Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

1. Yulia Lashkevich

Yulia Lashkevich Well-Known Member

Відповідь: Рагулі? (2)

прямо в точку
    в мене значить попадаються такі знайомі правильні, що знають про свою вагітність і кидають палити.
    значить в різних людей є свої цінності.

2. Siania

Siania Love Life

Треба було про це написати табличку, а то ще хто подумає що ви просто так їдете))))
    Цікаво так люди возмущаються хто куди і навіщо їде, то бабульки, то мами з дітками :)
    Щодо окремого місця, теж погоджуюсь що таки дитятко треба на руки брати.

3. popelushka

popelushka Well-Known Member

за свого старшого сина оплачую за проїзд і він сидить окремо, бо не можу його тримати на колінах, він важкий і важить половину моєї ваги. На будь-які зауваження відповідаю, що проїзд оплачений, особливо допитливим, показую квиток, і все, питання зникають:)

4. La esposa

La esposa Moderator

о. той салют прямо під нашими вікнами бабахкав, малий так кричав... :girl_devil: та й я троха підскочила...

е, металеві номери - то ще байка! є ще бюджетний варіант — така наклейка, яку ліплять на весільні машини. На Краківському базарі за пару грн яке хоч слово напишуть. Біля нас їздить візочок "Вероніка" з такою наліпкою і з весільним букетом в кутку)))

5. Holly

Holly Moderator

Ото читаю і так виглядає, ніби бабці на лавочках всіх обговорюють. Не в образу, але яка вам різниця, щодо чужих салютів, візочкових номерів і курящих вагітних? Мені наприклад теж м"яко кажучи не подобаються імена на візочках, вії на машинних фарах, не подобається коли машину вималювують в ядрьоний рожевий, а салон прикрашаю хутром. Але це аж ніяк не рагулізм, просто на вкус і цвєт всі фломастери різні :) Тепер щодо салютів. Особисто мені дууууже подобаються салюти, але такі справжні. Так, салюти щовихідних під будинком створюють масу незручностей, але вони мені ніколи не набриднуть. От для когось новий рік не може бути без олів"є і шампанського (хоча мене від того верне вже давненько), а хтось не може без салютів. Так само мені подобаються небесні ліхтарики). А щодо ціни і доцільності витрачання грошей скажу лише одне - ніколи не рахуйте чужі гроші. Якщо вони чесно зароблені, то мають право тратити на що завгодно. Ну і на кінець кілька слів про вагітних-курців. Думаєте вони не знають про шкоду? от не можуть кинути, бо то залежність і її тре лікувати. А робити зауваження - то смішно. Ми чомусь дуже нервуємось, коли нам роблять зауваження, коли дитина без шапочки чи без шкарпеток правда ;)

6. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

7. La esposa

La esposa Moderator

Оль, мова йде про салют серед майже глупої ночі... чи я не права?

8. Holly

Holly Moderator

Так я і писала, що завдають незручностей. Ми живемо недалеко від Супутника, то після салюту хвилин 5 ще всі машини пілікають. Ну але я готова то терпіти, бо в людей свято. Сусідські ремонти теж нікому не подобаються, але всі розуміють, що від того нікуди не дітись.
    Я просто прочитала останні дві сторінки іодразу спало на думку цитата з Бібілії -Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого? Колоди ж у власнім оці ти не добачаєш?

9. littlebird

littlebird Well-Known Member

Не думаю, що ці люди заслуговують на те, щоб їх називали рагулями. Тим більше молодята, які влаштували собі і своїм рідним свято. Про танець і феєрверки мені взагалі дивно читати. Що поганого в тому, що молодята вчаться танцювати? І яка різниця коли ті салюти були модними, а коли ні. Подобаються людям, от і запускають. І це вже рагулізм?

10. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Хай влаштовують свято, не заважаючи при цьому іншим. Тоді питань ні в кого не буде.

11. terezka

terezka котяка-вишивака

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

а коли феєрверки пускати? рано вранці, пообіді? воно на те і свято-вечір-вихідний, щоб святкувати. Так само не розумію, коли на голосну музику жаліються, скажімо в машині..Ну хоче людина слухати голосно - най ся буде. Весільний танець, номер на візочку..А от власне вважати все і вся рагулізмом, бо то не співпадає з нашим уявленням - от тут трохи є рагулізму, не ображайтесь.

13. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

А тепер дивіться
    1. Вечір-вихідний поняття розтяжиме, пускають часто далеко і після 22, і 23, і навіть глибокої ночі.
    2. Молодята собі пустили раз, а людям під вікнами це щодня. І це капець, як напрягає, я вже не кажу про тих, в кого маленькі діти.
    3. Те саме можна сказати про шумні компанії, які зберуться побухати під вікнами. Теж будете казати, що люди хочуть розслабитись, дайте посвяткувати?

Рагульство, це не коли люди роблять речі, які мені не подобаются, а коли вони роблять шкоду іншим, але на це не зважають, керуючись "Я так хочу".

П.С. Я вже мовчу про безпеку з тими феєрверками.

Останнє редагування: 27 Травень 2014
  14. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Феєрверки і весілля, номери на візочках, вії на машинах, то все особистий смак кожного. А от куріння вагітних, то просто показник незрілості жінки до материнства, ІМХО. Або розуму замало, або така її відповідальність перед своєю майбутньою дитиною.

15. Fast

Fast Well-Known Member

А про вечір чому б не подумати? Невже до 22 ніяк не можна вкластись. Так і є місця де можна запустити, а де не бажано. Вибираючи місце для забави, можна про все подумати.

16. Holly

Holly Moderator

не буду нікого цитувати, просто напишу. Кілька сторінок тому людей із Супутника та й загалом усіх хто любить/пускає салюти обізвали рагулями. А тепер з"являються дописи - най шукають місце де можна, най вписуються в часові рамки. Відповідальність за салюти лежить не на молодятах, а на ресторані. Бо саме власник дозволяє або забороняє пускати салют. Тому пропоную подзвонити в Супутник і запитати на яких умовах ті салюти запускаються і чи мають якісь дозволи. Ми як святкували своє весілля, то нам одразу сказали - на території закладу ніяких салютів.

17. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

так вони салюти пускають не на території ресторану, а на тій площадці, де трамвай розвертається (між коліями)
    я також вважаю, що салютам в житлових районах не місце.
    я не дитина, але звуків, що нагадують вибухи, боюся

18. Holly

Holly Moderator

та ясно що не місце, але принаймні не між будинками пускають і на вікна не направляють :) В нас багато чому не місце. В мене он під вікнами Моршинську з машини продають. Як машина під"їжджає, то сигналить кілька хвилин. Сигналити теж ніби не можна.
    Але ще раз повторююсь обізвали рагулями людей, котрим подобаються салюти, постановки першого танцю, імена на візочках і т.д.

19. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

ну так є якась межа, хіба ні? ну ладно в машині, вона собі проїхала та й нема, а як з вікна будинку? чого то має весь район слухати? (мені чути навіть у ванній). Ясно що літо, вікна відчинені, нам чути і музику з весілля, і з якоїсь забави, але то гарна, приємна музика. А от слухати цілий день виття типу "он зарєзал обоіх острим канжалом" то ви вже мені вибачте. Правда зараз не чути, видно хтось таки пояснив що то "негарно"

---------- Додано в 08:18 ---------- Попередній допис був написаний в 08:15 ----------

що є то є. моїй співробітниці колись так феєрверк у квартиру залетів, на п"ятий поверх. Розбив вікно і припалив килим :girl_yes2: таки в житлових районах салютам не місце.

20. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Оль, від того місця до найближчого будинку метрів 50, і якщо говорити відверто, то салюти в спальних районах для мене, рагулізм чистої води. і той салют, з якого почалося обговорення, я також чула, але подумала, що то в Гуцульській граджі.
    Рагулізм, бо "аби нам добре було", а всі інші потерплять, нічого не станеться.
    звичайно, що з номерами на візочки і першими танцями це "перєбор"

а ти знаєш якої воно якості і чи можна спрогнозувати куди воно полетить?
    я тих салютів боюся ще з студентських років, коли вони тільки з'явилися, а разом з ними статті в газетах про жертви і про спотворенні обличчя дівчат