Рагулі?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Кольорова, 8 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Raven

Raven Мама малятка

Відповідь: Рагулі?

Спочатку ті решітки почали щезати з Ів.Франка біля ЗАГСу і далі, потім зникли одразу за повоторотом на Мирного, де зупинка. Ледве колесами маршрутки не вцілили туди.

2. Vероніка

Vероніка Never give up

До речі, не вважаю паркування машини на тротутарі (тільки якщо є місце для пішоходів і це не заважає) аж таким кримінальним. В центрі практично немає нормальних парковок, тому зрідка приходиться робити так. Я думаю, це все-таки краще, ніж залишати машину при трамвайній колії або взагалі на ній - скільки раз читала в новинах, що пасажири були змушені вручну пересувати машину, щоб трамвай проїхав. Але конкретно в цьому випадку машину нема куда пересувати, і тому утворюються величезні корки.

3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

ПДР дозволяють паркування на тротуарі, якщо залишається 2 метри для проходу.
    Власне в цій спільноті принципово поставили питання, що "бакланити" водіїв не за "буквою закону" а саме за те, що не залишають місця для проходу (ще за газони). Звідси і гасло "Дайте пройти". І критерієм є навіть не ті 2 метри з ПДР, а можливість проїхати дитячим візком.

4. bzova

bzova Active Member

а де э в центрі дозволені парковки??? може просто не всі знають:) місто повинно створювати місця для парковок.

5. Яруська

Яруська Well-Known Member

Не знають, бо не хочуть знати.
    Перелік місць паркування

Адреса зони паркування – Спосіб паркування

пр.Шевченка – вуличне

вул.Торгова, Л.Українки, Вірменська, Театральна, Низький Замок – вуличне

пл.Липнева, Федьковича – вуличне

вул.Валова – вуличне

вул.Сихівська (т.ц.Іскра) – вуличне

вул.Левицького, 67 – вуличне + закритий паркінг

вул.Княгині Ольги, 112 – закритий паркінг

вул.Трильовського, 33 – закритий паркінг

вул.Раппапорта, вул.Клепарівська – вуличне

вул.Сербська, вул.Братів Рогатинців, вул.Староєврейська – вуличне

вул.Пасічна, 49-А – закритий паркінг

вул.Волоська – закритий паркінг

вул.Шпитальна, 1 – вуличне

пл.Двірцева – вуличне

вул.Поліська – вуличне

пл.Петрушевича – закритий паркінг

вул.Самчука – вуличне

пр.Ч.Калини, 36 – вуличне

вул.Хуторівка, 4-Б – закритий паркінг

вул.Виговського, 100 – вуличне

вул.Шевська – вуличне

вул.Кн.Ольги (міст) – закритий паркінг

вул.Кастелівка, 42 – закритий паркінг

вул.Матейка, 6 – закритий паркінг

вул.Широка, 41 – закритий паркінг

вул.Стрийська, 45 – вуличне

вул.Гнатюка, 6 – закритий паркінг

вул.Миколайчука-Очаківська – закритий паркінг

вул.Стрийська, 104 – закритий паркінг

пл.Підкови, 1 – вуличне

вул.Сахарова, 2 – закритий паркінг

вул.Драгана, 19 – закритий паркінг

вул.Любінська, 160 – закритий паркінг

вул.Пекарська, 55 – закритий паркінг

вул.Зелена, 150 – закритий паркінг

вул.Стуса (трансп.розв.) – закритий паркінг

вул.Липова Алея, 5 – закритий паркінг

вул.Дж.Вашингтона, 6 – закритий паркінг

вул.Сахарова-вул.Бойківська – закритий паркінг

вул.Скрипника, 13 – закритий паркінг

вул.Стуса, 4 – закритий паркінг

вул.Січ.Стрільців, Гнатюка Костюшка – вуличне

вул.Гіпсова, 64 – закритий паркінг

вул.Любінська, 102-104 – вуличне

вул.Хуторівка – закритий паркінг

пр.Ч.Калини, 121 – закритий паркінг

вул.Широка, 65-А – вуличне

вул.Солодова – вуличне

вул.Виговського, 77 – вуличне

пр.Чорновола, 65 – вуличне

вул.Грушевського, Герцена Саксаганського, Стецька – вуличне

вул.Курбаса, Тиктора, Наливайка, Михальчука – вуличне

вул.Лепкого, Огієнка, Гоголя – вуличне

вул.Перфецького – вуличне

вул.Садова, 1 – вуличне

вул.Паркова – вуличне

вул.Харківська – закритий паркінг

вул.Чигиринська – закритий паркінг

вул.Наукова, 116 – закритий паркінг

пр.Червоної Калини, 94 – закритий паркінг

6. Balu

Balu Member

Я же ж то мене нервують люди, які живуть за принципом "а після мене, хоч потоп". Сьогодні прийшли на пляж зранку, весь перший ряд був зайнятий. Вмостилось перед нами ціле сімейство: тато, мама, дід з бабою та дітьо. Дід з бабою бавили у стороні онука, а тато з мамою - курили, пили, лускати насіння та горіхи. І ото сміття кругом. Курить, а бичок так поглибше в пісочок пальцем заштовхує. Мало того, що смітить, як свиня, так і дітей купа навколо, невже важко відійти до смітника покурити в стороні. Ррр. Позабивала б рагулів.

7. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Як думаєте, яку назву можна придумати для водія, що "підрізає" велосипедистів? Водій маршрутки бачив, що скраю дороги поруч їхав велосипедист, і двічі його притис до тротуару (то навіть не тротуар, то підвищення шириною півметра, до того ж обгороджене, на якому велосипедист при всьому своєму бажанні не помістився б; то було на Зеленій, за кільцем, у напрямку від Сихова), не знаю, яким чином той не впав. При тому маршрутці було досить місця на самій дорозі - не було інших машин, ніхто не обганяв, тому можна було дати якогось простору тому чоловікові на велосипеді...

• Подобається Подобається x 1
  8. zaderyshka

zaderyshka Member

Як мене "добивали" ті курці на пляжі. А потім закопували в пісок "бички". Чому я маю дихати димом? Цікаво, от курить хтось, навколишні тим дихають, всім смердить, а от якби підійти і облити курця чимось смердючим, то точно всі б обурились. Їхати на море, щоб покурити на березі, то для мене дивина.

9. Raven

Raven Мама малятка

То коньок самих болгар. Вони то просто обожннють, але дивно, що при те сміттярство, на пляжах у них чисто.
    От мене нинька втрафило оте переходження дороги рівно за два метри від переходу з світлоформ. Сидиш в машині і дивишся, як те чудо мнеться посередині дороги: кидатися під колеса, чи ще зачекати.

10. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

а як вам таке - рагулиця потягнула з собою хлопчика років 6-7 на червоне світло і мало не попала під колеса, авто ледве встигло загальмувати. хоч і швидкості не було, вона його просто тупо не побачила. а потім ще й почала малого шарпати, навіть не знаю чого, що помало біг чи що. Правда якийсь старший чоловік на другій стороні сказав що він про неї думає, та вона собі поперла далі як ніби нічого і не сталося.

12. fillette

fillette Well-Known Member

Згадався мені випадок. Їхала в маршрутці по вулиці Городоцькій і тут якась мама з візком вирішила перебігти дорогу перед самою маршруткою. Там не було ні світлофора, ні переходу. Дитина посередині дороги випала з візка на бруківку, тому що були незакріплені паски безпеки. Та мама підняла дитину і пішла собі далі. Не розумію як можна так ризикувати своїм життям, а тим більше життям своєї дитини, щоб переходити дорогу де заманеться.

13. Just me

Just me Member

Ось вам і відповідь на запитання "Рагулі?" 100%!!!

14. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

мій кавалір таких людей називає донорами. ото раз стали на пішохідному переході на червоне, а з компанії трьох дівчат двоє пішли далі переходити. одна залишилася. А кавалір так голосно сказав, щоб почули: О, донори пішли!
    Певна та третя горіла від сорому за своїх коліжанок. Але стояла далі. Мудре дівчисько. Решті б так

15. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

я вчора бачила таку, що маму прошувала не йти. Хоч дорога була не основна, але мабуть, світлофор там стоїть не даремно. Мамуля ніц не хотіла чути і поперла на червоне, водій машини чемно зупинився і пропустив її, а якби водій їхав на великій швидкості і не встиг притормозити???
    ще про рагулів, вчора їхала на зустріч в маршрутці, то в першій зайшли собі двоє, включили на телефоні музику і всю дорогу слухали. Терпіти такого не можу, як дуже вже хоч слухати музику в маршрутці - то купи собі навушники, бо не факт, що решта людей в транспорті має ті самі музичні уподобання...
    А як їхала назад, то водій під час руху лускав насіння, я лушпиння викидав через вікно на дорогу...

16. Nana11

Nana11 аспіранточка

Ви знаєте, я згідна з цією статтею згідна на 101%.Недавно на днях мала випадок: стояли ми з малою в черзі за хлібом, я стояла, мала у візку. Купили, ну і відповідно виїжджаємо,я присіла, відламала кусочок хліба, встаю, роблю крок назад шоб розвернути візок і ледь зачепаю якусь "пані" років 50, несильно, чемно вибачаюся і починаю їхати, у слід чую :ото пре десь, не дивиться ніде! і массу "позитиву в наш з малою адрес".Впринципі характер в мене огого, я могла зупинитися і зробити з нею скандал і на рахунок того шо чого стояти за візком, можна було встати за мною, шо ніц страшного їй не сталося, бо ледь її зачепили і шо я вибачилася, бо не маю звички робити "морду кірпічом". Але в мене був хороший настрій і мені того не хотілося. Але всю дорогу додому я йшла і думала про озлобленість наших людей, про байдужість, про те як мені завжди важко повертатися з-закородону, бо важко від посмішок і доброзичливості переключитися на таку агресію. Може тому і маємо те що маємо, таке життя яке заслуговуємо? Це так, роздуми, просто через таких рагуліх і хочеться чкурнути якнайдалі шоб мої діти не росли в такому сповненому ненависті суспільстві.

17. Just me

Just me Member

Може і так. Сестра якось в супермаркеті підходила до кас і якраз одна каса відкрилася. Вона туди прямує, а ззаду якась пані залітає, її відштовхує і з розмаху кладе свій кошик на стрічку. На здивований погляд та обертається і каже: "А я на сусідній касі була попереду!" Обуренню не було меж, але сестра в мене підкреслено культурна людина і спокійно, але впевнено, своєю вишуканою українською висловила їй, що такі люди як вона спричиняються до ситуації, котру можемо спостерігати в нашій державі. Що ви думаєте? Після її монологу про культуру і вихованість та пані швидко забрала свої речі і втекла. Соромно було конкретно. Головне в спілкуванні з рагулем не опускатися до його рівня, бо люди не помітять між вами різниці.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я надивилася на рагулів на Світязі... На пляжі-одна дівчина з таким добрим пузком вже курила, навіть не соромлячись. Це навіть не рагулізм, ще гірше, але вже все в одну тему напишу. Мамочка з малим, десь так років 7-8 кричала на нього воплями і зі словами-дибіла кусок. А потім буде дивуватися, хто з нього виріс... Ще одна мамочка, яка в компанії грала в карти і так материлася , а за нею доця її сиділа років 8-10... Три татусі гуляли по вулиці з колясками і так з дітьми за ручки. Так жваво щось обговорювали і так материлися... Яке ж то наступне покоління виросте у таких батьків??
    Приїхали на базу дві пари. Одна пара з трьома дітками-дівчинка років 3 і двійнятка десь троха більше року. Сім'я гарна ніби, все, але в перший день я так зрозуміла вони вирішили гульнути, ще з вечері пили всі смачно горілку, а ввечір знайшли собі друга, який теж відпочивав там, заїхав він машиною прямо до альтанки , включив машині музику на всю і вони собі гульбанили. То була десь 23-тя година. На базі в той час було купа людей з дітками . Я виходила в туалет, то бачила, як вони танцювали зі своїми дітками, а дітки вже вередували, бо бідні спати хотіли... Добре, що там була одна така бабця-грім з внуком, яка вийшла і скоренько їх втихомирили, бо її внук вже спав. Наступного дня я трохи говорила з господинями. Я висловила свою думку, що мені та ситуація не сподобалася і діток шкода. А вони мені на то-але ж як хочеться троха погуляти, то що робити? Не знаю, може то я така наївна зараз, але як на мене, якщо вже ти маєш діток і їдеш з ними на відпочинок, то перш за все зроби той відпочинок для них. А пиятика і гульбан-то не відпочинок. То так по-нашому, коли люди їдуть в Карпати з ящиками горілки.... Вопшем зі мною не погодидилися, але мені все-одно. :) Для мене то відсутність будь-якої відповідальності і розуміння правильного батьківства. То свідчення не готовності до ролі бути батьками.

19. Monopoliya

Monopoliya Well-Known Member

ггг а мій чоловік тих, що на червоне йдуть чи йдуть по дорозі, а не тротуарі називає "хрустиками" :girl_haha:

20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.