Рагулі? (2)

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Svjatkova, Jan 10, 2013.

1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Рагулі? (2)

2. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ви щось неправильно зрозуміли. Я писала про ситуацію між двома собаками. Один з яких менший за розмірами (мій). При чому тут поводок? В місці, де я вигулюю собаку, 80 процентів псів гуляють без поводка, мій жодним виключенням не є. Ні дітей, ні дорослих в радіусі метрів 100 не було. Уточнюю, бо чомусь пишуть про якихось собак, які лякають малечу. Це все одно, що написати, що всі чоловіки - маньяки. Всі собаки і господарі різні, я говорю суто про свого, який за 11 років нікого не вкусив жодного разу, навіть під час гри. Він є абсолютно безпечний не тільки для дорослих, але й для дітей. Описувала випадок, як 1,5-річна дитина підбігла в парку і почала тягнути його за хвіст, а він навіть не гавкнув. Крім того, нормальна людина сама зацікавлена в безпеці не тільки свого собаки, але й оточуючих, тому в будь-якій сумнівній ситуаціїї поводок моментально одягається. І гуляємо ми осторонь від людей, взагалі-то. Тому оці притягування якихось хімер стосовно абсолютно конкретного факту, який стався з конкретним собакою, дивують. "А якби десь та й щось". А ще літаки падають. Люди з відхиленнями існують, і собаки з відхиленнями існують. Жодний з собак, яких я мала, на людей уваги не звертав взагалі. Бо, по-перше, я не заводжу собак бійцівських порід, а маленьких песиків з мисливців, і по-друге, я така - тому і пси мої "такі".
    Точно. Я вже писала про людей з подвійними стандартами: людина надцять разів мені говорила, що "спустила би свого побігати (але він такий-сякий, нехороший)". А тут тепер з обуренням пише, що без поводка мій пес:lol: Ну, бо він НЕ такий-сякий)))

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ще раз перечитала попередні дописи...Особисто я не є противником собак ( як і котів , щурів і іншої живності). Але , як на мене, господар собаки, який виходить з нею за межі власної території ( квартири, власного подвір я будинку) просто зобов язаний тримати його на повідку. Випускати маленьку, середню чи велику собаку без повідка, аргументуючи це розмірами, миролюбністю та відсутністю у полі зору людей- не вірно. Гуляєш у громадському містці- дотримуйся правил . От варто стати виключенням із тих 80%, які вигулюють без повідка.Бо починати треба із себе.Буде менше інцидентів з господарями інших собак, з просто перехожими, з мамами дітей і т.п.

4. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

...не пияч, не кури, не чіпляйся до жінок, не вживай нецензурних висловів, не затівай бійок, не порушуй спокою і тиші після 22 - список можна продовжувати)) Особливо прекрасний закон є про неможливість ремонтів та будь-яких видів робіт у вихідні)) Чи це все, разом і окремо, не дорівнює поводку?))
    Давайте вже без лицемірства. Це не до Вас, Сніжна, я в загальному) Якось смішно виглядають поради про дотримання правил тих, хто сам не дотримується їх) І курить на вулиці, і пиво п"є - а потім билинку в очах у іншого вишукує.
    Нехай закони будуть для всіх. А не тільки для маленьких собак, яких хазяйка в безлюдному місці спустила)) До речі, якщо за всіма правилами, ту цьоцю можна за жорстоке поводження з тваринами було б притягнути?))
    І ці "відступи ліричні "... Начинаешь за здравие, заканчивают за упокой))) Дякую тим, хто поспівчував. А то і діти, і поводки, і коти))

5. Lamara

Lamara Well-Known Member

Сьогодні їхала в маршкутці з дітьми. На одній з зупинок зайшла молода дівчина, а за нею бабця. Спереду було два вільних місця та пару вкінці. Дівчина сідає біля дверей там де стоїть одне крісло, а вільне залишилось навпроти через прохід де спарене. Бабця зайшла через декілька секунд і каже тій дівчині - звільни мені місце. Не попросила, а таким наказовим тоном, що та дівчина аж не знала що робити. Повертіла вона головою, привстала і каже - вільних місць багато, я невступлю, і всілась назад. На що бабця не вступається, а каже що мені тут буде зручніше. Дівчина включила мороз. Так тота бабулька сіла навпроти і каже до неї на всю маршрутку - щоб твоїй мамі так місце вступали!!:shok:
    Може дівчина і не права трохи була, але такої наглості і хамства я ще м не чула. Думаю якби нормально попросила, то без вагань дівчина вступилась. Я б сама на її місці не встала, не люблю неввічливих страшне.

6. terezka

terezka котяка-вишивака

перебування у громадському місці та вигул, різні речі, з різними рівнями волі для тої ж собаки (це за Правилами).

доречі, дивно чому власники котів, вважають що правила утримання тварин у місті стосуються лише собак. Там і про котів є багато цікавого, і важливого.

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

ці місця для інвалідів, осіб з дітьми і т.п. Бабця була права.

7. Ellelia

Ellelia Вереснева

О, в мене таке ж було. На Привокзальній в маршрутку заходить завжди переважно багато людей, але тоді було мало та й маршрутка була така, що були всі сидячі місця зайняті, тільки в кінці 2 місця вільних. Зашов дідусь на задні двері і не думаючи навіть сідати на задні місця почимчикував прямо до мене , тикнув пальцем пару раз так сильно мені в плече, навіть нічого не сказавши!!!, я обертаюсь, а він мені щей рукою показує типу: "давай, вставай". Звичайно у відповідь я сказала, що є вільні місця ззаду, на що він мене прямо виштовхнув з мого місця і всадився і це все без слів! Люди вже почали обурюватись, кричати, ну все що хочеш можна було почути в ту хвилину і це все тривало аж до кінцевої зупинки, поки я не вийшла... все обговорювали його)) А він просто відповів "Що не видно що він старий вже?" Це взагалі..... як до маршрутки бігти і заходити першим - то сили є, як в молодого... Проїхавши 3 зупинки він вийшов, а я їхала до самої кінцевої. То ще треба мати таку наглість. Деколи люди похилого віку є такі культурні, привітні, а деколи, коли вже й уступиш то місце то й "дякую" не скажуть, а так якби я їм щось винна.

8. Lamara

Lamara Well-Known Member

так, права, але, культуру ніхто не відміняв, пра? Я би собі ніколи не позволила хамсько говорити тільки тому, що тобі належить по праву там сидіти. До речі та бабця такий собі живчик років 60-65, без палички, сумок і тд.
    Ще тут в нас трохи по-інакшому ставлення до вступитись місцем. Більшість не вступається, оскільки по-перше, транспорту дуже багато, варто пропустити пару маршруток і будуть вільні місця, а по-друге - той напрямок дуже тривалий, тобто люди їдуть по півгодини - годину, і звісно не хочеш стояти весь цей час. Я наприклад пропускаю деколи і надцять маршруток бо не хочу стояти.

9. terezka

terezka котяка-вишивака

культура діло десяте. Будь-хто сідаючи на ці місця повинен їх вступити на першу вимогу. Не кивати на інші місця, не кривитись "не так попросили".
    І вік, паличка, сумка - не показник відсутності сили стояти.

10. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Розкажу ситуацію протилежну вище описаній
    На Чорновола сіла в маршрутку до центру. Сиділа на другому кріслі від дверей. На одній із зупинок заходять люди, бачу стареньку бабцю, встаю, щоб дати їй місце, кажу сідайте, вона дивиться на мене цікавим поглядом і усміхається. Не розумію в чому справа, ще раз повторила, щоб вона сіла, а людей битком. Бабуся махнула рукою дивлячись в бік крісла. Я оглядаюсь, а там файно сі всіла дівчина, відразу навушники в вуха і фсьо "не чіпайте мене і я вас не буду". Кажу "Шановна я бабусі місце звільнила, піднімайся"- "мороз" конкретний. Нажаль, бабця мене стримала і моя зупинка була... Ех, молодьож

11. Lamara

Lamara Well-Known Member

та й не показник рагулізму.
    Читайте уважніше - місць вільних вдосталь.

12. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

тут вже не один раз описували ситуацію, коли молодих людей зганяли з місць, а вони виявлялись хворими, були на милицях, наприклад. а може та дівчина з лікарні їхала? старість не виправдання хамству.

13. terezka

terezka котяка-вишивака

гм, різницю між "послали" і "претендували на своє ЗАКОННЕ місце" не бачите? Бачу що ні, як і правил стосовно проїзду і зобов"язань пасажирів вступати місця також не бачили в очі, перечитайте, там ще є пункт про "право першочергового входу в салон мають" явно не молоді наглі дівулі.

сидіти під табличкою "места для инвалидов, пенсионеров и пассажиров с детьми" це ще тре мати наглість, аби

потім "включила мороз" - то явно теж доста нагла особа була, яка сидячи на місці для інвалідів, і т.п осіб - тупо сиділа і вказувала старшій людині куди їй йти.

як і виправдання "морозу" дівчини наявністю інших місць, хіба не так? Доречі, у старшому віці кожен крок може бути трудно зробити.

14. Gorgona

Gorgona Member

В мене якось була схожа ситуація. Їхала додому в майже порожній маршрутці. Стояло від сили 3-4 людини. Зайшла бабуся з палицею, я підвелась і почала її кликати. Вона не почула одразу, тому мені довелось підійти до неї. Поки бабуня зрозуміла, що вона може присісти – виявилось, що одна активна жіночка, років під 40, вже давно втелющилась на те місце.
    Я кажу: «Так і так, я місце звільнила для тієї жінки. Їй важко стояти. Просила б Вас встати.» А вона мені: «А мене може тОже ноги болять. Я на роботі відстояла 8 годин. Шукай когось дурнішого, може встане» :khomyak:.
    А "дурних" нема ))) Всі, ніби по команді, включили мороз і почали дивитись у вікно.
    Я просто кипіла. Готова була її "за шкірку" викинути з того місця. Не досить того, що всяка повага до старшої людини відсутня, то ж взагалі нічого людського нема!!! Бідна жінка з палицею ледве втримувала рівновагу, щоб не впасти, а всі сиділи, ніби їх приклеїли то тих крісел :girl_devil:
    Але та бабуня, коли почула нашу розмову - одразу покликала мене і запевнила, що їй дуже зручно так стояти, щоб я не злилась. Потім подякувала, що я звільнила їй місце і сказала: «Ану не хмурся! Я стара з палицею і все-одно стою посміхаюсь. І ти посміхнись! Добро, воно завжди повертається.» Після її слів, мені якось аж плакати захотілось. Добро повертається, але в цілій маршрутці не знайшлось жодної людини, яка б про це згадала...
    Ну як можна бути такими черствими людьми?! Як можна бути такими рагулями??? Але, як мені сказали - «дурних нема». Що ж буде з нами, якщо всі будуть такими «мудрими»?…

15. Ellelia

Ellelia Вереснева

а можливо це було і тієї людини законенне місце, часто молоді люди не хочуть на всю маршрутку показувати посвідчення інваліда і платять за проїзд і сідають на ті самі місця для інвалідів, але старі люди всеодно їх зганяють, бо яка в молодих може бути інвалідність.
    ми живемо в такому суспільстві, що хто встиг то і добре. А де написано, що бабця має право заходити з 2-3 сумками без плати за них і займати стільки місця, щоб зайшло ще 2 людей?
    тому що пару раз устпиш місце, так людини й не усімхнеться тобі, а буде ще й бурчати в відповідь. Тому і надалі відпадає таке бажання.
    Так само і старша людини не має право вказувати на те чи я маю уступити місце чи ні, це не є моїм обовязком. Скоріше в такій ситуації в мене є право на те, що я заплатила за проїзд і повинна була б сидіти, а якщо всі місця зайняті і є вільне тільки місце напереді, то чому я не маю права там сісти? І тим більше зганяти права ніхто мене не має, це якраз і є культура, а от попросити можна.

16. Lamara

Lamara Well-Known Member

Терезко, щось ви дуже гостро сприймаєте вище описане, аж мінуса вліпили.
    Я написала про хамство бабці та наглість обох. А ви мені про вступитись місцем та правила проїзду.
    В нас не прийнято на кожен шорох вступатись, бо як вже писала що транспорту предостатньо ніж у Львові, варто лише зачекати пару хвилин.
    Будьте добрішими.

17. Ellelia

Ellelia Вереснева

і я про те.
    Всім нам не вистачає доброти. Уміння дякувати навіть за саму малість. Терпимості не вистачає, жалості - до бабусі - «не подарунка», до цієї "наглої дівулі», хоча в переносному значенні. Бракує любові до ближнього зрештою, як не пишномовно це звучить. Чому в Європі в громадському транспорті, якщо ти уступаєш людині похилого віку місце, то вона може просто відвернутись в іншу сторону і не сідати. Тому що ми їй тим самим натякаємо на її вік і це їй неприємно, а наші бабці тільки і хочуть, щоб їм про це говорили, вони чекають поки ти їм уступиш місце і ще будуть на цілу маршрутку жалітися, одиниці є таких, які не піднімають скандали. Наразі в нас таке суспільство і взагалі це болючі теми)

18. Tequila

Tequila Well-Known Member

19. terezka

terezka котяка-вишивака

Є правила поведінки у транспорті, і крапка. І певна повага до старості.

20. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Цитату попрошу.