реальна) тваринам. Це показуха. Он я такий добрий, годую в підїзді кота. Мене втрафило, ми і їздили, і дзвонили де тих котів можна віддати, на жаль, без результатно. І ясно що я і жоден інший сусід їх не викидає. Але я вважаю рагулізмом саме це нерозуміння ситуації тим сусідом, який взяв на себе таку відповідальність.

9. Туфелька

Коли мені було 20, я казала "рагулі" на тих, хто вбирав спортивний костюм і туфлі, або міні спідницю і кросівки.... тепер, коли мені 30, я називаю "рагулями" тих, хто якось неприпустимо поводиться (гонор, голосні розмови по телефону, жує жуйку з відкритим ротом і таке інше), моїй мамі 50, і вона називає рагулями молодь, яка належить до молодіжних субкультур (емо, готи і т.п.). Невже поняття рагулізму справді змінюється з віком??? А ви як думаєте?

10. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

тобто вам зараз 30 і тих, які вбирають туфлі і спортивний костюм, ви вже рагулями не вважаєте?

11. Туфелька

тепер це для мене просто несмак і я не дуже акцентую на цьому увагу, більше дратує рагулізм в поведінці.
    ЗІ: давненько я не бачила щоб одягали спортивний і туфлі- мабуть струя минула)))

12. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

пам"ятаю ту струю дуже добре, але в моїй пам"яті до спортивок і туфлів в "крутих пацанів" обов"язково додавалась "барсетка"
    "Антимода, или как правильно одеваться"

Останнє редагування: 25 Грудень 2010
  13. Туфелька

а пам"ятаєте як весь Львів свого часу ходив в ангорових "козирьках", хомутах, в шапках, де бомбон більший за саму голову, в лискучих яскравих лосінах, колготках-"дольчіках"(в шалений малюнок), в ангорових светрах з кульками мєху і бусінками, в жатих спортивних костюмах, жатих міні-спідницях, тайванських блюзках, а всі центрові пацани в сведрах з написом BOYS...:girl_haha: знаєте, здається тоді називали "рагулями" тих, хто цього всього не мав і відповідно не носив:girl_cool: все-таки часи міняються, а разом з ними і поняття про "рагулізм")))

14. kristas

kristas Well-Known Member

я от задумалась над оцінкою рагулізму, це напевно дуже суб"єктивно, і залежить від багатьох ффакторів..от ми тут обговорювали продавці, а зайде якийсь представник даної професії, і обізве рагульом покупця (мол міряє і ніц не купує, торгується за пару гривень, іт.д, і.т....так і відносно пасажирів, пішоходів...)

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

:) в іншій темі вже є.

Останнє редагування: 25 Грудень 2010
  16. Яруська

Яруська Well-Known Member

Хочу вас розчарувати....я добре пам"ятаю ті "моди", в нас в школі їх називали "бидло тюнінг"...так що хто і кого називав не скажу, чи ті що той несмак носили, чи тих хто його носив.
    А поняття "рагуль" незмінне. Рагуль і в Африці рагуль.
    Ось що каже Вікіпедія;
    Мешканці галицьких містечок (не тільки етнічні поляки, але й українці, вірмени і євреї) часто називали малокультурних і неосвідчених селян бидлом — тобто великою рогатою худобою. Тоді це був насамперед соціальний термін, що підкреслював соціальну культурну і майнову нерівність селян і міщан Галичини, хоча його досить часто вживали в шовіністичному аспекті етнічні поляки. До скасування кріпацтва в Галичині селяни-кріпаки вважались таким самим товаром, як і велика рогата худоба. А слово рагуль утворене від кореня роги — тобто означає рогатий, той, що має роги. Таким чином слово рагуль (рогуль) стало синонімом слова «бидло».

17. bora

bora Well-Known Member

Є кілька версій походження. В тому числі і така, що саме селян називали рагулями, але йшлося звісно про брак освіти та культури.

18. Мар'яся

Колись в школі нам розповідали, що слово утворене від селянського жіночого головного убору, де власне були оті "рогулі" (добре не пам"ятаю, але здається йшла мова про таку хустку, де кінці зв'язувались наверх). Не буду стверджувати, хто пам"ятає краще, то виправте.

19. kati

kati Well-Known Member

Вищий прояв рагулізму- коли ще не скінчиласт вистава і артисти тільки вийшли на сцену( то я про цирк зокрема) народ вже підривається і йде на вихід,.. чи то так спішать з гардеробу речі забрати, чи що... але то такий вияв неповаги до артистів

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

О,я на ту тему можу довго говорити :) Великий прояв рагулізму для мене-це не виключені мобілки під час концерту.Це жахливо,коли іде концерт,а тут на весь зал у когось пікає мобілка...І то буває часом доооовго.А ще раз був випадок,але ми сміялися.Сидимо ми вже на сцені,ведуча(Софія Іванова) розповідає про твір,який будем грати і тут на весь зал тирлікає у когось мобілка.Софія до цього дуже негативно відноситься.Вона просто зупинилася і стоїть. :) Але не тут то було.Телефон грає і тут таке голосне.на весь зал-"Альооо!!" Зал хіхікнув.Під час того як ведуча просила усіх вимкнути мобільні телефони і не розмовляти по них під час концерту,та жіночка довго виходила зі свого ряду і вибігала з залу... Я все розумію,бувають такі дзвінки,на які не можеш не відповісти.Але ж якась дууже розумна людина придумала вібродзвінок.Та й людина настільки досконала істота,що може пошепки говорити....
    А ще маленький рагулізм.Але то особисто для мене,як для музиканта.Бо це все від того,що люди не знають музики класичної ,зооовсім.А як на мене то таки рагулізм.Так от,плескання між частинами твору...:suicide: Саме головне.що ведуча завжди перед початком концерту оголошує твір і те,зі скількох частин він складається.І наголошує,щоб люди не плескали поміж частинами.І все-одно..Ніц не допомагає...

Статус теми:
Закрита.