Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: Рагулі? (2)

Буквально вчорашні новини, батьки залишили 2х місячне дитятко в машині, а самі вийшли за морозивом!
    Машину вкрали, дитятко на щастя додумались і через декілька кілометрів висадили з автокріслом під дверима якогось дому! Це ж батьки також подумали, дитина спить, ми ж тут близько, ми на кілька хвилин!
    Ну і ранкова ситуація, на пошті мамаша бачу тримає вхідні двері відкритими, десь виглядає на вулицю, а то виявляється в неї також дитина спала в машині!
    Нехай вже краще дитина не спить, але буде з мамою!

2. Margarett

Margarett Well-Known Member

Ой, та таких типових історій трохи назбирається, напевно, як має щось статись - станеться. Не треба для того машини. От минулої зими в новинах було (так мені запам"яталось, що до нині той сюжет перед очима). Акурат то було до заборони рос. каналів і ситуація в РФ трапилась. Зимою було коли мороз тріскучий.
    Мамаша (взагалі, яка то мамаша ? кукушка якась) молода вирішила сходити до перукарні, а дитьо геть маленьке і нема з ким лишити, так вона вийшла із ситуації ... Пішла в ту перукарню, але випхала візок на балкон, дитину поклала в візок, накрила ковдрою з плюшу і свято вірила, що то нічого і вона за 10 хв. повернеться. В перукарні була черга, якось так час дуже швидко бежал (то вона так відчувала), але в заг. масі біля 2 год. убежало. А дитина її спить чуть не 3 год., то прикинула, що нормально. Коротше льоки начесала, прийшла додому, а дитьо замерзло (прикинулось, розкопалось, лежало й замерзло) ... От так.

У цілому, не осуджую тих людей, котрі можуть дитину залишити на хвильку в машині, я думаю що то такий маленьких дуже не лишають, у всякому випадку мені за життя таке на очі десь може раз чи два потрапляло. Не думаю, що у відповідальних батьків, то є прямо якийсь постійний/стандартний спосіб побігати по своїх справах. Ну, а як десь часом/бува таке проскочило, то це ж життя.
    Звісно, такий % кукушок до відповідальних родичів не лічиться, бо то не мама, то так тьотя, котра біологічно произвела на свет.

3. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Ой, а я така погана мама, бо деколи малих двох (тільки разом) залишаю в машині, вмиваю мультики, старший закриває з середини двері. І я біжу в магазин. Хвилин 5-10, інколи 15. Найчастіше на нашій майже сільській вулиці (вулиця тупікова, частота руху авто - тільки мешканці). Але ж є море ймовірностей - вріжеться, вкраде, налякає тощо. Розумію, що більш відповідальна мама тягла б дітей з собою, але якщо на вулиці дощ, хтось хворий тощо??? Бувають різні ситуації, і мама не ворог своїй дитині.

4. AirLady

AirLady Active Member

На рахунок візочка біля магазину, то і я виходить нездала мама, добре що в більшості маленькі одномісні візочки, а мені як було впертись в маленький магазин з моїм "лімузином"? Так, я лишала дітей під магазином, поки були "неходячі", але вибирала магазини на тихих вуличках, ставила перед самим входом, так щоб постійно його бачити та не відходила від дверей магазину дальше ніж на 2 метри, щоб в разі чогось за секунду подскочити (часом навіть не дуже дивилась що купую і скільки мені мають дати здачі, бо невідривно стежила ща візком).

5. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

На тому тижні була на шуварі, проходила між машинами і в одній хлопчик років 5-6 плакав, вікно торохи було відкрите, він сидів на водійському місці. Сходила в дідо, по магазинам прошла, а всі думки про хлопчика, пішла подивитись що з ним таке. Він вже наплакався і змірився зі своєю участю, дивився у вікно печальними очима.
    Не знала як поводитись в такій ситуації, єслі чесно.

6. Siania

Siania Love Life

7. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

ключове слово - двох разом

8. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

9. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Подивіться уважно на лінієчку форумлянки - наврятчи реально :)

10. Siania

Siania Love Life

Ну то можна пізніше піти? Чи хтось іший може піти в магазин, куди не можливо заїхати з возиком, є безліч магазинів, де можна без проблем піти хоч з трьома дітьми. Вихід завжди є, ІМХО.

11. sanches

sanches Well-Known Member

Назвіть хоча б десяток таких магазинів.
    В моэму районі (Ряшівська-Патона) таких, куда заїде мій візок лише 2 чи 3 (в т.ч. і Арсен). Тому так, я погана мама, залишала сплячих дітей у візку коли необхідно було ось купитии терміново. Але! Залишала лише біля маленьких магазинчиків і захдила туди лише коли не було черги і візок у зоні видимості.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

та люююди, яке терміново? Що би сталося якби не купили, а ввечері чоловік привіз?

13. sanches

sanches Well-Known Member

Хм, напевно нічого б і не сталось. Але в чоловіка тоді був трохи напружений момент на роботі - бігав би він по магазинам, приходив би додому вночі. А я, не дивлячись, на мамину підтримку і допомогу, перші місяці так стомлювалась, що чекала приходу мужа - як манни небесної - аби він посидів з дітьми.
    Ще раз наголошу - що візок я залишала тільки біля маленьких магазинів (де прилавок буквально біля дверей) і буквально - на метнутись до продавчині-кинути гроші-бігом забрати здачу/товар і вибігти.

14. AirLady

AirLady Active Member

От бачу ситуацію розуміє лише мама двійні. З двома дітьми зайти не варіант, а чекати, поки хтось купить можна і декілька днів, тому і лишала, але лише тоді, коли візок був на виду. Не судіть ті хто не був у такій ситуації.

15. Raven

Raven Мама малятка

в мене в районі аж один магазин був, де я з візком могла зайти, а тепер там поставили найдцятий холодильник і всьо, а муж буде ой як пізно

16. AirLady

AirLady Active Member

А в нашому районі взагалі нема великих магазинів, куди можна заїхати подвійним візком, а в маленіких або місця мало, або двері вузькі, або сходи із вузьким пандусом (або й без нього). Тут з одинарнив візком проблема в магазин сходити не те що мені. Та й часом навіть в аптеку треба і то вже, а не через 3 дні коли чоловік привезе.

---------- Додано в 15:55 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

Так що на мою думку рагулі ті хто не може забезпечити належних умов для молодих мам, а не мами, які лишаюьь дітей під магазинами.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

та це не ситуації різні, а пріоритети

18. AirLady

AirLady Active Member

Про які пріоритети ви говорите? Якщо мені треба в аптеку купити щось для тої ж дитини і є вибір лишити її на 2 хв. в полі зору і купити те що треба, або чекати кілька днів поки хтось це купить, то що я маю вибрати?

19. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

почали з залишених діток в машині, закінчили візочками в полі зору :girl_crazy:

20. Fast

Fast Well-Known Member

А ще перед тим було які лихі мами, що дітей залишають на продовженій або після 18 в садочку. (тільки то в інший темці було, але суті не міняє)
    Виходить, що мама має бути з дитиною круглодобово, не працювати, по магазинах не ходити тільки вдома або на дворі. А їсти в ночі приготовити, коли дитина з татом спить. Нє жизнь, а казка. Нє то не для мене.
    Пріорітет - в мене дитина, але бачу є різні стадії фанатизму чи то пріорітету.
    Да я не ходила в школу благородних дєвіц.