Рагулі? (2)

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Svjatkova, Jan 10, 2013.

1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Рагулі? (2)

Маразмом є ваш тон, по-перше. А по-друге, так і є. Мабуть, вам не доводилося спілкуватися з консультантами в магазині, які після згоди на допомогу, дізналися, що ти з Украіни, були дуже здивовані, бо зазвичай ми, українці, невиховані, на їхню думку - нєкнимо та й все, відстаньте. Кілька слів англійською вивчити не важко, щоб знати, як пасує відповідати.

2. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

В якій це країні? :)

3. jylanda

jylanda занууууда

Можливо в Штатах таке буває, але в Європі, я щось ще жодного разу не мала такоі ситуаціі. Зазвичай не бурчу в магазинах, але коли не потребую допомоги, то прямо кажу - "ні, дякую і т.д." І дивно, ще жодного разу мені не жалілися на невихованість українців, навіть навпаки, казали, що українці дуже відкриті і щирі люди.

4. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

В Данії таке було.

5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

оце гарна відповідь.
    Взагалі, мова не про розгорнуту відповідь велася, а про тон відповіді. Швидше так.

6. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Ну,на приклад в Італії ніхто нікому місцем не поступається. Це говорю як студентка,яка 6 років автобусами наїздилася. В магазинах щось останнім часом перестали підходити для допомоги.

В Ірландії зауважила,що у транспорті всі привітні :) і це з самого ранку! І місцем поступаються.

В Німеччині транспорти не були заповнені,тому тут люди місця мали :)

Але скажу,що не від країни залежить а від людей.

7. Radistka

Radistka Well-Known Member

8. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Перепрошую, але можливо ви просто комплексуєте тим що ви українка?
    Тому що ви направду придумати таку ситуацію, яка можливо трапляється іноді, але національність тут не має значення.
    Та ні....

9. Hermi

Hermi Well-Known Member

10. terezka

terezka котяка-вишивака

тобто це всі поляки, чехи, словаки, серби, болгари, хорвати, словенці, боснійці, македонці, чорногорці?

іноді читаючи дописи у жилетці, певних форумлянок, думаю - от вони вічно невдоволені, все їм не так, поганий настрій, і всі заваджають. А то виявляється - у всіх слов"ян такі проблеми. Загальний діагноз для пів світу - готовий.

11. Siania

Siania Love Life

Доречі, а Ви переважно дописуєте у жилетці))))))))
    Ахаха, як то можна так узагальнювати, у словян поганий настрій)))) Комедія, чесне слово! А я знаю багато веселих людей українців, певно в них корені європейські? Те що Ви дівчатка тут пишете що українці такі-сякі - є лише свідченням того, що нашу націю так довго гнобили, що всередині нас є відчуття меншовартості нашого народу. Я коли за кордоном - кажу гордо що з України, чого й Вам бажаю. А не культурні люди є у всіх націях.

12. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Дівчата а Росія це словяни? Бо знаєте дуже часто чую і про наших українців і про росіян, як за них відкликаються за кордоном. Напр. знайома працює в Англії у готелі, то чомусь вона не жаліється на німця, поляка, гамериканця, а як чую якісь «прикольчики» то про наших і росіян. Так само напр. в Турції чи Єгипті. А Італія то взагалі мовчу.
    Як не крути, а в тому щось є!
    Наш народ збідований, постійно мусить виживати, може через це.
    Моєї мами коліжанка з США каже, що ми щасливі,що не знаєм як ми бідно живем(

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

13. Tequila

Tequila Well-Known Member

Порівняно з ким?)
    Або я неправильно зрозуміла цю фразу, або щастя вимірюється грошима (і ступінню невігластва) в даному випадку?
    Доречі, за світовою статистикою, Україна живе ще доволі небідно в абсолютних показниках в порівнянні з більшістю країн світу (ми ж не в картонних коробках живем).
    Щось мене так дістали фразочки деяких українців про Україну, що деколи хочеться купити їм квиток в Гамерику (якщо вони ще не там), щоб нарешті вже було їм щастя. )))
    Pooki, то не так Вашої фрази стосується, як просто наболіло.
    P.S. Маю хороший приклад іноземця, який не розказує, як, для прикладу, погано жити бездомним в його країні, а раз на тиждень допомагає в спеціальній організації з приготуванням їжі для тих же бездомних, яку роздають їм безкошовно. Ну хоч щось робить. А є багато людей, яким би тільки "пагаваріть" як ми погано живем.

14. Kviten

Kviten Member

Амаретто, я уточню, може, трохи незрозуміло написала: я ВЖЕ була біля каси, от в тому проході біля жвачок і всякої всячини, за метр до продавщиці, але коли воно проїхало возиком, мене відштовхнувши плечем від проходу, ну то я (в своєму поважному стані) вже не ризикнула ні проситись, ні сваритись, якщо чесно... людей як назло коло нас не було, тільки касирша зробила круглі налякані очі. І я пішла на іншу касу.
    Тобто мені не йшлося за "пропустити, бо один кефір", а за те, що як, вагітну жінку можна відпихати силою від вільної каси? Тому - РАГУЛИСЬКО. Сподіваюсь, таке мені трапилось перший і останній раз в житті.
    P.S. я належу якраз до тих, хто не встидається попросити чемно, якщо ДУЖЕ треба, навіть за те ж місце, чи в черзі в касі (не зловживаючи, звісно). Ну але в цьому випадку....не було кого просити.

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Ой, ви мені нагадали за один кефір і вагітну жінку. Нікого не маю не увазі і нікого не хочу образити, особливо вагітних, але мені раз попалася така продавець недобросовісна... рагулиха((

Це мій допис за 2009 рік.

16. Kviten

Kviten Member

ого! в мене (тим більше у теперішньому стані) у відповідь на хамство хіба "плакалка" може включитись, а не "матюгальник" :girl_smile: не вмію за себе постояти :girl_smile: просто йду геть, і все. (От, в "рагулі" прийшла, поплакалась. Тепер просто постараюсь викинути з голови, ну бо що тут поробиш?)

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

повірте, проблема не меншевартості, а в зазнаванні.
    Я в другій годині ночі може не точно висловила свою думку. Я не хотіла сказати що всі наші проблеми через те що ми словяни, а в нашій поведінці.
    Нам завжди говорили що ми найпривітніша нація, да тут воно було. Стільки привітності я зустрічаю коли треба якісь документи робити, що ого-го, ти кожному щось винен і по сто раз треба покланятись в ноги, щоб щось підписали...
    Пробувши три місяці в інституті закордоном я відчула істотну різницю що таке українці, а що таке іноземці (німці, австрійці, французи, китайці). коли я повернулась через 2 місяці туди, мене всі зустрічали з обіймами, хоч я там взагалі ніхто. А в рідному інституті, де я провчилась 6 років, секретарка буркнула - "ну шо, вже наїздилась? Тільки проблем через тебе, треба накази виробляти". ішла на обід, зустріла директора інституту, він привітався і десь 10 хв розпитув як справи, які плани на майбутнє і як планую провести вихідні, цікаво, чи кожного звичайного студента так розпитує Бобало? В міжнародний інститут приїхали професори з Києва, то вони навіть по коридору ішли, то голову в другу сторону відвертали. От Вам привітність.
    Враження іноземців про українців, то взагалі. Перше, ми всі покотом пємо. Коли я замовила у кафе собі сік, американець перепитав - а ти чого? ти точно українка?А вгадайте яке слово знають більшість іноземців нашою соловїною?. коли на весь автобус, хлопець з Бразилії до мене так звернувся, я чуть не впала там. Ну а про ще один випадок, коли зустріла українців, які на весь автобус українською грубо обговорювали людей, я вже на форумі писала.

Я не ставлю діагнозів всім націям і не кажу, що хтось кращий, чи хтось гірший. Кожна людина вихована посвоєму, але з свого досвіду побачила, що більш хамсько поводяться якраз українці, росіяни і білоруси. Це проблема не меншовартості, це проблема людей, які вважають, що як виїхали вони закордон то вже велика цяця. Не всі так поводяться, але є дуже багато таких!

18. Siania

Siania Love Life

Я взагалі нічого не думаю. Але, Ви про інших думаєте, так само не знаючи які вони насправді :)
    Про європейську привітність скажу так - дуже часто це фальшивість і наіграність (не завжди, а дуже часто). Людина, посміхаючись, питає як твої справи. Ти, посміхаючись, маєш відповісти що все добре (такі правила етикету). А Ви спробуйте їм розказати що насправді у вас все погано і "жизнь боль", і подивіться на їхню реакцію, їм не цікаво, вони питаються з вічливості, і не очікують почути щось інше аніж "Все добре, дякую".
    Мій брат жив в Німеччині рік, то розповідав, що там неможливо з ними дружити, вони наче дружні, але ніколи не відкриються. А як щодо викликання поліції як тільки щось запідозрили у сусідів?
    Є багато плюсів і мінусів. Я згідна, деякі наші люди бідні, озлоблені і не виховані, зате вони щирі :rus: :girl_crazy: :girl_haha:

19. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

повірте, не має. Я зовсім мало живу за кордоном, щоб судити загально. Але тут тааакі кадри попадаються шо "мама нє гарюй" і це далеко не слов"яни.
    От мені чомусь здається, що отой комплекс меншовартості дуже глибко вріс в нас. А це не правильно((
    Те що в інших країнах ми реагуємо на "наших" так це нормально. Я тут за одною тьоткою ходила бо мені здалося, що вона з Росії. Але не всі ж словяни поводяться на вулиці зухвало чи

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Та воно, якщо бидло тут, то бидло й там, може ще більше навіть.

Так, і я чесно кажучи не маю чітко сформованої установки, як краще: так, як вони- чітко за етикетом, чи так, як ми- щиро повідати про всі свої гаразди і не гаразди, сподіваючись, що хтось зрозуміє і вислухає, бо щиро хоче.