Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Відповідь: Рагулі? (2)

Справді дівчата, кожному своє.
    Але от читаю, і чомусь не по собі.
    Коли мала засинає в машині, сиджу з нею, навіть якщо це на власному подвір'ї, або тихесенько переношу додому ,якщо заснула по дорозі в супермаркет, то сиджу з нею поки не пробудиться ,якщо двоє з чоловіком, то йде хтось один, а хтось залишається.
    Я розумію, що нам 9 міс, але навіть і в 5 років, я б не залишила саму дитину в машині.
    В магазини взагалі візком не заїджаю, бо не влажуся, то йду в ерго, або бачу що хтось з знайомих є, то прошу постояти біля візка.
    Люди ,зараз так крадуть дітей, що це жах, маємо багато знайомих/родичів по світу, то таке розказують, ну просто. Не покладайтеся на випадок, це ваші ж діти.

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:10 ----------

Ну і з дітьми це якось не "в'яжеться", в мене дитина і пріоритет ,і фанатизм, і все що завгодно, але так є у всіх мамусь.

Останнє редагування: 24 Листопад 2014
  2. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ну, тут ви мішаєте грішне з праведним.
    написані тут речення - суто моя думка:
    Лишати дитину в машині - ні в якому разі. Йдеться мова про машину, а не інші ситуації на зразок туалет в квартирі і т.д.
    Якщо магазин малий, навколо пусто, а ви з порогу замовляєте в продавчині продукти і другим оком поглядаєте на візок - розумію. Приймаю. Не бачу тут проблеми.

ІМХО, лишати дитину в машині, і читати форум вдома, де ви з дитиною у одній зачиненій квартирі - різні речі.

3. Fast

Fast Well-Known Member

Змішала полюбе. Тут уже все змішане...

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

одружіться, поїдьте за чоловіком в інше місто, родіть дитину і забудьте (з т.з. фінансів) про інтернет магазини. і ви зрозумієте, де розставляться пріоритети. і коли ви зможете взяти взяти дитину з собою, а через місяць не зможете, і як писали форумлянки, 3 дні чекати треба буде, а запаси морозилки не вічні (якщо у вас вона взагалі буде).
    чого проблема лишити дитину біля МАФу? ви знаєте, як тяжко витягнути дитину з тих всіх пасків? або швидко поїхати по наших рівних дорогах? чи в машину запхати?

5. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ну , Надь, так не буває!

Ми переїхали, нікого не знала, не було світла, газу, води ,нету, НІЧОГО, все з перебоями ,чоловік до 22-00 на роботі в кращому випадку, я сама з малечею, навіть не знала в якій стороні магазини ,але все стало на свої місця ,і дитина ЗАВЖДИ на першому місці, не було навіть думки такої залишити її саму, хоча б десь, хоча б на 1 хв.

6. Siania

Siania Love Life

Я не знаю Вашої історії.
    Я говорю про те що бачу в своєму житті. У всі аптеки можна заїхати з возиком, якщо раптом в якийсь магазин можна й не попасти, то є безліч інших великих. Я вже мовчу про супермаркети поруч, але це все не заважає людям залишати дітей біля магазинів без нагляду. Я нікого переконувати не буду, Ваше життя, Ваші діти і Ваше право, можете залишати.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в нас колись був теж один, але в який неможливо було возиком зайти :) Вірніше, можливо, але то треба було по сходах той візок тягнути. Всі решта магазини- в доступності кілька зупинок. То всі покупки робилися спокійно з дитино- у возику біля магазинів ніколи не залишала. І в ЦУМ і в Сільпо дуже часто ходила - далеко, але малого у візок і пішечком туди і назад. В тому ж магазині, що був під хатою ми якось з мамами таких же діток з нашого будинку зібралися і підійшли до власника, попросивши встановити на сходах пандус для візків. Він встановив дві рейки, які зовсім були непомічні, у кого візки мали "подвійні" колеса . То я так той візок вручну по сходах і піднімала ( бо витягувати його з візка на тих кілька хвилин то було би ще проблематичніше).Але мені би в голову не прийшло залишати дитину у візку на вулиці. Так само і з іншими магазинами- або піднімала візок в магазин, або витягала дитину з нього і брала на руки. А зараз я узагалі проблем не бачу- треба за покупками, де візок не пройде- є слінги. Дитина вже "невізочкова"- інші варіанти є.

п.с. стосовно залишення в машині- то взагалі нонсенс. Бо банально навіть ніякого найменшого пакунку в салоні не лишаю, як виходжу. Що вже говорити про дитину. Особливо сплячу. Вона може прокинутися і банально вилякатися, не зрозумівши зі сну, що відбувається. Ну а про форсмажори, коли на парковках умудряються інші водії в їхати в машину- узагалі непоодинокі. Уявіть, що машину, де знаходиться сама дитина, при паркуванні "зачіпає" інша.Особливо зі сторони, де дитина в кріслі знаходиться

8. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я розумію, що то є дуже популярний прийом на дп "заткнути рота", якщо в тебе немає дітей/чоловіка/пса/є свекруха/немає свекрухи/є помічники/немає помічників
    але таке писати - взагалі не діло
    *то я висловилася дуже коректно*

9. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Ми в іншому місті. Чоловікові батьки заїжджають раз в рік на кілька годин, моі трошки частіше, але суті то не міняє. Чоловік на двох роботах. Основну частину продуктів закуповує раз на тиждень. Залишаються дрібні покупки, які чоловік серед тижня просто не має змоги робити. Ніколи не залишала дитину на вулиці. Спочатку одне правда було, не двійня. Але організовували так, що купувати бігли або до сну дитини, або після. Здоров'я та й сили коляски тягати я не мала. То в магазини про потребі йшла з дитиною на руках. Коли народилася друга дитинка ( старшій 2,3 було), стало складніше. Але завжди брала їх з собою. Ніколи не залишала ні одну, ні другу. А тим більше не лишалася старшу меншу пильнувати.

10. Іра Калушка

Іра Калушка Well-Known Member

Та вся безпечність з дитиною, то як бомба - може і не зірватись, а вже як зірветься........

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

та ок, що мені з отої коректності.
    так тримаються за тих дітей, а потім плюються а я тобі всьо, а ти мені ніц.
    особливо прикольно читати і слухпти коменти тих, хто не мав і не був і не чув. думаю, як і мої іншим, то таке.
    ага, і зірветься не там, де ви пильнуєте і думаєте, а там де ніхто і ніколи не чекав, і що залнжало абсолютно не від вас

12. Іра Калушка

Дехто дивується, чому я не курю (навіть рідко) - бо в майбутньому хочу народити здорових дітей. В наш час непоодинокі випадки, коли дітки народжуються хворі і я не хочу картати себе (якби не дай Бог щось таке сталось і в мене), що я винна в тому.
    Раз залишили дитину - все добре, другий, п*ятий, десятий, а на одинадцятий..... Як потім жити з думкою, що можна було дитину взяти з собою, але не взяли?

13. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, та яка там безпечність. Мама на порозі того магазинчика стоіть і очей з візка не зводить. Навіть не дивиться, що там той продавець дає. А в багато магазинів дійсно нема як зайти, а з двійнею то взагалі, тут навіть слінг не допоможе.

14. Іра Калушка

Але якщо в наших силах цьому запобігти, то чому цього не зробити?

То що, краще залишити і "най ся діє воля Божа"?

---------- Додано в 19:08 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

Не полінувалась і пролистала тему на кілька сторінок назад - мова йшла не про звичайний продуктовий магазинчик, а про супермаркет! Важко уявити, як мама звідти має виглядати...... Всі розуміємо, що навіть, якщо скупляємось "по списку", то займає часу побігати, а ще черга на касі.....
    І знову в мене асоціація - то як перехід на червоне світло)))) Встигли-не встигли...

15. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

це бездумно. дитину треба вчитися тримати в полі зору від народження.

17. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Та нащо гортати кілька, он на попередній сторінці дівчата пишуть, що як є ну дуууже нагальна потреба, то лишають візок, якщо заіхати не можуть, і очей з нього не спускають. А тут всі ні, пріоритети, можна обійтися і т.д.
    А про дитину під супермаркетом. Ви там знаєте хто за ним дивиться. Може тато збоку стоіть курить. Ви впевнені що все саме так є як ви говорите?

18. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Але хіба правильно покладатися лиш на неї? Якщо можна перестрахуватися - то чому цього не зробити?
    Я в шоці тут і від тону розмови і від того, що лишати дитину в машині - це нормально, навіть старших дітей (чому вони навчаться?), і від всіх тут порівнянь абсурдних. Намішали все до купи, щоб лиш та зернина правди загубилася і самому соромно не було за свої помилки.

19. Chekay

Chekay Well-Known Member

Ой, не скажіть, я кілька днів тому навіть не на порозі магазину стояла, а на 1 крок від візочка відійшла (біля нас є овочевий кіоск - на вулиці викладка з ящиків), витягнутою рукою могла до доні дістати і вона мене бачила - я вибирала капустину, тут підбіг хлопчик років 5-ти і як почав по візочку лупити руками і видавати дивні звуки- секундна справа, а мала так злякалася, я її ледве заспокоїла, а якби я була далі і візочок покотився, чи вона в машині сиділа сама і от таке сталося.

То я торохи поофтопила, а тепер по темі - як виявилося хлопчик той був хворий, не дуже розбираюся даунізм чи ДЦП, і був у супроводі тата - рагуляки. Поки я ту хвору дитину від своєї відігняла і свою репетуючу заспокоювала той рагуль стояв збоку типу не при ділах, аж коли я спитала чия то дитина - озвався. Я йому кажу то заберіть його нарешті, а він мені - "а що він такого зробив, він же хворий"
    Нє, я дуже співчуваю тій хворій дитині, але то не дає йому права інших дітей до їстерики доводити, а як йому в голову прийде дитину з візка викинути.... напевно для того і є хтось в супроводі щоб пильнувати його

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я щось нічого не розумію. Живемо самі, всі закупи на мені з дітьми, бо чоловік з 7 ранку до 8 вечора на роботі. Раз чи два було таке, що вийти ніяк, ну то я маю кілька коліжанок, якась та й привезе ліки/їсти/пити. То ж не кожного тижня хворі діти. Зате знаю маму, яка парумісячну дитину залишала спати в квартирі і йшла на закупи, бо вона сама і їй треба. Наїздів з приводу "залишила біля МАФу" теж не розумію, я не бачу небезпеки в тому, що візок за метр від мене, я дитину бачу постійно. Якщо не бачу, не йду в той магазин чи підіймаю по сходах і заїжджаю з візком. Але оті крайнощі "я сама з дитиною, роблю як можу" і навпаки "бути з дитиною цілодобово" взагалі не розумію до чого. Хоча ні, розумію, когось зачепило таке обговорення, тому в хід пішли емоції:)
    Моя думка, що діти мають бути під наглядом, не важливо, під чиїм: мами, баби, сусідки чи виховательки в садку.