Рагулі?

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Кольорова, Dec 8, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Рагулі?

Я правда купую сир на базарі, але почувши отаке вже й не знаю...
    Одного разу бачила як бабуля відкриває пластикову пляшку з молоком, перехиляє і пхає туди язика. На мої зауваження так спокійненько відповідає: "та я пробую чи не скисло пані" І то таким тоном ніби то в порядку речей отаке витворяти.
    Молока в пляшках пластикових не беру ніколи. І ще через оце
    І я таке бачила і все це так страшно і гидко, що словами не передати.
    От не розумію, чому не продавати молоко на базарах бабулькам в скляних банках як колись. Правда з них тоже мождна сьорбати і пхати туди пальці, але хоч з смітників ту тару збирати не будуть.

2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

рагулі, чи не рагулі, скорше злодюжки. хто знає, горів цілодобовий магазин на симоненка, цілий день там швендяли діти (!!!), які витягували з погорілого всякі металеві штуки (аби здати), але з настанням темноти почалося найкраще - молоді хлопаки пішли бомбити автомати з поповнення рахунку. видно, їм на хліб не ставало.

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Сумно те, що сьогодні діти виносили звітам метал під керуванням однієї бабульки. Люди весь день там все розносять. Рагулізм, бо так не повинно бути. А як похитнеться якась конструкція і впаде на когось?
    Вже б мали якісь працівники це все розібрати, щоб так не стояло, чи чекають, поки люди за них роботу зроблять?:girl_devil:

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

5. Just me

Just me Member

Я сьогодні таке бачила, що й не знаю, як описати. Іду по вулиці (район приватної забудови), якраз недалеко від мого дому сусіди рік-два тому перебудували будинок, впорядкували подвір"я, а основне - зробили новий паркан - основа облицьована каменем, а верх художньо викладений лицьовою керамічною цеглою (яка не потребує штукатурки). Краса... Так от, йду і бачу, двоє дітей, хлопчик і дівчинка (віковий діапазон 7-9 років) взяли середнього розміру річковий камінь надщерблений (із гострим краєм) і довбуть ту цеглу:cesored: І то так завзято, з усієї сили - бачу, у половини цеглин в секторі встигли вже повідбивати ту частину, яка виступала назовні - коротше кажучи, паркан зіпсутий. Я, людина до випадків вандалізму небайдужа, взяла себе в руки, бо то таки чужі діти, але твердо пояснила, що те, що вони не впоряджали, чіпати зась, і щоб нищити те, що красиве, багато розуму не треба, чуже - тим більше. Наказала, щоби я їх більше біля того паркана не бачила. Малих змило зразу, як тільки я відійшла.
    Якої вони шкоди наробили, то словами не передати. Щоб краще описати картину, то скажу, що реставрації паркан не підлягає і треба заново купувати дорогу цеглу і все перекладати.:girl_impossible: Прийшла додому, не могла відійти від шоку, розказала домашнім. Тато сказав, що я вчинила неправильно, треба було викликати з хати господаря, подзвонити батькам тих дітей і якщо необхідно міліції, щоб компенсувати людям завдану шкоду (а там її ой, на яку суму). А що б ви на моєму місці зробили?
    Я ото думаю, ну як це батьки не пояснюють дітям, що за збитки, завдані ними, доведеться відповідати, і що нічого нищити не можна, тим більше чужого... Рагулі...

6. veronka

veronka зла друзя

в нас за будинком є дитсадочок (велика ьериторія, багато фруктових дерев) і ввечері ми з дітьми туди приходимо гуляти (в р-ні хіба до СКА плентатись, а в спеку навіть ввечері це важко). За малими (1,5-5 років) ми дивимося, шкоди не робимо, за собою прибираємо.
    Туди ж в садок з нашого будинку собачатники ходять псів вигулювати (я вттомилась тим маразматичним бабулькам пояснювати, що такого робити не можна), мало того туди вони водять дворового брудного пса Барса (мало того, що брудного, то залисинами невідомого походження, любителя смітників; я собак люблю, але його б пустила ""в расход") - вони його в садочку усі гуртом (старі ідіотки, пробачте, але дістало) годують, він валяється по траві (де дітки бавляться), лазить по пісочницям, обсцикає дерева (ну і їх псіни - теж). В одної з бабулєнций є ключ від калитки, бо подружка сторожихи, а ми мусимо через лаз.
    Декілька днів тому бабулєнції зі своїми псами прийшли в садок, відкривши двері ВЛАСНИМ ключем, потім вони Барсіка припрошували вийти за паркан попити води і ПЕРСОНАЛЬНО ЙОМУ СТОРОЖИХА ВІДМИКАЛА ЗАМОК!!!
    В той же вечір та ж сторожих нам закатала істерику - що ви тут з дітьми гуляєте?? ціла орава!!! щоб ноги вашої тут не було!!!! бо ваші діти рвуть яблука (найстаршій дитині 4,5 років - ну ніяк до найнижчої гілки яблуні не дотягнеться) і т.д. і т.п.!!!
    зате приходять БУХАТИ в садок "лєві" дядьки, то вона, пардон, сцить їм слово сказати!!!
    Я вирішила сфотографувати І процес відкривання дверей бабулєнциями, вигул собак, як Барсік катуляється по траві і в 2-х примірниках роздрукувати - завідуючій і якусь службу (ще не вирішила куди саме надіслати щоб ефект був), або нагло шантажувати сторожиху:girl_yes2::girl_devil:

7. нталька

нталька Well-Known Member

Завідувачці треба точно занести. Може тоді не буде там вигулу собак. Хоча дітям несадочковим вона теж не дозволить там гуляти. А якщо сторожиху не звільнять, а просто попередять, то вам там вже нічого буде робити...

8. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

з тих панелей? запросто! дуже легко і швидко горить

9. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

сиджу собі за компом. нікого не рухаю. чую -шось на кухні банячками товче. дивлюсь, а то голуб (розміром як курка) топчеться по столі і по митій посуді.
    ну не нахаба:girl_feminist:
    сам собі вийшов назад у вікно. але як він заліз?! в мене вікно тільки наполовину відчиняється. і то вже були такі випадки. чоловік вже якогось виганяв.

10. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Голуб-рагуль - це сильно! :)
    А якщо серйозно - продезинфікуйте посуд, мало що...

11. Hermi

Hermi Well-Known Member

12. Donner

Donner Member

В міську раду надішліть, на гарячу лінію, можна ч/з інтернет. Вони вже перенаправлять на відділ освіти і т.д. Ефект буде, перевірено!

13. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Пишуть тут багато про собаників-рагулів. а я, як мама та тимчасово-собачниця напишу про наболівше. Живу на Сихові, в районі т.ц. Іскра, тут є виділений міськрадою майданчик, який знаходиться на прибудинковій території, є пісочниця для дітей, тому вигулювати там собаку мені якось совість не дозволяє. Переважно гуляємо на закинутій території колишньої адміністрації. так от. місце дійсно закинуте, але завжди знаходяться рагуліхи-мамаші, які йдуть туди з дітьми "побухати" (вибачте, але м"якше не можу сказати). Одного разу побачила як така "мамашка" налила десь 1-1.5-річній дитині в бутилочку пива, бо малий не хотів спати, а якими матами вона його обкладала :girl_devil: І при тому вона так дбає про своїх дітей, що боїться, щоб собаки їх не покусали, бо всі собаки повинні бути в намордниках, не гавкати і не бігати по території.
    А де ще бігати? по дитячих майданчиках, чи йти в ліс через базари на відстань по кілька км по два рази на день? А якщо я ще й з дитиною паралельно гуляю?

14. MorsImmortalis

15. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

16. MorsImmortalis

17. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

:) допис підняв настрій :) До мене сьогодні також голуб завітав, правда попався більш культурний, тільки ходив по підвіконнику знадвору і стукав , потім підлетів до балкону і заглядав у вікно :girl_crazy:

18. silvia

silvia Well-Known Member

в продовження теми про голубів ( раз пішла така жара))))
    минулого року пішли на роботу, залишивши двері на балкон відкриті ( жара ще та...паралельно були відкриті двері з кімнати на кухню), приходжу ввечері і що я бачу - один голуб сидить на компютері, інший на телевізорі, по моніторах розтеклись какашки, какашки повсюди - на столі, на ліжку, одяг якийсь був не схований - то й на ньому - видно давно там сиділи. Але саме цікаво, що на кухні на плитці теж какашки були - досліджували певно територію і з кімнати до кухні літали...... драяла то все довго, але надовго запамятаю.)))

19. Lesya Vihot

Lesya Vihot Well-Known Member

20. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Ми теж раз з малими голубів у скверику годували. Я їм купую булочку і вони трохи їдять самі, трохи голубам кришать. І от один нахабний голуб (вони там теж як кури прикормлені) думає, чо там чекати і кидається на руки меншої малої і нагло вириває їй з рук ту булочку! То не голуб, то просто свиня. Мала розревілася... До сих пір боїться пташок годувати, так здале-е-еку їм кидає. Ох, попався б мені той голуб ще раз.,

Thread Status:
Not open for further replies.